Foxyrahoitus on netissä kulutusluottoja tarjoava palvelu. Se on Suomessa suhteellisen tuntematon palvelu, mutta mikään ei jää meidän tiimiltämme huomaamatta, joten keräämme myös kokemuksia heidän lainoistaan ja tarjonnastaan vuonna 2021. Tässä artikkelissa kerromme onko palvelu luotettavan oloinen, kuinka hakuprosessi sujui ja voiko palvelun käyttämistä suositella.

Voit myös suoraan siirtyä:

Heti sivustolle saapuessa herää epäilys. Onkohan kyseessä edes oikea lainapalvelu. Sivu on erittäin pelkistetyn näköinen, tietoa ei juurikaan sivustolla ole ja oikeastaan se esittelee vain suoraan lainanhakuikkunan, josta valitaan haluttu lainasumma. Palvelusta saa kulutusluottoja aina 50 000 euroon asti. Muita lainapalveluita, kuten joustoluottoja ei ole tarjolla. Tosin, vasta sen jälkeen, kun on täyttänyt lainahakemuksen ensimmäisen ikkunan, selviää kunnolla, että kyseessä on niin sanottu lainanvertailusivusto, joka vertailee erilaisia lainoja. Tästä ei sivuston etusivulla mainita selvästi missään. Sivuston alkuasu ei muutenkaan herätä luottamusta ja tunnen epäileviä tuntemuksia antaa tänne omat henkilötietoni.

Suurempi hämmennys seuraa, kun klikkaa etusivulta löytyviä yhteystietoja. Välilehdessä nimittäin kerrotaan, että yhteyttä voi ottaa seuraavaan numeroon, mutta sen jälkeen perässä tuleekin yhdysvaltalainen osoite, mutta minkäänlaista numeroa ei ole esillä. Viimeistään tässä kohtaa hälytyskellot alkavat soida. Sivuston toisessa välilehdessä käy ilmi, että käytännössä antaa luvan tälle yhdysvaltoihin rekisteröidylle yritykselle ottaa yhteyttä puhelimitse sinuun, milloin vain. Verrattuna muihin lainanvertailusivustoihin, tämä ei nyt vakuuta. Jatketaan kuitenkin sivuston tutkimista. Hauskinta on muuten se, että tästä yhteydenottolupauksesta voi päästä eroon vain lähettämällä kirjeen tuonne Yhdysvaltoihin.

Lainan hakeminen

Siitäkin huolimatta, että palvelu ei millään tavalla vakuuta, päätimme kuitenkin katsoa tämän sivuston loppuun. Etusivulla olevalle lomakkeelle tulee täyttää muutamat perustiedot, jolloin hakemus siirtyy seuraavalle sivulle, jossa odottaakin seuraava yllätys. Yllätys sinällään, että tällä sivulla käy ilmi, että maksuaikaa voi hakea jopa 15 vuoteen asti. Yhteistyöpankeista ei vielä tässä kohtaa kerrota mitään, mutta tässä kohtaa käy myös ilmi, että lainaa voi hakea Suomessa asuvat kansalaiset, jotka ovat vähintään 20 vuotiaita ja raha-asiat on hoidettu hyvin. Myös säännölliset tulot tulee olla.

Oikeastaan vasta tällä sivulla alkaa jonkinlainen luottamus heräämään. Palvelulla kerrotaan olevan SSL -salausjärjestelmä, mikä siis tarkoittaa sitä, että henkilökohtaisten tietojen pitäisi olla turvassa. Hieman yllättäen löytyy nyt myös suomalaisen yrityksen nimi, nimittäin tässä kohtaa palveluntarjoajaksi nimetään Salus Group Oy. Ihmettelen, miksi tämä salataan ensimmäisellä sivulla. Yhteistyökumppaniksi mainitaan myös rahoitu.fi, joka on toinen lainojen vertailusivusto. Nyt herääkin kysymys, mikä on amerikkalaisen yrityksen rooli suhteessa näihin kahteen. Miksi palvelu salailee tietoja. Nykypäivän lainamarkkinoilla läpinäkyvyys on yleensä enemmän itsestään selvyys ja tämä palvelu muistuttaakin enemmän 2000-luvun alun vippifirmoja, joiden johtajat pakoilivat toimittajia.

Päätämme jättää lainanhakuprosessin tähän luottamuspulan vuoksi.

Korot

Emme käsittele palvelun korkoja ollenkaan, sillä niistä ei ole selkeitä tietoja ole vaan saat aina henkilökohtaisen tarjouksen. Kannattaa tutustua palveluun laskurin kautta.

Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Koska kyseessä on lainojen vertailusivusto, eikä varsinainen luottojen myöntäjä, voidaan todeta, että palvelu ei välttämättä ole luotettava. Mikäli nuo präntit jaksaa lukea, niin sieltä käy ilmi, että loppujen lopuksi antaa luvan yhdysvaltalaisyritykselle ottaa yhteyttä missä tahansa markkinointiasioissa. Eikä siitä pääse eroon ihan noin vain, sillä perään pitäisi lähettää kirje. Se ei herätä luottamusta millään tavalla. Palvelu muistuttaa hyvin pitkälti viime vuosikymmenen pikavippihuijauksia, tosin sillä erotuksella, että Foxyrahoitus ei edes myönnä lainoja. Mistään ei käy ilmi, mikä on heidän suhteensa amerikkalaiseen tai suomalaiseen yritykseen. Kumpi lopulta palvelun omistaa tai hoitaa asiakkaiden suhteet pankkeihin päin.

Jäimme myös kaipaamaan tietoja yhteistyöpankeista, mutta niitä ei ollut saatavilla, ennen kuin on täyttänyt hakemuksen loppuun asti.

Markkinoilla on olemassa paljon parempiakin vaihtoehtoja, jossa lainoja voi vertailla. Foxyrahoitus ei kuulu luotettaviin vaihtoehtoihin. Toki on mahdollista, että se hoitaa asiansa kunnolla, mutta kun kyseessä on rahaliikenne ja henkilökohtaiset tiedot, tulisi sivuston täyttää tietyt kriteerit, joilla luottamusta herätetään. Meille ei tästä palvelusta syntynyt millään tavalla hyviä kokemuksia. Syntyikö sinulle?

On harmillista, että tämänkaltaisia palveluita vielä syntyy, joiden tarkoituksena on lähinnä kiertää uutta tietosuojalakia ja saada kuluttajat harhaanjohtamalla vastaanottamaan markkinointiviestintää joltain tuntemattomalta yritykseltä. Toivon mukaan niitä ei synny enää lisää.

Mikäli kuitenkin haluat, voit siirtyä Foxyrahoitus laskuriin.

Luotettavia vaihtoehtoja Foxyrahoitukselle:

Seuraavat lainavertailusivustot on todettu hyväksi niin meidän tiimimme kuin käyttäjienkin toimesta: