Varmalaina on suomalainen lainojen vertailusivusto. Se ei siis itsessään välitä lainoja, vaan välittää esimerkiksi hakemuksesi useille eri pankeille. Tämähän tietenkin tekee lainojen hakemisen helpoksi, jos haluaa kilpailuttaa lainojen hakemisen, eikä keskittyä vain yhteen pankkiin. Jos lainoja hakisi itse erikseen kaikilta, saisi hakemuksia täytellä tuntikausia. Tässä artikkelissa kertaamme omia kokemuksia varmalaina palvelusta. Oliko palvelusta mitään hyötyä ja onko se käyttäjäystävällinen.

Voit halutessasi myös siirtyä suoraan kokemuksiin palveluihin, joita pääosin suosittelemme. TV:stäkin tutut turvalliset ja hyvät vaihtoehdot ovat:

  • Everyday (tuttu ja luotettava valinta)
  • Freedom Rahoitus (yksi suosituimmista sivuillamme ja onkin myös meidän mielestä yksi parhaista valinnoista)
  • Lendo (kattava lainojen vertailu)
  • Komplett bank (turvallisesti suurempiakin lainoja)
  • Ostosraha (hyvä valinta kun haluat siirtyä nettiin shoppailemaan)
  • OK Money
  • Suomilimiitti (vähän sekava, mutta turvallinen valinta. Matti Nykänen näkynyt varmasti monen TV-ruudulla tämän lainanantajan keulakuvana eri mainoksissa)
  • Zmarta (ruotsalainen lainojen vertailu – tuttu myös TV:stä)

Sivuston design on hieman halvan oloinen, ehkä vähän ajastaan jälkeen jäänyt kun vertaa moniin muihin alan saitteihin. Toki, ei tätä hommaa ulkonäöllä tehdä, niinkuin ei mitään muutakaan tässä maailmassa, paitsi Catwalkia, joten ei anneta sen häiritä. Tietoa tosin sivulta voisi löytyä hieman enemmän. Nyt näyttää siltä, että etusivu on vahvasti keskittynyt lainojen yhdistelyyn.  Sivun valikko on myös täynnä erilaisia, hieman kuluttajille hyödyttömiä otsikoita, kuten ”lainaa 10 000, lainaa 20 000” jne. Nämä artikkelit on tehty lähinnä mainostamista varten. Mutta, ehkä niistä jollekin on hyötyä.

Saitin takana on WebCube Oy niminen yritys, joka sivustonsa mukaan on keskittynyt sivustojen rakentamiseen sekä liikenteen tuottamiseen asiakkailleen. Se on perustettu vasta vuoden 2014 loppupuolella, eli on vielä suhteellisen uusi toimija lainamarkkinoilla. Se ei kuitenkaan menoa haittaa, sillä jo vuonna 2017 sen liikevaihto oli 1.9 miljoonaa euroa josta tulosta kertyi 1.1 miljoonaa euroa. Yrityksellä on siis ollut rakettimainen kasvu. Yrityksen sivuilta jää myös fiilis vakuuttavasti asiansa hoitavasta yrityksestä ja toisen sivuston arvosteluissa sille onkin kertynyt 5 tähden arvostelu. Todella hyvää työtä. Tältä pohjalta voidaan sanoa, että varmalaina on joka tapauksessa erittäin hyvissä käsissä. Ei siis anneta hieman könkön tuntuisen designin häiritä. Tärkeintä on kuitenkin se, että palvelu on luotettava sekä toimii asiakasystävällisesti.

Lainan hakeminen

Eli varmalainastahan ei haeta lainaa, vaan heidän kauttaan kilpailutetaan lainat. He lähettävät hakijan monelle eri pankille. Valitettavasti se ei listaa yhteistyöpankkeja, ennen kuin hakemus on tehty.  Se lupaa, että lainojen kilpailuttaminen kestää vain 10 minuuttia. Noh, siitä otamme pian selvää.

Sen sivuilta käy ilmi, että se painottaa toimintaansa erityisesti yhdistelylainoihin, mutta lopultahan lainaa voi hakea mihin sitä itse haluaa. Se myös lupaa, että lainat tulevat tilille alle tunnissa, jos on siis saanut hyväksytyn päätöksen heidän kauttaan.

Lainahakemuksen lähettäminenhän ei maksa mitään. Hakemuksen voi lähettää jokainen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on palkka- tai eläketuloja.

Skaala lainojen hakemiseen on erittäin laaja. Sitä voi hakea sadasta eurosta 60 000 euroon. Maksuaikaakin voi saada jopa 15 vuotta ja lainat ovat täysin vakuudettomia.

Katsotaanpa miltä palvelun käyttäminen näytti:

Haimme esimerkkilainaksi 40 000 euroa ja maksuajaksi 10 vuotta. Heidän ikkunansa laskee kuukausieräksi 424 euroa, ja loppusummassa erinäisiä kuluja ja korkoja on 10 880 euroa. Yleensä nämä summat saattavat vielä vaihdella kun varsinaisen tarjouksen saa, mutta katsotaan.

Hakemukseen piti täyttää perusteellisesti tiedot omasta elämästään, esimerkiksi tulot, asumimuoto jne.

Kyllä edelleen vaihtoehdot (katso alempaa) ovat parempia. Yksi niistä on totta kai Lendo ja toinen, jos suoraa lainaa haluaa, niin Freedom Rahoitus.

Tämän jälkeen ei mennyt montaa sekuntia kun tarjoukset kilahtivat sähköpostiin ja heti seuraavassa sähköpostissa tulikin jo tunnukset varmalainan omatiliin. Tässä kohtaa jo voinee sanoa, että pelkkiä hyviä kokemuksia varmalaina palvelusta on päässyt kertymään.

Korot

Koska varmalaina on lainojen vertailusivusto, voi todelliset korot vaihtua paljonkin lopullisen lainapankin mukaan. Todelliset korot siis riippuvat siitä, mistä lainan lopulta otat. Se kuitenkin listaa omallakin sivustollaan kuluttajansuojelulain mukaiset korot.

Esimerkkilainalle, joka on 10 000 euroa, on lain mukainen todellinen vuosikorko 11,76 prosenttia. Tämä toteutuu, kun takaisinmaksu on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa ja avausmaksu 149 euroa.  Tällöin takaisinmaksettava kokonaissumma olisi 13.050 euroa. Mutta muista kuitenkin katsoa lopulliset korkosummat tarkkaan saamistasi lainatarjouksista.

Vertailussa

Kun vertailuun laitetaan samantyypiset palvelut ovat Lendo ja Zmarta varmasti parhaita, joiden kautta voi saada tarjouksia useilta eri lainanantajilta. Mikäli taas suoraa lainaa haluaa hakea voi suositella kaikki lainat sivuamme.

HUOM! Lisää vaihtoehtoja löytyy reilusti yllä mainituilta sivuilta.

Varmalaina Kokemuksia 2020 – 2021 ja lyhyt yhteenveto

Kaikenkaikkiaan kyseessä on todella asiallinen sivusto, joka hoitaa hommansa niinkuin pitää. Tarjouksia tulee sopiva määrä, sivusto toimii sulavasti ja ketterästi eikä missään vaiheessa tule semmoista fiilistä, että pitäisi jostain valittaa. Designiinkin totuin ja tuskin se suurinta osaa kävijöistä edes haittaa. Palvelu on vielä täysin kotimainen ja se on rekisteröity Alavudelle, jostai ei paljon suomalaisemmaksi enää pääse. Voimme ehdottomasti suositella varmalaina palvelua. Onko sinulla kokemuksia heistä? Jos on, niin kerro lisää kommenteissa.