Olemme jakaneet lainasivut useaan eri osaan. Valitse haluamasi:

Selaa alemmas vertailuun ja löydä itsellesi paras plusluotto tai muu laina.

Kaikki lainat ja uudet pikavipit 2020 – 2021 vertailussa

Uudet pikavipit, luotot ja kaikki lainat. Voiko niitä suositella? Ovatko palvelut luotettavia? Erilaiset pikavipit ja lainat ovat keskimäärin luotettavia ja täysin turvallisia, mutta kannattaa toki lukea arvostelumme ensin. Ne perustuvat kokemuksiin, taustoihin ja faktoihin.

Ensimmäinen kysymys onkin vaikeampi. Voiko pikavippejä suositella? No, niiden suosittelu on sinällään arveluttavaa ja pahimmillaan jopa moraalitonta. Niitä ei voi yleisesti suositella, mutta jos korkotaso on maltillinen ja lainan tarve aito sekä maksukyky järkevästi kartoitettu niin toki pikavipeilläkin on paikkansa.

Kaikki erilaiset ja uudet lainat 2021

Lainaa hakeva henkilö törmää heti lainan hakua suunnitellessa lukemattomiin eri vaihtoehtoihin. Jos lainaa hakee muualta kuin omalta pankiltaan, on vaihtoehtojen määrä loputon. Netti on nykyisin täynnä erilaisia rahoitusyhtiöitä ja pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia lainoja kuka milläkin korolla ja sekalaisilla ehdoilla.

Kokemattoman lainanhakijan onkin vaikea lähteä ottamaan selvää, mistä lainaa kannattaisi hakea ja miksi. Jokaisen lainanhakijan tarpeet ovat yksilöllisiä, joten jollekin sopiva laina voi olla taas toiselle lainaajalle täysin väärä. Monet asiat vaikuttavat kuten lainatyypit, lainan määrä, maksuaika, korko ym. Toisinaan paras vaihtoehto on luotto.

Netin lainaviidakossa rämpiessä loistavana apuna toimii setunne.comin lainaopas. Tästä tekstistä ja ylipäätään sivustomme sisällöstä löydät paljon apua juuri sinulle sopivimman lainan etsimiseen. Olemme kirjoittaneet eri lainanantajista yksityiskohtaisia kokemuksia-artikkeleita, joissa käymme läpi niiden ominaisuuksia plussine ja miinuksineen. Sivustoltamme selviää myös muun muassa mistä paikoista lainaa saa nopeasti, mistä kannattaa hakea autolainaa tai mistä lainaa saa kaikkein suurimman summan. Näihin ja moniin muihinkin rahoitusta ja lainaa koskeviin kysymyksiin vastaukset löytyvät sivustoltamme.

Sanomattakin on selvää, että lisäämme valikoimaa aina kun uusia vaihtoehtoja ilmaantuu ja kun meillä on lainasta tarpeeksi tietoa. Vaikka pyrimmekin olemaan erittäin kattavia ja tarjoamaan mahdollisimman paljon vaihtoehtoja, on rehellisyyden nimissä kuitenkin sanottava, että kaikki lainat eivät varmastikaan myöskään meiltä löydy. Valikoima on kuitenkin uskoaksemme enemmän kuin riittävä ja erittäin kattava.

Erilaisia lainatyyppejä

Eri nimiset lainat eroavat toisistaan niin korkojen, lainanhakutapojen kuin käyttötarkoitustensakin perusteella. Seuraavassa esittelemme lainanhakijalle yleisimmin vastaantulevia termejä liittyen eri rahoitusmuotoihin.

Joustoluotot

Joustoluotto on tuttu termi niin ”kivijalkapankeista” kuin monien netin lainantarjoajien sivustoiltakin. Joustoluotto on vakuudeton luotto, jota myönnetään hakiessa tietty summa. Summa voi olla vaikkapa 2000€, joka myöntämisen jälkeen on lainanhakijan käytössä. Joustoluottoa ei yleensä ole tarkoitus nostaa kaikki kerralla tilille, vaan sitä käytetään tarpeen mukaan ja nostetaan pienemmissä erissä. Kyseessä on siis luottokortin kaltaisesti toimiva luotto. Vaikka joustoluottokin on eräänlainen laina, käytetään siitä usein nimenomaan termiä luotto erotuksena könttäsummina maksettaville kertaluotoille ja -lainoille. Niissä lainasumma maksetaan kaikki yhdessä erässä kerralla tilille.

