Ok Money Finland on vuodesta 2005 vuoteen 2021 asti toiminut lainapalvelu. Se on osa DFC Nordic Oy:ta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Risicum Capital Oy. Saman yhtiön lainapalveluihin kuuluukin myös Risicum sekä Laina.fi-lainapalvelut. Risicumista voit lukea lisää tästä linkistä, joka sisältää arvostelun, tiedot ja kokemuksia – nyt palataan kuitenkin itse yhtiöön ja sen jälkeen OK Money lainapalveluun..

DFC Nordic taas kuuluu kansainväliseen Dollar Finance Groupiin, joka on alun perin yhdysvaltalainen yhtiö. USA:n lisäksi se toimii kahdeksassa maassa ja työllistää noin 5000 ihmistä. Edellä mainittujen palveluiden lisäksi yhtiö tarjoaa Suomessa myös palvelua, joka on tarkoitettu verkkokauppaostosten maksamiseen laskulla ja osamaksulla.

Ok Money-palvelu uudistui täysin vuonna 2015 asiakkailta saadun palautteen perusteella. Uuden palvelun suunnittelussa haluttiin kuunnella asiakkaita, jotta palvelusta saataisiin mahdollisimman sujuva ja toimiva kaikille osapuolille. Aikaisempaan verrattuna palvelu onkin mennyt huomattavasti kätevämpään ja yksinkertaisempaan suuntaan vuoden 2015 uudistuksen jälkeen. Yli 400 000 suomalaista on jo ottanut lainan joko Ok Moneyn tai konsernin muiden palveluiden kautta. OK Money on siis todella monen suomalaisen toimesta toimivaksi testattu palvelu.

Ok Money kokemuksia

Ok Money tarjoaa lainatuotteenaan 2100 euron joustoluottoa. Itse yhtiö puhuu limitistä joustoluoton sijaan, mutta pohjimmiltaan kyse on samasta asiasta. Takavuosina Ok Money tarjosi paljon erilaisia pikavippejä- ja lainoja, mutta nyt kaikki aiemmat tuotteet on korvattu yhdellä ja samalla joustoluotolla. Lainatuotteiden määrän vähentyminen ei ole lainkaan huono asia. Se tuo nimittäin selkeyttä palveluun ja vertailu on näin ollen myös helpompaa. Joustoluotto taipuu moniin tarpeisiin, joten se sopii lähes kenelle tahansa.

Vaikka kyseessä on 2100€ luotto, ei koko summaa ole mikään pakko nostaa. Asiakkaille myönnetään vain 2100€ joustoluotto, josta tämä voi sitten tarpeensa mukaan nostaa haluamiaan summia. Mikäli suurempaa lainaa tarvitsee ovat hyviä vaihtoehtoja mm. Ostosraha, Ferratum ja BigBank – näistä kaikista on hyviä kokemuksia ja palvelut ovat ehdottomasti myös luotettavia ja turvallisia.

Lainaa voi hakea kuka tahansa 20-75-vuotias, jolla ei ole kontollaan maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi on oltava pysyvä osoite Suomessa. Kyseessä on vakuudeton luotto, joten mitään vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Lisäksi kyse on sen verran pienestä summasta, ettei hakemukseen tarvita liitteitä. Monet muut lainanantajat vaativat esimerkiksi palkka- tai eläketodistusta todisteeksi tuloista.

Lainaa haettaessa tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin tehdään samalla luottotietojen tarkistus. Lainaa voi hakea joka päivä klo 7-22 välisenä aikana. Itse asiassa hakemuksia voi kyllä lähettää milloin vain, mutta yöllä haetut rahat maksetaan tilille vasta aamulla asiakaspalvelun auetessa. Tämä johtuu lakisyistä, sillä nykyisin lainoja ei saa lain mukaan maksaa tileille yöllä. Lisää asiasta voit lukea Pikavippi yöllä-artikkelistamme.

