Bondora on netissä lainoja tarjoava yritys. Tarkalleen ottaen se tarjoaa lainaa 500 eurosta 10 000 euroon. Kyseessä on niin sanotut kulutusluotot, eli kertalainat. Kyseessä ei ole ehkä se kaikkein tunnetuin TV:ssä mainostava palvelu, mutta se ei tietenkään lainantarjoajasta tee yhtään huonompaa. Totta puhuen kyseessä on kuitenkin iso lainasivusto, joka on alalla tunnettu, vaikkei se TV- mainontaan olekaan ryhtynyt.

Asiakkaan tilannehan on muutenkin lainanmyöntäjien suhteen turvallinen, sillä lainaajahan saa rahaa ja lainanmyöntäjä on se joka saa olla varpaillaan miettimässä saako rahoja koskaan takaisin.

Joka tapauksessa Bondora on turvallinen lainanmyöntäjä. Käytämme tähän palveluun totta kai samoja arvostelumittareita kuin kaikkiin muihinkin palveluihin. Minkälaisia kokemuksia meille jäi tästä palvelusta? Se selviää tarkemmin alempana, mutta joka tapauksessa kyseessä on aivan rehellinen yritys eikä kyseessä ole mikään huijaussivusto.

Halutessasi voit siirtyä tästä suoraan Bondora laskuriin.

Kulutusluotto tarkoittaa siis sitä, että laina on niin sanotusti kertaluontoinen. Jos nostat esimerkiksi 6000 euroa lainaa, se pitää maksaa takaisin sovitussa ajassa ja mikäli haluaa lisää lainaa, tulee koko lainanhakuprosessi käydä uudestaan läpi. Ero joustoluottoihin tuleekin siinä, että joustoluottojen lainasummaa ei tarvitse hakea kuin kerran, ja kun ne maksaa takaisin, on sama lainasumma edelleen käytettävissä. Kulutusluottojen etu tuleekin yleensä koroissa ja esimerkiksi suuremmissa summissa se on usein järkevämpi vaihtoehto, jotta korot säilyvät inhimillisissä rajoissa. Kannattaakin melkein valita se, kun kyseessä on yli 5000 kertanoston tarve. Kuten esimerkiksi Bondorasta saa.

Heidän sivustonsa näyttää hyvältä ja selkeältä. Yritys mainostaakin olevansa vaihtoehto persoonattomille suurpankeille. Hieman tosin jää epäselväksi, että miksi kyseessä olisi yhtään erilaisempi vaihtoehto varsinkaan kattavassa nettilainojen maailmassa. Korkojen tosin luvataan olevan alhaiset, kuten perinteissä pankeissa, mutta palvelun nopeampaa.

Hieman erikoista heidän palvelussaan on se, että se syyttää etusivullaan muita pankkeja korkeaksi kohoavista sopimusmaksuista ynnä muista sellaisista, jotka ovat sinällään asiallisia väitteitä, mutta Bondora ei ole kovinkaan jäävi tekemään vertailuja.

Bondoralla pyyhkii kuitenkin Suomessa hyvin, sillä on ollut asiakkaita yli 350 000 ja lainoja on myönnetty yli 160 miljoonan euron arvosta. Suomen lisäksi se toimii Espanjassa ja Virossa. Palvelu ei ole suomalainen, mutta sillä on Suomessa konttori. Sitä pyöritetään Suomessa nimellä Bondora As, Suomen sivuliike. Näin ollen pääkonttori ei sijaitse Suomessa. Se on totta kai kuitenkin rekisteröity Suomen kaupparekisteriin. Tämä tapahtui vuonna 2015, eli kyseessä on verrattain nuori yritys Suomen markkinoilla verrattuna moneen muuhun palveluun.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen Bondorasta on helppoa ja nopeaa. Päätöksen luvataan olevan valmis minuutissa. Sen sijaan rahojen siirtymisessä voi mennä 3-5 päivää, joten viimeistään tässä kohtaa kilpailuetu mihinkään pankkiin kaatuu lopullisesti. Sellaista ei ole. Monet muut pankit onnistuvat rahojen siirtämisessä jopa muutamissa minuuteissa.

