BusinessCredit on netissä toimiva luottoyritys, joka tarjoaa hieman poikkeuksellisesti lainoja vain yrityksille. Se kertoo sivuillaan, että on vastannut kysyntään, sillä perinteiset pankit ovat laittaneet rahahanojaan yritysten suuntaan tiukemmalle. Tässä artikkelissa käymme läpi sivuston ja sen tarjonnan, luotettavuuden, käytettävyyden sekä tietysti sen, kuinka lainaa haetaan. Jättääkö palvelu ainoastaan hyviä kokemuksia? Siitä lisää alempana. Mikäli sen sijaan haluat siirtyä suoraan laskuriin, voit tehdä sen tästä linkistä, josta löydät kaikki oleelliset faktat nopeasti.

Emme ole kovinkaan montaa yrityslainapalvelua sivustollamme päässeet arvostelemaan, sillä todentotta yrityslainat vielä ainakin nykyhetkellä ovat pääasiassa perinteisten pankkien käsissä. Tästä voikin sen johtopäätöksen vetää, että kysyntää varmasti on.

Palvelusta voi hakea lainaa 1000 ja 100 000 euron väliltä, mutta maksuaika on vain 12 kuukautta. Jos verrataan esimerkiksi kuluttajalainaa, olisi tämän suuruisille lainoille jopa kymmenien vuosien maksuaika. Lainaa yritykselle ei voi siis hakea ihan miten sattuu, vaan sen takaisinmaksusta on myös selvittävä.

BusinessCredit myös pitää huolen siitä, että yritykset eivät hae rilluttelurahaa heidän palvelustaan asettamalla yhden erikoisen ehdon. Nimittäin yritystyypistä riippumatta lainalla tulee olla henkilökohtainen takaaja. Yleisestihän Suomessa osakeyhtiöiden lainoille ei aseteta yrityksen omistajia takaajiksi. Tämä siis kannattaa pitää mielessä, kun tästä palvelusta hakee lainaa.

Sivuston ulkoasu on siisti ja sitä on helppo käyttää. Kuten yleensä yritysmaailmaan kuuluu, ei sivusto sorru ylimainostamiseen vaan teksti on selkeää ja helposti luettavaa. Yksi asia tosin pistää silmään. Sivustolla on kaksi välilehteä: ”yrityslaina” ja ”yritysrahoitus”. Normaali käyttäjä tietysti haluaa käydä nämä läpi ja katsoa, josko heillä tosiaan olisi erilaisia palveluita tarjolla. Nopeasti käy kuitenkin ilmi, että kyseessä on koko ajan kuitenkin tuo sama lainapalvelu, eikä lainalla ja rahoituksella ole mitään eroa. Nämä erilliset tekstit on kirjoitettu ainoastaan houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita eri lähteistä. On toki hyvä, että lainaa voidaan myöntää myös uusille yrityksille, eikä ainoastaan jo valmiiksi menestyville alan jättiläisille. He toki pystyvät tähän, sillä lainan takaaja on aina yrityksen omistaja tai edustaja.  Mikäli yritys on vasta alkutekijöissään, ei välttämättä ole suositeltavaa hakea 100 000 euron lainaa 12 kuukauden maksuajalla, ellei firman palveluille jo ole ostajia heti alusta alkaen, tai usko omaan tuotteeseen raudan luja.

Kannattaa myös muistaa, että mikäli vähän isompi yritys hakee tätä lainaa, niin se joka lainan allekirjoittaa, on myös sen takaaja. Mikäli yrityksessäsi esim. sihteerillä on nimenkirjoitusoikeus, kannattaa kuitenkin tarkkaan pohtia ennakkoon, kenet lainan takaajaksi asettaa, jotta vältytään epämiellyttäviltä tilanteilta tulevaisuudessa.

Palvelun taustalla on J.W. Yhtiöt Oy, joka on erittäin luotettava, suomalainen lainojen tarjoaja. Tämä ei nimittäin ole heidän ainoa palvelunsa vaan se pyörittää myös kuluttajille suunnattuja lainasivustoja, kuten Eurolimiitti ja Suomilimiitti ja Ekstraluotto. Se lienee yksi suurimmista suomalaisista alan yrityksistä ja onkin ollut alalla jo useita vuosia. Sen perusteella voikin sanoa, että palvelu on luotettava, sillä sen palveluita on käyttänyt jo monet suomalaiset.

