Komplett Bank on Bank Norwegianin ohella toinen erittäin suosituista Suomen markkinoilla vuonna 2021 toimivista lainantarjoajista. Kyseessä on vanha ja vakavarainen firma, jonka taustalla oleva Komplett Group on perustettu jo vuonna 1991. Alun perin yhtiö on aloittanut erilaisella kaupalla, ja se onkin nykyisin Norjan suurimpia verkkokauppoja. Muiden liiketoimiensa lisäksi Komplett-yhtiöllä on myös oma vuonna 2014 perustettu Komplett Bank. Viimeksi mainitun kautta yhtiö tarjoaa kulutusluottoja väliltä 1000€ – 50 000€.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Norjan Lysakerissa. Komplett Bank toimii Norjan Finanssivalvonnan alaisuudessa. Se on myös listautunut Oslon pörssiin. Komplett Bank on yhteistyössä lukuisten verkkokauppojen kanssa, joita ovat esimerkiksi Komplett.fi, Komplett.no ja Komplett.se. Yhtiö on lisäksi ostanut useita pienempiä ruotsalaisia ja norjalaisia verkkokauppoja. Yrityksestä on tullut reilussa 25 vuodessa vakuuttava toimija pohjoismaisilla kauppa- ja pankkimarkkinoilla. Menestyksekäs kauppatoiminta antoi sille mahdollisuuden lähteä pankkitoimintaan ja sen lähtökohta on siksikin ollut paljon vakavaraisempi kuin monen muun joustoluottoja myöntävän pankin toiminta.

Pitkään Norjan ja Ruotsin markkinoille luottoja tarjottuaan Komplett Bank saapui myös Suomen markkinoille keväällä 2017. Se on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa vahvana norjalaisena rahoitusyhtiönä. Suomalaiset ovat siis selvästikin palvelusta tykänneet, ja Komplett onkin noussut suureen suosioon. Vaikka kyseessä on norjalainen yhtiö, on se Suomessa toimiessaan suomalaisen kuluttajasuojalain piirissä.

Komplett Bank laina kokemuksia

Komplett Bank tarjoaa vakuudetonta joustoluottoa jopa 50 000 euroon saakka. Yhtiö mainostaa joustoluottoansa ”aidosti joustavana joustoluottona”. Tällä viitataan ainakin siihen, ettei Komplettin joustoluottoa ole pakko lyhentää edes joka kuukausi. Takaisinmaksuaikataulun voi määritellä itse. Kuukausittain joutuu kuitenkin aina maksamaan lainan korot ja kulut, mutta itse lainasummaa ei ole pakko maksaa, jos ei näin halua tehdä. Useimmat pankit myöntävät joustoluottoja korkeintaan muutaman tuhatta euroa, mutta täältä sitä saa moninkertaisesti sen verran. Siksi kannattaakin olla varovainen, ettei ilmaisen rahan sokaisemana ota liian isoa luottoa. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on luotto, mitä ei tarvitse maksaa takaisin kerralla, se kuitenkin täytyy maksaa takaisin. On hyvä hakea luottoa sellainen summa, jolla tietää, että selviää erilaisista pakollisista kuluista, joita eteen voi tulla. Missään tapauksessa haettua luottoa ei kuitenkaan kannata käyttää turhuuksiin.

Toisaalta korkea luottoraja on hyvä asia, mutta se saattaa helposti houkutella asiakkaita hakemaan liian isoa lainaa ja johtaa sitä myöten suurempiin ongelmiin. Toisaalta tuntuu hieman erikoiselta ostaa esimerkiksi uusi auto luotolla. Luotoissa kun vuosikorot ovat usein suuremmat kuin muissa lainatyypeissä. Mainittakoon kuitenkin, että Kompletilla korot ovat erittäin kilpailukykyiset, jopa alhaiset verrattuna moniin muihin. Suositeltavinta onkin ehkä hakea isoa rajaa kaiken varalta, mutta käyttää vain sen verran kuin sattuu tarvitsemaan.

Korkoahan Komplett Bank perii ainoastaan nostetusta rahasummasta, ei myönnetyn luoton määrästä.

Komplett Bankin lainan voi saada tililleen jopa saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä, kunhan sen tekee pankkipäivän aikana.

