Lainaamo lainat kokemuksiaLainaamo on kotimainen luotonmyöntäjä, joka on keskittynyt kulutusluottojen myöntämiseen. Erilaisia lainatuotteita palvelusta löytyykin monenlaisia, kaikenlaisiin tarpeisiin, joihin arjessaan voi törmätä. Lainaa voikin hakea jopa 20 000 euroon asti. Eli kyllä näillä summilla jo isommistakin haasteista selviää. Niitä voi maksellakin jopa 120 kuukautta, eli 10 vuotta takaisin. Toki, jos näin isoja summia meinaa lainata, kannattaa olla hyvin perillä omasta maksukyvystään. Tässä artikkelissa jaamme omia kokemuksia lainaamo sivustosta.

Ensipuraisu saittiin näyttää hyvältä. Design on selkä, ytimekäs ja tietoa on yllättävänkin paljon saatavilla. Monilla muilla sivuilla saattaa eteen lävähtää pelkkä lainanmaksu ikkuna eikä juuri minkäänlaista tietoa, toisin kuitenkin lainaamossa, hyvä niin. Mitä enemmän tietoa, sitä parempi fiilis jää. Lyhimmillään lainaa voi muuten hakea vain 500 euroa ja 24 kuukauden maksuajalla. Katsotaanpa vähän yrityksen taustatietoja:

Yritys on rekisteröity jo vuonna 2013 ja heti samana vuonna on toiminta myös alkanut. Yritys ei ilmoita toimitusjohtajaansa julkisesti, mutta sillä on käyntiosoite Helsingissä. Yrityksen nettotulos vuonna 2016 on ollut 221 000 euroa. Samaisen vuoden liikevaihto on ollut 2,4 miljoonaa euroa. Eli kyseessä on siis täysin vakavarainen yritys ja palvelu jatkuu vuonna 2021. Moniin muihin verrattuna vielä tosin suhteellisen nuori, mutta ei anneta sen häiritä. Lainaamo on itseasiassa Fellow Financen sisaritys. Fellow Finance on iso kansainvälinen yritys, josta voit lukea enemmän tekemästämme arvostelusta.

Lainaamo pitää itseasiassa myös niin sanottua uutisosiota, joissa se antaa jopa vinkkejä säästämiseen. Tästä ehdottomasti lisäpisteitä.

Lainan hakeminen

Lainaamo tarjoaa siis kulutusluottoja monenlaisiin tarpeisiin ja mainostaakin sivuillaan monenlaisia lainatuotteita, joita ovat yhdistelylaina, kulutusluotto, reissuluotto, remonttilaina ja autolaina. Eli lainoja näyttäisi löytyvän niihin yleisimpiin tarpeisiin, joihin elämässään törmää. Näistä kulutusluotto on sitten tarkoitettu elämän yleisiin lisämenoihin. Meitä kiinnosti myös erityisesti yhdistelyluoton hakeminen, sillä sillä saattaa pelastaa itsensä täpäristäkin tilanteista. Kaikissa lainoissa on samat ehdot, täytyy olla 20 vuotias, Suomessa vakituisesti asuva ja raha-asiansa hyvin hoitanut henkilö.

Entäpä millaisia kokemuksia meillä on lainan hakemisesta lainaamosta? Kävimme läpi jokaisen lainatuotteen hakuprosessin ja ehdot ja tältä se näytti:

Yhdistelylaina Lainaamossa

Yhdistelylaina sopii hyvin esimerkiksi silloin, jos on useita lainoja moneen eri paikkaan ja varsinkin sellaisia, joissa korot ova korkeat. Tällöin saattaa löytää itsensä nopeasti pulasta. Juuri tällaisiin tilanteisiin myös Lainaamo lainaansa suosittelee.

