Cashbuddy kokemuksia

Cashbuddy on netissä toimiva luotonmyöntäjä, tosin se on osa ruotsalaista JSM Financial Grouppia, mutta se on myös rekisteröitynyt Suomeen omana yrityksenään. Cashbuddy sanoo keskittyvänsä erityisesti helppojen puhelimella haettavien lainojen myöntämiseen. Tässä artikkelissa jaamme omia kokemuksia lainan hakemisesta sekä hieman taustatietoja firman toiminnasta.

Cashbuddy on ilmeisesti löytänyt paikkansa suomalaisten keskuudessa, sillä se sanoo palvelleensa jo yli 100 000 suomalaista asiakasta, eli ihan vakuuttavia lukuja. Cashbuddy Oy on rekisteröity Suomeen vuonna 2014 ja toimintansa se on aloittanut vuonna 2015. Yrityksellä ei ole suomalaista johtoa eikä käyntiosoitetta Suomessa eikä sillä ole yhtään aputoiminimeä rekisteröitynä. Kyseessä on siis käytännössä täysin ruotsalainen yritys. Tämä ei tietenkään automaattisesti tarkoita sitä, että heidän toimintaansa ei voi luottaa. Todennäköisesti ruotsalainen yritys hoitaa hommansa yhtä mallikkaasti kuin suomalainenkin. Onhan heilläkin tästä jo 100 000 asiakkaan historia. Taloudellisia tietojaan yritys ei ole julkaissut.

Sivusto on todella raikkaan näköinen ja sillä on helppo navigoida. Tämä tuntuu olevan kaikkien lainasivustojen idea nykyisin. Sivuilta on siivottu kaikki turha, jotta asiakkaat voivat keskittyä olennaiseen. Jäimme tosin kaipaamaan jonkunnäköistä kohtaa, joka kertoisi hieman enemmän yrityksen taustoista yms. Tosin alhaalta oikealta löytyy kätevästi linkit mm. ehtoihin sekä muihin olennaisiin sääntöihin.

Usein sivustot keskittyvät vain yhdentyyppisten lainojen myöntämiseen, mutta cashbuddylta löytyy pikavippiä 1000 euroon asti, isompi laina 2000 euroon asti, remonttiluotto, matkalaina, kulutusluotto sekä lainankorotus. Voidaan siis sanoa, että kyseessä on täyden palvelun talo.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen on helppoa ja tästä meillä onkin ainoastaan hyviä kokemuksia. Lainaa voi hakea heti etusivulla joko 1000, 2000 tai 300 euroa. Toki myös väliin jäävien summien hakeminen on mahdollista. Liukurilla pystyt myös valitsemaan haluamasi kuukausimaksuerän. Alla oleva taulukko myös näyttää todella kattavasti kaikki tarvittavat tiedot. Siitä käy selkeästi ilmi Lainan määrä, laina-aika, korot, Kokonaissumma, tilinhoitomaksu, järjestelypalkkio sekä todellinen vuosikorko.

Kun nämä on täytetty, siirrytään seuraavaan osioon eli henkilötietoihin. Tämäkin osio on todella simppelin ja helposti täytettävän näköinen. Tänne tarvitsee täyttää vain normaalit henkilötiedot, sekä tietysti tämän hetkinen työ- ja rahatilanne. Lomakkeeseen tulee täyttää myös tiedot mahdollisista muista lainoista. Meidän kokemuksessa, vaikka klikkaamme kohtaan ”ei muita lainoja”, ei systeemi hyväksynyt tätä vaihtoehtoa vaan lähes vaatii meillä olevan jonkun muun lainan. Tästä iso miinus Cashbuddylle. Toki jos niitä muita lainoja on, niin tästä pääsee sitten helposti seuraavaan kohtaan. Sitten ei muuta kun laittaa vaan oman tilinumeron oikeaan sarakkeeseen ja klikkaa ”lähetä hakemus” niin homma on sitä myöten selvä. Päätöksen lainasta saa käytännössä heti.

Casbuddylla on myös ns. omabuddy, johon täytyy ensimmäisellä kerralla kirjautua pankkitunnuksilla ja tässä palvelussa voitkin sitten seurailla omia statseja kätevästi. Palvelua voi käyttää myös kännykällä ja lainaa voi kätevästi hakea milloin vain, missä vain ja mihin aikaan tahansa. Tähänhän nimenomaan Cashbuddy sanoo panostavansa ja kieltämättä palvelu näyttää kännykällä hyvin toteutetulta.

Lainoja ei kuitenkaan makseta tilille heti, eli jos mielessä on esimerkiksi rahat illanviettoon, ne pitää hakea ennakkoon, sillä rahan siirtymisessä voi kestää jopa vuorokausi.

Lainaa haettaessa kännykällä täytyy puhelimella ottaa kuva esim. palkkakuitista ja ladata se systeemiin, että he voivat olla varmoja hakijan tuloista. Niille keille tämä saattaa tuntua erikoiselta todettakoon, että tämä on hyvin yleinen tunnistautumismuoto nykyisin ja voi olla varma, että tietosi ovat turvassa.

Hieman kyllä jää epäselväksi, että mikä ero mahtaa olla esim. matkalainalla tai peruslainalla, sillä käytännössä näitä kuvakkeita painamalla pääsee aina samalle sivulle. Eli heidän tapauksessaan kyseessä lienee vain markkinointikikka, eikä lainoilla ole mitään varsinaista eroa. Kunhan vain ilmoittavat, että mihin kaikkealle näitä lainoja voikaan yleensä käyttää. Harmi, sillä tämä ominaisuus olisi oikeasti voinut olla paljon paremmin toteutettu. Nyt kaikissa on sama katto summa samoilla ehdoilla. Maksimilaina-aika kaikille lainoille on 60 kuukautta.

Korot

Löytyy Cashbuddystä kyllä paljon hyvää, nimittäin korot ovat ainoastaan 19.9% – 24.9%.. Todellinen vuosikorko voi nousta 37.9 prosenttiin. Joillain lainasivustoilla korot voivat olla jopa satoja prosentteja, joten tästä ehdottomasti pisteet heille. Lainoille tulee myös ns. järjestelypalkkio, joka kyllä jää vähän epäselväksi, että mitä siinä järjestellään. Summa vaihtelee 0 ja 299 euron välillä riippuen lainan suuruudesta ja maksuajasta. Maksuvapaata kuukautta ei ole, mutta maksuvapaata tarjotaan 5 euroa. Tämäkin tuntuu meistä hieman koomiselta. Mutta kaipa sekin mieltä hieman lämmittää.

Cashbuddy Kokemuksia 2020 – 2021

Kaikenkaikkiaan meillä on hieman ristiriitaisia kokemuksia Cashbuddystä, mutta kyllä kyseessä on luotettava sivusto ja todella reiluilla koroilla. Jo pelkästään reilujen korkojen takia kannattaa valita Cashbuddy jos on tarve hakea lainaa menoihin. Nimenomaan korkojen kanssa tulee olla tarkkana. Jos kuitenkin mieluiten haluaa hakea lainaa suomalaiselta pankilta, on hyvä vaihtoehto esimerkiksi Ekstraluotto. Voit lukea kokemuksemme heidän palvelustaan klikkaamalla linkkiä.

Rahakeskus 2021 – Cashbuddy.