Yhtiön plussiin kuuluu se, että se kertoo erittäin selkeästi kaikki lainaan liittyvät kulut, korot yms maksut sivustollaan. Jotkut yhtiöt piilottavat nämä pienellä präntillä monen linkin taakse, mutta Komplett Bankin toiminnasta välittyy huomattavasti rehdimpi kuva kuin monesta kilpailijasta. Hieman Komplett Bankin maksuja listattuna seuraavassa:

 • Avausmaksu: 45-195€ riippuen luoton määrästä. Jotkut kilpailijat, erityisesti joustoluotoissa eivät peri avausmaksua. Tämä tosin todennäköisesti tasaantuu lopullisissa koroissa.
 • Nimelliskorko: 4,9% – 19,9% (Yhtiö tekee asiakkaasta kokonaisarvion, johon vaikuttavat esimerkiksi tulojen suuruus ja muut velat. Kokonaisarvion perusteella määritetään kunkin lainanhakijan korko)
 • Nostopalkkio, vuosimaksu ja laskutuslisä ovat ilmaisia
 • Tilinhoitopalkkio: 5€/kk. Tämäkin on lopulta vain nimellinen kulu, joka ei juuri vaikuta lopulliisiin kuluihin.
 • Maksumuistutus: 5€
 • Muutokset lainasopimukseen: 45€. Tämä silloin, jos haluat muuttaa esimerkiksi kokonaismaksuaikaa tai siirtää maksupäivää. Summa saattaa kuulostaa korkealta, mutta kannattaa siitä huolimatta olla yhteydessä, jos sinusta tuntuu, että tarvitset muutoksia lainaasi. On tärkeämpää kohdata ongelmat ja maksaa tämä, kuin vältellä sitä.

Esimerkiksi 10 000€ lainalle viiden vuoden maksuajalla todellinen vuosikorko on 14,9% tilinhoitopalkkion ollessa 5€/kk, avausmaksun 95€ ja koron 12,6%. Kaiken kaikkiaan takaisinmaksettavaksi summaksi tulee tällöin 10 000€ lainalla 13 958€ viiden vuoden aikana. Kokemustemme mukaan tässä on joustoluottosektorilla yksi alhaisimmista koroista. Summa saattaa kuulostaa korkealta, mutta käytännössä se kannattaa jakaa niin, että vuodessa varsinaisen lainasumman päälle tulee maksettavaksi noin 800 euroa ja kuukaudessa hieman alle 70 euroa. Tämän pohjalta kannattaa lähteä laskemaan omaa maksukykyä sekä lainaa, jota on varaa hakea.

Lainan hakeminen Komplett Bankista

Lainan hakeminen Komplett Bankista on helppoa ja nopeaa. Alustavan päätöksen saat välittömästi. Hae lainaa näin:

 1. Täytä hakemus osoitteessa komplett.fi. Hakemukseen pääset tästä.
 2. Saat välittömästi alustavan lainatarjouksen, jos hakemuksesi hyväksytään. Sinun täytyy vielä tämän jälkeen erikseen hyväksyä laina, eli vielä tässä kohtaa et ole sitoutunut mihinkään.
 3. Jos hyväksyt lainatarjouksen, joudut allekirjoittamaan sen pankkitunnuksillasi. Mahdollisia liitteitä, kuten palkkatodistuksia saatetaan pyytää liittämään hakemukseen. Tämä siksi, että sillä ehkäistään mahdolliset väärinkäytökset.
 4. Kun liitteet on toimitettu ja sopimus allekirjoitettu verkkopankkitunnuksilla, rahat siirtyvä tilillesi. Rahojen saapuminen vie tavallisesti pari pankkipäivää. Tämä on hieman hitaampaa kuin muilla joustoluottojen myöntäjillä, mutta tässä on hyvä huomioida se, että Komplett Bankin summat ovat aivan eri luokkaa kuin muilla. On ihan ymmärrettävää, että esimerkiksi 40 000 euron laina ei siirry aivan muutamassa minuutissa uudelle omistajalleen.

Komplett Bank lainaehdot

Komplett Bankin joustoluottoa voi hakea kuka tahansa henkilö, joka täyttää seuraavat ehdot:

 • Sinulla on vähintään 23 vuotta ikää. Tämä on hieman korkeampi kuin moni kilpailija vaatii. Se tietysti karsii joitain hakijoita, mutta se on meidänkin mielestämme jopa hyvä, että liian nuoret hakijat karsitaan pois, sillä useimmiten erityisesti nuoret ajautuvat ongelmiin luottojen kanssa. Tavallaan haluamme antaa tästä erityispisteen Komplett Bankille.
 • Säännölliset tulot. On tärkeää, että saat kuukausittain itsellesi tuloja, näin tulet selviämään helpoiten lainojen maksamisesta. Samaa vaatii kuitenkin käytännössä jokainen lainatalo.
 • Suomen väestötietojärjestelmässä viimeiset 36kk (asunut siis Suomessa). Tarkoittaa myös sitä, että esimerkiksi ulkomaalaiset voivat hakea Komplett Bankilta lainaa. Tämä on hyvä, sillä asiakkaiden poissulkeminen pelkästään kansalaisuuden perusteella ei ole kovinkaan reilua. Kuka tahansa, joka asuu vakituisesti Suomessa ja hoitaa raha-asiansa kunnolla, on tervetullut asiakas.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä. Täältä ei valitettavasti luottohäiriöisille heru lainoja, eli on tärkeää, että ei ole päässyt menettämään luottotietojaan, mikäli mielii asiakkaaksi Komplett Bankille.