Lainaa haet näin:

  1. Siirry OK Moneyn sivuille ja tutustu lainaehtoihin
  2. Valitse lainalaskurista haluamasi summa ja laina-aika
  3. Täytä hakemukseen perustietosi ja lähetä hakemus
  4. Rahat siirtyvät tilillesi 15 minuutissa

Ok Money on tehnyt lainan takaisinmaksusta erittäin helppoa. Kuukausierän kokoa ei voi säätää, vaan se on aina vakiona 130€/kk. Lainan saa tietysti maksaa nopeamminkin pois vaikka kerralla. 130€/kk on vain minimimäärä. Laina-aika vaihtelee asiakkaan toiveiden mukaan 3 – 31 kuukauden välillä. Tämä yksinkertaistaa prosessia paljon. Lainan vuotuinen nimelliskorko on 49%. Laskutusmaksu on 6,90€/lasku. Todellinen vuosikorko on maksimissaan 70,47%.

Lainaan voi halutessaan hakea lyhennysvapaata kuukautta, kun lainaa on lyhentänyt vähintään kolmen laskun verran. Lyhennysvapaata voi käyttää kerran 12 kuukaudessa. Lyhennysvapaan kuukauden aikana tarvitsee maksaa vain lainan korot ja kulut.

OK Money asiakaspalvelu

Ok Moneyn asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 7-22 ja la-su klo 9-21 numerossa 0200 55511 ja sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@okmoney.fi. Asiakaspalvelua voi lähestyä kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä. Lainaa voi hakea silti joka päivä klo 7-22

Ok Money laskutuspalvelu

Erillisenä palveluna Ok Money tarjoaa osamaksu- ja laskupalvelua erilaisiin verkkokauppaostoksiin. Joustoluoton hakeminen on kuitenkin vähintäänkin yhtä helppoa ja jopa joustavampaa summan suhteen.

Vaihtoehtoja OK Moneylle

Vastaavanlaisia limittejä ja joustoluottoja tarjoavat myös muun muassa Ferratum, Ostosraha ja Everyday. Kaikki näistäkin tarjoavat noin samankokoista luottoa, suunnilleen 2000 euroa. Suurempiin summiin suosittelemme BigBankia tai Ostosrahaa.

Ferratum

Ferratum on tarjonnut jo vuodesta 2005 lähtien useita erilaisia lainapalveluja. Se kuitenkin selkeytti tarjontaansa keväällä 2018. Nyt tarjolla on yksi selkeä joustoluotto yksityishenkilöille ja toinen tuote on laina yrityksille. Yksityishenkilöille tarjottiin aikaisemmin erilaisia tuotteita joista valita, joka vain sekoitti pakkaa ja vaikeutti vertailua. Nykyisellään pidämme palvelua parempana. Palvelun hyviä puolia ovat erittäin nopeat rahansiirrot. Joustoluotto on 2 000€, josta voi käyttää vain tarvitsemansa summan. TARJOUS! Ferratum tarjoaa tätä kirjoittaessa ensimmäisen noston ilman nostokuluja ja 30 päivää korkovapaata! Palvelu on ilmankin tarjousta erittäin kilpailukykyinen.

Lue lisää:

Ostosraha

OPR Vakuus Oy on Ostosraha lainapalvelun takana. Yhtiö perustettiin jo vuonna 2005 ja sen toiminta on täysin vakaata. Yhtiöllä on tätä menoa kohta jo puoli miljoonaa asiakasta ja myönnettyjä lainoja on jo reilusti yli miljoona. Laina on kulutusluotto, jota kautta voi saada myös suurempia summia käyttöönsä. Toki jälleen kerran haluamme muistuttaa varovaisuudesta ja siitä, että lainataan vain tarpeen mukaan ja otetaan huomioon oma tuleva maksukyky. Joka tapauksessa Ostosraha tarjoaa kulutusluottoa, jonka minimisumma on 400€ ja suurin mahdollinen summa 10 000€. Mikäli tarpeesi on tältä väliltä, voi Ostosraha olla todellakin hyvä valinta. Muita lainatuotteita ei Ostosraha tarjoa. Ostosrahan ikäraja on vain 20 vuotta, mutta muilta osin perusvaatimukset ovat samat kuin muutenkin. Sääteleehän perusvaatimuksia laki, joten eroavaisuuksia ei näiltä osin voi suuremmin ollakaan. Ostosrahan nimelliskorko on tätä kirjoittaessa 24,90%, mutta laskurit ja tämän hetken tarkat luvut on aina hyvä tarkistaa Ostosrahan omilta sivuilta. Lainaa voi hakea joka päivä aamusta kello 8 iltaan kello 22. Yöllä ei suoranaisesti uutta lainaa voi nykypäivänä hakea, sillä lainsäädäntö on uusittu järkevästi niin, että yöllä haettavia ”turhia lainoja” ei nykypäivänä sallita. Tämä on osalle harmi, mutta näin moni välttyy lainoilta, joita katuu myöhemmin.

