Sijoittaminen on aihe, joka on selvästikin nousussa. Näin vihdoin myös Suomessa. Onhan esimerkiksi naapurimassamme Ruotsissa sijoittaminen aivan eri tasolla, mutta ei siitä enempää, vaan hyvä vaan että Suomessakin myös piensijoittajat ovat heräämässä. Pienillä summilla voi rakentaa itselleen hyvää tulevaisuutta. Korkoa korolle efekti pitää tästä huolen, eli mahdolliset osingot ja muut tuotot sijoitetaan uudestaan. Esimerkiksi ETF tai rahasto voi myös olla osakkeisiin verrattuna verotehokas, sillä silloin maksetuista osingoista ei välissä makseta veroja vaan vasta myydessä rahastoja.

Ennen kuin siirtyy suoraan osakkeiden ostamiseen, on hyvä selvittää asioita eli perehtyä siihen miten markkinat toimivat. On ehdottomasti hyvä muistaa, että kun sinä ostat osaketta niin joku toinen sitä myy. Toki syitä myyntiin voi olla useita, mutta lähtökohtaisesti on hyvä miettiä sitä, että miksi sinun arvioisi on parempi, kun myyjän? Vastassa voi kuitenkin olla ja usein onkin ammattisijoittaja. Pienissä yhtiöissä ja aloissa, joista tiedät paljon voi olla helpompi löytää hyviä sijoituskohteita.

Yksi erittäin hyvä vaihtoehto voi myös olla kuukausisäästäminen superrahastoihin. Se tuo ajallista hajautusta ja hajautusta osakkeisiin erittäin edullisesti, nimittäin ilmaiseksi.

Lue lisää:

Mitä enemmän luet ja seuraat pörssitiedotteita, muita sijoittajia ja analyysejä sen parempi. Tässä muutama kohtuullisen kevyt ja helppo video josta aloittaa:

Ylävalikostamme löydät tarkempaa lisätietoa eri sijoittamisen osa-alueista.