Viikinkilaina on kotimainen luotonmyöntäjä vuoden 2021 netissä, joka on keskittynyt myöntämään luottoja. Itseasiassa se pitää menunsa mukavan yksinkertaisena, tarjoten ainoastaan 2000 euron luottorajaa. Palveusta et siis löydä muita lainavaihtoehtoja. Paketti pysyy sopivasti kasassa eikä asiakkaan näkökulmasta tarvitse ainakaan miettiä, että mikähän malli mahtaisi sopia itselle parhaiten. Tässä tapauksessa asiakkaan on hyvä päättää ennakkoon, tarvitseeko esimerkiksi 2000 luottorajaa vai ei. Tässä artikkelissa meidän kokemuksia Viikinkilaina luotonmyöntäjästä. Luottoa voi hakea itselleen alkaen 100 eurosta.

Mikäli kaipaat suoraan faktat niin kerrottakoon lyhyesti, että kyseessä on luotettava suomalainen palvelu, jolta saa luottoa 100 € – 2000 €. Korot ja tiedot löydät heti kätevästi laskurista

Jos luotto ei termina ole vielä aivan tuttu, niin se tarkoittaa sitä, että saat itsellesi esimerkiksi 2000 euron kassan käyttöösi, jota sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää kerralla. Voit ottaa itsellesi vaikka 200 euroa tuosta potista, ja sinun tarvitsee maksaa takaisinkin vain 200 euroa sekä mahdolliset korot. Seuraavalla kerralla voit nostaa vaikka 1000 euroa. Korkeintaan sinulla voi olla nostettuna tuo 2000 euroa. Esimerkiksi tavalliset suomalaiset pankit tarjoavat samanlaisia ratkaisuja ja tähänhän myös luottokortti perustuu.

Viikinkilaina sivustona näyttää hyvältä. Se tekee selväksi heti alussa sen tarjoamat palvelut sekä ehdot eikä kiemurtele erilaisten myyntitekstien puitteissa. Tällainen sopii suomalaiselle erityisen hyvin, sillä pidämmehän mutkattomuudesta. Sivuston design on selkeää ja miellyttää silmää. Sivustolle on mukava saapua, tietää mitä saa ja ammattimaisuus huokuu.

Top Finance Oy on yritys Viikinlainan takana. Se on suuri suomalainen toimija ja pyörittää myös esimerkiksi netistälainaa.fi palvelua. Se myös pärjää taloudellisesti hyvin, sillä vuonna 2016 sillä oli 4,2 miljoonan euron liikevaihto. Tulosta tuolta vuodelta ei ole julkisesti saatavilla. Yritys ei kuitenkaan kuulu ihan vanhimpien luottofirmojen joukkoon, sillä se on perustettu vuonna 2010.

Lainan hakeminen

Viikinkilaina tarjoaa 2000 euron luottoa, jota asiakas voi käyttää oman mielensä mukaan omiin tarpeisiinsa. Tällä summalla ei tietenkään kovin suuria hankintoja kustanneta, mutta 2000 euroa on hyvä hätävara erilaisiin tarpeisiin joita arjessa tulee vastaan. Esimerkiksi jos pesukone hajoaa tai auto vaatiikin yllättäen pikaisen korjauksen. Luottoa voi nostaa itsellensä käyttöön haluamansa summan, mutta viikinkilainan ehtona on, että miniminosto on aina 100 euroa. Luottoon ei tarvita myöskään vakuuksia.

Luottoa voi hakea jokainen Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 21 -vuotias henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa. Tämä palvelu ei sovi niille, joilla luottotietoja ei ole.

Lainaa voi hakea kellon ympäri, mutta päätöksiä voidaan tehdä ainoastaan Suomen lain puitteissa, eli klo 8-22 välisenä aikana. Parhaiten palveluun saa yhteyden sähköpostilla, sillä puhelinpalvelu sulkeutuu arkisin jo klo 18 ja lauantaisin klo 15.

Tässä meidän kokemuksia luoton hakemiselle Viikinkilainassa:

Valitsimme luottosummaksi tuon 2000 euroa. Palveluun tulee täyttää samat perustiedot kuin muuallekin, eli tiedot tuloista ja menoista sekä asumisesta. Tieto luottopäätöksesta tuleekin sitten sopivasti jo muutamassa minuutissa.

Kun luoton on saanut käyttöönsä, voi sitä jatkossa hallinnoida kätevästi myös puhelimella, jolla rahaa voi siirtää tililleen nopeasti. Viikinkilaina toimii kätevästi puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.

Korot

Sitten se tärkein, eli korot. Loppujen lopuksi korot ovat se olennaisin osa lainaa hakiessa, sillä ne määrittelevät lainan loppusumman.

Viikinkilaina.fi sivusto laittaa jokaiselle luotolle ensin 15% nostokoron. Eli jos esimerkiksi otat 2000 euron luoton, tulee nostosummaksi tuohon päälle 300 euroa. Näin ollen, jos otat 2000 euron luoton ja nostat koko summan omaan käyttöösi kerralla ja maksat sen takaisin 12 kuukaudessa, tulee lopulliseksi takaisinmaksusummaksi 3312,48 euroa. Todelliset vuosikorot muodostuvat johonkin 170% ja 516% välille kuten sivustolla mainitaan.

Korot ovatkin verrattain suhteellisen korkeat, mutta luotoissa ne yleensä onkin. Siksi luottovelka kannattaa pitää mahdollisimman pienenä ja maksaa takaisin nopeasti. Luotto saattaa kuulostaa ilmaiselta rahalta, mutta sitä kannattaa hakea vain, jos tietää, että kuukausittaisten erien takaisinmaksaminen ei tuota hankaluuksia ja niistä selviää kunnialla.

Viikinkilainaa kokemuksiaVertailu ja kokemuksia vaihtoehdoista

Aina on tietenkin olemassa vaihtoehtoja, joista tässä tapauksessa esittelemme muutaman suositun vaihtoehdon.

Ensimmäisenä Ekstraluotto. Ekstraluotossa voi hakea luottoa jopa 2 100 euroon asti. Nostokorkoa tosin tulee jopa 19% ja vuosikorkokin on minimissään 210% prosenttia. Näistä kahdesta siis Viikinkilaina on korkojen puolesta hieman edullisempi vaihtoehto, jos vertailukohteena on samanlainen 12 kuukauden laina.

Everyday on myös suomalainen rahoitusyhtiö ja sen palvelun nimi on tililuotto. Käytännössä perinteinen luottohan sekin on ja tarjottava summakin on hyvin normaali eli pienimmillään 20 euroa ja suurimmillaan 2000 euroa. Korot vaihtelevat, mutta palvelu on ollut keskimäärin yksi edullisimmista. Kannattaa vilkaista Everydayn sivuilta mikä on tarjous juuri tällä hetkellä. Tai lue lisää sivulta:

Euroloan on sitten valinta, kun kaivataan suurempia summia. Kyseessä ei ole enää luotto, vaan aito laina. Tämä Suomeen rekisteröity yritys, joka toimii myös Ruotsissa, tarjoaa lainaa jopa 10 000€ asti. Toki paljon vähemmänkin voi hakea, sillä pienin mahdollinen summa on 100 euroa. Korot ja tiedot näkee kätevästi laskurista. Voit myös lukea lisää kokemuksia ja saada muita lisätietoja sivulta:

Toinen vastaava palvelu on Fixura, jolta saa myöskin suurempaa eli 10 000€ lainaa. Tosin pienempiä lainoja ei Fixura tarjoa, sillä pienin mahdollinen lainasumma on jopa 1000€. Myös Fixuralla on kätevä laskuri, josta saa helposti laskettua kulut ja korot omalle lainasummalle. Laajempi esittely löytyy myös sivuiltamme:

Luottoraha on sitten jälleen yksi pienlainoihin keskittyvä palvelu. Palvelua pyörittävä yritys C Finance Oy on Suomeen rekisteröity ja se on toiminut alalla jo vuodesta 2005 lähtien. Kyseessä on vakaa yritys, joka on ehdottomasti myös asiakkaan kannalta kilpailukykyinen vaihtoehto. Luottoraha tarjoaa nimensä mukaisesti luottoa eikä lainaa. Erikoisuutena luotto on kuten niin monella muullakin palvelulla 2000€, mutta Luottorahalla voi hakea lisäluottoa aina 3000€ asti. Myös Luottorahan laskuria voi suositella.

