Euroloan on netissä toimiva luotonmyöntäjä, joka tarjoaa lainaa jopa kymmeneen tuhanteen euroon (10 000 €) asti. Se tosin kirjoittaa sivuillaan tarjoavansa sekä kulutusluottoa, että joustoluottoa, mutta käytännössä se tarjoaa kuitenkin vain samaa summaa, hitusen erilaisin ehdoin. Ja onko lainamalleissa tosiasiassa mitään eroa? Niistä lisää tuonnempana. Tässä artikkelissa siis tiivistetysti meidän kokemuksia Euroloan palvelusta.

Ensivaikutelma Euroloan sivustosta on oikein hyvä. Tietoa on paljon saatavilla, ehkä jopa vähän liikaakin? No ei kai se ole mahdollista, sillä hyvähän se on että tietoa jaetaan selkeästi ja heti. Tekstiä purskahtaa tosiaan paljon näytölle, eikä oikein tiedä mistä aloittaa? Kunhan sivustoon vain jaksaa keskittyä ja lukea läpi kaiken infon niin hyvä tulee. Ainakaan mitään infoa ei piilotella ja onhan se hyvä, että tietää tarkalleen mitä on tekemässä. Eli kokonaisuutena voikin sanoa, että tämä on todella hyvä asia. Myös design on hyvännäköinen ja luottamusta huokuva. Nämä kaverit selkeästi tietävät mitä tekevät ja onhan kyseessä ammattimainen yritys, joka on toiminut luotettavasti alalla jo pidempään.

Sivuston omistaa Mash Group Plc, joka on suomeen rekisteröity nimellä Mash Finance Oy. Suomen lisäksi se toimii myös Ruotsin ja ehkä vähän yllättäen Puolan lainamarkkinoilla. Se on rekisteröity Suomeen vuonna 2007. Kyseessä on vakaa ja menestyvä yritys. Vuonna 2017 sen liikevaihto oli 12.7 miljoonaa euroa, josta tulokseksi tuli jopa 7.5 miljoonaa euroa. Tähän summaan kuuluu vain Suomen tulos, joka on tässä tapauksessa se oleellinen asia. Toistetaan vielä, että kyseessä on vakaa ja luotettava yritys, joten mikäli lainaa nostaa Euroloanilta voi sen tehdä turvallisin mielin. Toki kuten aina, toivomme että jokainen ottaa lainaa vain mikäli tarve on todella aito. Ennen lainan hakemista on hyvä pohtia tilanne rauhassa. Pääasia on, että ei tee hätiköityjä päätöksiä.

Hieman erikoisena, mutta todella hyvänä ominaisuutena palvelusta löytyy laskujen maksu mahdollisuus. Eli mikäli mielessäsi on ottaa lainaa vaikka isomman laskun hoitamiseen, sen voi tehdä kätevästi suoraan palvelussa lainan myöntämisen jälkeen. Näin ollen rahoja ei tarvitse kierrättää oman pankkitilin kautta. Ehdottomasti tästä pieni plussa.

Lainan hakeminen

Euroloanilta lainaa voi hakea jokainen Suomen kansalainen, jolle ikää on kertynyt mittariin vähintään 20-vuotta ja luottotiedot on säilyneet puhtaana. Myös osoitteen täytyy löytyä Suomesta. Lainapäätös luvataan annettavaksi heti sen jälkeen, kun hakemus on täytetty. Lainan hakeminen on vakuudetonta, eikä minkäänlaisia palkka-, tai verotodistuksia myöskään tarvita.

Palvelu tarjoaa lainamuotoina kulutus- ja joustoluottoja, mutta usein tämänlaisissa palveluissa ei välttämättä itse lainaehdoissa ole mitään eroa, eli tarjotaan samaa lainaa, samoilla ehdoilla ja eri nimillä. Sivustolta löytyy myös tekstin remontti-, auto- ja sisustuslainoille, mutta nämä ovat lähinnä vain myynnillisiä tekstejä, eikä niillä ole mitään eroa toisiinsa.

Katsotaan seuraavaksi, miltä kulutus-, ja joustoluotto ehdot näyttävät Euroloanilla.

Euroloan kulutusluotto kokemuksia

Kulutusluottoa voi hakea 10 000 euroon asti. Kuukausisummaa ei voi itse valita, sillä sen hakuikkuna määrittää itsestään. Sama koskee myös takaisinmaksuaikaa. Esimerkkitapauksessamme haimme 4000 euron kulutusluottoa Euroloanilta. Hakuikkuna kertoo tällöin kuukausittain maksettavaksi summaksi tulevan 192 euroa, joka pitää maksaa takaisin 24:ssä kuukaudessa. Tällöin maksettava kokonaissumma on 4 596 euroa, eli korotkin näyttävät olevan suhteellisen kohtuullisia.

