Ekstraluotto on kotimainen, jo vuodesta 2006 asti vaikuttanut luotonmyöntäjä jonka toiminta jatkuu myös vuonna 2021. Voidaan siis todeta, että kyseessä on paikkansa suomalaisten keskuudessa ansainnut yhtiö. Joitain vuosiahan sitten monia luotonmyöntäjiä nimittäin meni nurin, mutta ekstraluotto selvisi tästäkin, joten jotain se on varmasti tehnyt oikein. Tässä artikkelissa toimituksen omia kokemuksia ekstraluotto sivustosta.

Ekstraluoton taustalla vaikuttaa J.W Yhtiöt Oy, joka on rekisteröity Lahteen. Yritys on rekisteröity kaupparekisteriin jo vuonna 2002, mutta vasta vuonna 2005 sen on alkanut kehittämään omaa toimintaansa luottojen maailmaan. Pelkästään vuonna 2016 yhtiön tulos oli 4.5 miljoonaa, joten kyseessä on vakavarainen suomalainen yritys, eikä pelkoa sen romahtamisesta ole. Yritys on myös löytänyt paikkansa suomalaisten keskuudessa, joten sieltä voi luotettavasti lainaa myös hakea.

Lainan hakeminen

Lainaa ekstraluotossa voi hakea jopa 2 100 euroon asti, eli se tarjoaa niin sanotusti pienluottoja. Heiltä ei siis lainaa esimerkiksi autoon tai taloon kannata hakea, ellei kyseessä ole todella vanha auto. Näillä lainoilla voi näppärästi selvitä esimerkiksi kuukauden ylimääräisistä menoista, joita meistä jokainen kohtaa aina silloin tällöin.

Ekstraluotto ei kuitenkaan tarjoa pikavippejä, sillä tyypillisissä pikavipeissä koko lainasumma tulee maksaa aika nopeasti ja kaikki kerralla. Heillä summan voi maksaa kuukausierissä, ja he mainostavatkin, että lainanottajan tarvitsee maksaa vain 10% lainasummasta joka kuukausi. Tämä 10 prosenttia on muuten markkinoiden pienin lyhennyssumma. Toki enemmänkin on sallittua maksaa. Heidän malliaan kutsutaan nimellä tililuotto. Huomioon kannattaa ottaa myös se, että pienin takaisin maksettava summa on vähintään 50 euroa, eli mikäli lainasumma jää alle 500 euron, niin tässä tapauksessa takaisinmaksusumma on hieman yli 10 prosenttia.

Lainan hakeminen on myös vakuudetonta etkä myöskään tarvitse takaajia. Lainaa voi myös hakea minä kellonaikana tahansa, mutta hakemus käsitellään heidän aukioloaikojensa puitteissa. Myös ensimmäiselle hakemukselle lainapäätös tehdään muutamassa minuutissa.

Lainan hakeminen on helppoa. Ensin valitaan etusivulla kätevästi summa sekä maksuaika, jonka lainattavalle summalleen haluaa. Sivusto näyttää summaa muuttaessasi myös takaisinmaksuerien suuruudet sekä korot ja muut kulut.

Kun summa on valittu niin tämän jälkeen tulee kirjoittaa kaikki omat tiedot, kuten nimi, osoite, pankkitiedot ja henkilötunnus. Kun lainaa hakee ensimmäisen kerran, tulee tehdä ns. vahva tunnistautuminen. Se tarkoittaa sitä, että sivuille täytyy tunnistautua joko mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Tämä sinun tarvitsee siis tehdä vain kerran.

Minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimiaika on 101 kuukautta. vaikka valitsisikin hieman pidemmän maksuajan, lainan voi tietenkin maksaa takaisin myös nopeammassakin ajassa.

Lainaa voivat hakea kaikki raha-asiansa hyvin hoitaneet 21 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. Tämän lisäksi sinulla tulee olla osoite Suomessa sekä matkapuhelinliittymä.

Kun sivuille on rekisteröitynyt, voi jatkossa lainaa hakea myös kätevästi tekstiviestillä. Tästä olemme saaneet hyviä kokemuksia. Viestiin tarvitsee käytännössä kirjoittaa vain haluamansa summa ja sen lähettäminen on ilmaista. Vastauksenkin lainan myöntämisestä saa heti ja kun laina myönnetään, rahatkin siirretään tilille muutaman minuutin kuluessa palvelun aukioloaikoina, todella kätevää. Sinun ei kuitenkaan tarvitse pelätä sitä, että joku voisi käyttää puhelintasi väärin ja hakea sillä lainaa, sillä kun tekstarilla hakee lainaa, käyttäjän tarvitsee lisätä viestiin myös henkilökohtainen pin-koodi. Pin-koodia ei siis kannata missään tapauksessa säilyttää esimerkiksi tekstiviestien luonnoksissa.

Myös lainan takaisin maksaminen on helppoa. Ekstraluotto toimittaa laskun sähköpostiin tai halutessanne myös tavalliseen postiin.

Mikäli lainaa ei hyväksytä, on syinä mahdollisesti väärin täytetty hakemus, maksuhäiriömerkinnät tai negatiivinen maksuhistoria.

Korot

Ekstraluotto lupaa lainoilleen korotonta maksuaikaa ensimmäiseen maksupäivään asti. Siispä mikäli aiotkin maksaa lainan kertarysäyksellä, ei varsinaisia korkoja tule ollenkaan. Kuitenkin kaikille lainoille tulee 19% nostomaksu, mikä nyt periaatteessa käytännössä on lähes sama asia kuin korko. Eli täysin ilmaista rahaa ei ole luvassa, mutta ei sellaista voi tietenkään edes odottaa.

Kun maksat lainaa kuukausierissä, on lainojen minimi vuosikorko 210,78% ja korkeintaan korot voivat nousta 706,42 prosenttiin.

Esimerkiksi  800 euron lainaa kun maksaa tasaerissä ja valitsee 12 kk maksuajan  on todellinen vuosikorko 238,71 %. Tällöin lainan kokonaiskulut nousevat 657,61 euroon, ja koko summa, joka on maksettava takaisin on 1457,61 €.

ekstraluotto Kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan meillä on ainoastaan positiivisia kokemuksia Ekstraluotosta. Palvelu pelaa kuten pitää, palvelu on kotimainen, pitkäikäinen sekä luotettava ja korotkin ovat aika lailla parempaa keskiluokkaa. Kerro kommenteissa, mikäli sinulla on oma historia Ekstraluoton kanssa. Kaikki palaute on tervetullut!

Siirry Ekstraluoton sivuille tästä