Lainan hakeminen

Entäpä sitten itse lainanhakuprosessi. Lainaa voi hakea mikä tahansa yritys, eikä palvelu sen tarkemmin erittele sen suurempia ehtoja, kuin että sekä yritys, että takaaja omaavat hyvän maineen sekä luottotiedot ovat kunnossa ja yrityksen on oltava rekisteröity Suomeen. 20 000 euroon asti lainalle riittää yksi takaaja, mutta sitä suuremmille summille vaaditaan kaksi takaajaa.

Prosessin luvataan olevan nopea. Päätöksen sekä rahat voi saada jopa saman päivän aikana. Tämä onkin näiden nettipankkien hyvä puoli – nopeus.

Lainan hakemiseen tarvitaan ainoastaan nimenkirjoitusoikeus, yrityksen laskutustiedot sekä verkkopankkitunnukset. Tämän lisäksi tietysti kaikki tarvittavat tiedot on hyvä olla saatavilla. Mitä paremmin hakuun valmistautuu, sen nopeammin se sujuu.

Kuten myös sivustolla luvattiin, sai päätöksen ja rahat saman päivän aikana. Tämä tosin onnistuu vain, jos lainaa hakee hyvissä ajoin ennen kello 16:tta. Pankista riippuen rahat tulevat joko heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Esimerkiksi Nordealle raha liikkui saman päivän aikana.

Kaiken kaikkiaan itse lainanhakuprosessi on nopea, lomakkeessa ei tullut vastaan minkäänlaisia epäselvyyksiä ja sen täyttäminen oli suhteellisen nopeaa.

Korot

Sitten se tärkein, eli korot. Ne kuitenkin voivat vaihdella merkittävästi eri palveluiden välillä ja voivat tuoda isoissa summissa jopa tuhansien eurojen vaihtelua. Korkokäytäntö BusinessCreditissä on hieman erikoinen, sillä se ei varsinaisesti käytä kuukausittaisia korkoja, vaan lisää lainoilleen kulut, jotka eivät muutu, vaikka summan maksaisi takaisin nopeammin, kun virallinen maksuaika sallisi.

Meidän lainassamme, joka on 50 000 euroa ja jolle valitsimme 8 kuukauden maksuajan tulee lopulliseksi maksusummaksi 59 044 euroa. Eli kuluja tulee huimat 9 044 euroa. Täytyy sanoa, että kulut ovat todella kovat. Vaikka kyseessä onkin yrityslaina ja pankilla on omat riskinsä tässäkin, on lainan ottaminen erittäin kallista yritykselle, kun tähän vielä lisätään se fakta, että lainasta vastaa henkilökohtaisesti.

Yhteenveto ja kokemuksia 2020 – 2021

BusinessCredit on hyvä vaihtoehto, jos minkään perinteisen pankin kautta ei saa matalakorkoista lainaa. Mikäli täältä ottaa lainaa, on korot erittäin kovat ja niistä vastaa tämän lisäksi henkilökohtaisella omaisuudellaan. Tämä ei ole mitenkään erityisen mielekäs vaihtoehto, varsinkin kun yleensä osakeyhtiöiden veloista ei vastata itse. Mikäli näistä kahdesta asiasta ei kuitenkaan välitä, on tämä oikein asiallinen palvelu ja se jättää pääasiassa vain hyviä kokemuksia. Onhan sen taustalla kuitenkin vakavarainen, suomalainen yritys. Se on kuitenkin hyvä muistaa, että ilmaista rahaa ei ole missään.

Siirry BusinessCredit laskuriin.

Vaihtoehtoja

Onneksi aina on vaihtoehtoja ja niitä ovat mm. seuraavat pankit:

  • Fin yritysrahoitus. Myöntää yrityksille pienlainoja aina 10 000 euroon asti. Vuosikorko 14,9 prosenttia + järjestelypalkkio
  • QRed. Lainoja jopa 25 000 euroon asti. Uusien asiakkaiden takaisinmaksuaika vain 6 kuukautta. Kuukausikulu jopa vain 1,75%
  • Ferratum. Myöntää yrityslainoja jopa 250 000 euroon asti. Minimiliikevaihto oltava 75 000€.