Nordnet 2010 – 2022 – kuukausisäästäminen, superrahastot, faktat ja kokemuksia meiltä sekä muualta. Siinä tämän sivun sisältö. Tervetuloa Rahakeskus.com sivustolle!

Nordnet superrahastot ovat erittäin suosittuja. Ne toimivat samalla Nordnetin ”sisäänheittotuotteena”, mutta se ei tee rahastoista ollenkaan sen huonompia. Itse asiassa jopa päinvastoin. Edullisempaa tapaa hajauttaa omistustaan Suomen pörssin suuriin yhtiöihin ei löydä mistään. Tämä johtuu siitä, että merkintäpalkkiot, lunastuspalkkiot, hallintapalkkiot, kaupankäyntipalkkiot eli suoraan sanoen kaikki kertaluontoiset ja juoksevat kulut ovat tasan nolla euroa, kyllä 0 €.

Nordnet Suomi superrahasto sijoittaa OMX25- indeksin mukaisesti, eli mukana ovat Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta osaketta ja niiden kehityksen mukaan sijoitetaan rahaston sisällä. Tätä kirjoittaessa kymmenen suurinta yhtiötä rahastossa ovat UPM-Kymmene, Sampo, Nokia, Kone, Stora Enso, Fortum, Neste, Wartsila, Elisa ja Nordea pankki.

Sinua aattavat kiinnostaa myös:

Mikä parasta tarjolla on myös Nordnet superrahastot Ruotsi, Norja ja Tanska. Näitä ei kuitenkaan täysin kuluttomiksi voi kutsua, sillä ymmärrettävästi valuutan vaihdosta on maksettava kuitenkin välityspalkkio. Se on kuitenkin erittäin maltillinen ja pidemmän päälle kyseessä on yhä erittäin edulliset vaihtoehdot.

Hinnoista, selkeydestä ja monista muista syistä kun lukee Nordnet kokemuksia, ovat ne yleensä vähintäänkin kiitettävällä tasolla. Palvelu on luotettava ja turvallinen, mutta ehkä se tärkein, eli hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä. Kaupankäynti on edullista ja itse tili ja osakkeiden säilytys on täysin ilmaista.

Kuukausisäästäminen Nordnet superrahastoihin kannattaa

Säästämisessä ja sijoittamisessa on aina rohkeaa sanoa, että se kannattaa. Ennusteet voivat aina mennä pieleen, mutta yleisesti on suositeltavaa ja sanottu että hajauttaminen kannattaa. Ei vain eri osakelajeihin ja maihin, vaan myös ajallinen hajautus vähentää riskejä. Tähän on oiva työkalu Nordnetin tarjoama kuukausisäästäminen. Voit esimerkiksi sijoittaa 500 € kuukaudessa hajautetusti 25 % per superrahasto. Tai miksei mukaan vielä jokin ETF, jonka avulla seurataan USA:n indeksiä myöskin.

Nordnet superrahasto kokemuksia

Kokemuksia kun kysellään, lienee jokainen sijoittaja tyytyväinen kun voittoa tehdään. Voitollisuus onkin ollut viimeiset 10 vuotta harvinaisen helppoa, mutta on selvää, että toisinaan mennään alas ja sitten taas ylös. Siksi ajallinen hajautus on suositeltavaa ja myös se, että jokainen euro ei ole kiinni osakkeissa. Kuitenkin, jos vain puhutaan itse superrahastoista niin kokemukset ovat ehdottomasti hyviä. Palvelu toimii täysin kuten pitääkin ja lupaukset 0€ kustannuksista ovat totta.

Nordnet superrahastojen verotus

Verotus on yksinkertaisen selkeä. Osingot maksetaan rahaston sisällä ja näin saadaan tehokasta korkoa korolle efektiä kun ne sijoitetaan heti tilaisuuden tullen uudestaan osakkeisiin. Asiakkaan kannalta verotus on yksinkertaista. Et maksa veroja kun teet oston, mutta myydessä maksat voitoista veroja aivan kuten perinteisistä osakkeistakin.

