Vivus on erilaisia kulutus- ja joustoluottoja tarjoava lainanantaja, joka on toiminut Suomen markkinoilla jo lähes vuosikymmenen ajan. Vivus on osa 4finance-konserina, joka on Euroopan suurin netissä toimiva lainanantaja. Sillä on toimintaa jo 17 eri maassa, 3500 työntekijää ja yhtiö tuntuu olevan jatkuvasti laajentumaan päin. 4Financella on lainatoimintaa sekä konttori myös Suomessa. Kaiken kaikkiaan yhtiö on myöntänyt 10 vuoden olemassaolonsa aikana jo noin 15 miljoonaa lainaa. Rahallisesti lainoja on myönnetty 5 miljardin euron edestä.

Vivus lanseerattiin Suomessa vuonna 2009, ja se keräsi vankkaa suosiota vuosien ajan. Lainanhakijoiden tarpeiden monipuolistuessa Vivuksen oli uusiuduttava vuonna 2015. Tällöin se avasi erillisen VivusJousto-palvelun tavallisen Vivuksen ohelle. VivusJousto keskittyy tavanomaisten lainojen sijasta joustoluottoihin. Lieneekin sanomatta selvää, että kyseessä on vakaa ja turvallinen vaihtoehto lainanhakijalle.

Vaikka Vivuksen palveluja ei olisi käyttänytkään, moni suomalainen varmasti muistaa palvelun nimen muutaman vuoden takaisista mainoslauluista. Allekirjoittaneen päässä ne ainakin soivat yhä, ja korvamadosta tuntuu olevan mahdotonta päästä eroon. Ainakin mainostamalla Vivus on siis raivannut tiensä monien suomalaisten tietoisuuteen, mutta kannattaako palvelusta ottaa lainaa? Onko hauskalle rallatukselle katetta?

Yhtiön taustat ovat siis todella hyvin kunnossa ja vakavaraisuutta löytyy, mutta tutustutaan kuitenkin vielä tarkemmin heidän palveluihinsa eli Vivus ja Vivus joustoon.

Tai siirry tästä linkistä suoraan laskuriin ja faktoihin Jouston osalta kun taas perus Vivus tästä linkistä, josta saa myös korottoman 400€ asti olevan ensilainan.

Vivus kokemuksia

Vivuksen ehdottomasti suurin vahvuus on sen uusille asiakkaille annettava, täysin koroton ja kuluton ensilaina. Ilmaista lainaa saa korkeintaan 400 euron verran ja korkeintaan 30 päivän maksuajalla. Tähän ei liity mitään pienellä printattuja piiloehtoja, vaan noilla lainaehdoilla laina tosiaan on täysin kuluton.

Kulutonta ensilainaa ja muitakin lainoja voi hakea Vivuksen sivuilta kätevän lainalaskurin avulla. Vivuksen päätuote on kulutusluotto, jonka suuruus on 10 – 2010 euroa, ja laina-ajan pituus 3-61 päivää. Vivuksen laina on siis maksettava suhteellisen nopeasti takaisin, viimeistään 2 kuukauden kuluessa. Erikoinen lainakattosumma 2010€ johtuu lainsäädännöllisistä syistä. Alle 2000€ lainoille nimittäin asetettiin vuonna 2013 korkokatto. Myöntämällä aina kerralla 2010€ lainan Vivus voi kiertää tätä korkokattoa ja periä lainastaan korkeampaa korkoa. Huolimatta tästä koko 2010€ lainaa ei ole pakko ottaa, vaan asiakas voi nostaa esimerkiksi 300€, tai minkä tahansa muun haluamansa summan.

Lainaa voi hakea kuka tahansa 20 vuotta täyttänyt Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla eli luottotietojen tulee olla kunnossa. Koska kaikki Vivuksen lainat ovat vakuudettomia, ei minkäänlaisia takauksia tai vakuuksia tarvita. Koska Vivuksen lainaamat summat ovat sen verran pieniä, ei monien muiden luotonantajien vaatimia palkka- tai eläketodistuksia tai minkäänlaisia muitakaan liitteitä tarvita.

Lainanhakuajat ovat monia kilpailijoita laajemmat. Lainaa voi hakea joka päivä klo 07-23 välisenä aikana, ja rahat myös siirtyvät tilille noiden kellonaikojen puitteissa.

Vaikka Vivuksen peruslaina ei ole joustoluotto, on se niin kutsuttu avoin laina. Lainaa voi siis aina halutessaan helposti korottaa lisälainan tarpeen iskiessä.

HUOM! Tiesithän, että jos haluat vertailla lainoja voit tehdä sen kätevästi sivuilla Lendo tai Zmarta.

