Matkaluotto kokemuksiaMatkaluotto on suomalainen luotonmyöntäjä, joka myöntää lainoja erityisesti matkailuun, kuten tietysti jo nimestäkin voi päätellä. Lainoja voi hakea 2000 ja 1000 euron väliltä. Kymppitonnillahan pääsisikin melkein maailmanympäri halutessaan, eli palvelun kautta on mahdollista hakea lainaa ihan kunnon lomalle. Erityisesti palvelu sopiikin esimerkiksi perheille, joille jo lyhytkin lomareissu voi kustantaa monta tonnia. Vähätuloiset opiskelijatkin voivat käyttää palvelua päästäkseen välillä irti arjesta. Vaikka kuinka paljon lomalle tekisikin mieli, kannattaa silti aina pitää mielessä se, että laina on myös varaa maksaa takaisin. Tässä artikkelissa meidän matkaluotto kokemuksia. Onko koko palvelu täysi susi, vai onko se reilu ja tarpeellinen palvelu lainamarkkinoilla.

Matkaluoton taustalla toimii yritys nimeltään Aasa Oy. Se on rekisteröity Pajamäelle Helsinkiin ja kyseessä on täysin luotettava yritys joka toimii Suomen lakien mukaisesti. Voit halutessasi siirtyäkin suoraan Matkaluoton laskuriin.

Julkisesti yritykselle ei löydy nimettyä toimitusjohtajaa, eikä sen taloustietoja ole saatavilla. Yritys on rekisteröity vuonna 2010, eli kyseessä ei ole mikään aivan uusi tekijä. Meitä jää kuitenkin harmittamaan se, että tosiaan noita taloustietoja ei ole saatavilla. Sen sijaan jos asiaa tulee yritykselle, sitä voi yrittää tavoitella puhelimitse tai sähköpostilla.

Tavallaanhan lainaa ei ole mikään pakko käyttää matkoihin, vaan sen voi käytännössä käyttää miten vain haluaa. Matkaluotto vain tahtoo kohdistaa markkointinsa matkaajille.

Sivusto itsessään on hyvännäköinen ja tietoa on paljon saatavilla. Myös semmoista, mitä ei välttämättä muilla sivuilla edes mainita. Yhdelläkään muulla lainasivustolla ei ole esimerkiksi tullut vastaan tietoa siitä, että lainanhan voi itseasiassa peruuttaa. Tämän nimittäin mahdollistaa Suomen kuluttujainsuojelulaki. Lainan voi siis peruuttaa 14 päivän aikana, joka tarkoittaa tietenkin sitä, että laina tulee palauttaa 100%:sesti.

Lainan hakeminen

Katsotaanpa millaisia kokemuksia itse lainan hakeminen Matkaluotolla tuotti. Heti ensimmäisenä sivustolla tullessa, tulee ruutuun ikkuna, jossa voi valita matkaluoton summan sekä takaisinmaksuajan. Lainaa voi siis hakea 10 000 euroon asti ja maksimi takaisinmaksuaika on 60 kuukautta. Se mikä jää tästä ikkunasta uupumaan, on reaaliaikainen laskuri, josta näkyisi kuukausisumma sekä korot. Tästä kyllä isot miinuspisteet.

Meidän esimerkkitapauksessa haimme 5000 euron lainaa ja laina-ajaksi 18 kuukautta, joka on kyllä aika optimistinen takaisinmaksuaika, mutta mitä nopeammin näitä takaisin maksaa, sen pienemmillä koroilla selviää.

Seuraavalle sivulle vaaditaan henkilötunnus ja puhelinnumero, muttei vieläkään sanaa kuukausimaksusta tai koroista. Sen sijaan omia lainasummiaan voi vielä tässäkin kohtaa muokata.

Ennen kuin hakemuksen voi lähettää, tulee täyttää palkkatiedot, asumistiedot sekä kaikki muu tarpeellinen info omasta varallisuudesta. Tämän jälkeen voi lähettää hakemuksen. Missään vaiheessa ei mainita oman lainasumman todellisia korkoja. Todella erikoista touhua, emmekä ole aivan varmoja siitä, täyttääkö tämä Suomen lakien vaatimukset. Hieman yllättäen kuitenkin hakemusta lähettäessä Aasa Oy:lle tulee kertoa, vaikuttaako itse, tai läheinen henkilö politiikassa. Homma haiskahtaa.

Sivustolla ei erityisemmin eritellä sitä, että kuka voi hakea lainaa, joten voi olla mahdollista, että myös henkilöt joilla ei ole luottotietoja voivat saada lainaa Matkaluotosta. Tätä emme kuitenkaan voi taata, sillä siitä ei ole mitään erityistä mainintaa. Siitä löytyy maininta, että lainoihin ei vaadita vakuuksia.

Hieman erikoisena tapauksena Matkaluotto tarjoaa lainoilleen myös vakuutuksia. Tästä palvelusta ei hirveästi tietoa tihku, mutta käytännössä se tarkoittanee sitä, että mikäli lainanhakija esimerkiksi kuolee kesken takaisinmaksun, vakuutus korvaa lainan, eikä loppusummaa haeta kuolinpesästä.

Korot

Valitettavasti esimerkkilainaamme emme saaneet missään vaiheessa tietää varsinaisia korkoja ja muita kuluja, mutta hieman kun sivustoa kaivaa, niin palvelu antaa hieman osviittaa siitä mitä voi odottaa.

Esimerkkitapauksessaan he mainitsevat 2000 euron matkaluoton 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Tällöin kuukausisummaksi tulee 83,33 euroa. Kokonaisuudessaan kahden vuoden aikana maksettavaksi tulee 2814,73 euroa. Eli korkoja tulee karvaa vaille 50 prosenttia. voidaan siis sanoa, että kyseessä on erittäin kovat korot. Todellinen vuosikorko sijoittuu noin 40 prosentin hujakoille.

Maksuvapaita kuukausia Matkaluotto ei lupaa.

matkaluotto Kokemuksia 2020 – 2021

Matkaluotosta jää loppujen lopuksi huono maku suuhun. Tosiasiassahan kyseessä on kovakorkoinen kulutusluotto, eikä maksuvapaita kuukausia ole luvassa. Yritys jakaa erittäin huonosti tietoja ja tuntuu, että koko markkinointi perustuu pelkästään siihen, että he mainostavat mahdollisuutta perua laina. Tämä tuskin on kuitenkään heidän tarkoituksena, joten ihmetyttää, miksi tätä kuitenkin niin paljon painotetaan? Emme mielellämme suosittele Matkaluoton käyttämistä, sillä muitakin vaihtoehtoja on. Tosin heidän kauttaa esimerkiksi luottotiedottomat voivat kokeilla lainansaannin mahdollisuutta. Joka tapauksessa suosittelemme ennemmin reissuluoton hakemista muualta. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Lainaamo, jossa vuosikorot jäävät vain noin kahdeksaan prosenttiin. Ero on siis huima. Kuten huomaatte, lainoissa on eroja Onko sinulla omia kokemuksia Matkaluotto palvelusta? Jos on, niin kerro niistä meille kommenteissa!