risicum kokemuksiaRisicum on suomalainen luotonmyöntäjä. Se myöntää sekä kulutusluottoja, että joustolainoja. Se on yksi tunnetuimmista lainanmyöntäjistä ja olikin jo olemassa aikoinaan jo edesmenneiden pikavippien aikaan. Brändi onkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa lainayritysten aatelissa. Tässä artikkelissa käymme läpi omia kokemuksia palvelusta ja siitä, onko firma todella ansainnut paikkansa aatelissa vai ei.

Sivuston ulkoasu on todella yksinkertainen, mutta siitäkin huolimatta infoa on paljon saatavilla. Mitkään perustiedot ja lainan hakemista koskevat tiedot eivät ole piilotettuina, joten tästä ilman muuta pisteet. Myös turhanpäiväiset myyntipuheet on karistu pois, sillä lainaahan sivustolle on tultu hakemaan, joten turha enää tässä kohtaa yrittää ylimyydä asiakkaalle, kuten valitettavasti nykyään monilla sivustoilla, kuten esimerkiksi Suomilimiitillä on tapana. Risicum myös selittää sivustollaan hienosti, mitä pikavipeille kävi. Sillä nehän siis korvataan nykyään joustolainoilla. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että riistokoroista tuli laittomat ja niitä kohtuullistettiin huomattavasti.

Risicumista voi hakea joustolainaa 100 euron ja 5000 euron väliltä. Kertalainaa, eli niin sanottua kulutusluottoa voi hakea 500 ja 1000 euron väliltä. Artikkelissa hieman alempana lisätietoja lainojen eroista.

Brändin taustalla vaikuttaa DFC Nordic Oy, joka on todella vakavarainen yritys. Yritys on itseasiassa mm. Helsingin huutokauppakamarin taustalla. DFC Nordic Oy on perustettu jo vuonna 2005 ja toiminta on ollut lähes kokoajan nousujohteista. Vuonna 2016 liikevaihto oli 21.2 miljoonaa, josta tulokseksi tuli 10.8 miljoonaa. Voidaan siis todeta, että kyseessä on varmasti luotettava ja vakavarainen yritys.

Lainan hakeminen

Risicumilta voi siis hakea joko joustolainaa tai kertalainaa, joka on siis kulutuslaina Joustolainaa voi siis hakea jopa 5000 euroon asti, kun taas kulutusluottoa voi hakea 1000 euroon asti.

Risicum joustolaina

Joustolainaa voi hakea jokainen 20-75 vuotias, jolla on vakituiset tulot, asuu Suomessa sekä luottotiedot ovat kunnossa. Joustolainaa voi hakea ainoastaan netissä, eli esimerkiksi tekstarilaina ei ole mahdollinen. Lainaa voi hakea arkisin klo 22 asti ja viikonloppuisin klo 21 asti. Lainapäätöksen saa käytännössä heti, mutta tulotietojen antamiseen suositellaan käytettäväksi Instantor nimistä palvelua. Tämän palvelun avulla saat siirrettyä Risicumille tiedot omista tuloistasi. Mikäli et kuitenkaan käytä instantoria, voi tulotiedot lähettää muillakin keinoin, tällöin tosin lainapäätöksen saaminen voi olla hitaampaa. Ota myös huomioon, että lainasummat voidaan siirtää tilille ainoastaan asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Kokeilimme joustolainan hakemista. Esimerkkitapauksessamme haimme 2500 euron lainaa ja maksupäiväksi valitsimme kuun viimeisen päivän. Valitettavasti laskuri ei näytä kuitenkaan tulevia korkoja tai muita kuluja, joten tästä hieman miinuspisteitä palvelulle. Seuraavassa vaiheessa siis tuleekin jo tunnistauta pankkitunnuksilla sekä täyttää perustiedot yms. Mukaanlukien nuo tulotiedot.

Uusille asiakkaille myönnetään joustolainaa 300 euroon asti kuluttomasti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos ottaa 300 euron lainan ja maksaa sen 30 päivän kuluessa,ei tästä koidu nosto- tai korkokuluja.

Risicum kertalaina

Risicum tarjoaa myös kertalainaa, joka on itseasiassa sama asia kuin kulutusluotto. Tästä löytyy kolme eri summaa, jotka ovat 500€, 750€ ja 1000€. Joissain palveluissa tätä summaa voi nostella tililleen omaa tahtia, mutta Risicumilla se maksetaan kertaluontoisena tilille ja maksuaikaa jokaiselle lainalle on 12 kuukautta. Esimerkiksi 500 euron lainassa maksuerän suuruus on 51,38 euroa. 700 euron lainassa takaisinmaksusumma on 77,07 euroa ja 1000 euron lainassa 102,77 euroa per kuukausi. On siis hyvä muistaa, että mikäli tarvitset suuremman kuin tuhannen euron lainan, on tässä tapauksessa joustoluotto sinulle paremmin sopiva vaihtoehto. Käytännössä itse lainanhakuprosessi on sama kuin joustoluotossa. Kertalaina siis vain sopii paremmin niille, jotka ovat jonkun tietyn lainasumman tarpeessa, eivätkä esimerkiksi jatkuvan luoton tarpeessa.

Meistä on loistavaa, että kerrankin jokin netissä toimiva luotonantaja tarjoaa kaksi selkeästi erilaista palvelua, sillä useimminen nettipankit listaavat useita erilaisia lainamalleja, mutta kyseessä on kuitenkin käytännössä yksi ja sama. Tästä isot pisteet Risicumille.

Korot

Pikaisella silmäyksellä korot ovat varsin maltilliset. Joustoluotossa todellinen vuosikorko on korkeintaan vain noin 77 prosenttia. Ja on hyvä muistaa, että ensimmäisen laskutuskauden saa vielä täysin korottomasti. Esimerkiksi 1600 euron lainalle tulee kokonaissummaksi 2482,83 euroa, jos lainan maksaa takaisin 31 kuukaudessa.

Kulutusluotoissa käytetään viitekorkoa, jonka ilmoitetaan olevan 24,5 prosenttia. Eli esimerkiksi 500 euron laina, jota maksetaan 51,38 euroa kuukaudessa on loppupeleissä 616,56 euroa. Eli korot ovat hitusen isot, mutta eivät kuitenkaan käsittämättömät. Verrattuna moniin palveluihiin, Risicumin korot ovat erittäin siedettävät.

Risicum kokemuksia 2020 -2021

Tässä lyhyt yhteenveto.

Risicum on ollut markkinoilla jo pitkään ja se todellakin ansaitsee paikkansa yhtenä parhaimmista lainapaikoista kahdesta syystä. Heillä on kaksi erillistä palvelua, sen sijaan, että he mainostaisivat samaa lainaa monella eri tavalla. Korot ovat myös kohtuulliset verrattuna moniin kilpailijoihin, joilla vuosittaiset korot saattavat helposti olla yli satakin prosenttia. Toisaalta esimerkiksi Cashbuddyssa korot voivat pyöriä vain noin 20 prosentin paikkeilla, mutta kyseessä ei niin tunnettu paikka kuin Risicum. Entäpä sinä, löytyykö omakohtaisia kokemuksia Risicumista? Kerro niistä kommenteissa.