Rahapalvelu on netissä lainoja tarjoava palvelu ja kuten muidenkin samanlaisten palveluiden kohdalla, päätimme lähteä ottamaan selvää, onko millaisesta palvelusta kyse. Tästä artikkelista löydät siis setunne.com tiimin kokemuksia rahapalvelu palvelusta. Onko kyseessä loistava palvelu vai lähestyykö palvelu heikon rajoja? Palveluita on tänä päivänä niin monta, että on vaikea enää tietää mikä palveluista on hyvä ja mikä huono. Tästä syystä olemmekin tehneet vaikeimman työn puolestasi ja keränneet kokemuksia kaikista merkittävistä lainapalveluista, jotka Suomen rajojen sisällä toimivat. Katso kaikki lainat ja pikavipit vertailussa.

Aivan ensimmäiseksi sivustolle saapuessa hypähtää pop up ikkuna, joka mainostaa lainan ensimmäisen kuukauden olevan täysin kuluton. Tämähän kuulostaa hyvältä. Samalla mainostetaan myös itse luottotilin avaamisen olevan maksutonta, mutta kerrotaan kuitenkin, että kuluja kertyy luottojen nostamisesta. Tästä jää nyt hieman ristiriitainen kuva. Jos teen nostoja ensimmäisen kuukauden aikana, tuleeko siitä sittenkin kuluja? Tästä lisää pidemmällä artikkelissa.

Kun klikkaan ikkunan pois, pääsen varsinaiselle sivustolle. Hyvältä näyttää, pakko sanoa. Taustalla on jossain viidakossa kuvia järjestelmäkamerallaan ottava nainen. Ovelaa markkinointia, ajattelen. Ehkä näin kuluttajalla herää into lähteä toteuttamaan itseään kaukomatkoille.

Sivusto mainostaa olevansa nopea ja sitä se onkin, sillä rahojen kerrotaan saapuvan tilille vartissa. Tuosta on kyllä vaikea laittaa nopeammaksi. Palvelu myös lupaa, että ylimääräisiä kustannuksia ei tule, vaan ainoat kuluvat ovat nostetun lainan korot. Tässä kohtaa tulee ristiriita. Aiemmin sivustolla mainittiin, että ensimmäisen kuukauden aikana nimenomaan luottojen nostamisesta tulee kuluja.  Tällä kuitenkin tarkoitetaan luoton nostamisesta koituvia korkoja joka vaiheessa, eli viestinnässä voisi olla hieman parantamisen varaa.

Rahapalvelu on keskittynyt tarjoamaan joustoluottoja. Kyseessä on siis jatkuva luotto, joka tarkoittaa sitä, että voit joustavasti käyttää sinulle myönnettyä lainasummaa, mutta maksat kuitenkin korkoa vain siitä summasta, jonka olet itsellesi nostanut. Jos sinulle on myönnetty esimerkiksi 3000 euron luotto ja nostat käyttöösi vain 300 euroa, maksat korkoa vain tuosta 300 eurosta.

Tietoa sivustolla on saatavilla kiitettävästi. Tämä sisältää tiedot koroista, asiakaspalvelusta ja taustalla toimivasta yrityksestä. Jotkut sivustot pakkaavat tietoa aivan liikaa ja tämä yleensä vain sekoittaa asiakasta. Rahapalvelu sen sijaan on keskittynyt vain yhteen lainatuotteeseen ja kertoo siitä riittävästi tietoa heti etusivullaan. Tiedän siis heti, mitä minulle tarjotaan ja mitä voin saada.

Palvelun taustalla toimii IPF Digital Finland Oy, joka on osa kansainvälistä International Personal Finance Plc konsernia. Konserni ei ole mikään pieni konserni, vaan sen palveluksessa on yli 7000 ihmistä yli kymmenessä eri maassa. Asioidessasi rahapalvelun sivustolla, tiedät olevasi hyvissä käsissä, sillä emoyhtiö on listattu myös Lontoon pörssiin. Suomessa sillä on myös toinen palvelu nimeltään Credit24. Tuo palvelu saattaa olla suomalaisille hieman tunnetumpi kuin Rahapalvelu. Se mikä on erikoista, niin kaikki tämä tieto löytyi palvelun sivustolta. Yleensä tietoa saa hieman yrittää etsiä tai siirtyminen emoyhtiön sivustoille on vähintäänkin vaadittavaa. Läpinäkyvyydestä täytyy antaa erikoismaininta.

Asiakaspalvelukin sivustolta löytyy, eikä sitä ole kadotettu tavoittamattomiin sähköpostiosoitteella, johon kukaan ei vastaa. Palvelu tarjoaa asiakaspalveluun puhelinnumeron, johon voi soittaa arkisin klo 9 ja 17 välillä. Myös se sähköpostiosoitekin löytyy, mutta sille ei ole nimetty erikseen aukioloaikoja. Asiakaspalvelusta muuten vastaa Credit24, eli mailia laittaessasi muista mainita, että asiasi koskee rahapalvelua.

Lainan hakeminen

Rahapalvelu on siis keskittynyt tarjoamaan joustoluottoja, eikä sille ole muunlaisia palveluita, kuten kulutusluottoja lainkaan tarjolla. Mielestämme tämä selkeyttää palvelua, sillä asiakkaan ei tarvitse pohtia liikoja, minkälaista lainaa sitä sattuisi tarvitsemaankaan. Palvelu tekee selkeäksi sen, mitä se tarjoaa ja jää asiakkaan harteille päättää, onko se sitä mitä sillä hetkellä tarvitsee.

Rahapalvelusta saa joustoluottoa aina 4000 euroon asti. Kyseessä on siis pienlaina, mutta joustoluotoksi summa on suhteellisen iso. Vaikka saisitkin käyttöösi tuon 4000 euroa, sitä ei tarvitse nostaa käyttöön kerralla, vaan voit nostaa omalle tilillesi juuri sen verran kuin tarvitse sillä hetkellä. Sillä tavalla kannattaa tehdäkin, sillä kaikista rahoista, jotka olet nostanut tilillesi, joudut maksamaan korkoa. Luottoa voi tällöin hakeakin tuon maksimisumman, niin ainakin tietää isomman tarpeen sattuessa kohdalle, että jossain on laina jo valmiiksi käytettäväksi. Takaisin maksamista suunnitellessa täytyy pitää mielessä se, että myös korot tulee maksaa. Korkojen määristä lisää alempana artikkelissa. Laitetaan palvelun etu vielä ytimekkäästi yhteen lauseeseen:

Hyväksytyn luottopäätöksen saaminen ei maksa mitään.

Vaikka aiemmin mainitsimme, että tietoa löytyy hyvin, täytyy tässä kohtaa vetää hieman sanoja takaisin, sillä lainanhakuehdoista ei juuri tietoa löydy. Eli kuka lainaa saa hakea ja milläkin ehdoilla. Tämä tieto jää kokonaan heidän puolelleen. Tämä on hieman harmillista, emmekä lähde spekuloimaan sillä, minkälaiset ehdot heillä saattaa olla.

Saimme itse luotonhakuprosessista seuraavanlaisia kokemuksia:

Heti etusivulle saapuessa on ikkuna lainan hakemiselle. Lainasumman kohdalla viisaria voi liu´uttaa 50 ja 4000 euron välillä. Maksuaikaakin voi hakea minimissään 3 kuukautta ja enintään tuon 36 kuukautta. Koska kyseessä on joustoluotto, haimme tietenkin maksimeilla, eli 4000 euron lainaa 36 kuukauden maksuajalla. jos kävisikin niin, että nostaisimme tuon 4000 euroa kerralla ja maksaisimme sen 35 kuukaudessa, kuukausieräksi tulisi tällöin 194 euroa lainanhakuikkunan mukaan. Ei muuta kuin laina hakuun.

Tämän jälkeen lainan hakeminen etenee, ensiksi tulee täyttää nimi ja puhelinnumero. Seuraavaksi vuorossa onkin jo tunnistautuminen, kuten luotettavissa palveluissa on tapana. Se tapahtuu pankkitunnuksilla. Myös tiedot tuloista ja menoista tulee täyttää.

Palvelu toimii kuten se lupaa. Päätöksen saa aukioloaikoina juuri niin nopeastikin, kun voi olettaa. Tämän jälkeen voit kirjautua sisälle rahapalveluun ja hallinnoida tätä kautta luottoasi, eli siirtää omalle tilillesi sen mitä tarvitset.

Kaiken kaikkiaan koko lainaprosessi on nopea ja kätevä. Todella hyvää palvelua Rahapalvelulta.

Korot

Korot ovat kuitenkin loppujen lopuksi se kaikista tärkein mittari kuluttajan kannalta. Kaikki pankit pääasiassa kuitenkin ovat luotettavia, joten asiakkaan tehtäväksi jää yleensä valita oma lainapaikka kahdella kriteerillä: Palvelun taso ja korot. Palvelu on jo osoitettu hyväksi Rahapalvelussa, siispä mikä on korkojen tilanne? Omassa lainamallissamme, joka oli tuo 4000 euroa 36 kuukauden maksuajalla, loppusummaksi tulee: 6 984 euroa. Kuten tuosta näkee, on summa lähes kaksinkertaistunut. Korot ovat siis todella korkeat. Juuri tästä syystä luottojen kanssa tulee olla tarkkana, koska mitä pidemmän maksuajan ottaa, sitä suurempi summa tulee maksettavaksi. Siitä kyllä pidämme Rahapalvelussa, että sillä ei tämän lisäksi sitten muita kuluja olekaan. Tämä toki ihan reilua, kun ottaa huomioon millaisia korkosummia he keräävät.

Rahapalvelun sisarpankki Credit24

Credit24 toimii kuten Rahapalvelukin, eli näissä kahdessa ei juuri eroja ole. Myös Credit24 myöntää joustoluottoja, käytännössä täysin samoilla ehdoilla, eli minimisumma on saman 50 euroa, ja korot samaa luokkaa. Todennäköisesti konserni tarjoaa lainoja samalla konseptilla jokaisessa kohdemaassaan.

Lue lisää Credit24 palvelusta ja sen tarjoamista lainoista:

rahapalvelu Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan Rahapalvelu tarkoittaa hyvää palvelua, eikä sijaa valittamiselle jää. Ainoa miinusmaininta on se, että lainanhakuehtoja ei löytynyt. Korot tuntuvat isoilta, mutta sitä ne ovat muuallakin. Siispä ainoaksi mittariksi jää hyvä palvelu ja läpinäkyvä toiminta sekä taustalla toimiva vakavarainen yritys. Näillä mittareilla voikin odottaa olevansa hyvissä käsissä. Voimme lämpimin mielin suositella palvelua muillekin joustoluottoa etsiville.

Suosittelemme vain harkittuja lainoja. Toivomme, että lainan suhteet ei tehdä hätiköityjä päätöksiä, jotta säästytään mahdollisilta tulevilta ongelmilta.