Rahalaitos on yksi monista lainanvälityspalveluista. Lainanvälityspalveluiden ideana on kerätä kymmeniä lainanvälittäjiä saman lainahakemuksen alle ja helpottaa näin lainanhakijan vertailu-urakkaa. Lainaaja voi yhden hakemuksen täyttämällä saada lainatarjouksia jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Eli todella kätevää asiakkaalle.

Tämä on lisäksi Rahalaitos sivustolla täysin ilmaista, he ottavat oman maksunsa suoraan pankeilta eli asiakas ei joudu tästä kätevästä vertailupalvelusta mitään maksamaan. Tältä sivulta löydät Rahalaitos kokemuksia ja tietoa. Lyhyesti voi kuitenkin sanoa, että kyseinen palvelu vertailee luotettavia ja turvallisia viahtoehtoja. Siksi osa halunneekin siirtyä suoraan lainavertailuun. Seuraavaksi jatkamme itse palveun esittelyllä.

Rahalaitos.fi ja muut vastaavat lainanvälityspalvelut ovatkin nykyisin kätevimpiä tapoja ensinnäkin kartoittaa omia lainansaantimahdollisuuksiaan kuin myös lainan hakemiseen. On paljon mukavampaa täyttää yksi hakemus ja saada 20 lainatarjousta, kuin kokeilla saada lainaa noista 20:stä paikasta jokaisesta erikseen. Näin myös saa helpoiten valittua juuri itselleen edullisimman ja ominaisuuksiltaan parhaan lainatarjouksen.

Palvelulle on myönnetty AAA-luokitus eli korkein mahdollinen luottoluokitus. Suomalaisena palveluna kyseessä on myös avainlipun käyttöön oikeutettu yritys. Rahalaitos mainostaa myös käyttävänsä aina turvallista SSL-salausta, jolloin lainanhakijan kaikki tiedot ovat turvallisen yhteyden suojassa. Samaa suojausta käyttävät esimerkiksi verkkopankit.

Rahalaitos.fi:stä lainaa hakevan tulee olla vähintään 20-vuotias, ja hakijalla tulee olla säännölliset vähintään 7200 euron vuositulot. Lainat ovat vakuudettomia ja niitä voi hakea väliltä 500 – 50 000 euroa. Maksuhäiriömerkintöjä ei hakijoilla saa olla.

Lainan hakeminen Rahalaitos sivuston kautta

Lainan hakeminen Rahalaitoksen sivuston kautta on helppoa ja nopeaa. Palvelun etusivulta löytyy lomake, johon täytetään hakijan perustiedot ja esimerkiksi tiedot tuloista. Laskurista valitaan itselleen sopiva lainasumma ja lainan takaisinmaksuaika. Myös kuukausierää voi säätää. Tämän jälkeen hakemus lähetetään, ja se menee pankkien ja rahoitusyhtiöiden arvioitavaksi. Jos hakijan tulot ovat pienet tai pankki muuten katsoo hakijan riskialttiiksi, eivät korot ja kuukausierät välttämättä täysin vastaa hakijan omia toiveita. Ns. hyvä hakija taas voi saada todella pienenkin koron. Pelkän hakemuksen täyttämisellä ei kuitenkaan sitoudu mihinkään, vaan sen jälkeen alkaa vasta saada lainatarjouksia itselleen. Näistä voi sitten valita jonkin itselleen jos haluaa.

Rahalaitos kulutusluotto

Rahalaitos.fi:stä voi hakea lainaa kulutusluottona. Lainasummat vaihtelevat 500 – 50 000 euron välillä. Kulutusluotto tarkoittaa lainaa jonka käyttötarkoitusta ei ole sen tarkemmin määritelty, se on nimensä mukaisesti tarkoitettu vain yleisesti ottaen kulutukseen. Kuten lainojen osalta muutenkin, myös kulutusluotoissa kannattaa miettiä lainattava summa tarkasti. On aina hyvä lainata mahdollisimman pieni summa, jotta korkosumma pysyisi mahdollisimman pienenä.

