Etsitkö halpaa pikaluottoa heti tilille, jopa 24h saatavuudella? Ja 500€ asti? Vain 6kk maksuajalla? Tällöin kyseeseen tulevat niin sanotut pikalainat. Löydät tästä artikkelista parhaat paikat parhaille lainoille. Tämän lisäksi kerromme hieman lainoista yleensä sekä niiden taustoja.

Pikaluotolla tarkoitetaan yleensä lainaa, jossa on lyhyt takaisinmaksu aika, pieni summa ja se myös siirretään hakijan tilille nopeassa aikataulussa. Tänä päivänä lähestulkoon kaikki netissä toimivat pankit toimittavatkin lainat useimmiten saman päivän aikana. Ennen näistä pikaluotoista käytettiin termiä pikavippi, mutta siitä luovuttiin käytännössä uusien lakien tultua voimaan joitakin vuosia sitten. Ainoana erotuksena on se, että lainoista tuli hieman kuluttajaystävällisempiä ja riistokoroista päästiin eroon. On siis parempi olla pikaluotto kuin pikavippi.

Parhaat 500€/6kk pikalainat

Seuraavaksi suositut ja luotettavat vaihtoehdot.

Ekstraluotto

Ekstraluotto on erittäin hyvä paikka pikalainan hakemiseen, sillä minimissään maksuaika on vain 3 kuukautta. Lainasummakin voi pienimmillään olla vain 10 euroa, mutta maksimissaan 2 100 euroa. Palvelu sopii siis erittäin hyvin niille, jotka haluavat hakea 500 euron lainaa. Lainaa voi hakea 21-vuotiaan Suomessa asuvat, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa hyvin. Mikäli lainan haluaa maksaa kerralla takaisin, ennen ensimmäistä eräpäivää, tulee tällöin summalle korkoa 0 prosenttia. Myös maksuvapaan kuukauden hakeminen on mahdollista. Palvelun taustalla on täysin suomalainen J.W Yhtiöt Oy, joka pyörittää myös useita muita suomalaisia nettipankkeja. Tämä laina on niin sanottu joustoluotto, eli vaikka hakisitkin itsellesi 2000 euron lainan, voit silti nostaa itsellesi vain esimerkiksi 500 euroa, josta myös maksat ainoastaan korkoa.

Lue lisää:

Eurolimiitti

Eurolimiitistä voit hakea lainaa 10 ja 3000 euron väliltä. Minimi takaisinmaksuaika on 3 kuukautta, joten kyseessä on ehta pikaluotto. Tämänkin palvelun taustalla on muuten J.W Yhtiöt Oy, joka jo ylläolevankin palvelun taustalla häärii. Mikäli mielessä on todellinen pikalaina, on myös tässäkin palvelussa mahdollista hoitaa koko maksu kerralla ennen ensimmäistä eräpäivää ilman korkoja. Maksuvapaat kuukaudet ovat mahdollisia ja niitäkin voi hakea yhteensä kolme kuukautta. Vuosikorko voi kuitenkin nousta yli 400 prosenttiin, joten kannattaa olla tarkkana, että lainan myös maksaa takaisin nopealla aikataululla. Lainaa voi hakea klo 8 ja 22 välisenä aikana, eli vaikka sitä ei aivan yöaikaan saa, on silti aikaväli lainan saamiselle hyvin kattava, sillä sitä voi hakea viikon jokaisena päivänä.

Lue lisää:

Everyday

Everydaysta voi hakea joustoluottoa 20 ja 2000 euron välillä. Maksuaikaa on maksimissaan 44 kuukautta, mutta lainan voi myös maksaa takaisin niin pian kuin se vain itselleen sopii. Everydayn taustalla on suomalainen OPR Vakuus Oy niminen yhtiö. Nimenä se ei luultavasti monellekaan sano mitään, mutta kyseessä lienee Suomen menestynein pikaluottoyritys, jolla on toimintaa viidessä eri maassa. Vuosikorot ovat täällä paljon maltillisemmat, sivuston mukaan vain 60%. Ne ovat melko alhaiset, jos verrataan muihin netissä oleviin joustoluottoihin. Myös täältä voi hakea lainaa klo 8 ja 22 välisenä aikana. Vaikka hakisit itsellesi tuon 2000 euron lainan, voit silti nostaa omaan käyttöösi vain sen verran kuin tarvitset. Palvelu toimii myös sovelluksella, josta voi kätevästi siirtää omalle käyttötilille varoja.

Lue lisää:

Luottoraha

Luottoraha on hyvin pitkälti samalla periaatteella toimiva kuin kaikki muutkin tässä listassa. Sieltä voi hakea itselleen 2000 euron luoton ja sen voi maksaa takaisin, vaikka kerralla tai useamman kuukauden aikana. Vuosikorko asettuu johonkin keskivaiheille, sillä se on noin 108 prosenttia. Valitettavasti maksuvapaita tai korottomia maksuaikoja ei kuitenkaan ole luvassa. Lainapäätöksen saa kuitenkin käytännössä heti ja rahat tililleen erittäin nopeasti. Täältä lainaa voi hakea klo 9 ja 22 välisenä aikana. Luottorahan omistaa C Finance Oy. Vaikka nimi ei juuri kenellekään sano mitään, on kyseessä yksi pitkäikäisimmistä nettipankeista, sillä sen juuret ulottuvat jo vuoteen 2005.

