Kryptovaluutat ovat mukana listassamme, vaikka kyseessä on sijoitusmuoto, jota emme suosittele. Aihe on kuitenkin ehdottomasti kiinnostava. Teknologia joka mahdollistaa kryptovaluutat on nimeltään lohkoketju. Useimmiten käytetään kuitenkin yhä englanninkielistä termiä blockchain, joka onkin monelle tutumpi.

Tunnetuin kryptovaluutta on nimeltään Bitcoin. Kryptovaluuttoja on kuitenkin useampia, mutta yksikään haastaja ei ole yltänyt aivan Bitcoinin tasolle. Isoja kryptovaluuttoja on siitä huolimatta monia ja sijoittajan kannattaakin tarkoin valita minkä niistä valitsisi. Suosittuja vaihtoehtoja ovat mm. Ethereum, Litecoin, Ripple ja Dash.

Kattavasti lisätietoa

Mikäli eri kryptovaluutat ja teknologia kiinnostaa on ehdottomasti suositeltava sivusto Bitcoinkeskus.com. Samalta sivustolta löytää suomeksi selkeästi, mutta erittäin asiantuntevasti kerrottuna aiheesta oikeastaan kaikki. Turvalliset kauppapaikat, eri kryptovaluutat esittelyssä, Bitcoin lompakot, kurssit, kryptovaluuttaranking, uutiset ja paljon muuta löytyy kyseiseltä sivustolta.

Fakta on, että moni on tehnyt erittäin onnistuneita sijoituksia kryptovaluuttoihin. Riskit ovat kuitenkin suuret ja ennustettavuus vaikeaa. Mikäli alaan kaikesta huolimatta haluaa sijoittaa niin suosittelemme ehdottomasti varovaista lähestymistapaa pienillä summilla. Pääosin suosittelemme sijoittamista kuitenkin säädeltyihin markkinoihin vaikka tuotto-odotus onkin hyvin maltillinen mm. osakemarkkinoilla.

Kattavasti lisätietoa löytää sivustolta bitcoinkeskus.com.