Etua.fi kokemuksiaEtua.fi on todellinen täyden palvelun lainatalo. Tosin lainojahan se ei itse edes myönnä vaan toimii niin sanottuna lainojen kilpailuttajana. Tämä tarkoittaa siis sitä, että voit syöttää heidän sivuilleen tiedoit lainoista, joita haluat hakea ja palvelu sitten hakee kaikki lainanmyöntäjät vuodelta 2021. Näin saat käytännössä kaikki mahdolliset tarjoukset, joita sinulle voitaisiin myöntää. Ja niitä mahdollisia luotonmyöntäjiähän sitten riittääkkin. Kaikki luotettavat tahot tekevät yhteistyötä etua.fi palvelun kanssa. Minkälaisia kokemuksia meillä on tästä palvelusta? Lue oma tarinamme sekä yrityksen taustat alta. Tai siirry suoraan laskuriin ja faktoihin.

Etua Oy on rekisteröity jo vuonna 2008, eli kyseessä jo kymmenvuotisen historian omaava yritys. Yritykselle on rekisteröity käyntiosoite Helsinkiin sekä heillä on myös suomalainen toimitusjohtaja, eli kyseessä on täysin kotimainen toimija. Kyseessä on myös vakavarainen yritys, sillä pelkästään vuonna 2016 liikevaihto oli 1,4 miljoonaa euroa, ja tulos 255 000 euroa. Tästä voitaneen päätellä, että yritys panostaa paljon markkinointiin ja tästä syystäkin heistä on tullut hieman tunnetumpi suomalaisten keskuudessa.

Etua.fi ei siis itse tarjoa itse lainoja, vaan kilpailuttaa lainoja. Tästä syystä he voivatkin kilpailuttaa monipuolisesti erilaisia lainoja laidasta laitaan. Tällä hetkellähän he kilpailuttavat asuntolainat, kulutusluotot, yrityslainat ja yhdistelylainat. Eli pikavippejä kilpailuteta ollenkaan. Tämä on kyllä meidän mielestämme todella suuri plussa. He kilpailuttavat ns. hyödyllisiä pitkän tähtäimen lainoja jotka voivat tehdä elämän unelmista totta. Tietoa on on itse sivustolta helposti saatavilla.

Sivusto näyttää hyvältä, tekstiä on riittävästi ja design on selkeä. Kaikki tuntuu olevan helposti saatavilla ja yrityksen tiedotkaan eivät ole piilotettu. Kaikki tuntuu siis hyvin luotettavalta, kokeillaanpa siis itse lainan hakemista.

Lainan hakeminen

Vaikka etua.fi sivustolta ei varsinaisesti haeta lainaa, se kuitenkin tehdään heidän kauttaan. Suuri plussa heidän palvelulleen siitä, että lainan hakeminen heidän kauttaan säästää todella paljon aikaa, sillä yhteistyökumppaneita on paljon. Todella paljon. Käytännössä jos kaikkiin palveluihin lähtisi erikseen laittelemaan hakemuksia, saisi varmaan pari kolme päivää laitella hakemuksia yhtäsoittoa.

Lainan hakeminen on muuten ilmaista tässä palvelussa. Etua.fi laskuttaa ainoastaan yhteistyökumppaneita, ei lainanhakijoita. Joten käytännössä hakemalla lainaa ei pitäisi menettää mitään. Kokeilimmekin, miten lainojen hakeminen sujuu käytännössä. Kaikissa lainoissa saa heti ruudulle tiedon siitä, mitkä pankit ovat ottaneet hakemuksen käsittelyyn. Tiedot lainojen myöntämisestä tai hylkäämisestä lähetetään sekä tekstiviestillä, että sähköpostitse myöhemmin muutaman päivän kuluessa.

Asuntolainahakemus kokemuksia etua.fi sivulla

Ensimmäisenä täytimme asuntolainahakemuksen, eikä sen hakeminen velvoita mihinkään. Käytännössä siis pystyimme vain tarkistamaan, minkälaisen lainan voisimme saada.  Sivuston laitaan tulee selkä ja simppeli laskuri, siihen voi täyttää halutun lainan, laina-ajan, viitekoron sekä marginaalin. Tämän jälkeen palvelu näyttää maksettavan kuukausierän. Näissähän voi tulla pieniä muutoksia, riippuen täysin lopullisesta luotonantajasta.

