Surimo laina

Surimo on suomalaisen Surimo Finance Oy-rahoitusyhtiön pyörittämä lainapalvelu. Se tarjoaa asiakkailleen kertaluottoa väliltä 500-4000€. Aiemmin valikoimiin on kuulunut  myös joustoluotto. Erikoisesti nimetty Surimo on suhteellisen uusi lainapalvelu, ja se on toiminut alalla vasta pari vuotta. Asiakaskuntaa se on onnistunut kuitenkin tuona aikana kerryttämään kiitettävästi.

Yhtiön vahvuuksiin kuuluvat alhaiset korot ja yksinkertainen toimintaperiaate. Korko on markkinoiden pienempiä ja maksuvapaita kuukausia on tarjolla runsaasti. Näiden ominaisuuksien avulla Surimo pystyy varmasti jatkossa kilpailemaan tehokkaasti muita suurempia lainantarjoajia vastaan. Tarjolla on selkeä ja hyvä palvelu ja Surimo asiakkaiden kokemuksia kuunnellessa on selvää, että palvelu toimii kuten pitääkin. On vain muistettava asiakkaana, että ei ota lainaa, joita ei todella tarvitse ja että maksukyky on kunnossa.

Surimo laina kokemuksia

Surimon lainavalikoimaan kuuluu ainakin tätä tekstiä kirjoittaessa vain yksi tuote. Se on 500-4000€ kertaluotto. Sitä voi hakea lähes tarkoitukseen kuin tarkoitukseen. Rahat voi käyttää esimerkiksi remontointiin, autoon, matkaan tai oikeastaan ihan mihin tahansa muuhunkin. Lainan hakeminen vie muutaman minuutin ja lainapäätöksenkin saa parhaimmillaan jopa minuuteissa. Usein se voi kuitenkin viedä tunteja. Yöllä tehdyt hakemukset käsitellään vasta aamulla.

Lainat ovat tasalyhenteisiä ja laina-aika vaihtelee 24kk-36kk välillä. Harvinaisena etuna muihin lainapalveluihin verrattuna ovat Surimon maksuvapaat kuukaudet. Maksuvapaita kuukausia tarjoavat muutkin, mutta Surimo tarjoaa niitä peräti 6 kappaletta laina-ajalle. Lainaaja saa siis edellä mainittuna laina-aikana halutessaan jopa 6 maksuvapaata kuukautta. Maksuvapaan hakeminen tosin maksaa 10 euroa.

Lainan nimellinen vuosikorko on 9-21%. Tilinhoitopalkkio on 0€/kk. Lainaa otettaessa joutuu maksamaan isohkon avauspalkkion, joka vaihtelee 11,25%-38% välillä. Kun avauspalkkio otetaan huomioon, on todellinen vuosikorko jotakin väliltä 29,17%-49,51% riippuen lainan koosta.

Lainan kuukausilyhennykset alkavat 20 eurosta ja vaihtelevat lainan koosta ja laina-ajasta riippuen.

Esimerkkinä otettaessa 500 euron kertaluotto Surimolta, on sen todellinen vuosikorko 36 kuukauden maksuajalla 29,12% ja nimellinen vuosikorko 18,00%. Nostopalkkio on kooltaan 56,25€, tilinhoitomaksu 0€/kk. Luoton kokonaiskustannukset 36 kuukauden aikana ovat 723,63€ ja 20,10€ kokoisia maksueriä siis 36 kappaletta.

Lainan hakeminen Surimolta

Hakeakseen lainaa Surimolta on hakijan täytettävä muutamia ehtoja. Hakijan on esimerkiksi oltava iältään 19-72-vuotias. Tämä ikähaarukka on hieman keskimääräistä suurempi verrattuna moniin muihin lainanantajiin. Monilla muilla lainanantajilla on hakijan usein oltava vähintään 20- tai jopa 21-vuotias.

Hakijalla on oltava vakituinen asuinpaikka Suomessa eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Luottotietojen tulee siis toisin sanoen olla puhtaat. Lisäksi on oltava säännölliset tulot. (Esimerkiksi palkka- tai eläketulot) Hakemuksen yhteydessä tehtään tunnistautuminen verkkopankkitunnusten avulla, joten nekin on löydyttävä. Verkkopankkitunnusten avulla Surimo tekee luottokelpoisuuspäätöksen hakijasta Instantor-palvelun avulla. Tähän luottokelpoisuuspäätökseen vaikuttavat muutkin asiat kuin pelkästään maksuhäiriömerkinnät. Pankkitilin tulojen ja menojen yleinen tasapaino on esimerkiksi oltava suhteellisen mallillaan.

Itse hakemuksen täyttämiseen menee parisen minuuttia ja lainapäätöksen saa lähes välittömästi tämän jälkeen. Rahat myös siirtyvät hakijan tilille välittömästi. Kun laina on myönnetty, saa samalla omat käyttäjätunnukset Surimon online-palveluun, jonka kautta voi seurata kaikkea lainaan liittyvää. Laskujen maksaminen, lyhennysten kertyminen ja muut lainaan liittyvä toiminta on kaikki hallittavissa kätevästi palvelun kautta. Laskut toimitetaan kuitenkin totta kai myös sähköpostiin ja asiakkaan näin halutessa myös paperisena. Online-palvelun kautta voi myös tehdä lisänostoja niitä tarvitessaan.

Surimo asiakaspalvelu

Surimon asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-17. Puhelimitse sen tavoittaa numerosta 010 323 8500 ja sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@surimo.fi. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat melko suppeat, mutta sähköpostia voi tietysti lähettää milloint tahansa. Siihen ei kuitenkaan esimerkiksi öiseen aikaan tai viikonloppuisin vastata, vaan vastausta täytyy odotella siihen hetkeen kun asiakaspalvelu seuraavan kerran aukeaa.

Yhteenveto Surimosta

Pieniä, alle 4000 euron lainoja hakevalle Surimo on todella hyvä vaihtoehto. Korot eivät ole pahimmasta päästä, joskaan eivät pienimmästäkään. Lainatuotevalikoima on erittäin suppea, sillä tarjolla on ainoastaan 500-4000€ kertaluotto. Lisää valikoimaa kaipaavan kannattaa kääntyä esimerkiksi Lendon tai Everydayn puoleen.

Yrityslainoja hakevan sen sijaan kannattaa ehdottomasti tarkistaa Qredin tarjonta. Surimolta ei yritysluottoja valikoimista löydy lainkaan. Surimo kerää pisteitä myös selkeistä ehdoistaan. Jopa 14 päivän luoton perumissääntö on selkeästi esillä. Tämä sama 14 päivän sääntö koskee muitakin palveluita, mutta monet eivät erityisesti pidä siitä meteliä vaan saattavat piilottaa sen käyttöehtojen sekaan. Palvelu kerää siis lisäpisteitä läpinäkyvyydestä ja rehellisyydestä.

Vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Tässä muutama esimerkki:

Katso myös kaikki lainat (kokemuksia ja tietoa).

surimo laina Kokemuksia 2020 – 2021

Onko sinulla Surimo kokemuksia, joita haluat jakaa meidän ja muiden lukijoiden kanssa? Alle voit jättää kommenttisi ja oman arvostelusi. Palaute auttaa muita lukijoita tekemään oikeita päätöksiä.