Eikö Nordnet ole sinulle tuttu?

Nordnet on erittäin suosittu Pohjoismaissa. Mikäli haluat tietää lisää suosittemelle lukemaan Nordnet kokemuksia.

Kokemuksia 2022

Nordnet kokemuksia voi lukea usealta eri sivustolta. Tässä pari pientä kommenttia ja pari linkkiä muille sivuille, joista voi lukea lisää kokemuksia mikäli niin haluaa.

Kun lähtökohtana on se, että Nordnet listautui Tukholman pörssiin vuonna 2020 ja se on myös saanut pankkilisenssin, on selvää että kyseessä on luotettava ja turvallinen palvelu. Sitä valvotaan ja siitä on jo runsaasti kokemuksia. Sehän ei vielä tarkoita sitä, että se on alan paras, eikä se sitä välttämättä myöskään ole.

Miksi se sitten ei olisi paras? Yksi asia on käytettävyys, joka jakaa mielipiteet. Nordnet on harvan mielestä huono, mutta kun makuasioista on puhe niin osalle esimerkiksi Nordean esitystapa on miellyttävämpi. Nordnet on kuitenkin sivustona erittäin toimiva ja selkeä, mutta kuitenkin kattava. Shareville tuo monen mielestä vielä mahtavan lisän ja siitä olemme samaa mieltä.

Shareville on sivusto, johon pääsee Nordnetin kautta. Se on sijoittajien sosiaalinen palvelu, jossa voi seurata omaa salkkuaan ja muiden salkkuja. Tämä vain, jos itse on valinnut, että haluaa jakaa salkkunsa tiedot muille. Tällöinkin se tehdään vain nimimerkin takaa 100% anonyymistä. Muiden salkkuja, ostoja ja myyntejä on mielenkiintoista seurata. Jo tästä syystä moni rekisteröityy Nordnetille.

Nordnetiä kun selaa tai lukee vaikka yhtiöraporttia tai muuta tietoa yhtiöstä tai osakkeesta voi aina kätevästi nähdä mitä asiasta sanotaan Sharevillessä. Tämä on Pohjoismainen palvelu, joten kommentteja saa lukea halutessaan muiltakin, kun suomalaisilta. Aktiivisimpia tuntuu olevan suomalaiset ja ruotsalaiset asiakkaat.

Hintojen osalta Nordet oli aikanaan ylivoimainen, edullisuuden osalta nimenomaan. Erittäin kilpailukykyinen se on yhä, sillä onhan hinnat Nordnetin vetonaula. Ero ei kuitenkaan nykypäivänä ole välttämättä suuri ja esimerkiksi jo mainittu Nordea on vaihtoehtona hyvä. Monella on itse asiassa tilit sekä Nordeaan että myös Nordnetiin.

Kokonaisuutena Nordnet on erittäin suosittu, eikä syyttä. Riskitekijöitä ei ole ja rekisteröityä voi ilmaiseksi. Sivustoa on helppo suositella ja rekisteröityä voi tosiaan ilmaiseksi, jolloin tutustuminen on entistä helpompaa. Kokeilkaa ja harkitkaa.

Kokemuksia muualta 2021 – 2022:

Voit lukea esimerkiksi Pelipisteestä Nordnet kokemuksia, mutta myös Googlesta voi löytää lisää tietoja. Usea sivusto on kirjoittanut oman versionsa jossa aiheena on Nordnet kokemukset. Siirryy Googleen tästä.

Loppuun on vielä sanottava, että myös sijoittamista tulee tehdä harkitan ja rahoilla, joita ei tarvitse muuhun elämään. Osakkeet eivät ole mikään riskitön rahantekokone vaikka hyvin hajautettuna odotusarvo onkin erittäin positiivinen.

HUOM! Osa tällä sivulla olevista tiedoista on jo voinut vanhentua. Tarkistathan tiedot aina yhtiön omilta sivuilta.