Joustoluotossa kiva puoli on sekin, ettei koko summaa tarvitse välttämättä käyttää. Lisäksi korkoa maksetaan ainoastaan nostetusta summasta. Eli jos asiakkaalla on 2000€ joustoluotto josta tämä on nostanut 150€, maksetaan korkoa ainoastaan tuosta 150€ summasta

Suosittuja netissä toimivia joustoluottoa myöntäviä palveluita ovat esimerkiksi Lainaamo, Ferratum ja Everyday.

Lainaamon joustoluotto

Lainaamo myöntää joustoluottoa aina 20 000 euroon saakka. Joustoluotosta puhutaan Lainaamon sivuilla myös nimillä kulutusluotto ja reissuluotto. Kyse on kuitenkin samasta lainatuotteesta. Lainaamon kulutusluotto on todella toimiva systeemi, ja minimikuukausierä takaisinmaksulle pienimmillään 25 euroa kuukaudessa. Lue lisää Lainaamon omasta artikkelista tai siirry hakemukseen / laskuriin:

Ferratum joustoluotto

Ferratumilta voi hakea joustoluottoa aina 2000€ saakka. Isompia summia halajavan on siirryttävä Ferratumin lainojen puoleen, sillä joustoluottoa ei tämän enempää myönnetä. Lisää Ferratumin joustoluotosta ja yhtiön muista lainatuotteista voit lukea Ferratumin omasta artikkelista. tai voit siirtyä suoraan laskuriin ja hakemukseen.

Everyday joustoluotto

Everydayn ykköslainatuote on heidän tarjoama joustoluottonsa. Joustoluottoa voi hakea heiltä 2000€ saakka. Everyday mainostaa lainapäätöksen tulevan parhaimmillaan 15 minuutissa, joten kyseessä on todella nopea laina. Kaikki lainat ei kuitenkaan näin nopeasti hoidu, mutta kyseessä on joka tapauksessa nopea maksaja. Lisää Everydayn joustoluotosta ja muista lainatuotteista voit lukea Everydayn omasta artikkelista tai siirry suoraan hakemukseen.

Pikavippi vai joustoluotto?

Vuoden 2013 plusluotto lakimuutos käytännössä hävitti kaikki niin sanotut aidot ja pahat pikavipit lainayhtiöiden valikoimista. Tuolloin lainoille määrättiin korkokatto, ja nykyinen vuosikorko saa nykyään olla maksimissaan 50%+viitekorko. Pienet satasen tai parin lainat hävisivät tuolloin yhtiöiden valikoimista. Ennen lakimuutosta pienlainojen ja pikavippien todelliset vuosikorot nousivat helposti järjettömiksi, jopa satoihin prosentteihin. Monet pikavipit muuttuivatkin joustoluotoiksi, joissa lainaa myönnetään eri tavalla hieman erilaisin ehdoin. Suurimpana erona on se, että esimerkiksi 2000€ lainaa voi nostaa pienissä osissa ja korkoa maksetaan vain nostetusta osasta.

Edellä mainitussa tilanteessa todellista vuosikorkoa voi olla vaikea laskea tai ilmoittaa. Todellinen vuosikorko onkin usein ilmoitettu lainanantajien sivuilla jonkin esimerkkisumman avulla. Ennen joustoluoton ottamista kannattaa tutustua huolellisesti eri lainantarjoajiin ja niiden lainatuotteisiin, sillä kulut ja korot voivat vaihdella eri rahoitusyhtiöiden välillä suurestikin. Kätevänä apuna tässä toimii Setunne.comin lainaosio. Joustoluottojen tarjoajia on useita kymmeniä.

Kulutusluotto

Kulutusluotto-nimellä kutsutaan lainoja, joita ei myönnetä mihinkään erityiseen tarkoitukseen. Kyse on siis yleisesti kulutukseen käytettävästä lainasta, eikä esimerkiksi autolainasta. Tosin esimerkiksi autolainatkin ovat todellisuudessa usein kulutusluottoja. Kulutusluoton ideana on siis että se käytetään jonkin tuotteen tai palvelun ostamiseen. Niitä myönnetään tyypillisesti parista tuhannesta eurosta noin 50 000 euroon saakka. Myös kauppojen osamaksusopimukset ovat eräänlaisia kulutusluottoja.

