Pikavippi viikonloppuna onnistuu helposti. Sen sijaan, jos etsit tietoa yöllä tai 24/7 haettavista pikavipeistä, olet muutamia vuosia myöhässä. Pikavippi yöllä on nykyään mahdotonta. Mistäkö se johtuu, että pikavippi 24/7 on kadonnut tarjonnasta? Siitä, että nykyisin pikavippejä ja muitakin lainoja on nimittäin laitonta myöntää yöllä. Laki mahdollistaa lainojen myöntämisen ainoastaan 07-23 välisenä aikana, joten yölliset pikalainat ovat historiaa. Uutta lainaa ei ole siis mahdollista saada yhtään mistään yöllä, mutta ongelma ei ole niin paha kun miltä se näyttää. Lisäksi pikavippi viikonloppuna on tietenkin yhä täysin mahdollinen.

Miten saada lainaa yöllä?

Jotta lainaa voi nostaa tililleen ilta-aikaan, on se täytynyt hakea aiemmin valmiiksi. Kokonaan uutta lainaa ei öiseen aikaan saa. Kaikissa paikoissa nostot ovat kuitenkin mahdollisia vain 07-23 välisenä aikana johtuen lainsäädännöstä eli 24/7 palvelu on nykyään laitonta. Ilta 23.00 ajan jälkeen tehdyt nostot kilahtavat tilille heti aamulla kello 07.00.

Näin pikavippi viikonloppuna tai vaikka yöllä 24/7

Joustoluotto on tavallisen lainan sijaan enemmänkin luottokorttia muistuttava palvelu, jossa käyttöönsä saa esimerkiksi 2000 euron luottorajan. Rajan puitteissa voi sitten nostaa tililleen haluamansa määrän rahaa haluamanaan aikana. Jos lainantarve (pikavippi) siis yllättää usein viikonloppuna, illalla tai yöllä, kannattaa joustoluottotili avata etukäteen ja hommat toimii 24/7.

Seuraavassa on esiteltyinä joitakin joustoluottoja tarjoavia palveluita:

Everyday

Everyday tarjoaa muiden lainatuotteidensa lisäksi 2000€ joustoluottotiliä. 2000€ luottorajasta voi nostaa rahaa käyttöönsä pieniä summia kerrallaan tai vaikka koko 2000€ yhdellä kertaa. Lainapäätöksen saa 15 minuutissa joustoluottohakemuksen jättämisestä, joten kyseessä on tosiaan pikainen laina. Kun joustoluotto on myönnetty, voi palvelusta tehdä nostoja joka päivä klo 08-22 välisenä aikana. Tälläkään palvelulla rahoja ei siis varsinaisesti aamuyöstä saa, mutta melko myöhään illalla kuitenkin. Näin ollen pikavippi viikonloppuna onnistuu, 24/7 tai keskellä yötä ei kuitenkaan.

Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen, jonka kotipaikka on Suomessa. Myös luottotiedot on oltava kunnossa.

Nostaminen onnistuu esimerkiksi Everydayn nettisivujen kautta tai halutessaan vaikka tekstiviestin lähettämällä. Suositeltavaa on ladata Everydayn oma mobiilisovellus, joka tekee joustoluoton hallinnasta todella helppoa.

Voit tehdä hakemuksen tai lukea lisää Everydayn lainoista sekä palvelun hyvistä ja huonoista puolista seuraavista linkeistä:

 

Ferratum

Ferratum on monipuolinen lainapalveluiden tarjoaja, jonka valikoimiin kuuluu myös 2000€ joustoluotto. Tämä suomalainen yhtiö on toiminut laina- ja rahoituspalveluiden kärjessä jo vuodesta 2005 lähtien. Ferratumin joustoluottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 20-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Kun Ferratumin joustoluotto on myönnetty, voi sitä nostaa tililleen haluamansa määrän tai vaikka koko summan kerralla. Ferratum pistää hieman Everydayta paremmaksi nostojen kellonajoissa, sillä Ferratumilta nostoja voi tehdä klo 07-23 välisenä aikana. Aivan yöaikaan ei siis päästä Ferratumillakaan, mutta lähellä aletaan olla ja tämän lähemmäksi pikavippi yöllä palvelua ei pääsekään. 24/7 ajat ovat tosiaan ohi, mutta viikonloppuna homma toimii yhä kuitenkin myöskin (07-23).

Lisää Ferratumin hyvistä ja huonoista puolista voit kokemuksia artikkelista. Voit myös siirtyä suoraan laskuriin ja hakemukseen.

Risicum

Risicum on lainapalvelu, josta voi hakea joustoluotto itselleen jopa 5000 euroon saakka. Uudet asiakkaat voivat hakea lainaa 300 euroon asti 30 päiväksi täysin koroitta ja kuluitta. Kun Risicumin joustoluotto on myönnetty, voi lainaa nostaa vapaasti tililleen silloin kuin itselle sopii. Risicumillakin on kuitenkin aikarajoituksia, ja palvelusta voi tehdä nostoja vain klo 7-22 välisenä aikana. Lainaa voi kuitenkin hakea myös yöllä, rahat siirtyvät tilille tällöinkin tosin vasta asiakaspalvelun auettua. Risicumin sivustolla on kätevä laskuri, jonka avulla lainaa on helppo nostaa itselleen sopiva määrä.

