Saldo.com on netissä toimiva luotonmyöntäjä joka tarjoaa sekä jousto-, että kulutusluottoja erilaisiin tarpeisiin, joita tulee kohdattua arkielämässä. Tämän lisäksi se tarjoaa myös autoluottoja. Tässä artikelissa tutkimme, onko kyseessä erilaiset lainat, vai periaatteessa aivan samat lainat vain eri nimillä, sillä näin valitettavan usein myös on. Kerromme omia kokemuksia sivuston käyttäjäystävällisyydestä ja sen tarjoamista palveluista. Vastaako palvelu lainkaan sitä, mitä se lupaa?

Alkuun näyttää hyvältä. Sivustolle saapuessa siitä huokuu tunnelma ammattimaisesta sivustosta eli ennen kaikkea myös luotettavasta sivustosta. Design on mukavan suomalainen järvimaisemineen. Tähän sivustoon on siis selkeästi panostettu. Tietoa on myös paljon, heti alkuun etusivulta käy ilmi siinä olevista tekstilaatikoista, että toden totta kulutus- ja joustoluotto ovat heidän tapauksessaan täysin erilaisia lainoja. Siitä se ansaitsee erityismaininnan, sillä näin ei valitettavasti ole kaikissa lainapaikoissa. Tällä tavalla kuitenkin erotetaan ammattilaiset amatööreistä.

Sivuston takana toimiikin rahoitusalan ehdottomat ammattilaiset, eli yritys nimeltä Tact Finance Oyj, joka on esimerkiksi myös limiitti.com taustalla. Sen lisäksi se toimii myös vippi.fi sivuston taustalla. Saittien nimet ovat mukavan suomalaisia eivätkä yritä olla liian hankalia – Onnistunutta brändäystä, sanoisin. Siitäkin huolimatta, että yritys on päässyt hyvin kiinni rahoitusalalle on se kuitenkin vielä suhteellisen uusi, sillä se on perustettu ”vasta” vuonna 2010, eli se ei ollut lainkaan mukana hurjimpina pikavippi aikoina kuten monet sen kilpailijat. Vuonna 2016 sen liikevaihto oli huimat 27.1 miljoonaa euroa, josta tulosta tuli 12.2 miljoonaa euroa. Voidaan siis puhua yhdestä kuluttajalainojen jättiläisestä kotimaisilla markkinoilla. Suomen lisäksi yritys toimii myös Puolassa sekä Ruotsissa.

Saldo palvelun laina kokemuksia

Vaikka kaikki tähän asti näyttääkin hyvältä, ei se välttämättä vielä tarkoita sitä, että palvelu toimii myös pintaa syvemmältä, siksipä kasasimmekin tähän artikkeliin omia kokemuksia lainan hakemisesta saldo.com osoitteessa. Ja jotta varmasti kaikki saavat tarpeellisen tiedon, kävimme läpi kaikki lainamallit.

Joustoluotto

Aloitimme joustoluotolla, joka on siis käytännössä sama asia kuin luotto, eli saatuasi tietyn summan joustoluottoa, on sinulla tämä summa aina käytössä, eikä sitä tarvitse nostaa kerralla omaan käyttööön, ja sen maksettua takaisin, on se sinulla kuitenkin edelleen käytössä.

Saldo.com:ssa joustoluotto voi hakea 500:n ja 2000:n euron väliltä. Takaisinmaksuerien sanotaan olevan vähintään 50 kuukaudessa ja sitä maksetaan tietenkin vain nostetusta lainasummasta, eikä myönnetystä kokonaislainasta. Me päätimme hakea 2000 euron lainaa. Sivusto kertoo, että mikäli sen haluaa maksaa kerralla takaisin, sen voi tehdä maksamalla 2 164, 43 euroa, tai  mikäli haluaa maksaa kuukausittain, tulee maksaa 150 euroa. Itse lainan hakeminen on helppoa. Hakemukseen tulee täyttää perustiedot, kuten asumimen, tulot ja menot sekä tietenkin henkilötunnus ja muut yhteystiedot.

Joustoluottoa voi muuten hakea jokainen 18 vuotta täyttänyt suomalainen, jolla on luottotiedot kunnossa. Kun lainaa on maksellut tietyn aikaa takaisin, on mahdollisuus myös maksu- ja lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Päätös lainasta tuli nopeasti. Oman lainansa tilanteen sekä nostot voi hoitaa jatkossa kätevästi Mysaldossa, joka on saldo.com sivuston oma tilinhallintasovellus. Myös tekstiviestillä on mahdollista hakea lainaa.

Kulutusluotto

Kulutusluotto onkin sitten hieman isompi, kertaluontoisesti nostettava laina, joka on siis maksettava takaisin kokonaisuudessaan ja mikäli rahaa tarvitsee lisää, tulee laittaa uusi hakemus. Kulutusluottoa tässä palvelussa voi hakea 10 000 euroon asti, eli kyseessä ei ole aivan isoimmat kulutusluotot, joita markkinoilla on, mutta kyllä tälläkin summalla varmasti saa jo paljon aikaan, kun tulee yllättäviä menoja vastaan. Kokeilimme hakea kulutusluottoa sivuston salliman 10 000 euron verran. Mikä tässä on hienoa, että kuukausieriäkin voi valita 4 erilaista. Jos tietenkin valitsee sen pienimmän, tulee maksettavaakin enemmän korkojen muodossa. Mutta tärkeää on, että kuukausisumma on sen verran kuin itsellä on varaa maksaa. Valitsimme 499 euron kuukausisumman.

Kulutusluoton lainahakuehdot ovat samat kuin joustoluotolle. Omaa tilannettaan voi yhtälailla seurata myös MySaldossa.

Autolaina

Autolainaa voi hakea suoraan autoliikkeistä, joilla on käytössään Saldo.com sopimus.

Korot

Entäpä sitten ne korot, jotka ovat kuitenkin ne tärkeimmät itse lainanhakijan kannalta. Loppujen lopuksi ne määrittävät sen, onko laina hyväksi hakijalleen ja mikä tärkeintä, ne määrittävät lainan loppusumman.

Joustoluotolle tulee 9.9 euron nostokulu, jonka lisäksi tulee vielä 5% nostosta. Todellinen vuosikorko saattaa nousta jopa 131,66 euroon. Tämän lisäksi tulee tilinhoitokuluja jopa 4.95 euroon asti.

Kulutusluotosta tulee maksaa 8 – 30% avauspalkkio ja todellinen vuosikorko heilahtelee jopa 150.60 prosenttiin asti.

Hieman erikoisesti esimerkiksi luotonsaajan yhteystietojen hankkiminen maksaa 15 euroa.

Kyseessä ei siis ole ihan kaikkein halvin lainapalvelu, mutta eivät nämä korot kuitenkaan aivan pois tästä maailmasta ole.

Saldo.com Yhteenveto ja kokemuksia 2021

Kaiken kaikkiaan saldo.com on hyvin käyttäjäystävällinen lainapalvelu ja sen taustalla on asiallinen yritys. Palvelu toimii ja riittävästi info on saatavilla. Voimme ehdottomasti suositella tätä palvelua. Entäpä sinä, onko sinulla saldo.com kokemuksia jotka haluaisit jakaa meille? Kerro kommenteissa.

Mikäli kaipaat vaihtoehtoja ovat hyviä palveluita mm. OK Money, Ferratum, Ostosraha ja Bigbank.