On tullut aika kertoa uusimpia kokemuksia viimeisimmästä rahoituspalvelusta, jonka testasimme, eli vuorossa on tällä kertaa Nextrahoitus. Palvelu on itseasiassa lainojen kilpailuttaja, eli se ei itse myönnä lainoja. Se on käytännössä Freedom Rahoituksen sisarsivusto ja välittääkin samoja palveluita kuin he. Kun kyseessä on lainojen välityssivusto, on se tietenkin ilmainen palvelu. Eli sen toiminta perustuu siihen, että hakijana syötät haluamasi lainan tiedot ja Nextrahoitus kilpailuttaa hakemuksesi useilla eri pankeilla. Kun se on hyväksytty jopa useassakin paikassa, saa asiakas tiedon näistä kaikista ja sitten eikun valitsemaan. Kätevää.

Sivusto näyttää erittäin fiksulta, mutta tietoa on saatavilla aika heikosti. Sivuston kieli on myös paikoin melko heikkotasoista, joten huomaa että olemme aikaisin liikkeellä. Ehkä testi olisi pitänyt tehdä vasta viikkojen kuluttua, sillä eiköhän jokainen virhe korvata. Kyseessä on kuitenkin iso yritys ja Freedomista muistamme, että palvelu on hyvää. Tämä tuskin nyt muuttuu mitenkään. Niin ja sivustohan ei itsessään pankki olekaan, joten ei siltä vaaditakaan muuta kun hyvää lainavertailua.

Sivuston taustalla vaikuttaa siis Freedom Rahoitus Oy, joka operoi myös samannimistä palvelua. Yritys on jo ihan hyvässä iässä, sillä se on perustettu jo vuonna 2008. Taloudellisestikin sillä menee oikein hyvin, kun vuonna 2016 sen liikevaihto oli 5,5 miljoonaa euroa ja sillä oli tuolloin 34 työntekijää leivissään. Yrityksen tulosta ei ole saatavilla tuolta vuodelta.

Nextrahoituksella on myös asiakaspalvelu, jonka tavoittaa sähköpostitse joka päivä aamu yhdeksän ja ilta kahdeksan välisenä aikana. Myös me saimme vastauksen sähköpostiimme ihan kiitettävän ajan kuluessa, eli asiakaspalvelu myös toimii.

Parastahan tämän kaltaisissa palveluissa on se, että se on ilmainen eikä tarvitse samaa hakemusta täyttää erikseen joka pankissa. Näin säästää itse paljon aikaa. Sanomattakin on tietysti selvää, että Nextrahoitus käsittelee tietoja uusimpien tietosuojalakien mukaan, eikä esimerkiksi ole tiedossa yhtään nettiluottofirmaan kohdistunutta tietomurtoa. Käytännössä he tekevät siis kaiken likaisen työn puolestasi ja vielä ilmaiseksi. Jos mietityttää, että mistä he saavat tulonsa, niin pankit ovat se taho, joka maksaa välittäjille palkan.

Nextrahoitus vertailusta kokemuksia ja lainan hakeminen sitä kautta

Kuten jo yllä kerroimmekin, niin Nextrahoitus ei tarjoa lainan hakemiseen mahdollisuutta suoraan heiltä, sillä palvelu ei ole pankki. He ainoastaan välittävät hakemuksesi pankeille josta pääset valitsemaan kermat päältä parasta lainaa valittaessa, jos useampikin pankki päättää sinulle lainan myöntää. Tällöin tärkein kriteeri lainaa valittaessa on ehdot, erityisesti korot. Sillä ne määrittävät maksettavan loppusumman ja pahimmillaan löydät itsesi maksamasta alkuperäisen summan moninkertaisesti takaisin.

