Fin yritysrahoitus tarjoaa nimensäkin mukaisesti lainoja yrityksille. Kyseessä on kuitenkin pienlainat, eli näillä lainoilla ei aloiteta suurta rakennusprojektia tai perusteta kauppakeskusta. Lainoja myönnetään siis alkaen aina 2000 eurosta ja jatkuen aina 10 000 euroon. Pienemmille yrityksille tämäkin summa voi olla suhteellisen merkittävä, sillä kymppitonnilla pienen firman yrittäjä voi ostaa oman aikansa jopa puoleksikin vuodeksi. Koska mekin olemme pienyritys, halusimme testata tämän sivuston ja saada omia kokemuksia siitä. Maksuaikaa lainoille myönnetään vähintään 6 kuukautta ja enintään 2 vuotta.

Sivustoa pyörittää Fin Yritysrahoitus Oy niminen yritys ja se on vielä suhteellisen tuore, sillä se on perustettu vasta vuonna 2014. Valitettavasti yrityksen liikevaihdosta eikä tuloksesta ei ole saatavilla minkäänlaisia tietoja ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Palvelusta huokuu juuri se fiilis kuin pitääkin, eli ammattimaisuus. Se huokuu niin designistä kuin itse tekstistäkin. Tavallaan sivusto tuntuu hiukan vajavaiselta, mutta silti riittävältä.

Heti alkuun täytyy sanoa, että meidän mielestä kymppitonnin katto tuntuu liian alhaiselta, sillä sillä ei juuri investointeja tehdä, eikä sillä kassavajettakaan kovin pitkäksi aikaa täydennetä, jos firmassa on enemmän kuin 1-2 työntekijää. Fin yritysrahoitus voisi ehkä panostaa enemmän juuri start uppien rahoittamiseen, erityisesti niin sanottujen läppäriyritysten rahoittamiseen, mutta tästä saarnaaminen ei lienee meidän asiamme. Jokainen toimii sen liiketoimintamallin mukaan kuin itse haluaa.

Mikäli tarve lainalle on 2000 € – 10 000 € niin kannattaa jatkaa lukemista, mutta muussa tapauksessa hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi BigBank, qRed yrityslainat ja Ferratum. Linkeistä lisää kokemuksia ja tietoa yrityksistä. Voit myös katsoa vaihtoehtoja kaikki lainat sivulta. Kyseisellä sivulla on toki paljon lainoja myös, jotka on tarkoitettu vain yksityishenkilöille.

Lainan hakeminen

Vaikka lainaa suoraan yrityksille kohdistetaan, on sen hakemiselle myös jotain ehtoja. Yritys tulee olla rekisteröitynä kaupparekisteriin, eikä sillä saa olla maksuhäiriöitä. Siltä edellytetään myös aktiviisuutta, mutta on hieman epäselvää miten tarkalleen tämä tarkistetaan, sillä esimerkiksi tilinpäätöstietoja saati muitakaan todisteita aktiivisuudesta ei edellytetä hakemukseen. Sivusto kuitenkin mainitsee, että jossain tapauksessa voidaan vaatia tulotiedot viimeisen 6 kuukauden ajalta, joten tähän kannattaa varautua hakemusta tehdessään.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä vaikka lainaa hakee yritys, lainalle tarvitaan yksi takaaja jonka tulee olla yrityksessä vaikuttava henkilö. Myös tältä henkilöltä vaaditaan puhtaat luottotiedot.

Ensimmäistä kertaa kaikissa tekemissämme hakemuksissa ei lainanhakemusikkuna hyppää suoraan silmille, joka jo tämäkin ominaisuutena tuo ammattimaisen fiiliksen palvelusta. Sen sijaan etusivulta löytyy ns. Call to Action nappi, jota seuraamalla pääsee suoraan lainanhakuikkunaan.

Valitsemme lainaksemme 5000 euron summan ja maksuajaksi 2 vuotta. Ikkuna kertoo kuukausimaksuksi tällöin 283 euroa.

Hakemukseen tarvitsee täyttää sekä firman tiedot, että takaajan tiedot. Hakemus on hyvin selkeä sekä helppo täyttää eikä suurempia hankaluuksia tullut vastaan. Lainapäätöksenkin saimme saman päivän aikana. Tämähän ei vielä tarkoita sitä, että lainaan sitoutuu vaan vasta sen jälkeen kun heiltä on tullut positiviinen päätös tulee yrityksen lähettää allekirjoitettu hyväksyntä lainalle. Tästä menee vielä korkeintaan 3 pankkipäivää ja lainasumma saapuu tilille.

Korot ja kulut

Kuten aina, ennen kuin lainaa hyväksyy, tulee olla kartalla sen tuomista koroista sekä kuluista, sillä ilmaista rahaa ei olekaan. Ennen kuin lainan hyväksyy, pitää laskea, että itsellään on varaa myös sen tuomiin kuluihin ja mikäli lainaa hakee sijoitusmielessä kannattaa yrittää laskea niin, että voittoa tekee enemmän kuin laina + korot maksavat. Muussa tapauksessa lainan hakeminen kannattaa unohtaa, ellei sillä ole tarkoitus paikata lyhytaikaisesti kassavajetta.

Fin Yritysrahoitus esittää kulut sivustollaan selkeästi. Tämä ainoastaan lisää hyviä kokemuksia palvelusta. Kulurakenne on seuraavanlainen:

2000-2999 euron lainalle vuosittainen korko on 9,9%, kun taas tätä isommille lainoille vuosittainen korko on 14,9 prosenttia.

Lainan hakemiselle tulee myös järjestelypalkkio, joka pitää sisällään erilaisten dokumentit yms. jotka Fin Yritysrahoitus hankkii omalla kustannuksellaan. Nämä järjestelypalkkiot tuntuvat silti melko suurilta:

Laina:                                                                                                                        Järjestelypalkkio:

2000-2999€                                                                                                             349€

3000-3000€                                                                                                             449€

4000-4999€                                                                                                             599€

5000-7499€                                                                                                             799€

7500-9999€                                                                                                             999€

10 000€                                                                                                                    1199€

Mikäli epäselväksi jää, miksi summat vaihtelevat noinkin suuresti ja miksi korot nousevat myös lainasumma noustessa niin todennäköistä on, että lainanantajan riskit nousevat kun summat ovat suurempia ja näin ollen siitä halutaan jonkin verran lisää korvauksia.

Joka tapauksessa, korot ovat silti erittäin inhimilliset verrattuna moniin yksityislainoihin.

FIN yritysrahoitus Kokemuksia 2020 – 2021 ja yhteenveto

Kaiken kaikkiaan palvelusta jäi hyvä tunnelma ja positiivisia kokemuksia. Tunne siitä, että on osaavissa käsissä sekä asioi ammattilaisten kanssa. Ainoa miinus meidän puoleltamme on se, että lainat ovat suhteellisen pieniä, jopa pienempiä kuin monet kuluttajalainat. Nämä lainat sopivatkin täydellisesti pieniin hankintoihin tai myös niin sanoituille läppäriyrityksille tukemaan omaa palkanmaksua joksikin aikaa. Voimme lämpimästi suositella palvelua.

Alle voi kommentteihin jättää myös omia kokemuksia FIN Yritysrahoitus palvelusta. On sitten hyvää tai huonoa kerrottavaa niin kaikki palaute on varmasti muille lainanhakijoille hyödyksi!