Rahalaitos autolaina

Lainavertailupalvelu toimii erittäin mukavasti myös autolainan hakemiseen. Autolainan voi kilpailuttaa noin 25:stä eri paikasta ennen sen hyväksymistä saaden näin varmasti juuri itselleen parhaan tarjouksen. Auton ostaminen on usein iso taloudellinen panostus, ja yksi yleisimmistä syistä lainan ottamiseen. Rahalaitoksen kautta autolainaa voi hakea väliltä 500 – 50 000€, joten summilla onnistuu niin halvan kuin hieman kalliimmankin auton hankinta. Alustavan luottopäätöksen autolainasta saa lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tämän jälkeen lainatarjouksia alkaa tulla sekä sähköpostiin että Rahalaitoksen omaan profiiliin. Näistä hakemuksista voi sitten valita itselleen sopivimman tai olla valitsematta mitään jos ne eivät miellytä.

Autolainan saa tililleen tyypillisesti jo saman päivän aikana ja huonoimmillaan muutamassa päivässä.

Rahalaitos yhdistelylaina

Jos sinulle on kertynyt liiankin paljon osamaksuja, lainanlyhennyksiä ja esimerkiksi luottokorttivelkoja, voi lainat olla järkevää yhdistää yhdeksi isoksi lainaksi. Näin säästää runsaasti rahaa lainojen koroissa ja kuluissa, eikä tarvitse maksaa kuin yhtä lainaa yhtenä eräpäivänä kuukaudessa. Rahalaitos.fi:n kautta voi hakea yhdistelylainoja aina 50 000 euroon saakka, joten kätevästi samaan pakettiin saa yhdistettyä suurenkin määrän pienempiä lainoja.

Yhdistelylaina onkin useissa tapauksissa todella kannattava vaihtoehto niille, joilla maksettavia lainoja on jo kertynyt liikaakin. Samaan hengenvetoon halutaan vielä mainita se, että emme missään olosuhteissa suosittele lainoja, mikäli se ei ole tarpeellista, mutta emme varsinkaan suosittele useita lainoja. Lainan poismaksaminen lainalla on myös erittäin vaarallinen tie, mutta lainojen yhdistäminen on useimmiten järkevää rahansäästöä. Toivomme kuitenkin, että jokainen tekee laskelmoituja ja harkittuja päätöksiä raha-asioiden ja lainojen suhteen.

Rahalaitos.fi sivuston luottokortti

Rahalaitos.fi tekee läheistä yhteistyötä Nordea Rahoituksen kanssa. Tästä syystä Nordean Tuohi Mastercard-luottokorttia voi kätevästi hakea myös Rahalaitoksen kautta. Luottokorttiin on saatavilla luottoraja väliltä 1000€ – 10 000€. Hakemuksen jättäminen Rahalaitoksen kautta vie vain muutaman minuutin. Tuohi Mastercard on ehdottomasti parhaita korttituotteita, sillä siinä ei ole lainkaan vuosimaksua.

Mastercardia voi hakea kätevästi esimerkiksi muun lainanhaun yhteydessä tai ihan pelkästään.

Rahalaitoksen asiakaspalvelu

Rahalaitoksen asiakaspalvelu palvelee kaikissa lainoihin ja niiden hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Puhelimitse asiakaspalvelun tavoittaa numerosta 09 2311 3670 ja sähköpostitse osoitteesta info@rahalaitos.fi. Puhelinpalvelu on avoinna ma-to 9.30 – 16.30 ja perjantaisin 9.30 – 15.00. Palvelun sivustolta löytyy myös yhteydenottolomake, jonka täyttämällä asiakaspalvelu ottaa täyttäjään yhteyttä mahdollisimman pian.

Vaihtoehtoja ja kokemuksia muista palveluista kun Rahalaitos

Monia lainavertailupalveluita on nykyisin ilmestynyt markkinoille. Rahalaitos kuuluu näistä monipuolisimpiin noin 25:llä pankilla ja rahoitusyhtiöillään. Aivan kaikki lainat ja palvelut eivät sieltä löydy, mutta kokonaisuus on kattava ja kokemukset hyvät. Vaihtoehtojen joukossa ovat mm.  suositut Fellow Finance, Svea Ekonomi, Euroloan, CashBuddy ja Bigbank.

Muita vastaavia lainavertailupalveluita jotka kannattaa käydä läpi ovat muun muassa tv:stäkin tuttu Lendo, Zmarta sekä Freedom Rahoitus. Kaikki nämä ovat monipuolisia lainanhakupalveluita, mutta loppuen lopuksi on melko mielipidekysymys mitä näistä käyttää. Iso osa palveluiden pankeista ja rahoitusyhtiöistä on samoja, mutta valikoimiin kannattaa halutessaan tutustua ennen hakemista. Hakeminen on myös kaikista palveluista ilmaista, joten mitään ei häviä vaikka hakemuksen laittaisi jokaiseen mainittuun palveluun.

