Yrityslainaa netistä etsivä törmää lähes varmasti yhtiöön nimeltä Qred. Kyseessä on suosittu ja laajasti käytetty yrityslainoja tarjoava yhtiö. Qred on osa pohjoismaista rahoitusalan konsernia nimeltä Qred AB, joka perustettiin Ruotsissa vuonna 2014. Yhtiö toimii Ruotsin Finanssivalvonnan alaisuudessa. Pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, mutta toimintaa on myös Helsingissä. Qred on myöntänyt useita tuhansia lainoja niin pienemmille kuin suuremmillekin yrityksille sekä Ruotsissa sekä Suomessa.

Qred yrityslaina

Yrityksen toimintaperiaatteena on aina ollut helppojen lainojen tarjoaminen yrityksille. Idean Qredin perustamiseen sai sen nykyinen toimitusjohtaja ja perustaja Emil Sunvisson hakiessaan itse 15 vuotta sitten lainaa omalle yritykselleen. Hän ei onnistunut saamaan heti lainoja tavallisista pankeista, ja turhautuneena suunnitteli tekevänsä asialle tulevaisuudessa jotakin. Pari pankkia läpikäytyään Sunvisson kuitenkin löysi lainan itselleen. Vuosia myöhemmin jo menestyttyään yrittäjänä hän päätti perustaa Qredin jotta tulevaisuuden yrittäjien olisi helpompi saada yrityslainoja kuin hänen aikanaan.

Yrityslainaa hakevalla ei juuri ole Suomessa muita varteenotettavia vaihtoehtoja Finnveran tai starttirahajärjestelmän lisäksi. Starttirahakin on melko pieni apu varsinkin suuremmalle yritykselle, ja käytettävissä ainoastaan uusille yrityksille.

Qred myöntää lainoja ainoastaan yrityksille, joten yksityishenkilönä heiltä on turha lainaa lähteä hakemaan. Yksityislainaa hakeva voi kääntyä esimerkiksi Ferratumin, Bank Norwegianin tai Creditstarin puoleen.

Yritykset voivat hakea lainaa väliltä 1000€ – 25 000€. Takaisinmaksu aika on 1-12kk. Uusilla asiakkailla takaisinmaksuaika on lyhyempi, 1-6kk. Korko, avausmaksu ja tilinhoitomaksu ovat kaikki ilmaisia, eli nolla euroa. Lainan koko määrittyy hyvin pitkälti yrityksen liikevaihdon mukaisesti. Pienimuotoisen yrityksen voi olla vaikeaa saada lainaa haarukan yläpäästä, kun taas suuriliikevaihtoinen yritys saa helposti lainaa halutessaan vaikka maksimimäärän.

Qred yrityslaina kokemuksia

Qred kertoo itse olevansa harvinaisen ”kevyt” yhtiö muihin yrityslainoja myöntäviin yhtiöihin verrattuna. Tämä näkyy asiakkalle toiminnan sujuvuutena ja muokattavuutena.

Lainaa voivat hakea kaikenkokoiset, uudet sekä vanhat yritykset. Yrityksen on tosin oltava ollut toiminnassa vähintään 3 kuukautta ennen lainan hakemista. Lisäksi sillä on oltava jo liikevaihtoa. Maksuhäiriömerkintöjä yrityksellä ei saa olla ja sen on löydyttävä Suomen kaupparekisteristä. Myös yrityksen nimissä lainaa hakevalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Yritysmuodolla ei ole väliä. Lainaa voivat hakea toiminimet, osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt sekä avoimet yhtiöt. Myöskään yrityksen toimialalla ei ole minkäänlaista merkitystä. Lainaa voi hakea toimialalla kuin toimialalla toimiva yritys.

Qred itse sanoo lainansa olevan täysin piilokuluton sekä koroton. Korottomuus on tässä yhteydessä hieman hämäävä termi, sillä tietenkään kyse ei ole ilmaisesta lainasta. Lainaa haettaessa määritellään lainan takaisinmaksamisen kuukausikulut, jotka pysyvät koko takaisinmaksuajan sitten samana. Lainaa siis tulee totta kai maksaneeksi joka tapauksessa enemmän takaisin kuin on saanut, vaikka varsinaista korkoa ei olekaan. Eihän Qred kuitenkaan ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö vaan voittoa tavoitteleva yritys.

Lainojen kuukausikulu on minimissään 1,75% koko lainasummasta kuukaudessa. Tavallaan lainasta ei siis makseta korkoa. Tarkka luku kuukausikululle määrittyy hakemus- ja yrityskohtaisesti.

Qred saa Setunne.comilta pisteitä selkeydestään. Lainaan liittyviä kuluja ei piilotella, vaan kaikki kulut ja maksut ovat hyvin selkeästi esillä. Näin lainanhakijalle ei ole luvassa ikäviä yllätyksiä lainan saamisen jälkeen.

Qred yrityslainan hakeminen

Lainan hakeminen Qredilta. Alustavan hakemuksen tekeminne vie Qredilla vain hetken. Hakemukseen kirjoitetaan vain lainasumma, yrityksen y-tunnus, sähköposti sekä puhelinnumero. Hakemuksen lähettäminen ei sido hakijaa vielä yhtään mihinkään. Tämän jälkeen saat lainatarjouksen, jonka voit sitten halutessasi hyväksyä tai hylätä. Qred lähettää lainatarjouksen noin tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Jos hakemukseen tekee aamulla tai ajoissa päivällä, voi rahat saada tililleen vielä saman päivän aikana. Tämä edellyttää hakemuksen hyväksymistä ennen klo 15.30 arkipäivänä. Tämän jälkeen allekirjoitetut hakemukset maksetaan tilille seuraavana päivänä. Joskus päätös saapuu jo minuuteissa, iltaisin ja viikonloppuisin se voi viedä kauemmin. Hakemus allekirjoitetaan verkkopankkitunnusten avulla, ja samalla tarkastetaan luottotiedot.