On vaikea sanoa, kuka voi lainaa heidän kauttaan hakea, sillä loppujen lopuksi ehdot riippuvat pankista. Toki itsestään selvää on, että hakijan tulee olla suomessa asuva, vähintään 18-vuotias henkilö, jolla on suomalainen pankki, puhelinnumero ja luottotiedot kunnossa. Toki tiedottomatkin voivat yrittää, mutta usein se tulee esteeksi lainaa hakiessa.

Nykyään lainan vertailu on ehdottomasti suositeltavaa ja siksi myös vertailusivuston ovat yhä suositumpia. Nextrahoitus on yksi näistä ja voi hyvinkin sanoa, että meillä on loppujen lopuksi ainoastaan hyviä kokemuksia lainan hakemisesta Nextrahoitus palvelun kautta ja tältä prosessi kaiken kaikkiaan näytti:

Sivustolla avautuu ikkuna, joka antaa mahdollisuuden hakea lainaa 50 000 euroon asti ja maksuaikaa jopa 15 vuotta. Alla on myös kätevästi laskuri, joka näyttää kuukausisumman, joka maksettavaksi tulee. Tuo summa ei välttämättä ole lopullinen, sillä se saattaa vaihdella pankkien antaman tarjouksen mukaan.

Omassa testissämme kokeilimme tuota maksimisummaa ja kuukausisummaksi laskuri laskee 409 euroa. Tämä summa tulisi maksettavaksi joka kuukausi seuraavat 15 vuotta. Huh. Tämän takia lainan hakemisen kanssa pitää olla tarkkana. Mikäli varat eivät riitäkään lyhennyksiin, luottotiedot paukkuvat ja maksettavaksi jää koko laina vielä suurempine korkoineen.

Kun lainasumman on valinnut, on aika siirtyä seuraaviin ikkuniin, jossa tulee täyttää perustiedot alkaen nimestä ja osoitteesta. Asiakkaan täytyy antaa tiedot myös varallisuudesta, eli tuloista ja menoista. Lainat ovat myös täysin vakuudettomia, eli omaa taloa ei tarvitse pantata eikä vanhempia pyytää takaajiksi.

Erilaisia lainavaihtoehtojakin Nextrahoitus listaa, sillä palvelu kertoo välittävänsä sekä kulutusluottoja, että yhdistelylainoja. Molemmathan ovat käytännssä lähes samalla idealla toimivia lainoja, sillä kulutusluottoa on yleensä yhteen kohteeseen käytettävä summa, kuten esimerkiksi autoon tai veneeseen ja tässä tapauksessa esimerkiksi lainojen yhdistelyyn. Lainojen yhdistelylaina tarkoittaa sitä, että kaikki nykyiset pienlainansa voi yhdistää saman katon alle, jolloin koroissa voi säästää suuriakin summia.

Kun lainan on hakenut, saa melko pian sähköpostiinsa tiedot mahdollisista lainanmyöntäjistä. Lainanmyöntäjät todennäköisesti vaihtuvat riippuen lainanhakijasta. Lainasumman saa tilille yleensä muutaman päivän kuluessa, joskus heti. Tämäkin riippuu siitä, mistä lainan loppujen lopuksi päätät hakea.

Korot

Lainaa hakiessa korot ovatkin sitten se kaikista tärkein elementti. Eli niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Mitä pidemmän ajan lainaan suunnittelee maksavansa, sitä korkeammat ovat myös korot. Siksi kannattaa valita sellainen lainasumma, jonka voi maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Jokainen velka kuitenkin tulee maksettavaksi, korkojen kera.

Nextrahoituksella korkoja lienee vaikea määrittää, koska nekin määräytyvät lopullisen lainanmyöntäjän ehtojen mukaan. Tästä huolimatta se listaa sivustollaan esimerkkikorot, jotka kuuluvat näin:

Esimerkkilainassaan se käyttää 10 000 euron lainasummaa, jolle on 5 vuoden takaisinmaksuaika ja maksuerä 210 euroa per kuukausi. Tämän päälle tulee 49 euron avausmaksu ja 5 euron laskutuslisä. Lainan kokonaiskustannukseksi tulee tällöin 12 950 euroa.