Komplett Bank asiakaspalvelu

Komplett Bankin asiakaspalvelu palvelee asiakkaita kaikissa kysymyksissä arkipäivisin klo 9.00-16.00 välillä. Puhelinnumero on 09 42452288. Sähköpostitse asiakaspalvelun tavoittaa osoitteesta asiakaspalvelu@komplettbank.fi. Täytyy mainita sen verran, että asiakaspalvelu on valitettavan lyhyen aikaa avoinna, sillä sen toivoisi olevan tavoitettavissa myös niinä aikoina, kun ihmiset pääsevät töistä ja todennäköisimmin myös hoitavat erinäisiä asioitaan. Heidän sähköpostistaan voi olla mahdollista saada vastaus myös muina aikoina, mutta siitä ei ole takeita eli kannattaa varautua siihen, että vastaus voi mennä seuraavalle arkipäivälle klo 9 ja 16 väliseen aikaan.

Muut joustoluotot

Komplett Bank on tällä hetkellä yksi markkinoiden parhaista lainapalveluista asiakkaan kannalta. 50 000€ asti ulottuva joustoluotto on tuote, jota ei mikä tahansa pikkulainafirma pysty tarjoamaan. Kun tähän lisätään kohtuulliset korot, on kyseessä erittäin tervetullut lisä Suomen lainamarkkinoille.

Jos Komplett Bank ei kuitenkaan tunnu omalta, on markkinoilla muitakin vaihtoehtoja. Komplettille varteenotettavin vaihtoehto on toinen Suomessakin konttoria pitävä yhtiö, BigBank. Kyseessä on erittäin turvallinen ja laadukas vaihtoehto. Sen valikoimista löytyy samankaltaisia rahoitustuotteita melko samanlaisilla ehdoilla ja koroilla. Lisäksi BigBank tarjoaa valikoimissaan korkeakorkoisia säästötilejä sekä edullisia luottokortteja.

Credit24, joka lienee yksi tunnetuimmista joustoluottoja myöntävistä pankeista. Se on mainostanut itseään melko ahkerasti erinäisten mainontavälineiden kautta ja siihen on ollut vaikea olla törmäämättä. Sen omistaa IPF Digital Finland Oy, joka on osa monikansallista konsernia ja tarjoaa palveluitaan jopa Australiassa asti. Tässä emoyrityksessä on työntekijöitä yhteensä muuten yli 7000, eli kyseessä on erittäin vakavarainen ja luotettava yritys, jonka kanssa on erittäin helppo asioida. Joustoluottoa voi hakea 50 ja 4000 euron väliltä, eli hieman pienempiä summia kuin Komplett Bankilta. Ensimmäinen kuukausi on muuten täysin kuluton ja koroton eli jos maksat luottosi takaisin pikaisesti, selviät pienillä kuluilla. Täältä lainaa saa jokainen 19-vuotias, raha-asiansa hyvin hoitanut Suomessa asuva henkilö. Lainoja myönnetään klo 8-22 välisenä aikana. Korot kuitenkin nousevat tässä palvelussa melko korkealle, jos nostaa kerralla suuren lainan ja maksaa sitä takaisin hitaasti.

Euroloan, jonka omistaa sekä Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa toimiva Mash Finance Oy, on sivusto josta saa sekä joustoluottoa, että kulutusluottoja. Keskitytään tässä artikkelissa tuohon joustolainaan, jota voi muuten hakea 1000 ja 10000 euron väliltä. Katto on hieman korkeampi kuin monessa paikassa, joka on tietysti hyvä asia. Liian usein lainakatto jää liian alas. Euroloan on palvelu, joka hoitaa asiansa erittäin hyvin ja palvelut ovat todella monipuoliset. Palvelu tarjoaa myös luottokorttia, mutta sitä ei valitettavasti pysty yhdistämään joustoluottoihin. Olemme kuitenkin omassa arvostelussa sijoittaneet sivuston yhdeksi parhaimmaksi luotonmyöntäjäksi, joita Suomessa toimii. Joustoluoton korot erittäin hyvällä marginaalilla. ne alkavat 20:stä ja jatkuvat aina 50:een prosenttiin. Euroloan on ehdottomasti hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät täyden palvelun pankkitaloja.

