Fixura on vertaislainapalvelu, jossa lainanhakija lainaa rahansa palveluun sijoittaneilta tavallisilta ihmisiltä. Yhteystietoja prosessissa ei vaihdeta, vaan toiminta on täysin anonyymia. Lainaa palvelusta voi hakea 1000-10 000 euroa. Tällä sivulla esittelemme palvelun, kerromme Fixura kokemuksia ja lopuksi vielä lukijat voivat jakaa omia kokemuksiaan.

Fixura kokemuksiaPalvelu kertoo tarjoavansa maailman vanhinta lainamuotoa. Se on kieltämättä totta, sillä ihmiset ovat varmasti lainanneet rahaa ja hyödykkeitä toisiltaan niin kauan kuin ihmisiä on ylipäätään ollut olemassa. Fixura toimii asiassa välittäjänä, ja hoitaa kaiken paperityön lainaajan ja lainanantajan puolesta. Lainaajalle ja lainanantajalle jää tehtäväksi ainoastaan hakemuksen täyttö ja muutama hiirenklikkaus. Vaikka kyseessä on vanha ilmiö, on jakamistalous muodostunut viime vuosina suorastaan muoti-ilmiöksi. Osana tätä ilmiötä myös Suomen markkinoille on ilmestynyt muutamia vertaislainapalveluita. Fixuran lisäksi suosiota on kerännyt paljon mediassakin esillä ollut Fellow Finance. Jälkimmäisestä saa lainoja aina 15 000€ saakka, Fixurasta vain 10 000 euroon.

Fixura on ensimmäinen Suomessa toimintansa aloittanut vertaislainapalvelu. Se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2010 lähtien. Olemassaolonsa aikana Fixura on kerännyt noin 95 000 rekisteröitynyttä käyttäjää, niin lainaajia kuin sijoittajiakin.

HUOM! Suosittelemme lainoja vain todelliseen tarpeeseen ja harkiten, silloin kun tietää, että takaisin maksu onnistuu myös.

Fixura laina kokemuksia

Fixura laina yhdistää lainan tarpeessa olevat sijoittajat kätevällä tavalla toisiinsa. Verrattuna esimerkiksi Fellow Financeen kyseessä on hieman pienemmille summille tarkoitettu palvelu. Fixuran lainan todellinen vuosikorko on alkaen 17,61%. Lainaa voi hakea 1000 – 10 000€, laina-ajan vaihdellessa 24kk – 60kk välillä. Lainaa voi maksaa halutessaan myös etukäteen takaisin, joskaan kuukausieriä ei voi etukäteen maksaa. Lainaan on mahdollista saada kerran vuodessa yksi lyhennysvapaa kuukausi, jolloin maksetaan ainoastaan korot ja kulut.

Lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva 21-68-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Fixura vaatii useimmiten hakijaa toimittamaan tiedot säännöllisistä palkka- tai eläketuloistaan. Yrittäjän tulee toimittaa kopio viimeisimmästä tilinpäätöksestä. Lisäksi vaaditaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tunnistautumista ja lainan allekirjoittamista varten.

Lainasta veloitetaan 7,5% avausmaksu ja lainan kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat 5,50€.

Lainaa voi hakea täyttämällä hakemuksen Fixuran sivuilla ja syöttämällä hakemukseen toivomansa lainasumman sekä maksuajan. Myös korkoon voi vaikuttaa jonkin verran omalla toiveellaan. Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus menee sijoittajien arvioitavaksi ja haluamasi lainasumma kerätään heiltä. Tyypillisesti hakemuksen lähettämisestä menee pari päivää ennen kuin lainarahat ovat hakijan tilillä.

HUOM! Suosittelemme tarkistamaan tiedot aina vielä lainanmyöntäjän omilta sivuilta. Pyrimme päivittämään sivut aina ajankohtaisiksi, mutta Fixura tarjoaa omilla sivuillaan aina varmemmin päivitetyt tiedot.

