Tässä artikkelissa kertaamme omia kokemuksia vertaapankkeja palvelusta. Kuten jo pitkälti nimestäkin sen näkee, palvelu siis vertaa erilaisia pankkeja kuluttajan hyväksi. Eli jos kuluttujana olet jonkinlaisen lainan tarpeessa, voi kertaheitolla tavoittaa monta eri pankkia tämän palvelun kautta. Kätevää, eikö? Mutta onko palvelu ihan niin hyvä, kun se kuulostaa, vai onko kyseessä kenties palvelu, joka ei palvele kuluttajan etuja? Setunne.com otti tästä selvää.

Voit jatkaa lukemista kokemuksista alempaa tai siirtyä suoraan laskuriin ja vertailuun.

Niille, joille palvelun toiminta on vielä hieman epäselvää, kerrottakoon siis, että vertaapankkeja.fi palvelussa voit täyttää lainahakemuksen, jonka se lähettää eteenpäin listaamilleen pankeille. Jos yksi tai useampi pankki hyväksyy hakemuksesi, tästä tulee sinulle tietoa ja parhaassa tapauksessa pääsetkin valitsemaan useamman pankin väliltä. Tällöin on aika helppoa valita se paras vaihtoehto itselleen. Suurin voitto itselleen tällaista palvelua käytettäessä on aika, sillä samaa hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin, vaan sama hakemus lähtee yhtä aikaa moneen eri paikkaan. Heidänkään palvelunsa ei kata aivan kaikkia pankkeja, joten kannattaa olla tarkkana, mihin kaikkialle oma hakemus lähteekään siltä varalta, jos haluaa vielä kaiken varalta lähettää hakemuksen myös muihin, listalta pois jääviin paikkoihin.

Sivusto itsessään näyttää hyvältä ja tietoa on paljon saatavilla. Etusivulle aukeaa ikkuna, jossa voi hakea lainaa jopa 70 000 euroon asti ja maksimilaina-aika on 15 vuotta. Ikkuna itsessään on hieman köykäisen oloinen, mutta ajaa kyllä asiansa. Vertaapankkeja listaa hienosti kaikki pankit, joilla se kilpailuttaa hakemuksesi. Näin ei aivan jokainen vertailupaikka tee, joten tästä voi antaa lisäpisteitä kyseiselle palvelulle. Tietoa on paljon saatavilla, ehkä hieman liikaakin ja menee hieman jauhamisen ja ylimyymisen puolelle.

Vertaapankkeja.fin taustalta löytyy WebCube Oy niminen yritys, joka on perustettu Alavudelle vuonna 2014. Kyseessä on siis varsin nuori yritys verrattuna muihin alan yrityksiin. Yrityksen taival on kuitenkin lähtenyt käyntiin varsin mallikkaasti, sillä jo vuonna 2017 sen tulos on 1,1 miljoonaa euroa. Yritys pyörittää myös muita sivustoja vertaapankkeja sivun lisäksi.

Lainan hakeminen 

Eli, vertaapankkeja.fi ei siis myönnä itse lainoja, vaan heidän kauttaan voit hakea lainaa samanaikaisesti monesta eri pankista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jättäessäsi hakemuksen, olet automaattisesti velkaa niihin paikkoihin, jotka hakemuksesi hyväksyvät. Vasta sitten, kun hyväksyt yhden sinulle tarjotuista lainoista, syntyy velkasuhde. Palvelun käyttäminen on siis huoletonta, eikä siitä aiheudu kuluja. Voitkin jättää ainoastaan lainahakemus lomakkeen, mikäli haluat tietää, minkälaisen lainan voisit mahdollisesti saada.

Jokaiselle syntyy varmasti omanlaisia kokemuksia jokaiseen palveluun, mutta seuraavassa meidän ajatuksiamme siitä, miten kaikki eteni.

Etusivulla on heti selkeästi lainanhakuikkuna, jossa liukurin avulla voi valita lainasumman aina 500 eurosta 70 000 euroon. Takaisinmaksuaika sen sijaan voi vähintään 1 vuoden ja enintään 15 vuotta. Ikkunan oikealla puolella esitellään myös arvio tulevasta kuukausimaksusta, mutta myös muistetaan mainita, että se on vain arvio, sillä lopullinen summahan määräytyy varsinaisen pankin kanssa, josta laina hyväksytään ja ehdoista sovitaan. Tätäkään mainintaa emme ole monessa paikkaa nähneet, eli vertaapankkeja palvelun tapa olla hyvinkin läpinäkyvä toiminnassaan ansaitsee meiltä erityismaininnan.

Lainahakemus on hyvinkin samanlainen kuin muuallakin. Lomakkeeseen tulee täyttää perustiedot itsestään, kuten nimi, osoite, tulot ja menot. Tämän lisäksi palvelu kysyy myös työ- ja koulutustietoja. Tässä kohtaa tuleekin uutta tietoa, eli kun hakemuksen saa valmiiksi, se lähtee rahalaitos.fi palveluun, joka sitten välittää hakemuksen varsinaisille pankeille. Hieman erikoinen ratkaisu, mutta siitä tuskin on haittaa kuluttajan näkökulmasta. Ei ainakaan pitäisi olla.

Ehdot lainan hakemiseen voivat vaihdella pankin mukaan, mutta palvelu on silti listannut tiettyjä ehtoja lainan hakemiselle. Näitä ovat mm. ne, että hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja hakijan tulee asua Suomessa, sekä omata suomalainen puhelinnumero ja pankkitili. Luottotiedoista ei mainita mitään, eli ne joilla ei sellaisia ole, voivat toki yrittää lainan hakemista, mutta tahrautuneet luottotiedot voivat merkittävästi hankaloittaa lainan saamista.