Yhdistelylainan hakeminen on todella helppoa. Lomakkeeseen tulee täyttää vain perustiedot sekä ladata kaikki laskut tai yhteenveto niistä systeemiin ja tarjouspyyntö onkin valmis lähetettäväksi. Pienimmillään maksuerän saa vain 26 euroon kuukaudessa.Vakuuksia eikä takaajia tähän ei myöskään tarvita. Lainakatto on edelleen sama, 20 000 euroa. Päätös lainan myöntämisestä tulee sähköpostiin vuorokauden kuluessa. Ja niin se sitten tulikin, luvatusti.

Kulutusluotto Lainaamossa

Kulutusluoton hakeminen on hieman nopeampaa kuin yhdistelylainan ja päätös mahdollisine rahoineen luvataankin jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä. Myös lyhennysvapaat kuukaudet ovat mahdollisia. Jos asiansa hoitaa hyvin, voi kulutusluotto jatkossa myös korottaa. Pienet miinukset hakemuslomakkeen bugaamisesta sitä täyttäessä, mutta muuten kaikki sujui kuin tanssi ja päätöskin saapui heti, aivan kuten luvattiinkin. Minimimaksuerä on siis 25 euroa kuukaudessa. Ei paha.

Reissuluotto kokemuksia

Käytännössä emme löytäneet ehdoissa mitään eroa esimerkiksi verrattuna kulutusluottoon, joten reissuluotto lienee vain toinen termi kulutusluotolle. Sillä ohjataan lähinnä kuluttujia hakemaan itselleen sopivinta luottoa. Ei tämäkään huono, lähinnä toimivaa asiakaspalvelua. Eli ehdot ovat edelleen samat, lainaa saa siis 20 000 euroon asti, jolla voi vaikka lähteä maailmanympärimatkalle ja maksuaikaa on jopa 10 vuotta.

Remonttilainan hakeminen

Remonttilainassakin on samat ehdot kuin kulutusluotossa. Eli tässäkään ei mitään eroja valitettavasti nähdä. Näihin erilaisiin lainatuotteisiin olisi ehkä toivonut edes hieman erilaisia ehtoja, jotta ne tuntuisivatkin myös erilaisilta lainatuotteilta.

Autolaina Lainaamossa

Sama koskee myös kokemuksia autolainasta, ei mitään uutta verrattuna kulutusluottoon. Eli hakemalla minkä tahansa nimikkeen alta, voit hakea itsellesi autolainaa.

Korot

Korkoehdot lainaamossa näyttävät hyvältä, eivätkä täysin mahdottomilta riistokoroilta. Hakemassamme esimerkkilainassa joka oli 12 800 euroa ja maksuaika 80 kuukautta, todelliseksi vuosikoroksi muodostui vain 8 prosenttia. Voidaan siis puhua todella maltillisista koroista. Tästä kyllä ehdottomasti ropisee luottamuspisteitä heidän suuntaansa. Nimenomaan lainoja hakiessa, kannattaa katsoa tarkkaan korkosumma, sillä pahimmillaan voi päätyä maksamaan jopa kaksinkertaisena lainaamansa summan takaisin. Korkojen päälle tulee myös 350 euron avauspalkkio, sekä 12 euron kuukausimaksu tilinhoitamisesta, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan, jää hieman epäselväksi. Itsehän sitä omaa tiliään kuitenkin hoidetaan.

Lue lisää Lainaamo Kokemuksia 2020 – 2021

Olimme hieman pettyneitä lainatuotteiden mainostamisesta, vaikka tosiasiassa kyseessä on käytännössä vain kaksi erilaista lainatuotetta, yhdistelylaina ja kulutusluotto. Kulutusluoton alle on sitten vain laitettu reissuluottoa yms. Mutta ei tämä palvelusta yhtään huonompaa tee, markkinoinnistahan tässä on vain kyse. Lainojen ehdot ovat todella hyvät ja niiden hakeminen simppeliä. Sivusto vaikuttaa luotettavalta ja hyvin hoidetulta, eikä semmoista oloa jää, että kyseessä olisi jokin epämääräinen toimija. Onko sinulla omia kokemuksia Lainaamosta? Kerro niistä kommenteissa.

Siirry tästä Lainaamon sivuille