Remonttilainat tulevat kyseeseen silloin, kun talo alkaa osoittaa merkkejä siitä, että on aika vaihtaa joitain osia, että se saavuttaa menetetyn loistonsa. Tässä artikkelissa käsittelemme

Remontin tarve voi vaihdella suurestikin. Ehkä remontin tarpeessa on vain keittiön kaapisto, tai mahdollisesti kokonaisen omakotitalon putkisto tulee vaihtaa. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että lainasumma voi vaihdella suurestikin. Kaapistojen korjaamisen ei välttämättä tarvitsee paria tonnia enempää, mutta putkiremonttiin voi upota kymmeniä tuhansia euroja.

Vertaile remonttilainat

Seuraavaksi esittelemme parhaat lainanvertailusivustot, josta voit hakea itsellesi lainaa. Lainaa ei tietenkään erikseen tarvita nimetä remonttilainaksi, sillä eihän sillä loppujen lopuksi lainaajan kannalta ole väliä, mihin sen käyttää, kunhan sen maksaa takaisin. Näiden lisäksi, jos haluat, voit vielä erikseen kilpailuttaa lainasi perinteisissä pankeissa, sillä niitä lainoja nämä sivustot eivät valitettavasti kilpailuta. Vertailusivustoista on hyvä mainita vielä sen verran, että niiden käyttäminen on ilmaista, eli kuluttajana et maksa heidän palveluistaan. Sen sijaan jos valitset heidän kauttaan lainan, maksaa pankki sivustolle palkan. Tietoturvaosastosta sen verran, että tietosi ovat myös turvassa, eikä ole tullut tietoon yhtäkään tapausta, jossa vertailusivustojen asiakkaiden tietoja olisi hakkeroitu tai levitelty epämääräisesti.

Zmarta – Lienee tällä hetkellä yksi suosituimmista lainanvertailusivustoista jo siitäkin syystä, että se mainostaa toimintaansa ahkerasti. Brändin luominen on onnistunut hienosti, sillä nimihän ei varsinaisesti liity lainoihin mitenkään. Zmarta lähettää hakemuksesi kaiken kaikkiaan 25 eri pankkiin, joten luku on jo varsin vakuuttava. Zmartan emoyhtiö on aloittanut toiminansa jo vuonna 1983 Englannissa, joten kyseessä on erittäin vakavarainen yritys, joka antaa sille tietyn etuaseman moniin muihin nähden. Tätä palvelua voi ehdottomasti suositella käytettäväksi.

Varmalaina  – On sivusto, jota kohtaan olimme alkuun hieman skeptisiä, sillä sen ulkonäkö ei välttämättä ole se kaikista mieluisin, mutta tästäkin huolimatta se hoitaa hommansa asiallisesti. Valitettavasti pankkien määrästä ei ole saatavilla tietoa, mutta voidaan kuitenkin olettaa, että se lähettää hakemuksen useisiin eri pankkeihin kerralla. Toki näissä on aina se, että hakemukset saattavat lähteä samoihin pankkeihin, sillä valikoima ei kuitenkaan Suomessa ole liian kattava. Lainaa voi varmalainasta hakea jopa 60 000 euroon asti.

Vertaapankkeja – On pienen Alavuslaisen yrityksen lainanvertailusivusto. Siitäkin huolimatta, että sen taustalla on pieni yhden miehen yritys, on tämä sivusto ehdottoman luotettava ja sen suosio onkin kasvanut raketin lailla sen ensivuosien aikana. Se lupaa sivuillaan, että sen kautta voi lainaa hakea jopa 70 000 euroon asti, joten sillä saa jo isompaakin remonttia hoidetuksi. Sen kautta lainaa voi hakea kymmenistä pankeista ja listoilta löytyy kaikki varteenotettavimmat pankit.

Lendo – Tämän yrityksen taustalla on Pohjoismaiden suurin mediayritys, norjalainen Schibsted Group. Tiesitkö, että samainen yritys pyörittää muuten myös Tori.fi:tä ja monia muita samankaltaisia sivustoja ympäri Eurooppaa. Sillä on yli 7 700 työntekijää. Tämän lisäksi yritys on listautunut myös Oslon pörssiin. Norjalaisuudesta huolimatta heillä on myös toimisto Helsingissä. Tämäkin palvelu on monille tuttu, sillä se on mainostanut itseään ahkerasti eri medioissa. Lainoja täältä voi hakea jopa 50 000 euroon asti. Sen listoilta löytyvät kaikki varteenotettavat pankit. Huomionarvoista on se, että Lendo saattaa kuitenkin vaatia esimerkiksi kopiota palkkakuitista yli 2000 euron lainoihin. Se ei siis halua välittää hakemuksia, jos se ei voi olla varma siitä, että hakijalla varmasti myös on tuloja. Tämä on periaatteessa ymmärrettävää. Mutta, toisaalta tätä ei tee muutkaan. Mikäli tämä ei sinua kuitenkaan häiritse, voi tätä palvelua käyttää hyvillä mielin ja lienee listan yksi parhaimmista sivuista.