Lue lisää:

Nordcredit

Myös tästä palvelusta saat joustoluottoja, aina 3000 euroon asti. Voit itse kuitenkin päättää, maksatko summan takaisin 6kk aikana, vai joko nopeammin tai hitaammin. Palvelun taustalla on GM Money Consumer Finance Oy, joka on toiminut Suomen markkinoilla jo vuodesta 2011. Nordcredit lainojen vuosikorko on noin 135%, jonka päälle tulee vielä 14% nostopalkkio jokaisesta nostetusta lainasta. Lainaa voi hakea jo 18-vuotiaat, raha-asiansa hyvin hoitaneet Suomessa asuvat henkilöt.

Lue lisää:

Mistä pikaluotto heti tilille 24h vuorokaudessa

Valitettavasti on niin, että Suomen laki kieltää lainojen myöntämisen yöaikaan, sillä tällä halutaan estää suomalaisten lainojen ottaminen miestä väkevämpien juomien alaisena. Ei ole kenenkään etu, että hakee esimerkiksi tuhansien eurojen lainan kahden aikaan yöllä, käyttää sen yön aikana eikä edes muista koko tilannetta aamulla. Toki tällaisesta tilanteesta kertyisi hyvää materiaalia seuraavaan Oscar voittaja elokuvaan, mutta tosiasiassa tästä saattaisi seurata suunnatonta ahdistusta lainanottajalle.

Mikäli lainaa tarvitsee pikaisesti, sitä pystyy varmasti odottamaan seuraavaan aamuun. Yleisesti lainoja myönnetään kuitenkin noin aamukahdeksasta iltakymmeneen. Hankala kuvitella kovinkaan montaa tilannetta, jossa lainaa tosiasiassa tarvitsisi keskellä yötä, eikä se kohde, jolle lainaraha annetaan, jaksaisi odottaa seuraavaan aamuun.

Kannattaakin siis miettiä, mihin lainaa on hakemassa. Jos sitä tarvitsee esimerkiksi autoon tai muuhun mukavaan hankintaan nähtyään netissä upean yksilön, kannattaa jättää ajatus hautumaan yön yli, tehdä selkeät laskelmat omasta maksukyvystään ja vasta sen jälkeen tehdä päätös lainan hakemisesta. Mikäli kyseessä on esimerkiksi lainojen yhdistäminen tai muu velkojen maksu, on suositeltavaa tässäkin tapauksessa tehdä kunnolliset laskelmat omasta maksukyvystä ja odottaa seuraavaan aamuun. Todennäköisesti tämänkin kaltaisissa tapauksissa voi tilanne odottaa yön yli.

Jos taas luet tätä yökerhossa ja rahasi ovat vähissä, mutta iltaa tekisi vielä jatkaa lainarahan voimin: Meillä on sinulle vain yksi vinkki. Lainarahalla ei koskaan kannata juoda, sillä se ei tunnu seuraavana päivänä missään skenaariossa hyvältä idealta. Todennäköisesti tunnet suurta itseinhoa ja katumusta. Tämän lisäksi se velka pitäisi kuitenkin maksaa vielä takaisin.

Lailla on myös toinen hyvä puoli. Mikäli joku haluaisi hakea sinun tietämättäsi sinun tiedoillasi netistä lainaa, se olisi todennäköisesti läheisesi, joka tekisi sen kun nukut. Mutta koska lainaa ei enää pysty yöaikaa hakemaan, olisi kenenkään hankalampaa onnistua tässä.

Vaikka tämänkaltainen laki voi tuntua turhalta holhoamiselta, on sillä kuitenkin paljon etuja. Se estää huonojen öisten päätösten tekemisen ja vähentää väärinkäytettyjen lainojen hakemismahdollisuutta. Lainan hakeminen on kuitenkin iso asia, oli kyseessä sitten pienempi tai isompi summa, sillä ne pitää aina maksaa takaisin ja vielä korkojen kera. Lainaa kannattaa hakea siis fiksuihin asioihin.

Lainan saa tilille kuitenkin erittäin nopeasti, jopa vartissa. Tällöin lainaa voikin hakea heti aamusta, useimmiten kahdeksalta tai yhdeksältä. Hakemus käsitellään yleensä heti ja rahat ovat tilillä parhaimmillaan vartin kuluessa, joten päivä ei ehdi kovinkaan paljon vanhentua. Ei siis kannata pahastua siitä, jos lainaa ei voi hakea esimerkiksi viideltä aamuyöstä.

Yhteenveto

Pikalainat sopivat hyvin silloin, kun pienen rahan tarve on äkillinen. Suurin osa niitä tarjoavista palveluista ovatkin niitä, jotka tarjoavat joustoluottoja. Parasta siinä on se, että tuota lainaa tarvitsee hakea vain kerran ja sen jälkeen sinulla on tuo sinulle myönnetty luotto käytettävissäsi senkin jälkeen, kun olet sen jo kerran maksanut takaisin. Vuosikorot saattavat nousta melko korkeiksi, mutta näitä lainoja ei olekaan tarkoitettu maksettavaksi hitaasti.