Hakemuksen täyttäminen oli kaiken kaikkiaan nopeaa ja tiedot pankeistakin tulivat melko nopeasti rahalaitos.fi palvelun kautta. Hyvää toimintaa

Korot

Sitten se tärkein, eli korot. Niitä on kyllä erittäin hankala määrittää, sillä korot riippuvat paljon pitkälti siitä, mistä pankista lainan päättää hakea. Se juuri on tämänkaltaisten palveluiden etu, sillä saat kerralla tiedot useasta eri pankista samanlaiselle lainalle sekä takaisinmaksuajalle. Näin ollen sinun kannattaakin pääasiassa keskittyä siihen, mikä on lopullinen takaisinmaksusumma, sillä se on lopulta ainoa, millä on mitään väliä. Kaikki pankit kuitenkin pääasiassa ovat luotettavia, sillä niitä säädellään tiukasti pankkitoimielimien toimesta. Lopulliset kulut voivat vaihdella hurjastikin, sillä vuosittaiset korkoprosentit voivat huidella aina muutamasta prosentista satoihin prosentteihin. Tällainen tekee jo huiman eron maksettavaan loppusumman.

Vertaapankkeja.fi pankit

Pankkivalikoima vertaapankkeja palvelussa on erittäin laaja, sillä pankkeja on kaiken kaikkiaan useita kymmeniä. Valikoimassa onkin lähestulkoon kaikki tarvittava, mutta esimerkiksi perinteisiä suomalaisia pankkeja ei valikoimissa näy. Tässä kuitenkin muutama pankeista, jotka mielestämme ovat esille nostamisen arvoisia:

Ostosraha.fi

Ostosrahasta voit hakea pienlainoja aina 10 000 euroon asti, mutta heiltä lainaa voi hakea jo 20 vuotiaat Suomessa asuvat henkilöt. Laina-aika on korkeintaan 96 kuukautta ja korot ovat alkaen 24.90%.

Lue meidän Ostosraha.fi kokemuksia.

Ferratum

Ferratum on yksi niistä jäteistä, jonka moni tunnistaa siitäkin huolimatta, että sen nimi ei millään tavalla liity lainapalveluihin. Ferratumin lainat ovat hyvin pieniä, sillä suurin myönnettävä laina on vain 2000 euroa. Tämä laina on myös hyvä maksaa nopeasti takaisin, sillä korot ovat alkaen 103,42 prosenttia, joka alkaa jo olla melko korkea summa. Palvelusta voi hakea lainaa jokainen vähintään 20-vuotias raha-asiansa hyvin hoitanut kansalainen.

Lue meidän Ferratum kokemuksia.

Aasa

Aasa on myös pieniin kulutusluottoihin erikoistunut pankki, jossa lainaa voi hakea 2000 ja 10000 euron väliltä. Korot ovat melko maltillisia ja ne ovatkin alkaen 9.90%.  Lainaa voi hakea jo 20-vuotiaana.

Lue meidän Aasa kokemuksia.

Everyday.fi

Everyday.fi:ssä lainasummat ovat jopa verrattain erikoisia, sillä pienimmillään lainaa voi hakea vain 20 euron verran.  Korkeimmillaankin lainaa voi hakea voin 2000 euroa, eli kyseessä on nuo pienlainat, joita monet muutkin laina talot tarjoavat. Tarkkaan ottaen kyseessä on ns. jousto luotto, eli toisin sanoen luottokortti.

Lue meidän Everyday.fi kokemuksia.

Bank Norwegian

Tämä norjalainen pankki on nopeasti noussut suomalaisten suosikiksi, eikä syyttä. Tämä on yksi harvoista nettipankeista, joista voit hakea mm. luottokortin. Lainaakin voi saada jopa 60 000 euroa. Sen sijaan hakeakseen lainaa tulee olla vähintään 23-vuotias. Lainan takaisinmaksuaikakin voi olla jopa 180 kuukautta. Korotkin pyörivät maltillisissa luvuissa, ollen yleensä korkeintaan 25 prosenttia.

Lue meidän Bank Norwegian kokemuksia.

Ekstraluotto

Ekstraluotto on hyvin samanlainen kuin everyday, eli lainaa voi hakea aina 10:stä eurosta 2.100 euroon. Kyseessä on siis samanlainen joustoluotto malli kuin edellisessä. Laina-aikaa voi ekstraluotossa tosin venyttää melko pitkäksi, sillä maksimilaina-aika on jopa 101 kuukautta.

Lue meidän Ekstraluotto kokemuksia.

Vertaapankkeja Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Vertaapankkeja.fi antoi meille lähinnä vain hyviä kokemuksia. Toiminta on läpinäkyvää, tietoa on paljon saatavilla ja palvelu toimi nopeasti. Voiko kuluttujana enää enempää toivoa? Netti on täynnä samanlaisia palveluita, mutta palvelun taso saattaa vaihdella paljonkin, joka ei aina ole hyvä asia. Vertaapankkeja kertoo selkeästi, mitä seuraavaksi tapahtuu ja kuinka tarkkoja luvut ovat ja kuinka paljon luvut voivat vielä muuttua. Jollain tapaa kyseessä saattaa olla ehkä paras palvelu tällä saralla. Entäpä sinä, onko sinulla omakohtaisia kokemuksia palvelusta?