Lue lisää:

BigBank

BigBank on yksi suosituimmista lainapalveluista sivuillamme. Eikä ihme, sillä se on myös yksi parhaista. Yhtiö on vastaaviin verrattuna erittäin kokenut, sillä se perustettiin jo vuonnna 1992. Kyseessähän on alun perin Virolainen yhtiö, joka avasi Suomeen vuonna 2009. Eli täälläkin on palvelu jo toiminut karkeasti n. 10 vuotta. Yhtiön kasvu on ollut hidasta, mutta erittäin vakaata. Se kertoo varmasti paljon koko yhtiöstä, joka toimii maltillisesti ja tietenkin EU ja Suomen lain puitteissa. Siksi mm. yöllä ei ole mahdollista saada lainaa. Toisaalta yhtiö ei olekaan mikään pikavippi firma, vaan aito kunnon BigBank eli korot ovat erittäin maltillisia ja kilpailukykyisä. Mahdolliset lainasummat ovat puolestaan erittäinkin suuria. Lainaa voi hakea 2 000 € – 40 000 €. Ikää tulee hakijalla olla vähintään 22 vuotta.

Everyday

Suomalainen Everyday tarjoaa joustoluottoa. Summat ovat kaikkea väliltä 20 € – 2000 €. Mikäli rahatarpeesi on tältä väliltä, voi Everyday hyvinkin olla juuri se palvelu mikä on paras sinulle. Kyseessä on ehdottomasti, kuten kaikki tällä sivulla, turvallinen ja laadukas palvelu. Kokonaisuutena vaatimusten osalta palvelu on hyvin samankaltainen kuin muut vastaavan tason lainanmyöntäjät. Tunnistautuminen tapahtuu kätevästi verkkopankin kautta ja ikää tulee olla vähintään 21 vuotta. Hakijalle tulee olla pysyvä osoite Suomessa.

Lue Everydaystä lisää:

OK Money

OK Money tarjoaa luottoa. Summa on 2100€, mutta siitä voi käyttää oman valinnan mukaan sen osan mitä tarvitsee. Suosittelemmekin ottamaan niin vähän lainaa kun mahdollista, jotta korot eivät turhaan kasvaisi. Palvelu on turvallinen ja täysin toimiva. OK Money Finland on ollut toiminnassa jo vuodesta 2005 ja siitä on runsaasti kokemuksia suomalaisten asiakkaiden toimesta. Yhtiö on yksi niistä, joita pidämme parhaan luokan lainanantajana.

Laskuri ja faktat:

Asiakkaiden kokemuksia OK Money palvelusta

OK Money kokemuksia lukiessa vaikuttaa siltä, että itse palvelu toimii ja onhan kyseessä selvästi luotettava palvelu. Suurin ongelma on tuttu, eli osa ottaa lainaa liian vaikea tilanteessa, jolloin takaisinmaksukyky ei ole kunnossa. Onkin erittäin tärkeää ja suositeltavaa, että ennen lainan hakemista miettii tarkoin, onko tämä täysin harkittu päätös. Jokainen voi tarvita joskus lainaa, mutta on kuitenkin hyvä miettiä tarkoin onko lainan tarve todellakin relevantti juuri nyt. Ja jos on, niin vielä seuraavaan kysymykseen tulisi vastata kyllä. Eli: Onko maksukyky kunnossa ja lainan takaisinmaksu onnistuu? Velkakierrettä ei kukaan halua, joten mietithän tarkoin jottet sellaiseen joudu. Mikäli päätöksesi on OK Money lainan hakeminen niin olisi hienoa, jos kommentteihin tähän alle kerrot omia kokemuksia miten palvelu toimi ja oletko tyytyväinen.