Vivus jousto kokemuksia 2021

Vuonna 2015 Vivus lanseerasi tavallisen Vivus-lainansa ohelle uuden palvelun, Vivus Jouston. Se toimii omalla erillisellä nettisivullaan Vivuksen rinnalla. Tavallisen Vivus-kulutusluoton sijaan Vivus Jousto on joustoluotto. Vivus Joustoa voi hakea haluamansa summan väliltä 2000€ – 3000€.

Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on suomalainen pankkitili. Luottotietojen on oltava kunnossa ja lisäksi pitää löytyä verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnuksia tarvitaan tunnistautumiseen ja lainan allekirjoittamiseen.

Kuten Vivuksen kulutusluoton, myös Vivus joustoluoton yksi etu on sen nopeus. Kun lainahakemuksen jättää asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa klo 07-23, ovat rahat tilillä noin 15 minuutissa. S-Pankin, POP Pankin ja Ålandsbankenin tileille rahojen siirtymisessä tosin menee 1-2 pankkipäivää.

Kun laina on saatu, voit siirtää luottoa tilillesi luottorajan puitteissa milloin tahansa. Kyseessä onkin luottokortin kaltainen palvelu. Luottoa maksetaan takaisin kuukausimaksulla, joka määrittyy lainan hakemisen yhteydessä. Kuukausimaksun suuruuteen voi myös itse vaikuttaa. Esimerkiksi 100 euron nostossa lainan voi maksaa takaisin kuudessa 20€ erässä ja yhdessä 8,77€ erässä. Maksua ei ole kuitenkaan pakko viivyttää näin monelle kuukaudelle, ja sen voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin milloin vain. Edellä mainitun 100 euron kahdessa kuukaudessa maksamalla kuukausieräksi tulee 54,33€. Näin säästää 7 kuukauden maksusuunnitelmaan verrattuna 20,11€.

Kätevintä lainaa on hallinnoida Vivuksen omien sivujen lainapalveluun kirjautumalla. Sinne kirjaudutaan ensimmäistä kertaa lainaa haettaessa ja tämän jälkeen asiakkaalla on sinne käyttäjätunnukset. Palvelusta näkee saapuneet laskut, otetun luoton summan ja jäljellä olevan luoton määrän. Lisäluoton nostaminen tilille käy kaikkein kätevimmin tätä kautta.

Vivus kuluton laina

Vaikka sitä voi olla vaikea uskoa todeksi, Vivus tosiaan myöntää ilmaista lainaa. Tarjous on tosin voimassa ainoastaan uusille asiakkaille, ja lainaa voi hakea tällöin korkeintaan 400 euroa. Se pitää myös maksaa kuukauden sisällä takaisin. Huolimatta näistä rajaehdoista kyseessä on silti ainutlaatuinen tarjous, joita ei usein tule vastaan.

Lainan tarpeessa olevan kannattaakin ehdottomasti käyttää tuo tarjous, sillä rahat tosiaan saa lainattua täysin kuluttomasti. Huvikseen rahaa ei tietenkään kannata lainaamaan lähteä, vaan netistä saataviin (ja kaikkiin muihinkin lainoihin) kannattaa aina olla perusteltu syy. Hetken mielijohteesta lainoja ei kannata ottaa. Eikä myöskään hölmöihin asioihin kulutettavaksi, kuten esimerkiksi alkoholiin tai uhkapeleihin.

Ylipäätään muuhun lainaamisen kuluttoman lainan lisäksi Vivuksella on monia kilpailijoita suuremmat kulut. Kannattaakin tutustua laajasti Setunne.comin lainakokemuksiin ennen päätöksen tekemistä. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti sivulla kaikki lainat. Myös palvelut kuten Zmarta ja Freedom Rahoitus ovat käteviä työkaluja järkevimmän lainan etsimiseen.

Vivus asiakaspalvelu

Vivuksen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9-18 ja lauantaisin klo 10-16 numerossa 0600 418 751. Sähköpostitse asiakaspalvelua voi lähestyä osoitteessa asiakaspalvelu@vivus.fi tai asiakaspalvelu@vivusjousto.fi. Lisäksi palveluiden sivuilta löytyvät myös chatit, joiden kautta voi kysellä mieltään askarruttavia kysymyksiä Vivuksen asiakaspalvelijoilta.

Lainan hakemisen aikataulut ovat laajemmat kuin asiakaspalvelun aukioloajat. Lainaa voi hakea joka päivä klo 07-23 välisenä aikana.

