Ferratum on yksi tunnetuimmista luotto- ja rahoituspalveluiden tarjoajista yksityisille henkilöille sekä business -puolella yrityksille. Kyseessä on suomalainen yhtiö, ja se on perustettu vuonna 2005. Perustajana toimi yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Jorma Jokela. Huolimatta kotimaisuudestaan Ferratum on laajentanut toimintaansa vauhdilla myös ulkomaisille markkinoille Suomen lisäksi. Yhtiö toimii laajasti niin Euroopassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassakin. Kokenut yhtiö toimii kaiken kaikkiaan 23 eri maassa. Se listautui Frankfurtin pörssiin vuonna 2015. Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin yritys listattiin vuonna 2010.

Ferratum kokemuksia 2021 – myös pluslaina ja business

Ferratumilla on pankkitoimintalupa EU:ssa. Yhtiön visiona on ollut alusta alkaen kehittyä maailman johtavaksi mobiilipankkipalveluja tarjoavaksi yritykseksi. Kuluttajalainojen osalta se onkin jo tätä Euroopan alueella johtavalla asemallaan.

Nykyisin yhtiö tarjoaa jo seitsemää eri tuotetta: Pienlainoja, luottotilejä, Plus- ja Prime-lainoja, Ferratum P2P:tä, Mobiilipankkia sekä Ferratum Businessta. Kyseessä on siis pörssinoteerattu yhtiö, jolla on vankat taustat, joten Ferratum kokemuksia etsivälle oleellisin tieto lienee se että kyseessä on erittäin luotettava ja turvallinen yhtiö.

Siirry suoraan laskureihin:

Ferratum-kokemuksia

Ferratum kertoo noudattavansa liiketoiminnassaan omistajansa mukaan nimettyä ”Jorma-periaatetta”. Sen ytimessä on suhteellisuudentajuinen kasvu. Kasvun moottoreina ovat viime vuosina toimineen muun muassa yhtiön liiketoiminnan kehittäminen Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Euroopassa suurimpia uutuuksia on ollut Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa lanseerattu Ferratumin Mobiilipankki. Uudenlaisen rahoitusalan sovelluksen tarkoituksena on tarjota asiakkaille kaikkia rahoituspalveluita kätevästi yhdessä sovelluksessa. Tilit, säästöt ja pankkikortit ovat applikaation avulla helposti samassa paikassa.

Parhaiten Ferratum tunnetaan kuitenkin suomalaisten keskuudessa hyvin toimivista netin välityksellä myönnettävistä pikalainoistaan. Ferratum on ollut myös ensimmäinen luotonmyöntäjä, joka on myöntänyt luottoja mobiilipalvelun kautta. Nykyisin tämä on jo varsin tavallista luotonantajien keskuudessa.

Ferratumin asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja sähköpostitse klo 9-17 välisenä aikana.

Ferratum kokemuksia 2020- 2021

Ferratum tarjoaa muutamaa erilaista lainatuotetta sivustollaan. Päätuotteena on Ferratum Joustava, jonka hakeminen käy sivustolta käden käänteessä. Jo etusivulla asiakas näkee lainalaskurin, josta voi klikkailla itselleen haluamansa määrän joustoluottoa väliltä 1-2000€. Luottoa hakeakseen tarvitsee vain täyttää perustietolomakkeeseen nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Tämän jälkeen vuorossa on verkkopankkitunnistautuminen, jolla laina allekirjoitetaan.

Ferratum joustoluotto kokemuksia

Ferratum joustoluotto on kokemuksien mukaan todella kätevä ja helppokäyttöinen luotto. Se on hieman luottokortin kaltainen luotto, josta voi nostaa luottoa tarpeen mukaan aina 2000€ saakka. Koko luottoa ei ole pakko välttämättä käyttää. Luoton avausmaksu ja tilinhoitomaksu on pyöreät 0€. Ensinoston nostokulu on niin ikään 0€, ja seuraavilla nostoilla 7,5%. Nimellinen vuosikorko on 103,42%. Lainaa on lyhennettävä kuukaudessa vähintään 10%, ja vähintään 100€. Maksimimäärän eli 2000€ joustoluottoa otettaessa laina-ajan minimi on 3kk, ja maksimi 50kk. Todellinen, lainan kulut huomioonottava vuosikorko on 163,70%. Lainaan ei tarvita vakuuksia eikä takaajia.

HUOM! Muistathan, että korot ja sitä myöten laskelmat voivat muuttua, joten tarkistathan aina ajankohtaiset tiedot Ferratum omilta sivuilta. Toki pyrimme pitämään myös nämä sivut ajan tasalla.

Joustoluoton ikäraja on 20 vuotta.

Ferratum joustoluoton huonoihin puoliin kuuluvatkin sen korkeat korot.

