Easycredit on netissä toimintaansa pyörittävä luottoyritys, kuten nimikin sen jo kertoo. Me rahakeskus.com tiimissä päätimme ottaa selvää, onko kyseessä millainen palvelu: Saako siitä millaisia kokemuksia ja millä tavalla nimessä esiintyvä ”easy” (=helppo) vaikuttaa palvelussa. Saako lainaa helposti, saako lainaa liiankin helposti, onko palvelu hyvää ja käyttäjäystävällistä ja niin edelleen. Perkaamme siis niin sanotusti koko paketin auki.

Easycreditillä voi lainan takaisinmaksun aloittaa nyt maksuvapaalla kuukaudella. Siirry lainalaskuriin tästä.

Easycredit on hieman tuntemattomampi toimija, joten siitä ei hirveästi missään juuri mielipiteitä ole saatavilla. Odotuksien puolesta emme siis osaa oikein sanoa mitään, joten olemme avoimin mielin liikkeellä. Palvelu tarjoaa kertaluottoja aina 5000 euroon asti. Summa on siis erittäin pieni, sillä joistain paikoista saa kuitenkin jopa joustoluottoja samaan summaan asti. Palvelu ei sovi niille, jotka tarvitsevat lainaa suurempiin hankintoihin, kuten esimerkiksi taloihin tai kalliisiin remontteihin. Easycreditin lainasummat sopivat paremmin esimerkiksi kodinkonehankintoihin, käytettyyn autoon tai joissain tapauksissa perheen lomamatkaan. Missään tapauksessa lainaa ei kuitenkaan kannata hakea, jos ei ole varma siitä, että maksupuolestakin selviää kunnialla.

Tuo kertaluotto tarkoittaa siis sitä, että saat hakemasi ja sinulle myönnetyn summan suoraan tilillesi ja maksat lopullisen maksuajan aikana korkoa takaisin. Mitä nopeammin maksat summan takaisin, sitä pienemmillä koroilla loppujen lopuksi selviät.

Sivusto itsessään näyttää melko ammattimaiselta. Teksti on asiallista, eikä sivu sorru turhaan ylimyymiseen. Joka sivulle sivupalkissa seuraava lainalaskuri tosin ärsyttää hieman ja niin kutsuttu Call to action -nappi muistuttaa siitä, että hakeminen on ilmaista. Tämä toki on aina niin, mutta ehkä se ei kaikille hakijoille ole selvää. Kulujahan tulee tosiaan lainoista vasta sitten, kun hyväksyy pankin hyväksymän lainahakemuksen. Noin kirjoitettuna se kuulostaa hieman erikoiselta, mutta käytännössä homma toimii juurikin niin.

Easycredit asiakaspalvelu vaikuttaa erittäin hyvältä. Pyörittyäni muutaman minuutin sivustolla, hyppäsi oikeaan ala reunaan chat -ikkuna auki, jossa kysyttiin, tarvitsenko apua. Tämänlaiseen palveluun en olekaan kovin montaa tainnut törmätä. Asiakaspalvelua suorastaan työnnetään eteeni, siispä onkin helppo ottaa puheeksi, jos minulla jotain asiaa nyt on. Jos kuitenkaan chatin käyttäminen ei ole itselleen ominaista, saa asiakaspalveluun yhteyden myös puhelimitse ja sähköpostilla. Chatista täytyy kyllä vielä mainita se, että ennen kuin sen aloitti, kysyttiin henkilötunnusta, joka on mielestäni hieman liikaa tässä vaiheessa. Onneksi sen antaminen ei ollut pakollista ja keskustelun sai aloittaa.

Vaikka Easycredit saattaa monelle kuulostaa täysin tuntemattomalta, on heilläkin silti ollut yli 150 000 asiakasta. Tämä tosin saattaa tarkoittaa 150 000 lainatapahtumaa, sillä hieman vaikea uskoa, että lähes 2% suomalaisista olisi heidän asiakkainaan.

Palvelua pyörittää Northmill Oy niminen yritys, joka on Northmill AB:n tytäryritys. Perästä mainittu emoyhtiö on ruotsalainen. Easycreditin lisäksi suomalainen tytäryhtiö pyörittää myös Credico nimistä lainapalvelua. Palvelu on suhteellinen samanlainen, mutta siellä lainoja saa vain 2 500 euroon asti.

Easycredit on ollut toiminnassa jo vuodesta 2006, mutta sen omistaja on ilmoitettu kaupparekisteriin vuonna 2015. Emme löytäneet tietoja sivuston entisestä omistajasta, vai onko taustalla edelleen samat omistajat, jotka ovat vain perustaneet uuden yrityksen palveluidensa pyörittämiseksi. Yrityksen nuoresta iästä huolimatta sillä pyyhkii erittäin hyvin. Vuonna 2017 sen liikevaihto oli 11.07 miljoonaa euroa, josta tulokseksi jäi 3.05 miljoonaa euroa. Koko liikevaihto on tuskin syntynyt Easycreditin avulla, emmekä valitettavasti pääse käsiksi vain tämän palvelun liikevaihtoon.