Eurolimiitti, jonka takana on suomalainen J.W Yhtiöt Oy, tarjoaa hieman pienempiä joustoluottoja, jotka sopivat arjen pienempiin hankintoihin. Lainaa voi hakea aina 3000 euroon asti. Tuollaisella summalla selviää pienemmistä hankinnoista, kuten esimerkiksi pesukoneen hankinnasta. Saattaapa sillä saada ihan kohtuullisen käytetyn autonkin. Eurolimiitti tarjoaa myös ensimmäiselle lainalle kuluttoman ja korottoman ensimmäisen kuukauden. Jos suinkaan pystyt maksamaan ensimmäisen nostosi kuukauden sisään, on se erittäin hyvä asia. Lainaa hakeakseen tulee hakijan olla vähintään 21-vuotias ja raha-asiat tulee olla hyvin hoidettu. Nimelliset vuosikorot ovat hieman korkeammat kuin monella muulla sivustolla. Omassa 2150 euron esimerkkilainassamme saimme prosentiksi 71.68.

Risicum, joka myös mainostaa itseään melko ahkerasti on yksi hyvämaineisimmista luotonmyöntäjistä lainamarkkinoilla. Joustoluottoa voi hakea 100 ja 5000 euron väliltä, jolloin sillä on melko kattava skaala lainoilleen. Yksi syy sen hyvälle maineelle on se, että sillä on ollut aikaa rakentaa sitä. Se on nimittäin myöntänyt lainoja jo useamman vuoden ja sen juuret ulottavat viime vuosikymmenelle. Yrityksen omistaa DFC Nordic Oy, samainen yritys, joka pyörittää Helsingin huutokauppakamaria. Joustolainan lisäksi se myöntää myös kulutusluottoja. Voidakseen hakea joustoluottoa, tulee hakijan olla vähintään 20-vuotias ja raha-asiat tulee olla hoidettuna hyvin. Tulotietojen antaminen sen sijaan on hieman erilainen prosessi kuin muilla. Ne nimittäin tulee syöttää käyttämällä Instantor -palvelua, jonka avulla se onnistuu pikaisella aikataululla. Risicumilla on mahdollista hakea 300 euron joustolaittaa kuluttomasti, kunhan sen maksaa takaisin 30 päivän kuluessa. Vuosikorot asettuvat noin 70 prosentin paikkeille, riippuen haettavasta lainasta ja takaisinmaksuajasta.

Fellow Finance, joka onkin listamme erilaisin luotonmyöntäjä. Vaikka joustoluottoa voikin hakea heidän sivuiltaan, sitä ei kuitenkaan myönnä itse sivusto, vaan tavalliset ihmiset ja sijoittajat. Tässä palvelussa kaikki voivat nimittäin olla sijoittajia. Voit lähettää hakemuksesi sivustolle ja tämän jälkeen joku palvelun käyttäjä saattaa hyväksyä lainahakemuksesi. Joustoluottoa voi hakea 500 ja 15 000 euron väliltä. Lainakatto on erittäin korkea ja kilpaileekin jo varteenotettavien kulutusluottojen kanssa. Kurut voivat vaihdella suurestikin, sillä ne riippuvat lainantarjoajien antamista ehdoista. Maksuaikaa lainoille voi hakea jopa 84 kuukautta. Fellow Finance tarjoaa myös kertaluottoa, joihin on sidottu kiinteä 5% korka samaiseen 15 000 euroon asti. Tämä tulee sivuston mukaan myös halvemaksi kuin joustoluotto. Ainoa ero tulee siinä, että sinulla ei ole tällöin jatkuvaa luottoa käytössäsi. Itseasiassa sivusto mielellään ohjaa kuluttajansa mieluummin tähän suuntaan, sillä se on parempi vaihtoehto korkojen osalta. Fellow Finance on nopeasti noussut erittäin suosituksi lainavaihtoehdoksi juuri siitä syystä, että se on eräänlainen joukkorahoitusmalli.

Vertaile vaihtoehtoja

Paras tapa saada kaikista kattavin valikoima erilaisia joustoluottotarjouksia itselleen nopeasti ja vähällä vaivalla on kilpailuttaa oma hakemus kerralla jopa usealla kymmenellä pankilla. Tällä tavoin säästää huomattavan paljon aikaa ja saa paremman kuvan kaikista saatavilla olevista lainoista kertaheitolla. Jos lähettää hakemuksen vain yhteen pankkiin, ei saa tietää sitä, minkälaisiin lainoihin olisi voinut mahdollisuus olla. Pahimmillaan saatavilla olisi ollut paljon halvempaa joustoluottoa. Se, jos mikä jäisi harmittamaan.

