Käyttöraha.fi on suomalainen joustoluottojen myöntäjä. Tai tarkemmin ottaen se sanoo myöntävänsä joustavia kulutusluottoja, mikä tarkoittaa sitä, että ennalta ei ole määrätty laina-aikaa ja lyhentää ei tarvitse kuukaudessa enempää kuin koron verran, mikäli ei halua. Toimituksen puolesta haluamme kuitenkin suositella lainan lyhentämistä, sillä pelkkien korkojen maksu on loputon suo. Kayttoraha.fi palveluun kuuluu lisäksi myös 5 euron tilinhoitomaksu. Näin sivuilla illmoitetaan, mutta tosiasiassa saat useampia tarjouksia joista valita.

Myös ollakseen perinteinen joustoluottojen myöntäjä, on lainakatto jopa yllättävän korkea, sillä lainaa voi saada jopa 50 000 euroon asti. Se myös kertoo, että asiakkailla ei ole lyhennyspakkoa ja aikataulun saa päättää itse. Kuulostaa melkein uskomattomalta ollakseen totta. Onko asia näin vai onko kyseessä huijaus? Tässä artikkelissa setunne.com kokemuksia käyttöraha.fi palvelusta.

Kayttoraha.fi

Käyttöraha.fi palvelun omistaa suomalainen yritys nimeltään Draivi Media Oy. Yritykselle on nimetty suomalainen toimitusjohtaja. Yritys on vielä suhteellisen tuore lainamarkkinoilla, sillä se on perustettu vasta vuonna 2012. Toisaalta yli kuuden vuoden aikana on kuitenkin jo kertynyt palvelusta runsaasti kokemuksia. Toiminta onkin lähtenyt raketin lailla lentoon, sillä jo vuonna 2016 sen liikevaihto oli 3.2 miljoonaa euroa ja tulokseksi tuli 1.3 miljoonaa reilua. Se myös kerto toimivansa yhteistyössä Komplett Bank palvelun kanssa, joten tämä lisää heti varovaisemmankin ja jotain alasta tietävän luottamusta sitä kohtaan. Käyttöraha on luotettava palvelu.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen aloitetaan täyttämällä haluttu lainasumma sivustolla olevaan ikkunaan. Skaalahan on siis iso, sillä lainaa voi 1000 eurosta aina 50 000 euroon. Esimerkkilainaksi valitsimme vaivaisen 29 000 euron lainan. Ikkuna kertoo, että minimissään maksettavaksi tulee 309 euroa kuukaudessa. Nyt hämmentää, sillä vieressä oleva ikkuna kertoo, että lyhennyspakkoa ei ole ja halutessaan voi maksaa vaikka vain korot. Toki lainat on joskus maksettava takaisin, se on selvää. Ikkuna ei myöskään kerro kuinka suuri osa tuosta 309 eurosta on korkoja, eikä ilmoita myöskään minkäännäköistä takaraa maksun hoitamiselle. Hieman erikoiselta vaikuttaa, mutta ei anneta sen häiritä vaan mennään seuraavaan ikkunaan.

Seuraavassa vaiheessa kysytään ainoastaan nimi ja henkilötunnus. Koko hakuprosessi ainakin tuntuu mukavan simppeliltä. Sivusto on miellyttävä silmälle eikä täyttäminen tunnu raskaalta. Tämän jälkeen tulee täyttää perustiedot, kuten työllisyystilanne sekä asumismuoto. Sitten ei muuta kun hakemus menemään. Mikä oikeastaan erikoisinta, niin vasta tässä vaiheessa käy ilmi, että käyttöraha ei itse myönnä lainoja, eikä ole pankki vaan ainoastaan etsii sinulle lainavaihtoehtoja. Tätä ei ole selkeästi kerrottu sivustolla missään vaiheessa. SE miksi jätimme tämän tiedon näinkin pitkälle on se, että olimme yhtä yllättyneitä tästä kuin varmasti sinäkin. Palvelu tuntuu tästäkin syystä vieläkin huterammalta, kun sen toimintamallia ei selkeästi kerrota, kuten esimerkiksi Autoluotto sivustollaan tekee. Näillä kahdellahan toimintamalli on käytännössä sama. Tässäpä lienee se syy, miksi mitään tietoja ei ilmoiteta saitilla. Koska heillä ei yksinkertaisesti ole omaa toimintaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sivusto ei olisi hyvä ja toimiva vertailusivusto.

Korot

Vaikka palvelu ei itsessään tuota lainoja, se silti listaa hakuikkunassaan esimerkki koron. Se kertoo, että esimerkiksi 10 000 euron lainalle, joka maksetaan takaisin viidessä vuodessa tulee ainoastaan 14.9% todellinen vuosikorko. Sen lisäksi tulee 95 euron avausmaksu sekä 5 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio. Kannattaa kuitenkin hakemusta tehdessä ja varsinkin tarjousta hyväksyessä varmistaa ja tarkistaa, että mitkä ovat kulut ja korot. Tämä siitä syystä, että aidot lainasummat, korot ja kulut riippuvat täysin tarjouksesta minkä valitset. Yksi vaihtoehto on myös suoraan valita itse lainapaikka, jolloin numerot ovat heti selkeästi esillä. Vaihtoehtojahan ovat Käyttöraha.fi palvelussa runsaat:

Linkeistä löydät kokemuksia, faktat ja linkit laskuriin sekä hakemukseen.

Käyttöraha.fi kokemuksia ja yhteenveto

Loppujen lopuksi Käyttöraha.fi ei herätä minkäänlaista luottamusta ja on todennäköisesti laitettu pystyyn pikaisella aikataululla ainoastaan tarkoituksenaan tuottaa rahaa omistajilleen. On olemassa paljon parempiakin palveluita ja löydät käytännössä kaikki parhaat lainat 2021 meidänkin kaikki lainat osiosta. Käyttöraha.fi ei ole vaivautunut lisäämään minkäänlaista infoa sen ydintoiminnastaan, esimerkkikorot ovat aivan liian kaukaa haettuja ja liiaksi vain suuntaa antavia, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Toki heidän palveluaan voi käyttää kelpo vertailusivustona, mutta emme näe siihen mitään erityistä syytä, sillä he eivät tuo itse lainanhakuprosessiin minkäänlaista lisäarvoa. On siis vaikea keksiä mitään syytä, miksi he ovat olemassa kuluttajia varten. Tahdomme kuitenkin kuulla, jos sinulla on kokemuksia tästä Käyttöraha.fi palvelusta. Laita meille viestiä tai kirjoita kommentteihin.

Sivuston ulkoasu on turhankin yksinkertainen. Voi melkein sanoa, että tyhjä, mutta toisaalta se tekee siitä samalla todella selkeän. Henkilökohtaisesti tämä ei kuitenkaan herätä liiaksi luottamusta. Saitilla ei ole mitään muuta kuin etusivu ja lainan hakemismahdollisuus. Tietoa ei ole saatavilla ollenkaan. Tämä ei tietenkään tee automaattisesti palvelusta epäluotettavaa, mutta ei se siitä tee myöskään kovin käyttäjäystävällistä. Tuntuu siltä, että on ollut todella kiire saada sivu liveksi ja lainaaminen pyörimään. Mutta muutaman sivun tekeminen ei olisi muutamaa päivää enempää kestänyt, joten kyse lienee laiskuudesta.