Suurin osa netissä toimivista pankeista ja rahoitusyhtiöistä tarjoaa kulutusluottoja täysin ilman vakuuksia. Lainanantajat vaativat useimmiten vain tietoja hakijan rahatilanteesta esimerkiksi palkkalaskelman muodossa. Joissakin tapauksissa suurimmat kulutusluotot saattavat vaatia vakuuksia. Vakuuden antamisessa on hyvät puolensa, nimittäin vakuudellisten luottojen ja lainojen korot ovat usein huomattavasti pienempiä kuin vakuudettomien lainojen. Näin rahoitusyhtiö minimoi omia riskejään.

Varsinkin nuorille joilla omaisuutta ei ole vielä liiemmin kertynyt, voi tulla tarpeeseen juuri vakuudeton luotto.

Ennen kulutusluoton hakemista kannattaa suorittaa vertailua esimerkiksi oman pankkinsa sekä netissä toimivien nettipankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Näin voi valita juuri itselleen sopivimman luoton ja parhaimmassa tapauksessa säästää todella paljon rahaa lainan koroissa ja kuluissa.

Yhdistelylainat – lainojen yhdistäminen

Yksi pankkien ja rahoitusyhtiöiden suosituimmista lainatuotteista on yhdistelylaina. Tämä sopii etenkin niille, joilla erilaisten lainojen ja luottojen ottaminen on lähtenyt hieman käsistä. Yhdistelylaina voi olla menolippu pois jättikorkoisten pikavippien aiheuttamasta kierteestä. Yhdistelylainoista on kuitenkin paljon hyötyjä myös muillekin kuin taloutensa hallinnan menettäneille. Jos hakijalla on paljon osamaksusopimuksia, lainalyhennyksiä ja luottokortivelkaa, voi kaikki maksut olla järkevintä yhdistää yhden ja saman lainan alle. Näin voi säästää sievoisen summan lainoihin liittyvissä koroissa ja kuluissa. Tämän jälkeen maksaa vain yhtä lainaa esimerkiksi viiden lainan sijaan, joka johtaa lähes kaikissa tapauksissa selvään säästöön.

Rahan säästön lisäksi yhdistelylaina helpottaa maksamisen muistamista, kun useamman eräpäivän sijaan eräpäiviä onkin vain yksi kuukaudessa. Yhdistelylainan ottaminen ei kasvata velkaa entisestään, vaan summa pysyy samana. Kaikki lainat vain yhdistetään yhdeksi.

Jotkin lainantarjoajat vaativat yhdistelylainaa haettaessa edellisten lainojen tiedot itselleen. Lainantarjoaja maksaa sitten omatoimisesti lainanhakijan lainat pois. Tällainen järjestely voi olla hyvä etenkin täysin talouden hallintansa menettäneelle, sillä mahdollisuutta rahojen tuhlaamiseen muualle ei näin ole. Useat antavat myös lainan suoraan hakijan tilille, josta hakijan on sitten omatoimisesti maksettava muut lainansa pois.

Yhdistelylainoja voi hakea esimerkiksi BigBankilta, Bank Norwegianilta ja Fellow Financelta.

Remonttilainat

Asunnon remontointi on asunto- ja autolainojen jälkeen yksi yleisimmistä tilanteista lainan ottamiseen. Remontti on asunnon ja auton tavoin asia, joka on usein pakko tehdä vaikka ei rahaa juuri sillä hetkellä tilillä makaisikaan. Lähes kaikki remontointi syö usein paljon rahaa, ja lisää rahareikiä saattaa löytyä yllättäenkin remontin edetessä. Tässä kohtaa kyseeseen tulee helposti haettava remonttilaina. Remontin perusteella lainaa voi hakea useista eri rahoitusyhtiöistä ja pankeista.

Remonttilainaa ilman vakuuksia voi hakea useasta eri paikasta aina 50 000 euroon saakka.

Autolainat

Autolaina on yksi yleisimmistä lainoista, joita Suomessa otetaan. Moni tarvitsee autoa liikkumiseen paikasta a paikkaan b, ja tuo tarve ei katso tilillä olevan rahan määrää. Näin ollen auton ostaminen lainarahalla on usein järkevää esimerkiksi työmatkojen sujumisen kannalta. Autoliikkeiden lisäksi lainoja ja luottoja auton ostamiseen tarjoavat useat eri pankit ja rahoitusyhtiöt. Lainaa autoon myöntää muun muassa Bank Norwegian ja Autoluotto.

Seuraavaksi kokemuksia eri lainoista.