Sijoittaminen Fixuraan

Fixura on oivallinen palvelu lainanottajien lisäksi myös sijoittajille. Viime vuosien 2010-2017 keskimääräinen korkotuotto sijoittajille on ollut kulujen ja luottotappioiden 8,3%. Kyseessä on siis suhteellisen varmaan tuottoa, jossa pääsee nauttimaan mukavasti korkoa korolle-ilmiöstä. Sijoittamisen aloittaminen on helppoa. Sijoittajan tarvitsee vain luoda Fixuran sivuilla sijoitustili, ja hommassa pääsee alkuun.

Sijoittajan on oltava vähintään 18-vuotias, ja minimisijoitussumma on 1000€. Sijoittajan on oltava Suomen tai jonkin muun EU-maan kansalainen.

Sijoitustilin avaaminen Fixuralle tuottaa huomattavasti paremmin kuin sijoitustilit keskimäärin. Korkeamman tuottoprosentin mukana tulee kuitenkin myös korkeampi riski. Fixura ei kuitenkaan myönnä lainoja kenelle tahansa, vaan lainoja myönnetään tiukkojen kriteerien mukaan. Esimerkiksi maksuhäiriömerkintäisten on turha Fixuralta yrittää lainaa hakea. Tämä on totta kai erittäin hyvä asia sijoittajalle luoden turvaa sijoituksille. Suurin osa Fixuralta lainaa hakevista käyttää lainansa joko remontointiin tai edellisten lainojen ja luottojen yhdistämiseen.

Jos lainaaja ei maksa lainaansa takaisin, saa tämä maksumuistutuksen 2 viikon kuluessa. Toinen muistutus lähtee kuukauden kuluttua. Jos lainaaja ei edelleenkään maksa, siirrytään ulosottotoimenpiteisiin.

Fixuran sijoitustileillä tehtävä tuotto on normaalia pääomatuloverotuksen alaista tuloa.

Fixura asiakaspalvelu

Kaikissa lainaamiseen ja sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä palvelee Fixuran asiakaspalvelu. Puhelinpalvelu palvelee numerossa 020 7344 530. Sähköpostitse asiakaspalvelun tavoittaa info@fixura.fi. Fixura palvelee myös Facebookin ja Twitterin välityksellä sekä yhtiön sivuilta löytyvän asiakaspalvelu-chatin kautta.

Fixuran asiakaspavelu on maineeltaan hyvä.

Vaihtoehtoja Fixuralle

Vertaislainapalveluja etsivälle paras vaihtoehto Fixuralle on Fellow Finance. Aiemmin markkinoilla on toiminut esimerkiksi TrustBuddy, mutta kyseinen firma on lopettanut toimintansa. Fellow Financen korot ovat useimmiten hieman pienemmät kuin Fixuralla, vaikka vertaislainoissa korot ovat aina tapauskohtaisia. Fellow Finance tarjoaa lisäksi hieman suurempia lainoja ja pidempiä maksujaikoja. Siellä lainoja myönnetään 15 000 euroon saakka ja jopa 84kk.

Yhteenveto Fixurasta

Fixura on hyvä palvelu moneen lainatarpeeseen. Sen korot ovat huomattavasti pienemmät kuin monessa pikalainoja tarjoavassa yhtiössä. Korot kuitenkin määrittyvät yksilöllisesti jokaisen lainanhakijan tilanteen mukaan. Korkoon vaikuttaa esimerkiksi aiempien velkojen määrä sekä yleisesti ottaen koko maksukyky. Joka tapauksessa korot ovat sieltä matalimmasta päästä verrattuna moniin muihin lainapalveluihin.

Fixura Kokemuksia 2020 – 2021

Onko sinulla Fixura kokemuksia jaettavana kanssamme? Kerro kokemuksistasi tässä alhaalla kirjoittamalla meille kommentti. Tiedämme, että on helppo kirjoittaa vain negatiivista, mutta toivomme saavamme kokemuksia kaikilta joilla on hyvää tai huono sanoattavaa Fixura lainoista tai palvelusta muilta osin. Paljon kiitoksia!

Voit myös katsoa kaikki lainat listaa.