Credit24 on netissä toimiva lainapalveluita tarjoava palvelu ja siihen on voinut törmätäkin jopa muualla, sillä se on ahkerasti mainostanut palveluitaan Suomessa vuodet 2017-2021. Kyseessä saattaakin olla yksi Suomen tunnetuimmista netissä toimivista pankeista. Ja kuten muidenkaan kohdalla, emme tee Credit24:n kohdalla poikkeusta, vaan teemme heistä rehellisen arvostelun ja kerromme omia kokemuksia tästä palvelusta. Vaikka palvelu on tunnettu, niin onko se hyvä? Tässä artikkelissa avaamme palvelun sekä sen taustalla toimivan yrityksen taustoja, sekä käymme läpi lainanhakuprosessin. Niin sanotusti perkaamme palvelun, jotta sinulla on saatavilla kaikki tarpeellinen tieto vaivattomasti.

Alempaa löydät kokemuksiamme lainapalvelusta, mutta jos haluat, voit siirtyä suoraan Credit24 arvosteluun.

Credit24:ssä nyt ensimmäinen kuukausi täysin kuluton ja koroton. Siirry Credit24 laskuriin tästä.

Sivulle kun saapuu, tulee ensimmäisenä fiilis luotettavasta pankkipalvelusta. Toisaalta taustabannereissa olevat hyvinkin teatraaliset hahmot herättävät lähinnä ihmetystä, sillä en täysin ymmärrä, kuinka ne esimerkiksi pingviininaamaariin pukeutunut teatterinäyttelijä tukee palvelun konseptia, saatika auttaa minua mitenkään. Noh, ei anneta sen häiritä. Toisaalta, se mikä kiinnittää parhaiten huomion, on näissä bannereissa oleva teksti, joka mainostaa ensimmäisen kuukauden olevan täysin kuluton ja koroton. Sehän kuulostaa hyvältä. Varsinkin kun kyseessä on joustoluottoa tarjoava pankki.

Jos Joustoluotto on sinulle hieman epäselvä konsepti, niin seuraava kappale on tarkoitettu sinun avuksesi:

Joustoluotto tarkoittaa ns. jatkuvaa luottoa, eli mikäli pankki myöntää sinulle esimerkiksi 3000 euron jouston, se tarkoittaa sitä, että sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa omaan käyttöösi tuota koko summaa. Se tarkoittaa sitä, että sinulla on halutessasi saatavilla kyseinen summa. Eli voit ottaa käyttöösi, vaikka vain 300 euroa. Se tietysti tarkoittaa sitä, että maksat korkoja ja kulujakin vain tuosta 300 eurosta. Tästä syystä joustoluottoa voi lähes huoletta hakeakin ns. maksimisumman, sillä on kuitenkin hyvä, että jossain on hieman isompi laina saatavilla, jos rahan tarve yllättää. Tässä kohtaa kuitenkin oma vastuu kasvaa, sillä täytyy muistaa, että ei missään tapauksessa kannata nostaa omaan käyttöön rahaa yhtään sen enempää kuin sitä sillä hetkellä tarvitsee. Sillä korot alkavat juosta yleensä heti, Credit24:llä tosin vasta alkaen toisesta kuukaudesta. Joustoluotto on siis tietyllä tapaa turvallisempi valinta kuin esimerkiksi kulutusluotto, jossa koko summa siirretään heti omaan käyttöön. Jos kuitenkin olet suuren summan tarpeessa, on kulutusluotto yleensä parempi, sillä niissä kulut ovat useimmiten hieman pienemmät. Joustoluotot sopivat mainiosti pieneen rahan tarpeeseen.

Lukuun ottamatta alun teatraalista hämmennystä tulee credit24 palvelusta ainoastaan luotettava fiilis. Sivusto ei sorru ylimyymiseen, kuten valitettavasti monet palvelut tekevät, vaan kertoo melko ytimekkäästi kaiken tarvittavan tiedon sivustollaan. Itseasiassa etusivu on jopa yllättävänkin vähäsanainen, eikä tekstiä ole pientä arkkia enempää. Sen sijaan alavalikossa on sitten useampikin linkki erilaisiin teksteihin, kuten ”lainaa 1 500 euroa” nimiseen artikkeliin. Nämä tekstit ovat tosin olemassa lähinnä hakukoneyhtiöitä varten, eivätkä näin ollen tuo lisäarvoa sivustolle muita reittejä saapuneelle henkilölle. Toisaalta jää hieman tunne siitä, että tietoa olisi voinut olla jopa vähän enemmänkin. Vaikka sanonta kuuluu, että tieto lisää tuskaa on se pankkiasioissa kuitenkin edellytys sille, että lainaa uskaltaa loppujen lopuksi ottaa.

Palvelun taustalla toimii IPF Digital Finland Oy niminen yritys, joka on osa kansainvälistä konsernia. Yritys toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Australiassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Näistä hieman yllättävänä kohteena Australia. Emoyhtiön nimi on International Personal Finance Plc ja se on jopa listattu Lontoon pörssiin. Kyseessä on siis erittäin vakavarainen yritys, jossa voit olla varma, että olet luotettavan yrityksen käsissä. Pörssiin ei kuitenkaan aivan joka yritys edes pääse. Konsernin koosta kertoo jotain myös se, että siellä työskentelee yli 7000 ihmistä maailmanlaajuisesti, yli 13 maassa. Suomessakin se on hoitanut hyvällä menestyksellä jo yli 700 000 asiakasta. Tosin pakko hieman kyseenalaistaa tuo heidän nettisivuillaan oleva luku. Onko todella yli 10% suomalaisista hakenut Credit24 lainaa? Todennäköisesti summalla tarkoitetaan 700 000 lainatapahtumaa, eli suurin osa lainanhakijoista on ns. palaavia asiakkaita. Toki tämä kielii siitä, että palveluun ollaan tyytyväisiä. Yrityksellähän on Suomessa myös toinen, hieman tuntemattomampi pankkipalvelu, joka tunnetaan nimellä Rahapalvelu. Tästä palvelusta löydät meidän kokemuksia alempana artikkelissa.

Lainan hakeminen

Credi24:stä voi siis hakea joustoluottoa joustavasti 50 ja 4000 euron väliltä. Tietysti kuluttajan kannalta on järkevämpää hakea isompaa lainaa, sillä mikäli tarve tulee, niin aina on paikka, josta voi itselleen noutaa rahaa nopeasti. Kannattaa kuitenkin nostaa rahaa vain sen verran, kuin sitä tarvitsee, jotta välttyy maksamasta turhia korkoja.

Lainaa voi hakea jokainen vähintään 19-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa. Tämän lisäksi vaaditaan myös suomalainen pankkitili, osoite sekä puhelinnumero. Tästä palvelusta ei siis saa lainaa, mikäli luottotiedot eivät ole kunnossa.

Lainaa voi hakea kaikkina vuorokauden aikoina, mutta rahat voidaan siirtää tilille vain Suomen lain myöntämissä puitteissa eli klo 8-22 välisenä aikana.

Itse lainan hakeminen on helppoa. Etusivulla voit valita liukurilla itsellesi sopivan summan sekä maksuajan. Maksuajalla tarkoitetaan aikaa, johon mennessä maksat lainasumman, mikäli otit sen kokonaan omaan käyttöösi. Liukuri on todella hyvä, valittuasi lainasumman sekä maksuajan, näkyy vieressä myös kuukausisumma, sekä lopullinen summa, joka tulee maksettavaksi. Tämä on erittäin hyvä. Omassa esimerkkitapauksessamme haimme 4000 euron lainaa tuolla 36 kuukauden maksuajalla. Tällöin maksettavaksi tulee 195,29 euroa. Liukurin näyttämistä tiedoista ei voi kuin olla tyytyväinen, sillä toiminta on erittäin läpinäkyvää.

Valittuasi summan, onkin aika tunnistautua. Tämä tehdään suomalaisen verkkopankin avulla. Tämän jälkeen tulee täyttää yleiset tiedot tuloista ja menoista, kuten pankeissa yleensä kuuluu tehdä.

Kuten myös luvattiin, niin päätös lainasta tuli erittäin nopeasti, noin vartissa. Itse lainanhakuprosessista jäi vain hyviä kokemuksia.

Tämän jälkeen lainaa hallinnoidaan heidän omassa palvelussaan, josta rahaa voi siirtää tarpeen mukaan omalle pankkitilille.

Korot

Kuten joustoluotoissa yleensäkin, on korot melko korkeat. Hakemassamme esimerkkilainassakin, joka oli tuon 4000 euroa 36 kuukaudelle on maksettava loppusumma 7029,97 euroa. Eli summa on lähes kaksinkertaistunut. Tästä syystä, jos olet kerralla isomman lainan tarpeessa, on kulutusluotot suositeltavampi vaihtoehto. Löydät linkin sivullemme, jossa kaikki lainat ja pankit vertailussa tämän artikkelin lopusta. Jos taas tarvitset luottokortin tyylistä palvelua, on Credit24 erittäin hyvä valinta.

Rahapalvelu vs. Credit24

Rahapalvelu on siis toinen International Personal Finance Plc:n omistamista suomalaisbrändeistä. Molemmat brändit ovatkin hyvin samanlaisia ja tarjoavat joustoluottoja. Myös rahapalvelun lainasumma voi olla mitä tahansa 20 ja 4000 euron väliltä, sekä maksuaikaa myönnetään 36 kuukauteen asti. Korotkin liikkuvat samoissa lukemissa. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi palvelua ovatkin lähes identtiset, mutta ovat täysin eri lailla brändätyt. Se täytyy huomioida, että mikäli haet lainaa Rahapalvelun kautta, haetkin lainaa itseasiassa Credit24:n kautta, sillä kaikki lainahakemukset käsitellään ja myönnetään heidän kauttaan. Myös asiakaspalvelu on sama. Käytännössä siis C24:n käyttäminen on käytännöllisempää lainanhakijan kannalta.

Rahapalveluun voit tutustua tarkemmin Rahapalvelu kokemuksia sivulla.

Credit 24 Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

Kyllä Credit24 on ansainnut paikkansa yhtenä tunnetuimpana luottojen myöntäjänä ja toiminta jatkuu uusia lakipykäliä noudattaen myös vuoden 2021. Sen toiminta on selkeää, se on osa isoa konsernia ja korotkaan eivät ole täysin pois tästä maailmasta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja raha liikkui nopeasti. Voiko kuluttajana enää enempää pyytää? Meidän mielestä ei. Onko sinulla omia kokemuksia palvelusta? Kerro niistä meille.

Siirry Credit24 laskuriin tästä.

Katso kaikki lainat.