Joka tapauksessa, kyseessä on luotettava palvelu, sillä yksikään Suomessa toimiva pankkipalveluita tarjoava yritys ei voi olla epämääräinen ihan pelkästään siitä syystä, että lakimme ovat tiukat. Loppujen lopuksi rahahan liikkuu asiakkaan suuntaan, joten suurin riski on aina pankilla. Voit siis huoletta käyttää palvelua, mutta se on hyvä muistaa, että lainaa tulee hakea vain, jos siihen on varmasti tarpeeksi varoja.

Lainan hakeminen

Sitten se tärkein osuus, eli lainan hakeminen. Siitähän itse palvelussa on kuitenkin kyse. Saimme lainan hakemisesta seuraavanlaisia kokemuksia:

Easycredit siis myöntää kertalainoja aina 100 eurosta 5000 euroon. Niillä ei siis kovin suuria hankintoja kustanneta, mutta auttaa varmasti arjen hankalissa tilanteissa.

Lainan hakeminen on helppoa. Kun hakemuksen on täyttänyt ja siihen toivon mukaan saanut hyväksyttävän päätöksen, saa rahat tilille 15 minuutissa. Tässä täytyy kuitenkin huomioida se, että lainoja myönnetään vain arkisin klo 9-20 ja viikonloppuisin 9-18 välisenä aikana. Suomen lakikaan ei salli yöllä lainojen myöntämistä. Sen jälkeen, kun lainan on saanut, tulee tietysti aika lyhentää sitä. Palvelussa on myös omat sivut, jossa omaa maksamista voi hallinnoida. Mikäli haluaa, voi laskun saada myös postitse kotiovelle.

Saadakseen EasyCreditistä lainaa, täytyy lainanhakijan olla vähintään 20-vuotias, Suomessa asuva henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa ja on työpaikka hallussa. Lainaa ei siis irtoa luottotiedottomille tai niille, joilla maksukyky ei välttämättä ole riittävä. Tämä on hyvä, sillä näin yritys viestittää toimivansa vastuullisesti.

Lainanhakija myös tunnistetaan sähköisesti, joten väärinkäytöksiä ei pääse tapahtumaan. Tämäkin on yksi vastuullisen toimijan merkki.

Lainanhakuprosessi:

Kuten jo aiemmin kirjoitimme, lainanhakuikkuna hyppääkin silmille heti, kun sivustolle saapuu. Pakko jo hieman hehkuttaa tämän ikkunan toiminnallisuutta. Liukuria siinä voi liikuttaa satasen ja viiden tuhannen euron välillä. Saman aikaisesti alla olevat laskurit päivittyvät ja näyttävät reaaliaikaisesti lainasummalle tulevat kulut. Me haimme 3 500 euron lainaa. Seuraavissa ikkunoissa, kuten yleensäkin, tulee tehdä tunnistautuminen, sekä henkilökohtaisten tietojen täyttäminen, jotta lainanmyöntäjä saa hakijasta mahdollisimman reaaliaikaisen kuvan ja voin näin ollen perustaa päätöksensä totuudenmukaisille tiedoille.

Palvelu toimii kuten on luvattukin ja päätös saapui erittäin nopeasti tekstiviestillä ja rahakin liikkui noin vartissa, kuten luvattiin. Erinomaista palvelua.

Korot

Vaikka itse lainanhakeminen on tärkeää, on se tärkein osio kuitenkin korot, jotka määrittävät takaisin maksettavan loppusumman. Loppujen lopuksi vain tällä on merkitystä, sillä palvelut ovat kutakuinkin kaikki nopeita ja luotettavia. Ainoa, millä lainanmyöntäjät voivatkaan aidosti kilpailla asiakkaistaan, on korot.

Meidän esimerkkilainassamme, eli 3 500 euron lainassa korot ja kulut määräytyivät seuraavanlaisesti:

  • Kuukausieräksi tulee 122 euroa
  • Avausmaksu 9.97%
  • Todellinen vuosikorko 48.69%
  • Maksimi laina-aika 98kk
  • Kulut vuodessa: 1463€

Mainittakoon, että mikäli summan maksaa nopeammin, on kulutkin tällöin pienemmät.

Easycredit kokemuksia ja vaihtoehtoja

Jotta arvostelumme saa monipuolisempia näkökulmia, esittelemme teille myös vaihtoehtoja, sillä siitäkin huolimatta, että Easycredit on hyvä, se ei välttämättä ole juuri sitä, mitä jokainen lainanhakija etsii.

Credit24

Credit24 lienee yksi tunnetuimmista lainanmyöntäjistä, joita Suomessa toimii. Se myös ansaitusti myös sellainen onkin. Se on osa isoa kansainvälistä konsernia, jolla on toimintaa ympäri maailman ja sen emoyhtiö on listattu maineikkaaseen Lontoon pörssiin. Credit24 on keskittynyt joustoluottoihin eli tarjoaa siis toisenlaisia palveluita, kuin artikkelimme pääosan esittäjä, Easycredit. Credit24 myöntää joustoluottoa aina 4000 euroon asti. Erohan kertalainaan on siinä, että vaikka saisit tuon 4000 euron joustoluoton, ei sitä tarvitse ottaa kerralla käyttöön. Voit nostaa lainaa sen verran, kuin itse haluat, aina 4000 euroon asti. Korkoa kuitenkin maksetaan vain tuolta tilille siirretyltä summalta. Pienin summa, jonka heiltä voi hakea, on vain 50 euroa. Credit24:n korot tosin ovat paljon korkeammat, sillä 4000 euron esimerkkilainaamme vuodessa maksettavaksi tuli 7029 euroa. Joustoluottoja ei siis kannata kovin hitaasti maksella. Ne kuitenkin sopivat niille, jotka tarvitsevat pieniä summia usein ja niille, jotka pystyvät lainansa maksamaan pikaisesti takaisin.

Lue lisää:

Rahapalvelu

Rahapalvelulla on sama omistaja kuin Credit24:llä, eli IPF Digital Finland Oy, ja kuten aiemmin mainitsimmekin, heidän emoyhtiönsä, Personal Finance Plc on listautunut Lontoon pörssiin. Tämä palvelu onkin hieman jäänyt toisen varjoon, mutta sillä ei sinällään ole niin paljon väliä, sillä käytännössä hakiessasi lainaa Rahapalvelusta, haet sitä Credit24:stä, sillä he myös hoitavat Rahapalvelun maksuliikenteen sekä asiakaspalvelun. Lainasummissakaan ei ole eroja, vaan haitari on sama 50-4000 euroa joustoluottona. Käytännössä voitkin siis valita kumman tahansa väliltä, mikäli haluat käyttää kyseisen yrityksen palveluita Suomessa. Etuna on tosiaan se, että palveluiden taustalla on kansainvälinen konserni, joka on listattu pörssiin.

Etua.fi

Seuraavaksi vuorossa Etua.fi, joka ei olekaan aivan tyypillinen sivusto, vaan se ei itsessään edes myönnä lainoja vaan on keskittynyt kilpailuttamaan lainoja. Tämän tyylisen palvelun etu on siinä, että samalla kertaa pystyt hakemaan lainaa monesta pankista yhdellä hakemuksella. Se säästää aivan valtavasti aikaa. Sillä jos sinun täytyisi täyttää erikseen 30 hakemusta, siinä tuhlautuu äkkiä kokonainen päivä. Jos mietit, että voiko palveluun luottaa, niin etua.fi on ollut markkinoilla jo vuodesta 2008, eikä siitä ole koskaan kantautunut valituksia, eikä sen tietokantaa ole ikinä väärinkäytetty. Näillä tiedoilla voikin sanoa, että palvelua voi käyttää hyvillä mielin. Lainojen kilpailuttaminenhan on ilmaista, eli siinäkään ei menetä mitään. Mikä parasta, niin lainoista voi yrittää myös kasata yhdistelmälainaa, jolloin pääset eroon monien lainojen tuomista erillisistä koroista.

Fellow Finance

Sitten listan ns. outolintu, mutta hyvällä tavalla. Fellow Financella voit myös hakea lainoja, mutta lainan myöntäjä ei olekaan pankki, vaan toiset kaverit. Englantia taitava näkeekin jo nimestä, että lainaa nimenomaan haetaan kaverilta. Tosin poikkeus on siinä, että lainanmyöntäjää ei kuitenkaan koskaan tavata kasvotusten. Palvelussa voit myös itse toimia lainanmyöntäjänä, eli mikäli sinulla on rahaa sijoitettavaksi, voit sijoittaa sitä Fellow Finance palvelussa. Se tarkoittaa siis sitä, että voit valita palvelussa yksityishenkilöt, joille rahaa lainaat. Valinta tehdään vain perustuen tietoihin paperilla, eli tunteisiin siinä ei pääse vaikuttamaan. Paras tapa sijoittaa palvelussa, on hajauttaa sijoitukset moneen eri lainaan. Sillä kyseessä on kuitenkin sijoitustoiminta ja riskit ovat mahdollisia. Fellow Finance onkin suurin alallaan koko Pohjoismaissa, eikä syyttä, sillä se on kerännyt valtavasti positiivista palautetta käyttäjiltä. Palvelun arvo Suomessa on jo yli 160 miljoonaa euroa, eli mistään pikkurahoista ei puhuta. Lainaa palvelusta voi hakea korkeintaan 15 000 euroa ja minimissään 500 euroa.

Lue lisää:

Easycredit Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Vaikka Easycredit ei välttämättä ole se kedon kaunein luotonmyöntäjä, on se ehdottomasti käyttäjäystävällisyydessään ehdotonta eliittiä, siitä ei ole epäilystäkään. Asiakaspalvelu on loistavaa, lainanhakuprosessi sujui mutkattomasti. Melkein häiritsee, että palvelu on liiankin hyvää. Mielestämme palvelu ansaitsisikin olla hieman tunnetumpi. Jo ihan siitäkin syystä, että korotkaan eivät ole pahimmasta päästä, lähimainkaan. Voimmekin omasta puolestamme suositella hyvillä mielin Easycreditin käyttämistä, mikäli tarpeena on pienemmät lainat.