Luottoraha kokemuksiaLuottoraha on luotonmyöntäjä, joka toimii sekä Suomessa, että Ruotsissa. Se keskittyy pienlainojen myöntämiseen, joka tässä tapauksessa tarkoittaa lainoja 2000 euroon asti. Se toimii siis vähän kuin entisaikojen pikavippiyritykset, mutta vain suuremmilla summilla. Hyvin samanlaista palvelua tarjoaa esimerkiksi Eurolimiitti. Minkälaisia kokemuksia Luottorahan käyttäminen tarjosi? Siitä lisää tässä artikkelissa.

Sivusto on tyylikkään näköinen ja tietoa on selkeästi saatavilla, valikoista löytyy helposti kaikki lainaehdot, laskurit, hinnoittelut ja todellinen vuosikorko. Täytyy melkein sanoa, että tieto on todella helposti saatavilla, melkein paremmin kuin kenelläkään muulla. Sivuilla korostetaan nopeasti, että kyseessä on siis luoton hakeminen, eli käytännössä voit hakea itsellesi 2000 euron luottorajaa, jota voit sitten käyttää omien tarpeiden mukaan, eikä sitä tarvitse käyttää kerralla. Luotoissa yleensä korot voivat olla korkeita, eikä kannata liikaa innostua korkeasta luottorajasta vaan sitä on hyvä käytellä oman oikean tarpeen mukaan, ettei kuukausimaksut yllätä.

Palvelun taustalla häärää yritys nimeltään C Finance Oy, ja sillä on suhteellisen pitkä historia laina maailmassa, sillä se ulottuu vuoteen 2005, jolloin se on rekisteröity. Yritykselle on myös nimetty suomalainen toimitusjohtaja ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli 1,4 miljoonaa euroa. Kyseessä on siis täysin vakavasti otettava toimija. Heillä on myös Annankadulle Helsinkiin rekisteröity osoite, joka löytyy myös Luottorahan nettisivuilta. Yhteyden asiakaspalveluun saa sekä puhelimitse, että sähköpostilla ja meidän puheluumme jopa vastattiin.

Lainan hakeminen

Eli, lainaa Luottorahasta voi hakea luottorajaa 2000 euroon asti ja sen jälkeen kun tili on auki, on luottorajaan mahdollista hakea nostoa jopa 3000 euroon asti. Sitä voi hakea kaikki vähintään 20-vuotiaat, joilla luottotiedot ovat kunnossa ja omistavat puhelinliittymän, verkkopankkitunnukset sekä sähköpostiosoitteen.

Maksuaikaahan luotossa on korkeintaan 2 vuotta ja minimimaksusumma on vähintään 10% tai 100 euroa, mikäli luottosumma jää alle tuhannen euron. Katsotaanpa, miltä itse lainanhaku prosessi näytti:

Lainan hakeminen on todella helppo prosessi, sillä sinun tarvitsee vain tunnistautua pankkitunnuksillasi, tämän jälkeen sinun tulee täyttää perushakemus, johon tulee täyttää perustiedot ja hyväksyä lainaehdot. Tämän jälkeen sinun tulee syöttää verkkopankkitunnukset Instantoriin, jotta luottolaina voi tarkistaa maksukyvyn.

Siitä menikin muutama minuutti ja luottopäätös saapui tekstarilla. Nopeaa toimintaa. Tästä plussaa, että koska tunnistautuminen tehtiin verkkopankilla heti alussa, kaikki sujuu muitta mutkitta. Rahat siis saapuvat tilille silloin, kun asiakaspalvelu on auki, eli yöaikaan on turha odotella luottoja tilille. Ihan viisasta, ettei tule tehtyä mitään tyhmiä päätöksiä yössä liikkuessaan.

Kun myönteisen päätöksen on kerran saanut, voi jatkossa palveluun kirjautua käyttämällä PIN koodia, jossa voit sitten hallita omaa luottoasi sekä hakea luoton nostamista. Tosin asiakkaana tulee olla vähintään kolme kuukautta ennen kuin näin voi tehdä, eli ihan heti ekan lainan jälkeen ei kannata yrittää hakea korkeampaa lainaa.  Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että kolme laskua tulee olla kaikki maksettuna ajallaan.

Korot

Kulutusluottoa hakiessa tulee muistaa, että korot voivat olla hyvinkin isot, siksipä käymmekin tässä esimerkkitapauksessamme läpi suurimman mahdollisimman luoton pisimmällä mahdollisella maksuajalla, eli 2000 euron luotto ja 2 vuoden takaisinmaksuajalla ja tietysti minimisummalla. Tältä sen takaisin maksaminen näyttää:

Ensimmäisenä kahtena kuukautena ei tarvitse varsinaista pääomaa lyhentää ollenkaan, mutta sen sijaan tulee maksaa nostoprovisiota 122 euroa ensimmäisenä kuukautena, sekä toisena kuukautena 114 euroa. Kuukausikorko on ensimmäisenä kuukautena 117 euroa ja toisena 81 euroa. Kokonaissumma siis 239 euroa. Vasta kolmantena kuukautena alkaa varsinainen lainan lyhentäminen ja lyhennettävä kokonaissumma on noin 210 euroa. Maksettava kuukausisumma laskee kokoajan ja 14. kuukauden jälkeen on kokonaissumma enää 100 euroa aina viimeisen maksuerään asti.

Kun otimme 2000 euron lainan ja maksuajaksi 2 vuotta, tuli maksettavaksi kokonaisuudessaan 3473,59 euroa. Eli korko on lähes 100 prosenttia. Luottoraha ilmoittaakin nimelliseksi vuotuiseksi koroksi 49,88 euroa. Juuri näiden korkojen kanssa siis kannattaa olla tarkkana ja tästä syystä koko luottoa ei kannata ottaa kerralla pihalle, vaan käyttää vain sen minkä tarvitsee ja mitä nopeammin sen maksaa takaisin, sitä pienemmillä koroilla siitä selviää.

Sivuston Luottoraha Kokemuksia 2020 – 2021

Kaikenkaikkiaan lainanhakuprosessi Luottorahassa oli mutkaton ja sujuva. Palvelu sinällään ei tarjoa mitään uutta, eikä korkojen tai lainatuotteiden puolesta ole mitenkään erikoinen. Voidaan kuitenkin puhua ihan kohtuullisesta luotonmyöntäjästä, jossa saa kohtuullista palvelua, mutta mikään ei varsinaisesti säväytä. Mikäli olet luoton tarpeessa, niin voi sitä kuitenkin hyvillä mielin hakea heiltä. Kunhan vain on tietoinen omasta maksukyvystään, sillä korot saattavat nousta hyvinkin isoiksi, mikäli takaisin maksamisessa kestää pitkään. Mutta, millaisia kokemuksia sinulla on Luottorahasta? Kerro lisää kommenteissa!