Faktoja:

  • Yrityksen nimi: Ege Finance oy
  • Toiminnassa vuodet: 2016 – 2021
  • Osoite: Bulevardi 7, 00120 Helsinki, Suomi
  • Nettiosoite ja laskuri: www.ege.fi
  • Lainattava summa: 100 – 2 800 €
  • Uuden asiakkaan etu: 200 € laina ilman korkoja.
  • Laina-aika: 12 kuukautta.

Ege.fi lainapalvelusta kokemuksia

Tässä artikkelissa esittelemme jo hieman kyseenalaistakin mainetta niittäneen EGE lainanmyöntäjän palvelun. Kerrottakoon heti alkuun, että palvelu ei ole esiintynyt julkisuudessa kovinkaan positiivisessa valossa. Vaikka sanonta kuuluukin, että julkisuutta se on huonokin julkisuus, niin voidaanko sanoa, että se pitäisi paikkansa myös Egen kohdalla. Nimittäin iltalehden lukijalla oli ollut erittäin huonoja Ege kokemuksia. Lukija oli kokenut tulleensa huijatuksi koska ei ollut saanut rahoja muutamissa minuuteissa tilillensä. Lukijan odotuksen lienevät johtuivat siitä, että muut pankit toimittavat rahat yleensä tässä ajassa. Sivustolta kuitenkin näemme, että rahoja ei edes luvatakaan kuin kahdessa päivässä. Juuri tällaisten syiden takia, kannattaa aina lukea vähintäänkin muiden kokemuksia, jotta ei tule yllätyksiä. Lukijalle tuli yllätyksenä Egen tarjoama Express rahansiirtopalvelu. Tämä tarkoittaa sitä, että rahat tosiaan voi saada itselleen muutamassa minuutissa, mutta siitä täytyy maksaa 35 euroa. Tämä kaikki kyllä mainitaan palvelun nettisivuilla, eli harhaanjohtamisesta ei ole kyse. Mutta onko se sitten hyvää palvelua, jos muut siirtävät ne rahat ilmaiseksi muutamassa minuutissa. Mies tosin mainitsee artikkelissa, että tuosta 35 eurosta ei mainittu mitään. Todennäköisesti miestä palvellut asiakaspalvelija jätti mainitsematta asian. Myöskään me emme löydä nettisivuilta mainintaa tuosta maksusta.

Toinen ongelma, jonka lukija oli kohdannut, on se, että korot näyttävätkin lähtevän käsistä, eivätkä ne välttämättä pysy edes Suomen lain edellyttämissä raameissa.  Nimittäin Suomen lain mukaan korkokatto voi olla vain 50%, mutta artikkelin mies oli saanut pelkälle 7,66 euron nostomaksulle jo 49,9% koron. Ongelmalliseksi tilanne muodostuu siksi, että on vaikea laskea, mitä kaikkea kuuluukaan todelliseen korkokattoon. Artikkelin mies oli laskenut myös express maksun mukaan korkoihin, mutta sehän ei sitä ole, vaan palvelumaksu.

Tarkistimme palvelun sivuilta ja onkin niin, että ege veloittaa ilmeisesti jokaisen palvelunsa kohdalla erillisen 49.9% vuosikoron. Se tekee näin myös lainoille, sillä katsoimme esimerkkilainoja useanlaisia ja kaikille oli erikseen määritelty 49.9% korko. Tuo korko on kuitenkin vain lainoille, eikä muille maksuille, joita Ege lainanhakijalle asettaa.

Ege ei mielestämme ole aivan terävintä kärkeä nettipankkien joukossa ja se toimii mielestämme erittäin epäreilusti asiakkaitaan kohtaan. Miksi asettaa paljon ylimääräisiä maksuja, jos ne asiakas saa ne muualta ilmaiseksi. Voiko Ege olettaa, että asiakas palaa uudestaan, jos jokaisella asiakkaalla on vain huonoja kokemuksia? Korot ja maksut ovat kyllä tosiasia, kun lainaa haetaan, mutta niiden kanssa voisi olla edes reilu asiakasta kohtaan.

Ege kasinolla voi siis lainaa hakea 100 ja 2 800 euron väliltä ja maksuaikaa on 12 kuukautta. Korot ovat aina 49.9% ja muitakin piilomaksuja voi tulla. Lainaa voi hakea hyvin raha-asiansa hoitaneet 20-70 vuotiaat Suomessa asuvat henkilöt. Sen lainat ovat kulutusluottoja, eli saat hakemasi lainasumman sellaisenaan tilillesi.

Luotettava vaihtoehto

Onneksi on aina olemassa vaihtoehtoja, sellaisiakin, jossa rahat saa ilmaiseksi omalle tililleen ihan muutamassa minuutissa, eikä muitakaan epämääräisiä kuluja ilmesty. Egen kaltaiset palvelut vain antavat laina-alan vastustajille pontta pesään ja likaavat myös niide mainetta, jotka todella tekevät kaiken kunnolla. Tässä yksi erittäin hyvä vaihtoehto Ege:lle.

Komplett Bank

Komplett Bank on norjalainen alan jätti. Se tarjoaa joustoluottoja jopa 50 000 euroon asti. Ja kun kyseessä on joustoluotto, on se paljon parempi kuin kulutusluotto, sillä vaikka hakisitkin itsellesi 50 000 euron luoton, ei sinun tarvitse nostaa tuota koko summaa omalle tilillesi. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat korkojakin ainoastaan siitä summasta, jonka olet tilillesi nostanut. Etu on siinä, että sinulla on jossain paikka, josta voit vain nostaa itsellesi rahaa jopa 50 000 euroon asti. Mutta täytyy myös muistaa, että tälläkin palvelulla on korot. Komplett Bank on yksi pohjoismaiden suosituimmista pankeista ja se pyörittää pankkitoiminnan lisäksi myös verkkokauppaa. Vuonna -91 se tosin aloitti maakaupalla. Voidaan sanoa, että yritys on erittäin luotettava ja se on vakaalla pohjalla. Suomeen se saapui vasta vuonna 2017, mutta on saavuttanut nopeasti hyvän maineen myös täällä, ansaitusti. Komplett Bankissa korotkin ovat inhimilliset, ja nousevatkin noin 19.9 prosenttiin. Heidän korkonsa ovat markkinoiden alimmasta päästä.

Lue lisää:

Muita luotettavia ja turvallisia vaihtoehtoja ovat mm. seuraavat:

Lisää Ege kokemuksia 2020 – 2021

Kaiken kaikkiaan Ege jättää huonon maun suuhun ja siitä on poikkeuksetta vain huonoja kokemuksia. On sellainen tunne, että se aliarvioi asiakkaansa, eikä kunnioita Suomen lakeja. On siis vaikea suositella palvelun käyttöä. Entä sinä, onko sinulla minkälaisia kokemuksia?