Vaihtoehtoja Vivukselle 2021

Vivukselle on olemassa runsaasti eri vaihtoehtoja, jos palvelu ei syystä tai toisesta miellytä. Lainanantajana ja esimerkiksi korkojen suuruudessa Vivus Jousto on parempaa keskitasoa, ei pahimmasta päästä mutta ei kuitenkaan halvinkaan. Varteenotettavia vaihtoehtoja Vivukselle ovat esimerkiksi Fellow Finance, Bigbank, Ostosraha sekä Ferratum. Näistä meillä on myös paljon kokemuksia ja tietoa. Esittelemmekin muutaman erittäin kilpailukykyisen vaihtoehdon seuraavaksi. Kaikki ovat tunnettuja ja turvallisia vaihtoehtoja.

Komplett bank

Komplett bank ei pakosti ole nimenä kaikille vielä tuttu, mutta se on toiminut kuitenkin maailmanlaajuisesti laina-alalla vuodesta 2014. Yhtiö Komplett Group perustettiin kuitenkin jo 1991, mutta sillä on myös muuta liiketoimintaa. Suomeen Komplett bank rantautui kuitenkin vasta vuonna 2017. Yhtiö tarjoaa lainaa aina 50 000€ saakka. Lisätietoja Komplett bank kokemuksia sivulta.

Ferratum

Ferratum on yksinkertaistanut tuotevalikoimaansa ja onkin nyt erittäin selkeä asiakkaan kannalta. Joustavaa luottoa voi hakea 1€ – 2000€. Avaus ja tilinhoitomaksu ovat veloituksettomia kun taas nostopalkkio on 7,5%. Kuukausilyhennystä on tehtävä vähintään 100€ / 10%. Laina-aika on 3 kuukautta – 50 kuukautta. Lisätietoja Ferratum kokemuksia sivulta.

Fellow Finance

Fellow Finance on vähän poikkeava lainantarjoaja, mutta sillä ei sinällään ole merkitystä lainanhakijan kannalta. Kyseessä on niin sanottu vertaislainapalvelu, joka tarkoittaa sitä, että lainaa saadaan ihmisiltä, jotka ovat palveluun sijoittaneet. Näin ollen Fellow Finance on myös sijoittajalle kiinnostava vaihtoehto. Lainaa voi hakea 500€ – 15 000€. Lisätietoja sivulta Fellow Finance.

OK Money

Vuodesta 2005 asti toiminut OK Money on Suomessa yksi suosituimmista lainantarjoajista. Siltä saa joustoluottoa aina 2100€ saakka, eli suurempiin lainoihin ei palvelu sovellu, jolloin tämän listan muut vaihtoehdot ovat parempia. Nopea ja tehos OK money on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto kun tarve on korkeintaan 2100€ luotolle. Lisätietoja OK Money kokemuksia sivulta.

BigBank

Perinteikäs ja pitkään alalla ollut BigBank tarjoaa suurempia lainoja. Ison resurssin pankki tarjoaa lainojen lisäksi myös talletustiliä ja siihen pientä korkoa. Korko on suurimmillaan jopa 2,50€, joka on nykyisessä markkinatilanteessa erittäin kilpailukykyinen. Lainasummat puolestaan ovat 2000€ – 40 000€. Pienempiin lainoihin tai joustoluottoihin ei näin ollen BigBank sovellu. Lisätietoja BigBank kokemuksia sivulta.

Ostosraha

Ostoraha on myös monen valinta jo siitä syystä, että se on suomalaisomistuksessa. Yhtiö on toiminut jo vuodesta 2005 lähtien ja sen omistaa OPR Vakuus Oy. Ostosrahalta saa lainaa melko laajalla skaalalla, pienimmillään 400€ ja suurimmillaan jopa 10 000€. Lisätietoja sivulta Ostoraha kokemuksia.

Lendo – vertaile lainojasi täällä!

Mainitaan tähän loppuun vielä Lendo, joka on lainanvälityspalvelu eikä itse tarjoa lainaa. Sitä kautta voi kilpailuttaa lainansa ja hakea lainaa 500€ – 50000€ edestä. Lisätietoja sivulta Lendo.

Kokemuksia 2020 – 2021

Onko sinulla Vivus tai Vivus jousto kokemuksia? Kerro niistä meille tässä alla kommenteissa. Vaikka kyseessä onkin erittäin käytetty palvelu ja siitä on paljon tietoa, on kaikesta lisäpalautteesta kuitenkin hyötyä.

Loppuun vielä muistutus, että otathan vain tarkoin harkitusti lainaa silloin kun olet laskenut, että maksukykysi on kunnossa.

Lainaa emme suoraan halua koskaan suositella, mutta mikäli lainan tarve on aito ja voit maksaa takaisin 61 päivän aikana on Vivus 10€ – 400€ koroton ja kuluton ensilaina loistava vaihtoehto. Lisätiedot ja hakemus tästä linkistä.