Olemme kasanneet tähän muutaman luotettavan vertailusivuston, joiden avulla saat lähetettyä hakemuksen kerralla yli 20 eri pankkiin. Ne pankit, jotka hyväksyvät lainasi, lähettävät sinulle lainatarjouksen jopa minuuteissa sen lähettämisestä. Pääset siis valitsemaan kermat päältä. Mikä parasta, näiden palveluiden käyttäminen on täysin ilmaista, siinäkin tapauksessa, kun hyväksyt jonkin heidän kauttaan tulleen lainan. Heidän palkkansa maksaa pankit, et sinä. Tietoturvasi suhteen ei myöskään kannata olla huolissaan, sillä nämä sivustot on todettu toimiviksi sekä meidän, että tuhansien tyytyväisten asiakkaiden toimesta.

Rahalaitos on täysin kotimainen vaihtoehto, jossa lainoja voi vertailla. Se kilpailuttaa hakemusesi kerralla 20 eri pankissa. Sille on myönnetty myös korkein mahdollinen AAA-luottoluokitus, joka tarkoittaa sitä, että se on erittäin luotettava palvelu, johon sekä asiakkaat, että pankit voivat luottaa. Se käyttää myös turvallista SSL-suojausta, joka tarkoittaa sitä, että asiakkaiden tiedot ovat suojattuna parhaalla mahdollisella tavalla. Hakeaksesi täältä lainaa, sinun tulee olla vähintään 20-vuotias ja sinulla tulee olla vähintään 7 200 euron vuosittaiset tulot. Lainoja voi hakea 500 eurosta jopa 50 000 euroon eli haarukka on iso ja kilpailee jopa Komplett Bankin lainahaarukan kanssa. Valitettavasti luottotiedottomille he eivät välitä lainoja. Rahalaitos on yksi niistä muutamista vertailusivustoista, joiden käyttämistä voimme hyvillä mielin suositella jokaiselle lainoista kiinnostuneille. Mikä parasta, lainojen kartoittaminen on täysin ilmaista.

Zmarta on erittäin tunnettu ja myös suosittu lainojen vertailusivusto. Se kilpailuttaa hakemuksesi 25 eri pankissa, joten valikoima on todella kattava. Sen juuret kantavat aina vuoteen 1983, jolloin se aloitti toimintansa Iso-Britannian saarella missäs muussa kuin lainatoiminnassa. Kuten tietysti arvata saattaa, niitä ei silloin myönnetty internetissä vaan konttorissa sen ajan tyyliin. Monen mutkan kautta se rantautui Suomeen vuonna 2008 nimellä Freedom Rahoitus. Vuonna 2015 lanseerattiin Zmarta, eli kyseessä on melko uusi palvelu. Koska se on osaavissa käsissä, se on nopeasti noussut yhdeksi suosituimmista lainojen vertailusivustoista. Suomen lisäksi se menestyy myös muissa Pohjoismaissa. Lainaa voi hakea 500 ja 60 000 euron väliltä, eli valinnan varaa riittää erilaisiin tarpeisiin. Kannattaa ottaa huomioon, että Zmarta saattaa kysyä todisteita tuloistasi, esimerkiksi palkkakuittia. Tämä sen takia, että he eivät halua välittää epäluotettavia hakemuksia eteenpäin. Zmartalla on myös oma tili -palvelu, jossa voit kätevästi seurata saamiasi lainatarjouksia, sekä tietysti hyväksyä ne. Nopeimmillaan voit saada lainaa itsellesi jopa parissa kymmenessä minuutissa.

Komplett bank Kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan meillä on ainoastaan hyviä kokemuksia Komplett Bankista. Lainan hakeminen on sujuvaa, tiedot ovat helposti saatavilla ja muutenkin kyseessä on suhteellisen läpinäkyvä yritys. Kun ajatellaan että 10 vuotta sitten oli minkäänlaisen tiedon saaminen erittäin vaikeaa mistään lainapaikoista. On hienoa nähdä, että jotkut tekevät lainahommat rehellisesti. Heiltä voi myös luotettavasti ottaa isompaakin lainaa, eikä kyseessä onneksi ole mikään huomenna takaisin riistokorolla maksettava pikavippi vaan täysin asiallinen joustoluotto. Voimme siis ainakin omasta puolestamme suositella Komplett Bankin palveluiden käyttämistä. Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia? Kerro niistä kommenteissa.

Rahakeskus – 2021.