Palvelu on tarkoitettu 20-75-vuotiaille suomalaisille, joilla on osoite Suomessa. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Credit24

Credit24 tarjoaa asiakkailleen joustoluottoa, jonka se on itse nimennyt joustolimitiksi. Yhtiö kertoo olevansa Suomen johtava ja samalla myös halvin nettiluotto. Credit24:n korkoja katsomalla tämä on helppo uskoa, sillä suhteellisen edullisia ne ovat. Luottojen piilokulut ovat myöskin vähäiset, sillä niihin ei liity minkäänlaisia kiinteitä kuukausimaksuja, vuosimaksuja tai luotonavausmaksuja.

Luotto on 100-4000 euron suuruinen ja sitä voi hakea kuka tahansa moitteettomasti raha-asiansa hoitanut (ei maksuhäiriömerkintöjä) Suomessa asuva Suomen kansalainen. Kun luotto on myönnetty, voi sitä nostaa tililleen haluamiaan määriä klo 08-22 välisenä aikana joka päivä. Rahat siirtyvät tilille minuuteissa. Credit24 on halvin vaihtoehto tällä sivulla esitellyistä luotoista, mutta sen nostoaukioloajat eivät ole yhtä laajat kuin esimerkiksi Ferratumin hieman pidemmät aukioloajat.

Eurolimiitti

Joustoluottojen myöntäjiin kuuluu myös Eurolimiitti. Sen myöntämä luottoraja ulottuu 3000 euroon saakka. Se toimii samankaltaisesti kuin muutkin joustoluottojen myöntäjät. Kun luotto on myönnetty, on asiakkaalla käytössään 3000 euron luottoraja, josta voi siirtää itselleen rahaa tarpeensa mukaan. Lainaa voivat hakea kaikki 21-70-vuotiaat Suomessa asuvat suomalaiset, joilla on suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa myöskään olla.

Kun luotto on myönnetty, voi sitä siirtää tililleen joko Eurolimiitin nettipalvelun kautta tai kätevästi tekstiviestillä. Rahat siirtyvät tilille minuuteissa noston tekemisestä. Siirto tapahtuu asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa, klo 08-22 välisenä aikana. Pikavippi yöllä ja varsinkin viikonloppuna on tavallaan mahdollista, mutta nostot ilmestyvät tilille heti aamulla klo 08.

Luottoraha

Luottoraha tarjoaa joustoluottoja uusille asiakkaille aina 2000 euroon saakka kello 08-22 ja viikonloppuna. Kyseessä ei tässäkään tapauksessa ole suoranainen pikavippi vaan erittäin järkevä vaihtoehto – joustoluotto. Jo asiakkaiksi ryhtyneet voivat myöhemmin hakea luottorajan korotusta maksimissaan 3000 euroon asti. Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Maksuaikaa luotossa on maksimissaan 2 vuotta, ja alle 2000€ luottoa on lyhennettävä kuukausittain vähintään 10% tai 100€. Luoton voi maksaa takaisin kuukausierissä tai kerralla. Kun luotto on myönnetty, voi rahaa siirtää tililleen haluamaansa aikaan haluamansa määrän. Siirrot on kuitenkin tehtävä klo 08-22 välisenä aikana. Öiseen aikaan tehdyt luotonsiirrot kilahtavat tilille aamun tullen.

Lopuksi

Kuten edellä mainituista esimerkeistä huomataan, lainaa ei saa tililleen keskellä yötä siirrettyä. Siinä ei ole kyse edellä mainittujen palveluiden suppeista aukioloajoista, vaan lainsäädännöstä. Takavuosina pikalainoja pystyi hakemaan vaikka kolmelta yöllä, mutta nykyisin se ei enää onnistu. Tai lainaa voi toki monesta paikasta yöllä hakea, mutta rahat kilahtavat tilille vasta aamun tullen. Paikasta riippuen tämä tapahtuu klo 07-09 välillä.

Lähimmäksi pikalainaa yöllä pääsee Ferratum, jolta lainaa voi hakea klo 07-23 välisenä aikana. Tätä laajempia aukioloaikoja ei tarjoa mikään palvelu. Pikalainojen yökielto on todennäköisesti ollut maamme päättäjiltä melko järkevä päätös. Harvemmin rahansaannilla on niin kiire, että se pitäisi saada klo 03 yöllä eikä aamuun saakka voisi odottaa. Yökiellolla suojellaan kansalaisia itseltään, sillä öiseen aikaan harkintakyky saattaa usein olla esimerkiksi humalatilan vuoksi heikentynyt. Tällöin saattaa tehdä päätöksiä, jotka seuraavana aamuna kaduttavat ja saattavat johtaa ikäviin maksuvaikeuksiin. Samasta syystä lainoja ei myöskään myönnetä henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä.

 


Tämän artikkelin sisältö mm.: pikavippi 24/7 yöllä ja viikonloppuna. Katso myös kaikki lainat.

Sivut päivitetty lokakuussa 2018. Onko sinulla kokemuksia ja kommentoitavaa erilaisista pikavippi palveluista ja firmoista, jotka tarjoavat lainaa lähes 24/7 tai viikonloppuna? Yöllähän ei nykyisen lainsäädännön myötä lainaa saa antaa, joten ne kokemukset ovat jo vanhentuneet. Kerro ajatuksesi kommenteissa alempana!