Uudet pikavipit ja luotot sekä yrityslaina kokemuksia

Kokemuksia kaikista eri lainoista, joustoluotoista ja kulutusluotoista löydät sivuiltamme. Olemme käyneet läpi kaikki löytämämme netin varteenotettavat lainatarjoajat (lainat, vipit, luotot) ja kirjoittaneet kokemuksia niiden toiminnasta. Vertailemme eri palveluita sivustollamme jotta sinun ei tarvitsisi.

Kaikki lainat ja uudet pikavipit 2021 – kokemuksia ja tietoa:

Kaikki laina-artikkelit:

 • Tämä sivu jolla nyt ollaan
  • Kaikki lainat
 • Netistä lainaa heti 24h –Nopeasti tilille 100, 500, 1000, 3000, 5000€
  • Lainaa heti
  • Heti lainaa 100
  • Lainaa heti ilman luottotietoja
  • Lainaa pienellä korolla
  • 100e lainaa heti
  • Heti lainaa 500
  • Heti lainaa 5000
  • Lainaa netistä heti tilille 24h
  • Heti lainaa 1000
  • Heti lainaa 1500
  • Lainaa nopeasti
  • Nopea laina
  • Lainaa heti ilman vakuuksia
  • Lainaa netistä
  • Lainaa heti tiille
  • Lainaa 500
  • Heti lainaa 3000
  • Lainaa netistä heti tilille
  • Lainaa heti 24h
  • Lainaa heti tilille 24h
  • Lainaa heti tilille 1000€
  • Edullinen laina pitkällä maksuajalla
  • Halpa laina heti
 • Yrityslainat ja yritysluotto kokemuksia
  • Yrityslainat kokemuksia
  • Yritysluotto kokemuksia
 • Halpa pikaluotto heti tilille 24h – 500€ 6kk pikalainat
  • Pikaluotto 500
  • Pikalaina 6kk
  • Pikaluotot pikalainat
  • Pikalainaa heti tilille
  • Halpa pikaluotto
  • Pikalainaa
  • Pikalainaa heti
  • Pikaluotto heti tilille
 • Haenyt kokemuksia
 • Lainaa netistä (verkko)pankkitunnuksilla –  kokemuksia
  • Lainaa netistä kokemuksia
  • Lainaa verkkopankkitunnuksilla
  • Lainaa netistä pankkitunnuksilla
 • Uusimmat pikavipit heti tilille 2020 – 2021. Entä harvinainen koroton pieni pikavippi 24h?
  • Pikavippi
  • Pikavippi heti tilille
  • Pikavipit heti
  • Pikavippi heti tilille 24h
  • Uusimmat pikavipit
  • Koroton pikavippi
  • Pieni pikavippi
  • Pikavipit 2021
  • Pikavippi 24h
  • Uudet pikavipit
 • Pikavippi yöllä ja viikonloppuna 24/7
  • Pikavippi 24/7
  • Pikavippi yöllä
  • Pikavippi viikonloppuna
 • Pitkän maksuajan vipit – jopa yli vuoden maksuajalla
  • Vippi vuoden maksuajalla
  • Pitkän maksuajan vipit

Lue myös:

Tämä kaikki lainat sivu ja uudet 2020 – 2021 on ajan tasalla ja sitä päivitetään tarpeen tullen nopeasti. Onko sinulla kokemuksia eri lainoista tai ovatko pikavipit mielestäsi vain pahasta? Keskustelu on vapaa ja myös varoitukset ovat täysin sallittuja. Toivommekin kaikilta vain harkittuja lainoja ja, että mieluummin säästetään ja sitä kautta kerätään tarvittavat rahat.

HUOM! Lainatessasi, harkitse ja punnitse vaihtoehtoja huolella. Tarvitsetko lainaa todella? Ota lainaa vain, jos tarve on aito ja mikäli on varmaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin. Liian moni joutuu lainakierteeseen. Tee kaikkesi, jotta siltä vältyt. 

Kaikki nettikasinot ja pikakasinot ovat kiellettyjä, kun kyse on lainarahasta. Nettikasinot ja pikakaisnot ovat riski, johon ei koskaan kannata mennä. Todennäköisesti rahat hävitään! Älä koskaan pelaa velaksi. Nettikasinot ja pikakasinot ovat uhkapeli, joka ei kannata. Älä pelaa. Mikäli olet peliongelmissa, hae apua esimeriksi Peluuri palvelusta.