Hae Nextrahoituksen kautta lainaa tästä linkistä ja valitse paras korko tarjouksista joita saat.

Vaihtoehtoja Nextrahoitus lainalle

Mikä nykyisin on hyvä, niin kaikelle löytyy vaihtoehtoja, sillä kaikki eivät tietenkään sovi kaikille. Monet asiat vaikuttavat valintaan, mutta toki aina lainan välttäminen on hyvä vaihtoehto. Kuitenkin mikäli lainan tarve on aito niin onhan se hyvä valita mahdollisimman hyvä vaihtoehto. Oma pankki voi hyvinkin olla yksi niistä, mutta aina sekään ei onnistu.

Tässä vielä muutamia vaihtoehtoja Nextrahoitukselle:

Ferratum

Ferratum on myös suomalainen toimija ja eroaa Nextrahoituksesta siinä, että se tarjoaa lainoja itse. Vaikka se on suomalainen, se on levinnyt jo laajasti ympäri Eurooppaa ja toimiikin jo 23:ssa eri maassa. Sen etuna on se, että se keskittyy vahvast mobiilipankkitoimintaan. Eli mikäli haet mieluiten lainasi mobiilisti, on ferratum tällöin hyvä vaihtoehto. Palveluita heillä sitten riittääkin: On pienlainoja, business lainoja, prime lainoja sekä luottotilejä. Kaikille löytyy jotain. Yritys on myös listattu pörssiin, eli voit olla varma, että kyseessä on yksi vakavaraisimmista ja luotettavimmista pankkitoimijoista Suomessa. Ferratumilla voit saada myös verrattain alhaista korkoa, sillä Prime lainoissa korot ovat alimmillaan vain 5 prosentin luokkaa.

Lue lisää: 

Ostoraha

Ostosraha on toinen jo pidemmän aikaa suomen nettilainamarkkinoilla vaikuttanut yritys, sillä sen juuret juontavat jo vuoteen 2005. Aivan kuten Ferratum, on sekin levinnyt maailmalle ja toimii jo 5:ssä eri maassa. Ostosrahan päätuote on kulutusluotto, jota voi hakea aina 10 000 euroon asti, jota voi maksella jopa 10 vuoden ajan. Tässä ehkä Ostosrahan ainoa miinus verrattuna näihin kahteen, sillä se ei muita lainatuotteita sitten tarjoakaan. Jos tiedät, että tarvitset vain kulutusluottoa, voi sitä huoletta hakea Ostosrahasta. Palvelu ei sovi kovin nuorille, sillä 20-vuotiaat voivat hakea vain 400 euron lainoja. Isompiin lainoihin tulee olla hieman varttuneempi kansalainen.

Lue lisää:

Nextrahoitus.fi Kokemuksia 2021 ja selkeä lyhyt yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Nextrahoitus FI on oikein oivallinen palvelu. Se listaa lainoja kaikista suurimmista pankeista ja tekee sen vielä kaiken lisäksi ilmaiseksi. Jos on aikomuksena hakea lainaa, onhan se nyt fiksua käyttää palvelua, joka tekee sen puolestasi monelle eri pankille, eikö? Tiedot ovat varmasti turvassa aivan yhtälailla kuin missä tahansa pankissakin. Asiakaspalvelu toimi hyvin ja hakemuksen täyttäminen oli yhtä kätevää kuin missä tahansa muuallakin. Ei niitä tietoja jaksa täyttää kuin kerran. On myös hyvä pitää käsillä kaikki tiedot omista tuloista ja menoista, jotta saa annettua tarkan kuvan omasta tilanteestaan.

Muista tehdä tarkoin harkittuja päätöksiä kuitenkin!

Onko Sinulle Nextrahoitus palvelusta, lainoista tai sivustosta kokemuksia? Kerro meille niistä alla kommenteissa.