Seuraavalla sivulla tuleekin sitten täyttää enemmän henkilötietoja. Hakemukseen tulee täyttää mm. oman rahoituksen määrä sekä mahdollinen lainan vakuus ja kaikki tulo ja meno tiedot hyvinkin tarkasti. Tämä ihan jo senkin takia, että mitä enemmän pankit tietävät, sen helpommin he voivat tehdä päätöksen lainan myöntämisestä. Hakemuksen täyttämiseen menee ehkä vartti, riippuen toki täysin siitä, että kuinka hyvin omat tietonsa muistaa. On myös mahdollista hakea lainaa esim. puolison kanssa, jolloin myös hänen tietonsa tulee täyttää. On hyvä muistaa, että yhteislainan saaminen onkin usein helpompaa isommille lainoille. Sitten ei muuta kun hakemusta menemään ja parin päivän kuluessa sähköpostiin ilmestyykin sitten lisätietoa mahdollisista luotonantajista. On hyvä muistaa, että kuluttajana ei sitoudu mihinkään ennen kuin allekirjoittaa lainahakemuksen pankin konttorissa.

Kulutusluottohakemus kokemuksia etua.fi sivulla

Seuraavaksi kokeilimme kulutusluoton hakemista heidän sivuillaan. Kulutusluottoa voi hakea aina 50 000 euroon asti ja he kilpailuttavat sen 16:lla eri pankilla. Sitä voi hakea jos on vähintään 20 vuotias ja asuu vakituisesti Suomessa, luottotiedot ovat kunnossa sekä käteen ennen veroja jää vähintään 850 (joka on todella alhainen vaatimus).

He myös tarjoavat lainan hakijoille muistilistan, eli mitä kannattaa ottaa huomioon omassa tilanteessa ennen lainan hakemista. Eli kyseessä ei ole mikään ylimyyminen, jossa lainaa tungetaan asiakkaan tilille väkisin. Tästä isot plussat.

Lainan hakemiseen osoitettu laskuri on hyvin samanlainen kuin asuntolainassa, voit rullata itsellesi sopivimman lainasumman sekä laina-ajan joka voi olla jopa maksimissaan 15 vuotta. Esimerkiksi 10 000 euron lainaa voi maksaa 114 euroa kuukaudessa jos laina-aika on 15 vuotta. Jatkammekin tällä hakemuksella eteenpäin.

Seuraavan sivun hakemus on käytännössä täysin sama kuin mikä asuntolainahakemuksessa ja myös kulutusluottoakin voi hakea yhdessä kumppanin kanssa. Hakemuksen täyttöön meni tälläkin kertaa muutama minuutti. Vastauksen mahdollisista luotonmyöntäjistä saa sitten sähköpostiin ja mikäli niitä on useita, voi sitten valita monen eri väliltä. Lainaan ei sitoudu, ennen kuin hakemuksen täyttää luotonmyöntäjän sivuilla ja hyväksyy ehdot. Eli käytännössä lainamahdollisuuksiaan voi huolettomasti kartoittaa etua.fi sivun kautta. Melkeinpä omien kokemusten kautta voisi sanoa, että se on turvallisempaa sitä kautta, koska missään vaiheessa ei rekisteröi itseään varsinaisten luotonmyöntäjien tietojärjestelmiin. Etua.fi myös sitoutuu siihen, että he käsittelevät asiakastietoja luotettavasti, eivätkä luovuta niitä väärille tahoille.

Yhdistelylainahakemus kokemuksia etua.fi sivulla

Kaikista eniten olemme ehkä innoissamme yhdistelylainan mahdollisuudesta etua.fi sivuilla, tämä siis siinä tapauksessa, jos ehdot ovat hyvät. Monilla kun tuppaa lainoja olemaan vähän sinne sun tänne ja pahimmillaan lainoista ei enää selviä. Näissä tapauksissa yhdistelylaina saattaa olla ainoa pelastus. Katsotaanpa millaisesta systeemistä etua.fi sivulla on kyse:

Lainat voivat siis olla ennestään useassa paikassa ja ennen kuin tämän palvelun kanssa kannattaa edetä, on hyvä laskea kaikki olemassaolevat lainat yhteen jokaista senttiä myöten. Erityisesti palvelun sanotaan sopivan niille, joilla on ennestään esimerkiksi kalliita pikavippejä, joissa korot voivat olla todella korkeita. Ideanahan on saada siis nykyisten lainojen erilliset kuukausilainat yhdistettyä yhdeksi kuukausilainaksi. Jos nyt maksaa esimerksi kuuteen paikkaan 100 euroa joka paikkaan, on mahdollista kasata nämä niin, että maksaakin vain yhteen paikkaan. Loppusummaahan yhdistelylaina ei alenna, mutta sen tarkoitus on helpottaa hieman arjesta selviytymistä.