Euroloanilta lainan hakeminen tuntuu kulujensa puolesta erittäin reilulta, sillä tilin avaamisesta ei koidu minkäänlaisia kustannuksia. Voimmekin todeta, että kokemuksemme palvelusta ovat erittäin hyvät.

Euroloan joustoluotto kokemuksia

Euroloanilla kulutusluotto sekä joustoluotto ovat selkeästi kaksi eri palvelua, eikä kyseessä ole ainoastaan myyntikikka. Otimme saman 4000 euron esimerkkilainan ja jo pelkästään hakuikkuna kertoo, että tällöin kuukausieräksi tulisi 154 euroa ja maksuaikaa on 35 kuukautta. Ja koska kyseessähän on joustoluotto, se tarkoittaa sitä, että hakijan ei tarvitse nostaa tuota 4000 euroa kerrallaan vaan se toimii vähän samalla tavalla kuin luottokortti, eli hakijalle myönnetään 4000 euron joustoluotto, joka on jatkuva luottosopimus. Takaisin tarvitseekin maksaa siis ainoastaan siitä summasta, jonka on kotiuttanut itselleen ja vaikka ei itsellään olisikaan omalla tilillä joka hetki rahaa, on siis hakijalla aina käytössä myönnetty luottoraja.

Euroloan luottokortti

Sen lisäksi, että Euroloan tarjoaa myös tyypillisiä nettilainoja, se tarjoaa myös omaa Mastercardiaan, johon luottorahan voi saada jopa 2000 euroon. Se mikä tässä ensimmäisenä jää hiertämään, on se, että miksei luottokorttia voi yhdistää joustuluoton rajoihin. Luottokorttia on helppo hakea, päätöksen saa heti ja mikä parasta, sillä ei ole vuosimaksua. Näitä luottokorttien tarjoajia on vielä suhteellisen vähän markkinoilla, joten Euroloanin kortti on ainoastaan hyvä asia.

Korot ja kulut

Sitten se tärkein, eli korot. Tähän mennessä palvelu on ainoastaan ilahduttanut meitä, eli pahaa sanottavaa on ollut vaikea löytää. Kuitenkin se, mikä kuluttajalle eniten merkitsee, on korot. Jos korot ovat aivan liian korkeat, ei toimiva asiakaspalvelu sitä pelasta. Tämä on oikeastaan se, mikä pitää aina katsoa ensimmäisenä uutta lainaa haettaessa.

Luottokortille todellinen vuosikorko on 29,9 prosenttia, joka on hitusen korkea, muttei mahdoton. Kuukausimaksut astuvat kuvioihin, kun korttia käytetään jolloin kuukausimaksu on 5,9 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi kortille saa myös kaksi maksuvapaata kuukautta. Ei lainkaan pahat kulut.

Kulutusluotossa saattanee olla jopa markkinoiden parhaat korot, ainakin hakijan näkökulmasta, sillä lainan todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan ainoastaan 4,9%. Tämä pesee jo Lainaamon alhaiset korot. Tulee kyllä fiilis, että onko tämä nyt liian hyvää ollakseen totta? Toisaalta, kun hieman kaivaa pintaa syvemmälle, ilmoitetaan, että todellinen vuosikorko voi nousta jopa 50:een prosenttiin. Joten kuten sanottua, näiden korkojen kanssa pitää olla tarkkana. Hirveästi ei muita kulukaan tule, sillä nostopalkkiot ovat vain 3.9 euroa sekä tilinhoitomaksu korkeintaan 15 euroa per kuukausi. Muita pieniä kuluja voi aiheutua esimerkiksi paperilaskusta tai HetiNosto palvelusta, joista voi tulla parin euron käyttömaksut.

Joustoluoton korot ovat hieman korkeammat kuin kulutusluotossa, niiden ollessa minimissään 21,7 prosenttia mutta noustessaan myös korkeintaan tuohon 50:een prosenttiin. Joustoluottoa koskee myös sama yleinen hinnasto kuin kulutusluottoa.

Kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että Euroloan on yleisesti todella asiallinen ja turvallinen palvelu. Se on nopea ja helppokäyttöinen sekä tietoa on selkeästi saatavilla. Onkin melko selvää, että tämä palvelu menee helposti kärkijoukkoon suomalaisten luotonmyöntäjien porukassa. Meillä ei ole oikeastaan pahaa sanottavaa tästä palvelusta ja voimmekin sen käyttöä suositella, mikäli on lainan tarpeessa ja omat varat sen sallivat. Entä onko sinulla kokemuksia palvelusta? Hyviä, huonoja tai vain kommentteja? Mikäli kyllä, niin kerro niistä lisää kommenteissa!

Vaihtoehtoja

Vaikka Euroloan onkin suosittu ja meidän suosittelema sivusto on tietenkin hyviä vaihtoehtojakin tarjolla. Kokemuksia ja runsaasti tietoa löytyy mm. kaikki lainat sivulta. Tässä myös muutama hyvä vaihtoehto: