Olet mahdollisesti kyllästynyt nousemaan kello kuusi ja matkustamaan toiselle puolelle maakuntaa tekemään raskasta ruumiillista työtä? Mielessäsi siintää toiveet siirtyä uusille urille ja oletkin jo miettiny, että miten voisi tienata rahaa netissä? Yksinkertainen vastaus siihen on, että se todellakin on mahdollista. Ilmaista rahaa ei ole olemassa, mutta kovalla työllä voi alalla kuin alalla menestyä.

Rahan tienaamiseen on monia keinoja ja esittelemme tässä artikkelissa pikaisesti niistä yleisimmät. Voit sitten valita niistä itsellesi sopivimmat vaihtoehdot ja rahan tienaaminen voi olkaa.

Miten tienata

Netissä voi tienata monella eri tavalla. Listaamme niistä yleisimmät ja klikkaamalla nimeä saat lisätietoa. Sitten kannattaakin miettiä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten.

Affiliate markkinointi lienee listan monipuolisin tapa tienata netissä. On mahdollista tehdä rahaa erilaisilla keinoilla, yksinkertaisemmin tai monipuolisesti. Voit pyörittää kokonaista uutis- tai arvostelusivustoa tai simppelimpää blogia. Mainostettavia tuotteitakin on laidasta laitaan ja kannattaakin valita sellainen tuote, jota kohtaan on kiinnostusta tai tietoa, näin ollen teet omasta brändistäsi mielenkiintoisemman lukijan silmissä. Kilpailua on paljon, mutta hyvällä työllä voi tienata isojakin summia.

Freelance työt pitävät sisällään kaikki netistä löytyvät friikkutyöt. Yleisimpiä ovat esimerkiksi kirjoitustyöt, designer työt, käännöstyöt ja markkinointityöt. Jos sinulla ei ole näistä vielä mitään kokemusta voi alkuun pääsy olla hankalaa. Kannattaakin ensin hankkia jonkinlaista koulutusta tai kokemusta joistain näistä ja sen jälkeen aloittaa työskentely osa-aikaisesti. Pikkuhiljaa kun kokemusta karttuu, voikin siirtyä tekemään työtä täysipäiväisesti ja työnsä osaaville uusia töitä riittääkin.

Kirjoittaminen on yleensä se helpoin tapa päästä alkuun nettityöskentelyssä. Toki täytyy muistaa se, että mikäli sana ei ole hallussa, ei kannata kovin pitkää uraa alalla odottaa. Kuten jo varmaan tiedätkin, suomen kieli on vaikea kieli ja sen kirjoittaminen mielenkiintoisella tavalla vaatii enemmän kuin pelkän puhetaidon. Jos taas olet saanut kehuja teksteistäsi, kannattaakin suunnata kirjoittamisen suuntaan. Kirjoitustöitä on paljon erilaisia. Voit kirjoittaa puhtaita tekstejä, käännöstekstejä, lyhyitä mainostekstejä ja niin edelleen. Oman CV:n takia kannattaakin ottaa vastaan mitä erilaisimpia tekstejä, sillä vaikka olisit jo valmiiksi hyvä, kirjoittamalla enemmän tulet ainoastaan paremmaksi.

Kyselyt ovat erittäin hyvä tapa tienata rahaa osa-aikaisesti. Niistä maksetaan usein pieniä summia yhdestä, eli mitä enemmän teet, sitä enemmän saat. Hieman ahkerammalla panostamisella voitkin tienata muutaman satasen ylimääräistä kuukaudessa. Tätä on tietysti vaikea kutsua työksi ja se on lähinnä saman toistamista, joten siihen saattaa kyllästyä nopeasti. Sopii kuitenkin hyvin niille, jotka aina kauppakeskuksissa vastaavat kaikenlaisiin arvontoihin ja pysähtyvät juttelemaan hyväntekeväisyysjärjestön edustajien kanssa talvipakkasessa.

Yhteenveto

Aina ei tietenkään ole pakko ryhtyä työskentelemään netissä täysipäiväisesti. Sitä voi tehdä myös osa-aikaisesti ja tienata itselleen mukavia sivutuloja. Tienata voi niin muutamasta kymmenestä eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin kuukaudessa. Mitä enemmän panostaa, sitä enemmän voi tietysti tienatakin

Tänä päivänä yhä enenivissä määrin netissä työskentely on monelle päätyö. Se johtuu siitä, että monesti nettityön mukana tulee vapaus ja pääsy sisätöihin. Erityisesti pohjoiseurooppalaiset siirtyvät ihan mielellään sisätöihin ja oma vapauskin tietysti houkuttaa. Usein nimittäin voi tehdä töitä sieltä missä sattuu olemaan, kunhan työt tekee tiettyihin aikarajoihin mennessä. Tämä tietysti vaatii tiukkaa itsekuria, sillä ei sekään täydellistä vapautta ole, jossa voi tehdä mitä haluaa. Siitä syystä monen digi nomadi ura jää usein lyhyeksi.

Netissä työskentelyyn kannattaakin suhtautua niinkuin mihin tahansa työhön. Sinun pitää vain itse rakentaa oma toimistosi, omat työaikasi ja niin edelleen. Toki parasta on se, että jos haluat ottaa päiväunet kesken työpäivän, voit sen myös tehdä. Mikään sinua ei estä sitä tekemästä. Tärkeintä on se, että työ on huolellisesti tehtynä silloin kuin työn tilaaja sitä odottaa.

Kun työtä alkaa tekemään, kannattaakin ensiksi miettiä, että kuinka paljon siihen on valmis panostamaan. Aikooko sitä tehdä täysipäiväsesti vai ainoastaan silloin tällöin. Tärkeää on tietysti miettiä, että mitkä ovat omat vahvuudet. Sopiiko kirjoittamaan blogia, vastailemaan kyselyihin vai kenties jopa pyörittämään uutissivustoa.