Näin haet Ferratum Joustoluottoa:

1. Mene Ferratumin sivuille ja valitse heti esillä olevasta laskurista Joustoluotto.

2. Kirjaudu joko Ferratum-tunnuksillasi tai uutena asiakkaana verkkopankkitunnuksillasi

3. Täytä tietosi lomakkeeseen ja valitse haluamasi summa

4. Rahat siirtyvät tilillesi jopa minuuteissa (Klo 07-23 välisenä aikana)

Muistathan hakea lainaa vastuullisesti. Harkitse tarkoin, ennen kuin teet lopullisen päätöksen. On myös suositeltavaa aina lainata mahdollisimman pieni summa, jotta koroista kertyvä summa pysyisi mahdollisimman maltillisena.

Ferratum Prime laina kokemuksia

Ferratum Prime laina on selvemmin laina eikä luotto kuten edellä mainittu joustoluotto. Lainaa voi hakea 3000 – 20 000€ väliltä. Se on tarkoitettu isompiin hankintoihin kuten autoon, remonttiin tai lomamatkaan. Tietenkin lainan voi myös käyttää ihan mihin tahansa haluamaan kohteeseen. Joustoluotosta sen erottaa se, että laina maksetaan kerralla kun taas joustoluotto on nimensä mukaisesti luotto eikä laina.

20 000€ lainaa hakiessa todellinen vuosikorko on alimmillaan vain 5,17%, eli varsin alhainen. Pienemmissä lainoissa se on korkeampi. Esimerkiksi 5000€ lainassa todellinen vuosikorko on alkaen 21,94%. Ferratum Primen laina-aika vaihtelee 1 vuodesta 10 vuoteen. Kyseessä onkin pikalainaksi harvinaisen pitkällä maksuajalla varustettu laina, sillä maksimiaika takaisinmaksuun on 10 vuotta.

Prime-lainaa hakevan on oltava vähintään 25-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva.

Ferratum pluslaina kokemuksia

Plus-laina on vähintään 25-vuotiaille tarkoitettu laina, johon ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Lainan suuruus vaihtelee 2050-5000€ välillä ja laina-aika 12 ja 36 kuukauden välillä. Se on tarkoitettu hieman isompiin menoihin kuin joustoluotto, joka on enemmänkin yleiseen kulutukseen sopiva. Prime-laina taas on Plus-lainaa selvästi suurempiin hankintoihin suunnattu. Plus-laina on eräänlainen välimuoto näistä kahdesta.

Plus-lainan avausmaksu ja tilinhoitopalkkio ovat olemattomia, eli 0€. Esimerkiksi 4000€ lainalle todellinen vuosikorko on 112,91%. Kokonaiskustannus 4000€ lainalle maksuajan ollessa 24kk on 7979,09€.

Ferratum pluslainan hakeminen on yhtä helppoa kuin muidenkin Ferratumin lainojen. Täyttämällä hakemuksen perustiedot ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla ovat rahat tilillä parhaimmillaan jo minuuteissa. Plus-lainan hakemuksen liitteiksi vaaditaan palkkatodistus viimeisen 3kk ajalta tai eläkepäätös. Ne saat kätevästi liitettyä lainahakemuksen yhteyteen ottamalla niistä kuvan ja liittämällä sen mukaan. Tarvittaessa liitteet voi lähettää postissakin. Tällöin rahoja ei tietenkään saa tililleen välittömästi.

Ferratum business kokemuksia

Ferratum tarjoaa yksityishenkilöiden lisäksi lainoja myös yrityksille. Ferratum Business-yrityslaina on tällainen laina. Lainasummat vaihtelevat 2000 ja 250 000 euron välillä, joten kyseessä on huomattavasti isompi laina kuin yksityishenkilöille tarjottavat lainat.

Hakeakseen Ferratum Business-lainaa yrityksen on täytettävä tiettyjä ehtoja. Yrityksen on oltava ollut toiminnassa vähintään 6kk. Vuosittaisen liikevaihdon on oltava vähintään 75 000€. Lisäksi yrityksen johdon ja toimipaikan on oltava Suomessa, ja yrityksellä on oltava suomalainen pankkitili.

Laina-aika on maksimissaan 18 kuukautta. Vaikka kyse on isommista summista, saa hakemuksen tähänkin lainaan tehtyä helposti netissä Ferratumin sivuilla viidessä minuutissa. Laina ei vaadi reaalivakuuksia. Hakemukset käsitellään keskimäärin yhdessä työpäivässä.

Yhteenveto

Ferratum on todella monipuolinen rahoituspalvelu, joka tarjoaa useita erilaisia luottoja ja lainoja jokaisen tarpeisiin. Toimivuus, kätevyys ja asiakaspalvelun taso ovat loistavia. Lainanhakijoiden luottotiedot tarkastetaan eikä Ferratum myönnä lainaa maksuhäiriöisille asiakkaille.

Monelle suomalaiselle lainaajalle iso hyvä puoli on palvelun kotimaisuus. Se tuo toimintaan läpinäkyvyyttä, kun tietää yhtiön toimivan Suomen lakien alla ja valvonnassa. Huonoina puolina voidaan pitää joustoluoton korkeita korkoja. Suuremmissa lainoissa kuten Prime-, Business-, ja Plus-lainoissa korkojen taso on maltillisempi.