Bigbank

Bigbank on vakaa ja turvallinen valinta. Yhtiö avasi haarakonttorin Suomeen vuonna 2009. Yhtiö tarjoaa lainaa 2000€ – 40000€ erittäin kilpailukykyisellä korolla. Bigbankilla on tarjolla myös talletustili korolla.

Cashbuddy

Cashbuddy on rekisteröitynyt Suomeen vuonna 2014. Lainaa voi hakea 1000€ – 3000€. Kokonaisuutena palvelu on yksinkertainen kuten parhaat lainapalvelut yleensäkin ovat. Säädetään laskuri kohdilleen ja täytetään hakemus, saadaan erittäin nopea lainapäätös, rahat tulevat tilille ja lopuksi ajallaan lyhennetään lainaa tai maksetaan se kokonaan pois.

Fellow Finance

Fellow Finane on suosittu palvelu ja sillä on jo lähes 300 000 käyttäjää. Yksi syy tähän voi olla selkeä toiminta ja hienot nettisivut. Myös lainasumma on joustava aina 500 euorsta 15 000 euroon.

Euroloan

Euroloanin taustalla on suuren liikevaihdon yritys. Esimerkiksi vuoden 2017 tulos oli puolestaan jopa 7,5 miljoonaa euroa. Yhtiö rekisteröityi Suomessa jo vuonna 2007, joten on selvää, että kyseessä on vakaa ja turvallinen vaihtoehto. Lainaa voi hakea pienimmillään 100€ ja suurimmillaan jopa 10 000€. Siitä väliltä on tietenkin vaihtoehtoja runsaasti.

Lendo

Lendo on Euroopassa iso tekijä ja sen mainoksia on varmasti moni nähnyt netissäkin. Yhtiö on listautunut pörssiin ja onkin sanomatta selvää, että kyseessä on vakaa ja turvallinen yhtiö. Se ei kuitenkaan suoraan itse myönnä lainaa vaan kyseessä on palvelu, joka auttaa lainanhakijaa löytämään oikean vaihtoehdon itselleen. Lainanvertailu tai parhaan lainan valinta on se, mitä Lendo tarjoaa. Lendo sivustosta on oikein hyviä kokemuksia ja se onkin hyvä vaihtoehto tällä sivustolla esittelyssä olevalle Rahalaitos palvelulle.

Zmarta

Zmarta on ylempänä esiteltyjen palveluiden Lendo ja Rahalaitos kilpailija. Yhtiö on myös hyvä vaihtoehto lainojen vertailuun. Se auttaa lainanhaussa jopa 22 eri rahoitusyhtiön suhteen. Voi hyvin sanoa, että nämä kolme palvelua ovat erittäin hyvin ja on makuasia, että mikä olisi se paras vaihtoehto. Jokainen on turvallinen ja hyvä vaihtoehto ja erot ovat lopputuloksen suhteen hyvinkin samoja, vaikka nettisivujen ulkoasu onkin erilainen. Neljäs ja jopa se käytetyin palvelu on kuitenkin Freedom rahoitus, joka esitellään viimeisenä ja nyt seuraavaksi.

Freedom rahoitus

Freedom rahoitus on suurin lainanvälittäjä, jos mittarina pidetään koko Pohjoismaita. Palvelu on erittäin hyvä, mutta loppupeleissä ei se erotu paljoakaan muista lainanvälittäjistä. Joka tapauksessa palvelu ja sivusto on erittäin hyvä, joten vaihtoehtona se on hyvä ja turvallinen. Vertailussa on n. 20 eri rahoitusyhtiötä ja niihin voi kätevästi ja nopeasti lähettää lainahakemuksen Freedom rahoitus sivuston kautta.

Rahalaitos.fi Kokemuksia 2019 – 2002

Onko sinulla Rahalaitos palvelusta, sivustosta ja lainoista kokemuksia? Kerro niistä myös mielle, jotta muutkin lukijamme saisivat lisää kokemuksia ja ajatuksia palvelun toimivuudesta.

Rahalaitos.fi kokemuksia ja kommentit lukijoilta alempana.