Ostosraha kulutusluoton tarkastus – tuleeko soitto työnantajalle?

Tätä monet pelkäävät ja on ehkä ymmärrettävääkin, sillä erilaisia lainoja hävetään. Nykykoroilla ja lainamäärillä siihen ei välttämättä enää ole syitä, mutta samaan hengenvetoon on hyvä muistaa, että korot tarkoittavat sitä, että kyseessä on bisnestä lainaajalle eikä lainan ottajalle. Lainaamalla rahaa häviät käytännössä aina, mutta elämähän ei ole ihan niin yksinkertaista kuitenkaan.

Korot

Vaikka lainsäädäntö onkin parantanut merkittävästi kuluttajan asemaa lainamarkkinoilla ovat korot kuitenkin yhä loppupeleissä suuria. Vanhoihin summiin verrattuna ei ehkä kyseessä enää ole ryöstö, mutta kyllä korot tarkoittavat sitä, että lainaa vain, jos tarve on todellakin ”pakollinen”. Mikäli voit mieluummin odottaa esimerkiksi ostoksesi kanssa pari kuukautta on säästäminen ja odotus ehdottomasti suositeltavaa.

Myös korkojen vertailu kannattaa. Vaikka Ostosraha onkin kilpailukykyinen ei se aina ole voittaja. Lainojen vertailuun ovat suosittelemia palveluita Lendo ja Zmarta. Bisnestä sekin, mutta he eivät ota välistä euroakaan vaikka TV:ssäkin mainostavat paljon. Heidän tulonsa tulevat suoraan lainan myöntäjiltä eikä meiltä lainaajilta, joten Lendo ja Zmarta ovat ehdottomasti suositeltavia palveluita, kun korkoja vertaillaan ja lainaa haetaan.

Niin, tuleeko se soitto työnantajalle?

Kyllä, ei ja ehkä. Ensinnäkin heti on sanottava, että jos et halua puhelua et sitä saa, mutta siihen on kikat eli automaattista se ei ole. On aivan älytöntä, jos suoraan saa sanoa, välttää puhelua työnantajalle valehtelemalla hakemuksessa työpaikka tai ilmoittamalla väärä puhelinnumero työnantajalle. Tällä saatat ainoastaan pilata mahdollisuutesi lainaan.

Aina ei soittoa tehdä, mutta se on mahdollista. Näin ollen, mikäli haluat varmistaa, ettet soittoa saa, niin toimi seuraavasti. Kun olet lainaa hakemassa ilmoita lomakkeen tai asiakaspalvelun kautta, että et halua soittoa työnantajallesi. Haluat pysyä anonyyminä siltä osin. Varsinkin pienemmissä työpaikoissa voi olla epämukavaa, jos palkanlaskija ja mahdollisesti pomo saa tietää lainasta. Voit sanoa Ostosrahalle tai keltä ikinä lainaa haetkaan, ettet halua soittoa, mutta voit todistaa työsuhteesi esimerkiksi palkkakuitilla. Tämä on täysin ok ja hyvinkin yleistä, tämän hyvä asiakaspalvelija ymmärtää ja näin tapahtuu esimerkiksi Ostosrahan suhteen. Asia on täysin ok ja ymmärrettävä.

Lue lisää palvelusta Ostosraha kokemuksia sivulta. Voit halutessasi myös siirtyä suoraan lainalaskuriin.

HUOM! Älä koskaan tee nopeita ratkaisuja lainojen suhteen. Harkitse ja mieti tarkoin, onko tämä laina todella tarpeellinen ja onko maksukyky kunnossa, sillä tuleehan laina maksaa takaisinkin.