Remonttilainan tarve

Harmillista on se, että usein remontti ja sitä myöten laina tarve voi tulla eteen melko yllättävästi. Sitä on jollain tasolla ehkä tiedostanut, että remontti on tulossa, mutta siinä vaiheessa, kun keittiö lainehtii vedessä, ei ole enää mahdollista siirtää remonttia. Ja kun näin on päässyt käymään, joutuu vaihtamaan myös lattian. Paras tapa olisikin ennakoida. Jos tiedät, että jokin asia on huonosti ja tulee todennäköisesti tarvitsemaan korjausta lähitulevaisuudessa, se kannattaa hoitaa kuntoon nyt. Mutta, me emme ole täällä syyllistämässä, vaan auttamassa. Olemme tehneet sinulle listan erilaisista remonttivaihtoehdoista. Sen lisäksi, että lainaa voi hakea tietysti omasta pankista tai muista perinteisistä pankeista, voi sitä hakea myös netistä jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Nettilainat soveltuvatkin erinomaisesti juuri pieniin ja keskikokoisiin remontteihin, sillä usein lainaa saa enimmillään noin 50 000 euroon asti. Muutaman tuhannen euron pienlainat saattavat järjestyä jopa vartissa, joten jos sinulla on pikainen tarve aloittaa remontti, niin parhaimmillaan olet jo saman päivän iltana esimerkiksi maalaamassa kaapistoasi uuteen uskoon.

Perinteisten pankkien etu tulee siinä, että niissä korot ovat usein pienemmät kuin nettilainoissa. Ainoastaan päätöksen saamisessa voi kestää kauemmin kuin nettilainoissa. Riippuen siis siitä, kuinka nopeasti lainan pystyy takaisin maksamaan, kannattaa miettiä itselleen parhain vaihtoehto.

Vaihtoehtojen löytäminenkin on suhteellisen helppoa tänä päivänä. Sinun ei nimittäin tarvitse itse selata läpi googlessa pankista toiseen, vaan voit kilpailuttaa lainasi lainavertailusivustolla. Ne itseasiassa ovatkin oikeastaan paras vaihtoehto tässä tapauksessa. Yhdellä hakemuksella saat kerralla tarjouksen parhaimmillaan jopa kymmenistä paikoista hetkessä sen sijaan, että täyttäisit itse hakemuksen erikseen näihin kymmeniin paikkoihin. Mutta myös lainanvertailusivustoissa on eroja. Kaikki eivät nimittäin kilpailuta hakemuksiasi samoihin pankkeihin. Eli on hyvä täyttää hakemus muutamalla eri sivustolla. Olemme tehneet kuitenkin jo osan työstä sinun puolestasi, nimittäin olemme listanneet kaikki parhaat lainanvertailusivustot tässä artikkelissa. On myös olemassa epäluotettavia vertailusivuja, jotka keräävät kuluttajien tietoja vain saadakseen ”luvan” lähettää sinulle jatkossa kaikenlaisia markkinointiviestejä. Olemme seuloneet sellaiset paikat pois tältä listalta.

Remonttilainan valitseminen

Kun saat itsellesi lainatarjouksen useasta eri paikasta, niin se mihin kannattaa kiinnittää huomiota on korot ja maksuaika. Jos tarvitse pidempää, jopa vuosien maksuaikaa niin kannattaa valita se, mikä sallii pitkät maksuajat ja jos niitä on useita, niin valitse se, jolla on pienin vuosikorko. Useimmiten lainaajien tulee tarjouksessa ilmoittaa lainalle tuleva lopullinen maksettava summa. Mikäli tätä ei selkeästi ilmoiteta, kannattaa jättää paikka väliin. Valitettavasti laina-ala kärsii imago-ongelmasta ja jotkut paikat myös elävät sen maineen mukaan. Eli on olemassa paikkoja, jotka saattavat lisätä piilokustannuksia tarjoamiinsa lainoihin. Tuollaisia paikkoja kannattaa välttää ja mikäli sellaisia tulee vastaan, niin niistä kannattaa tehdä ilmoitus kuluttajasuojeluviranomaisille.

Hyvän lainapaikan tunnistaa siis siitä, että sen lainaehdot ovat selkeät, sen maksuaika ja korot sopivat sinun asettamiisi ehtoihin, se ei lisää piilokuluja lainoihinsa ja on muutenkin luotettavan oloinen. Tässäkin tapauksessa pätee vanha sääntö. Jos joku tuntuu epäluotettavalta, se usein sitä on.

Pääsääntöisesti nettipankit ovat kuitenkin luotettavia, sillä loppujen lopuksi, jos jotain voi epäillä epäluotettavuudesta, se on lainanhakija. Loppujen lopuksihan pankki antaa rahaa riskillä sinulle. Se myös kantaa riskin siitä, aikooko lainanhakija maksaa takaisin. Tänä päivänä ala on kuitenkin hyvin pitkälle säädeltyä, joten sekä hakijalta, että antajalta voidaan toki odottaa tiettyjä standardeja ja niiden valvominen on myös helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Kun olet valitsemassa oikeaa summaa lainalle, kannattaa tietysti ensin tutustua remontin tuomiin kuluihin. Mahdollisten työntekijöiden kulut, tarvikkeiden kulut jne. Jos et halua itse toimia työnjohtajana, voit pyytää tarjouksen eri rakennusyhtiöiltä.

Yhteenveto

Remonttilainat on hyvä kilpailuttaa. Sillä tavalla saat mahdollisimman tarkan ja monipuolisen kuvan siitä, minkälaisiin lainoihin sinulla on pääsy. Tietysti, mitä suurempi valikoima, niin sitä todennäköisimmin pääset valitsemaan kermat päältä. Tietysti sen lisäksi, että täytät hakemukset vertailusivustolla, on mahdollista kilpailuttaa lainat myös perinteisillä pankeilla, mutta jos aika on tässä kohtaa sinua vastaan, saa netistä rahaa jopa saman päivän aikana. Toivottavasti tästä artikkelista on ollut sinulle apua ja saan ansaitsemasi, sinun ehtosi täyttävän remonttilainan, sekä näin ollen kotisi uuteen uskoon.