Ferratum on varmasti Suomessa yksi tunnetuimmista lainapalveluista. Itse asiassa se on myös kansainvälisesti monelle tuttu, sillä toimiihan se maantieteellisesti erittäin laajasti aina Euroopasta Amerikkaan asti. Korkotaso on ollut hyvin lähellä Viikinkilainan tarjoamaa, mutta toki vaihtelua on ja aina on hyvä tarkistaa faktat vielä ennen lopullista valintaa.

Suomilimiitti on nimensä mukaan täysin Suomeen keskittyvä sivusto. Se on yksi nimekkäimmistä ja pisimpään Suomessa toimineista lainantarjoajista. Tosin jälleen kerran, jos tarkkoja ollaan, niin kyseessähän on tietenkin luotto, eikä laina. Luottohan on sellainen, että voit hyödyntää myönnetystä summasta vain tarvitsemasi etkä maksa näin ollen ”liian suuresta summasta” korkoa, mutta voit nostaa lisää, mikäli sitä tarvitset. Jälleen kerran on kuitenkin sanottava, että suosittelemme tarkkaa harkintaa jokaisen lainan ja luoton nostossa. Suomilimiitin maksimisumma on kuten niin monella muullakin luotontarjoajalla 2000€. Suurempaa summaa kaipaavan kannattaa lukaista vielä alempaa lisävaihtoehdot.

Kaipaatko suurempaa lainaa? TOP 3 vaihtoehdot ovat Ostosraha, jolta voi saada kulutusluottoa 5000€ + korotusta hakemalla jopa 10 000€. Lue Ostosraha kokemuksia tai siirry suoraan laskuriin.

Bigbank tarjoaa sitten jo aidon pankin lailla suurempia lainoja ja jopa talletuskorkoja. Asuntolaina ja suurlainamarkkinoille ei Bigbank ole kuitenkaan resurssejaan laittanut, vaan maksimilaina on 40 000€. Lue Bigbank kokemuksia tai siirry suoraan laskuriin.

Pitkään Norjassa ja Ruotsissa toiminut pankki, joka tarjoaa nyt myös Suomessa lainoja on Komplett bank. Lainasumma jota voi hakea on pienimillään 1000€ ja suurimmillaan 50 000€. Usein pankit tarjoavat jonkin verran maltillisempia korkoja ja voikin sanoa, että Bigbank ja Komplett bank ovat niitä suosituimpia vaihtoehtoja sivuillamme. Lue lisää Komplett bank kokemuksia tai siirry suoraan laskuriin, josta löydät tarvittvat tiedot kätevästi.

Tai vertaile lainoja ja luottoja jopa laajemmin! Erittäin suosittuja palveluita ovat Lendo ja Zmarta. Niiden kautta voi vertailla lainan ja luotontarjoajia laajasti. Molemmat sivustot lienevät tuttuja myös TV:stä, sillä ne mainostavat kohtuullisen paljon eri medioissa, joista TV on varmasti se näkyvin.

Viikinkilaina Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan Viikinkilaina vaikuttaa rehdiltä ja luotettavalta palveluta, jossa palvelu sujuu mutkattomasti ja tieto on helposti saatavilla. Sivusto ei yritä tarjota liikaa ja miellyttää kaikkia vaan keskittyy yhden tyyppisiin asiakkaisiin. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että luottoasiakkaana saat hyvää palvelua. Voimme ehdottomasti suositella palvelua turvallisena ja hyvänä suomalaisena palveluna. Kuitenkin on samaan hengenvetoon sanottava, että erilaiset pikalainat ja luotot ovat harvoin järkevä pidempiaikainen ratkaisu. Suosittelemme siis, että luottoa hakiessa otetaan lainaksi mahdollisimman pieni summa ja pyritään kaikin keinoin laskemaan ma varmistamaan, että oma rahatilanne on täysin hallinnassa.

Entä sinä, onko sinulla minkälaisia kokemuksia palvelusta? Kerro niistä kommenteissa ja näin muutkin tietävät, onko Viikinkilaina tai paremminkin luotto, sinusta hyvä, keskiverto tai pahimmillaan jopa huono palvelu. Mielipiteemme on selvä, joten kerrotaan se vielä kerran: Palvelu on turvallinen, luotto on kilpailukykyinen, mutta kuten muillakin palveluilla korot ovat aina turhan korkeat. Mikäli kaikesta huolimatta päätät luottoa hakea, on Viikinkilaina erinomainen vaihtoehto.