Toisin kuin monet muut yrityksille lainoja myöntävät tahot, Qred ei vaadi juurikaan liitteitä hakemukseen. Esimerkiksi tilinpäätöstä. kassavirtalaskelmaa tai tai liiketoimintausuunnitelmaa ei vaadita. Lainan saamisen todennäköisyyttä voi kuitenkin parantaa liittämällä hakemukseen esimerkiksi yrityksen tiliotteen tai tietoja yrityksen tulevista myynneistä.

Esteitä Qred yrityslainan saamiselle

Hakemuksen hylkäämisen johtavia syitä voivat olla esimerkiksi tuore maksuhäiriömerkintä, pahat maksuviiveet aiemmassa Qred-lainassa tai virheellisesti täytetty hakemus. Vanha maksuhäiriömerkintä ei välttämättä estä lainan saamista, mutta nämä asiat ovat Qredin mukaan aina tapauskohtaisia.

Lainan tarkoitus tulee olla yrityksen jatkokehittäminen. Yksityishenkilön tarpeisiin lainaa ei siis myönnetä. Myöskään yrittäjän omaa kulutusta varten lainoja ei anneta, vaan ne on käytettävä yrityksen hyväksi.

Qred asiakaspalvelu

Qredin asiakaspalvelu auttaa kaikissa lainoihin liittyvissä kysymyksissä. Asiakaspalveluun kannattaa myös ottaa yhteyttä pikaisesti, jos lainan takaisinmaksussa on ongelmia. Näin voi mahdollisesti välttyä ikäviltä perintäkuluilta. Yleisimpiin kysymyksiin on vastattu melko kattavasti myös sivuston Usein Kysytttä-osiossa. Asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta 09-42450399. Sähköpostilla yhteyttä voi ottaa osoitteeseen asiakaspalvelu@qred.com.

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9-17 välisenä aikana. Qredin Suomen sivuliike sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 30, 00130 Helsinki. Toimipisteessä ei kuitenkaan ole vastaanottoa tai asiakaspalvelua asiakkaille. Kaikki mahdolliset asiat hoidetaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Vaihtoehtoja Qredille

Qred on yrityslainaa hakevalle ehdottomasti parhaasta päästä oleva vaihtoehto, ellei jopa paras. Vaihtoehtoja voi kartoittaa tutustumalla esimerkiksi Ferratumin yrityslainoihin. Qred on tosin Ferratumiin verrattuna huomattavasti edullisempi vaihtoehto ainakin pienissä lainoissa. Setunne.com suositteleekin ehdottomasti mielummin Qredia kuin Ferratumia järkevää yrityslainaa etsivälle.

Lisää kokemuksia Qredista voi lukea yrityksen sivuilta sekä myöhemmin meidän kommenteista alempaa.

Suurempaa yrityslainaa etsivän kannattaa kuitenkin kääntyä esimerkiksi edellä mainitun Ferratumin puoleen. Ferratum myöntää lainoja yrityksille jopa 250 000 euroon saakka, joten kyse on hieman eri kokoluokasta kuin Qredin tapauksessa. Koska summat ovat suurempia, ovat ehdot tietysti myös tiukempia. Ferratumilta business-lainaa hakevan yrityksen on oltava ollut toiminnassa vähintään 6kk ennen lainan hakemista. Lisäksi yrityksen vuosittaisen liikevaihdon on oltava vähintään 75 000 euroa.

Yhteenvetona voitaisiinkin sanoa, että pieniä korkeintaan 25 000 euron yrityslainoja etsivän yrityksen kannattaa ehdottomasti hakea lainaa Qredilta. Suurempia lainoja tarvitsevan yrityksen kannattaa etsiä rahoitusta muualta, esimerkiksi juuri Ferratumin Business-lainasta.

Varsinkin uudet yritykset voivat kääntyä myös Finnveran puoleen, jossa ylärajaa lainan määrälle ei ole. Finnveran lainoja käyttävätkin myös todella suuret yritykset. Finnveran lainan takaa Suomen valtio, ja koko puljun yhtenä tarkoituksena onkin koko Suomen kilpailukyvyn parantaminen auttamalla uusia menestyviä yrittäjiä pääsemään alkuun. Finnvera myöntää rahoitusta tuhansille uusille ja vanhoille yrityksille joka vuosi.

Qred yrityslaina Kokemuksia 2020 – 2021

Alle voi kirjoittaa omia Qred kokemuksia, mikäli yrityslainaa on sieltä hakenut tai on kokemuksia sivustosta, asiakaspalvelusta tai hakuprosessista. Kyselyjemme perusteella on hommat toiminut kuten pitääkin, jota toki voikin odottaa kun kyseessä on iso Pohjoismaissa toimiva yritys, joka on vielä finanssivalvonnan alaisuudessa.

Kirjoita kuitenkin alle kommentti, mikäli sinulla on jotain lisättävää tai kokemuksia jaettavana!