Etua.fi sivun yhdistelylainalaskuriin voit syöttää nykyisten lainojesi kokonaissumman, sekä kaikkien maksamiesi lainojen summan. Tämän jälkeen palvelu esittää arvion yhdistelylainan kuukausisummasta. Summahan voi vaihdella jonkin verran, riippuen siitä, mistä luoton lopulta saa.

Omaan esimerkkitapaukseemme laitoimme, että meillä on 10 000 euron laina, jota maksamme 200 euron kuukausitahdilla. Laskuri ehdottaa, että lainan voisi saada 132 euron kuukausisummaan, ja sen maksaminen kestäisi 10 vuotta. Lainan hakeminen tapahtuu jälleen samalla kaavakkeella kuin muissakin lainoissa.

Yrityslaina kokemuksia etua.fi sivulla

Etua.fi palvelu ei ole unohtanut yrittäjiä, tästä iso plussa. Tuntuu että suurin osa lainoista suunnataan aina yksityishenkilöille, vaikka yrittäjätkin lainaa tarvitsevat isoihin investointeihinsa. Tästä pisteet heille.

Yrityslainojen takaisinmaksuajat ovat paljon lyhyempiä, vain 24 kuukauteen asti. Lainaa voi hakea 100 000 asti ja kaikille lainoille tarvitaan takaaja, joka voi olla tietenkin myös yrityksen vastuuhenkilö. Yli 20 000 euron lainoille tarvitaan 2 takaajaa.

Kuten muissakin lainoissa, etua.fi kilpailuttaa yrityslainat.

Yrityslainoissa tosin hakemukset täytyy täyttää erikseen kaikkiin luotonantajapalveluihin, eli etua.fi ainoastaan antaa vaihtoehdot, josta yrityslainaa voi hakea.

Korot

Korot etua.fi palvelussa näyttävät pysyvän suhteellisen maltillisena. Tämä johtuu tietysti siitä, että kyseessä ei ole pikavippipalvelu, jossa koko summa on maksettava takaisin lyhyessä ajassa isolla korolla. Tässä mielessä etua.fi tyylinen palvelu on parempi.

Asuntolainojen korot tietenkin määräytyvät kokonaan sen myöntäjästä riippuen, sekä riippuen siitä, minkä euribor korkoprosentin valitset.

Kulutusluotoissa todellinen korkosumma riippuu lyhennyssummasta sekä takaisinmaksuajasta. Sen luvataan asettuvan 8 ja 49 prosentin välille. Esimerkiksi 10 000 euron lainalle, jossa lyhennyssumma on 138 euroa ja sitä maksetaan 10 vuotta on todellinen vuosikorko 11.6 prosenttia. Summat voivat kuitenkin muuttua, riippuen siitä, minkä lainatarjouksen valitsee.

Yhteistyökumppanit 2020 – 2021

Etua.fi palvelulla on todella vakuuttavat yhteistyökumppanit. He kilpailuttavat lainasi seuraavilla pankeilla:

Eli kuten näemme, hyvin vakuuttava lista. Jos näihin kaikkiin alkaisi tekemään hakemuksia erikseen, saisi siihen menemään koko päivän. Tästä syystä etua.fi palvelun käyttö kannattaa, se kun ei maksa mitään.

Kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan meillä on ainoastaan hyviä kokemuksia etua.fi:stä. Vaikea keksiä mitään valittamista palvelusta, joka lähettää lainahakemukseni ilmaiseksi moniin eri pankkeihin. Valikoimaa voisi olla enemmän, mutta todennäköisesti sekin lisääntyy ajan kanssa. Jaa omat kokemuksesi kommenttikentässä.

Siirry etua.fi sivuille tästä