Zmarta kokemuksiaZmarta on netissä toimiva rahoituspalvelu ja kyseinen palvelu on tässä arvostelussa – kerromme kokemuksia, tietoa ja vertailemme vastaaviin palveluihin. Zmarta ei suoraan itse myönnä lainoja, vaan toimii ainoastaan välityspalveluna asiakkaan ja rahoittajan välillä. Sen takia se onkin monipuolinen työkalu lainaa hakevalle, mutta myös vaihtoehtoja on tarjolla. Toisaalta Zmartan valikoimissa on 25 lainanantajaa, joilta kaikilta voi pyytää lainatarjouksen yhdellä hakemuksella ja valita sitten tarjouksista itselleen sopivimman.

Zmartaa edeltänyt yritys aloitti toimintansa lainamarkkinoilla jo vuonna 1983 Iso-Britanniassa. Pohjoismaihin yhtiö rantautui vasta 15 vuotta myöhemmin, vuonna 1998. Tuolloin toiminta alkoi Ruotsissa ja yhtiön nimenä oli Bolåneservice. Vuonna 2003 nimeksi vaihtui Freedom Finance ja pääkonttori siirtyi Ängelholmiin, jossa se sijaitsee vielä tänäkin päivänä. Vuonna 2008 Freedom Finance laajensi Suomeen nimellä Freedom Rahoitus. Freedom Rahoitus lanseerasi Zmarta-palvelunsa vuonna 2015 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Saksassa. Tämän jälkeen Zmarta on jatkanut kasvuaan yhdeksi Suomen ja Pohjoismaiden suosituimmista lainanvälityspalveluista. Kasvu jatkuu myös vuonna 2021. Yhtiön pääkonttori on Ruotsissa mutta sillä on myös Suomessa 30 hengen toimisto.

Zmarta laina kokemuksia 2019 – 2021

Lainaa etsiskelevälle ja eri rahoitusvaihtoehtoja punnitsevalle Zmarta on todella kätevä palvelu. Sen sijaan että kävisi hakemassa kaikkien lainojen eri tietoja erikseen läpi voi yhdeltä sivulta tehdä vertailun. On työlästä hakea tietoa kaikista ominaisuuksista jokaisen lainanantajan sivuilla erikseen, kun taas Zmartan sivuilla voi hoitaa kaiken kerralla. Yhdellä hakemuksella voi nimittäin saada lainatarjouksia 22:sta eri luotettavasta ja turvallisesta pankista ja rahoitusyhtiöstä. Mukana ovat mm. Santander, Bank Norwegian, Svea, Komplett Bank, CashBuddy, S-Pankki ja Fellow Finance.

Zmarta on yhdessä Freedom Rahoituksen kanssa markkinoiden parhaita lainanvälityspalveluita. Ainakaan toistaiseksi Setunne.comin toimitukselle parempia vaihtoehtoja ei ole tullut vastaan.

Helppokäyttöisen Zmartan sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla on kätevä määrittää itselleen sopiva lainan määrä, kuukausierän suuruus ja takaisinmaksuajan pituus.

Lainan hakeminen Zmartalta

Lainanhakuprosessi on nopea toimenpide. Perusasiat on ensin oltava kunnossa, eli hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Lainan hakeminen tapahtuu täyttämällä Zmartan sivuilta löytyvä lainahakemus. Lainan määrä vaihtelee hakijan halujen mukaan 500 euron ja 60 000 euron välillä. Maksuaikaa on lainasta riippuen 1-15 vuotta, ja myös kuukausierän suuruuteen voi vaikuttaa. Hakemuksen täyttäminen ei vielä sido hakijaa mihinkään. Täyttämällä hakemukseen perustiedot ja halutun lainan tiedot lähetät tavallaan Zmartan kautta kyselyn yli 25 eri luotonmyöntäjälle.

Tämän jälkeen kyseiset pankit ja rahoitusyhtiöt lähettävät sinulle mahdolliset lainatarjouksensa. Näistä annetuista tarjouksista voit sitten valita itsellesi sopivimman ja allekirjoittaa sen verkkopankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen rahat siirtyvät tilillesi. Allekirjoittamisen yhteydessä saatetaan kysyä myös kopiota palkka- tai eläketodistuksesta tulojen todisteeksi. Näin toimitaan usein varsinkin isommissa summissa. Kopion toimittaminen käy kätevimmin ottamalla todistuksesta kuvan ja liittämällä sen hakemuksen yhteyteen. Myös tietokoneelta löytyvän tiedoston voi liittää hakemukseen tai lähettää sen myöhemmin sähköpostitse.

Esimerkiksi 25 000 euron lainassa 7 vuoden maksuajalla, 371 euron kuukausierällä lainan nimelliskorko on 6,5% ja todellinen vuosikorko 7,2%. Lainojen korot ja kustannukset vaihtelevat luotonmyöntäjäkohtaisesti. Lopulliset luvut voi tarkistaa lähetettävistä lainatarjouksista ennen lainan hyväksymistä. Voit myös vertailla lainoja hyväksymättä yhtäkään tarjousta. Tee näin, mikäli et lainaa tarvitsekaan tai yksikään tarjous ei miellytä.

Lainan hakemisen yhteydessä hakija luo samalla tunnukset Zmartan Oma Tili-palveluun. Sähköpostin lisäksi saatuja lainatarjouksia voi tarkastella Oma Tili-palvelun kautta. Myöhemmin lainan ottamisen jälkeen palvelusta on kätevä seurata lainan tilannetta, katsella ja maksaa laskuja tai tehdä tarvittaessa lisänostoja. Toisin sanoen kaikki lainan hallintaan tarvittavat työkalut löytyvät Oma Tili-palvelusta.

Zmarta kulutusluotto

Zmartan välittämien lainanantajien joukossa on myös useita kulutusluottoja tarjoavia tahoja. Zmarta onkin kulutusluottoa etsivälle erittäin kätevä palvelu. Miksi kahlata läpi kymmeniä kulutusluottoja tarjoavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuja kun voi tarkastaa 25 paikan kulutusluottotarjoukset kerralla?

Kulutusluottoa voi nimensä mukaisesti hakea mihin tahansa kulutukseen. Rahan voi käyttää miten parhaaksi näkee, esimerkiksi autoon, veneeseen, lomamatkaan tai ihan vain yleiseen elämiseen. Monet kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden luotot ovat eräänlaisia luottokortin korvikkeita. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakija hakee itselleen tietyn, vaikkapa 3000€ luottorajan. Luottorajan puitteissa rahaa voi sitten nostaa itselleen haluamansa määrän haluamanaan ajankohtana.

Zmartan kautta kulutusluottoja voi hakea pienimmillään 500 euron verran, suurimmillaan 60 000 euron verran. Ja tietysti kaikkea siltä väliltä. Parhaimmillaan rahat voivat olla tilillä jo parissakymmenessä minuutissa hakemuksen jättämisestä.

Zmarta yhdistelylaina

Jos hakijalle on kertynyt ennestään useita osamaksusopimuksia, luottokorttivelkaa tai pikalainoja, voi lainat olla järkevää yhdistää yhdeksi isoksi lainaksi. Näin säästää huomattavasti lainojen koroissa ja kuluissa. Zmartan kautta onnistuukin myös talouden järkevöittäminen yhdistelylainojen muodossa. Yhdistelylainaa hakiessa kannattaa lainaa ottaa sen verran paljon, että sillä saa todella maksettua kaikki olemassa olevat lainat pois. Muuten tilanne ei välttämättä merkittävästi parannu. Ideaalihan olisi, että maksettavana olisi vain yksi lainanlyhennys per kuukausi aiempien useampien sijaan.

Tämän jälkeen kannattaa tehdä vertailua eri yhdistelylainojen välillä esimerkiksi Zmartan tai Freedom Rahoituksen kautta, ja valita niistä itselleen paras vaihtoehto. Yhdistelylainan hakeminen onnistuu helposti kirjoittamalla hakemukseen lainan tarpeen syyksi lainojen yhdistämisen.

Zmarta asiakaspalvelu

Zmartan asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ma-to klo 08-19 ja perjantaisin 08-17 numerossa 09-42414444. Sähköpostitse asiakaspalvelun tavoittaa osoitteesta info@zmarta.fi. Lisäksi Zmartan sivustolta löytyy yhteydenottoa varten lomake.

Lainoja voi hakea myös asiakaspalvelun aikojen ulkopuolella, mutta esimerkiksi öiseen aikaan tehdyt lainahakemukset etenevät käsittelyyn vasta yhtiön aamuvuorolaisten saapuessa töihin klo 08.00.

Vaihtoehtoja Zmartalle

Yhtä kattavia lainavertailupalveluita on markkinoilla todella niukasti. Yli 25 eri luotonmyöntäjää samalla hakemuksella lienee jonkinlainen Suomen ennätys. Varteenotettavin Zmartan kilpailija lienee samaan konserniin kuuluva Freedom Rahoitus, jolla on valikoimissaan lähes yhtä monta vaihtoehtoa. Monipuolisia rahoituspalveluita etsivä voi kääntyä myös esimerkiksi Bank Norwegianin puoleen.

Kokemuksia 2021

Onko sinulla Zmarta lainapalvelusta kokemuksia? Mieluiten tuoreita sellaisia vuodelta 2020 tai 2021? Kerro niistä tässä kommenteissa ja autat näin myös muita lukijoita! Muistathan kertoa sekä mahdolliset hyvät että huonot puolet, jotta saadaan kokonaisuus esille. Kiitos!

Mikäli haluat lisää vaihtoehtoa voit katsoa niitä esimerkiksi sivustolta kaikki lainat.

Rahakeskus.com – 2021.