Nordcredit on suomalainen, netissä toimiva luotonmyöntäjä. Tarkkaan ottaen se on keskittynyt myöntämään joustoluottoja. Tämä tarkoittaa sitä, että he myöntävät hakijoilleen tietyn luottorajan, jota asiakas voi käyttää tarpeidensa mukaan. Eli käytännössä palvelu on netissä toimiva luottokortti, jota voi sitten siirtää omalle kortilleen. Tämän tyyppiset lainat ovatkin viime aikoina yleistyneet kulutusluottojen ohelle. Tässä artikkelissa kertaamme omia kokemuksia Nordcnetistä. Minkälainen prosessi on lainan hakeminen, millainen yritys sen taustalta löytyy ja mikä tärkeintä, minkälaisia korkoja se tarjoaa. Siitä kerromme tässä eli Nordcredit kokemuksia. Halutessasi voit myös siirtyä suoraan faktoihin:

Itse sivusto on todella hyvännäköinen. Se on nykyaikainen, eikä siitä tahdo löytää mitään valittamista. Jos joku osaa tehdä silmää miellyttävän sivuston, se on Nordcredit. Ulkoasu ei tosin ole kovinkaan ratkaiseva asia, mutta eipä siitä ainakaan haittaa ole. Myös tietoa sivustolta löytyy sopivasti, joka tarkoittaa sitä, että lainaehdot ovat saatavilla niinkuin esimerkiksi vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Yritys ei myöskään peittele tietoja itsestään ja seuraavaksi katsommekin hieman pintaa syvemmälle. Näin ollen käytettävyys sivustolla on myös kunnossa, joten itse sivusto saa 5/5 arvosanan. Sitten vielkä tärkeämpiin asioihin.

Nordcreditin omistaa GF Money Oyj ja se on perustettu vuonna 2012, eli kyseessä on vielä suhteellisen uusi toimija markkinoilla. Siitä huolimatta se on saanut levitettyä verkkonsa vesille melko kattavasti ja onkin monessa mukana, eli kyseessä on kuitenkin jo vakaa yritys. Sen liikevaihto vuonna 2016 tosin oli ”vain” reilu 800 000 euroa, josta tulosta tuli kuitenkin reilu 700 00 euroa, eli kuluja sillä ei ole juurikaan ollut. Sille on myös rekisteröity suomalainen toimitusjohtaja. Yrityksen toiminta siis näyttää läpinäkyvältä, joten siitä ehdottomasti lisäpisteitä.

GF moneylla on muuten myös oma sivu, jonka kautta se tarjoaa myös lainoja. Lue lisää meidän kokemuksia sille omistetusta artikkelista. Katso sivu kaikki lainat nähdäksesi kaikki arvostelumme.

Nordcredit lainan hakeminen

Lainaa Nordcreditistä voi hakea jo 18-vuotiaat, jossa se on siis sallittua nuoremmille kuin yleensä, sillä monissa paikoissa vaaditaan ainakin 21 vuoden ikää. Luottotiedot tulee olla kunnossa sekä säännölliset tulot täytyy löytyä. Tämän lisäksi täytyy olla osoite Suomessa sekä täytyy olla nettipankkitunnukset tai mobiilivarmenne hallussa. Nämä siis täysin perusvaatimuksia, joten mistään erikoisemmasta näissä ei ole missään nimessä kyse.

Kuten jo aiemmin mainitsimmekin, niin heidän palvelunsa keskittyy joustoluottojen myöntämiseen, joka on käytännössä sama asia kuin luottokortti, mutta sillä erotuksella, että sitä luottokorttia ei saa kotiinsa, vaan varat ovat käytettävissä heidän palvelussaan, josta sitä voi sitten siirtää omalle tililleen omien tarpeidensa mukaan. Lainaa haetaan kätevästi kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla. Systeemi on hyvä, nopea ja täysin toimiva.

Ensimmäinen hakemus tulee aina lähettää verkon kautta, mutta kun sen on kerran tehnyt, voi jatkossa hakea lainaa myös tekstiviestitse.

Toistaiseksi lähes pelkkää positiivista, mutta entäpä sitten itse käytäntö, onko se sitä, mitä luvataan? Seuraavassa meidän kokemuksia Nordcredit lainan hakemista.

Lainanhakuprosessi alkaa etusivulta, jossa sille on varattu melko yksinkertainen ikkuna.

Laskurissa voit liikutella valitsinta, jolla voit valita itsellesi sopivimman lainasumman. Ikkuna näyttää tämän lisäksi kuukausimaksun, mutta ei kuitenkaan heti summaan kuuluvia korkoja tai muita kuluja.

Esimerkkitapauksessamme haimme 2000 euron joustoluottoa. Tälle tulisi 160 euron kuukausimaksusumma. Korkoja, eikä takaisinmaksuaikaa ei siis mainita. Ja vaikka ottaisimmekin tuon 3000 euron luoton, eihän sitä tarvitse kaikkea käyttää kerralla. Ja mitä nopeammin ne maksaa takaisin, sitä pienemmillä koroilla siitä selviää. Itse asiassa onkin suositeltavaa, että käytetään vain tarvittava summa ja näin säästetään selvästi koroissa.

Seuraavassa ikkunassa tuleekin sitten tunnistautua pankkitunnuksilla, jos haluaa jatkaa. Tämän jälkeen tulee laittaa kaikki henkilötiedot, sekä toimittaa tiedot omista tuloistaan. Se onnistuu Instantor palvelun avulla, jossa käytännössä lähetät kuvat esimerkiksi omista tilinauhoistasi. Tämä toimii ihan perushyvin, ei valitettavaa vaikkei mitenkään edukseen myöskään erotu muihin palveluihin verrattuna.

Lainapäätös tuleekin sitten asiakaspalvelun aukioloaikoina ja rahatkin maksetaan samantien ilmoitetulle tilille. Täytyy siis muistaa se, että Suomen lakienkaan mukaan lainoja ei yöaikaan makseta. Mutta hakemuksen voi kuitenkin lähettää yöaikaan, joka on sallittua.  Pankista riippuen, rahat saapuvat tilille samana päivänä tai viimeistään kahden päivän kuluessa. Käytännössä jos hakijalta löytyy joku yleisimmistä pankeista, rahat saapuvat saman päivän aikana. Siitä jälleen plussaa, eli kokonaisuus on kyllä selvästi voiton puolella ja Nordcredit onkin keskivertoa parempi lainan myöntäjä. Koroista se suurin miinus toki tulee kuten niin aina pikalainoissa. Siksi suosittelemmekin mahdollisimman pientä lainasummaa, jolloin kulut pysyvät vielä kohtuullisina.

Eli kyllä, omassa tapauksessammakin kaikki meni kuten piti ja rahat saapuivat tilille jo saman päivän aikana.

Korot

Ainoa hieman ikävä puoli Nordcreditissä on sen korot, jotka saattavat jonkun mielestä tuntua hieman korkeilta. Jokaisesta nostosta peritään 14% nostomaksu sekä tämän lisäksi kuukausittainen viiden prosentin korko alkaa myös rullaamaan.

Korot eivät kuitenkaan pääty vielä tähän. Esimerkiksi meidän lainassamme todellinen vuosikorko on 135,62% ja kokonaan takaisinmaksettava summa on 3086,91 euroa. Eli loppujen lopuksi korkoa tulee reilu 50 prosenttia. Toki, mitä nopeammin sen maksaa takaisin, sen vähemmillä kuluilla pääsee ja näin kannattaakin tehdä mahdollisuuksien mukaan.

Omaa tilannettaan voi kätevästi tarkastella omilla sivuillaan Nordcreditin palvelussa.

Vaihtoehtoja riittää

Vaihtoehtoja tosiaan riittää. Yksi iso ja tasokas vaihtoehto on Komplett bank. Sen ainoa heikkous on ettei se myönnä kovinkaan pieniä lainoja, sillä lainasummat ovat 1000€ – 50 000€. Palvelu on vanha ja hyvinkin suosittu. Ferratum on sitten hyvä vaihtoehto kun pienempiä lainoja kaipaa. Pienin mahdollinen summa on 1€, eikä liene kovinkaan yleistä että kukaan kaipaisi niinkään pientä lainasummaa.

Mikäli kumpikaan ei miellytä voi suositella Lendo palvelua, joka vertaa useita lainoja puolestasi.

Nordcredit yhteenveto ja lukijoiden kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan Nordcredit vaikuttaa hyvältä ja asialliselta sivustolta. Ainoa miinus on korot, mutta semmoista lainaa ei olekaan, jossa ei ole korkoja. Mikäli haluat tarkastella muita vaihtojehtojamme, katso kaikki lainat sivumme, josta löytyy meidän kokemuksia erilaisista lainataloista. Entäpä sinä? Oletko asioinut Nordcreditillä, mitkä ovat sinun kokemukset palvelusta? Kerro siitä kommenteissa. Mieluiten tuoreita kokemuksia vuosilta 2020 – 2021, mutta toki vanhemmatkin kokemukset käyvät kunhan muistaa kertoa, että nämä kokemukset ovat jo vuosien takaa!