Lainaa hakeakseen sinun tulee olla vähintään 21-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla on viralliset (kyllä, sivustolla puhutaan virallisista tuloista) tulot ja pankkitili kotimaassa.

Yksi erikoinenkin kohta mainitaan. Sinulla ei nimittäin saa olla historiaa uhkapeliriippuvuudesta. Se jää tosin epäselväksi, että millä tavalla pankki sen aikoo tarkistaa, että näin ei ole. Onkohan pankki edes vaivautunut ottamaan selvää Suomen käytännöistä. Tiettävästi ainakaan tähän päivään mennessä ei ole ollut mahdollista hakea esimerkiksi Peluurista puhelinnumeroita, jotka sinne ovat soittaneet. Tämä kohta osoittaa mielestämme totaalista piittaamattomuutta paikallisiin käytäntöihin.

Siitä kyllä olemme samaa mieltä, että missään tapauksessa lainoja ei pidä hakea, jos niitä edes suunnittelee käyttävänsä uhkapelaamiseen, mutta missään tapauksessa jo ihan yksityisyydensuojankin perusteella, ei pienen ulkomaalaisen pankin tule saada näinkin yksityiskohtaista tietoa asiakkaistaan.

Lainaa Bondorasta voi siis hakea 500 ja 10 000 euron väliltä. Lainat ovat vakuudettomia. Oman kuukausittaisen lyhennyssumman voi valita, he kuitenkin määräävät pienimmän mahdollisen summan, joka tulee maksaa.

Sivusto myös mainostaa, että lainaa voi hakea heiltä jopa klo 2 yöllä, mutta tätä ei Suomen laki mahdollista. Sivustolla ei kuitenkaan mainita missään, että hyväksytäänkö hakemukset tuohon aikaan vai vasta aamulla.

Vaihtoehtoja Bondoralle

Onneksi aina on olemassa vaihtoehtoja. Esittelemme seuraavaksi toisenlaisia kulutusluottopaikkoja, joissa mielestämme on jopa paremmat ehdot kuin Bondoralla. He perustavat markkinointinsa nopeuteen, mutta häviävät rahojen siirtonopeudessa useilla päivillä muille nettipankeille. Se ei ole enää tätä päivää. Nykyään jos luvataan nopeutta, täytyy myös olla nopeutta. Harhaanjohtava markkinointi johtaa ainoastaan pettyneeseen asiakkaaseen, joka palaamisen sijaan neuvoo ystäviään välttämään kyseistä paikkaa. Seuraavat paikat ovat todennetusti suomen parhaimpia kulutusluottojen myöntäjiä.

Euroloan tarjoaa kulutusluottoja jopa 10 000 euroon asti. Summa ei ole kovin suuri, mutta sillä kyllä selviää keskisuuristakin hankinnoista, jopa keittiöremontista. Saman summan voi Euroloanista hakea myös joustoluottona, mikä tarkoittaa sitä, että siinä tapauksessa laina on jatkuva. Erittäin kätevää, eli voi valita itselleen parhaiten sopivimman vaihtoehdon. Sivuston taustalla on Mash Finance Oy, jonka emoyhtiö on nimeltään Mash Group Plc. Kyseinen yritys toimii niin Suomen, kuin Ruotsin ja Puolan lainamarkkinoilla. Se on toiminut Suomessa jo vuodesta 2007, eli se on yksi pitkäikäisimmistä palveluista. Palvelussa on muuten mahdollista maksaa laskut suoraan, eli mikäli tarvitset lainaa lainojen yhdistämistä varten, voit maksaa entiset laskut pois suoraan heidän palveluaan käyttäen. Valitettavasti takaisinmaksettavaa kuukausisummaa tai takaisinmaksu aikaa ei voi itse valita.

Ostosraha on täysin kotimainen toimija kulutusluottomarkkinoilla. Se on ollut toiminnassa jo vuodesta 2005, eli kyseessä on yksi pisimpään markkinoilla olleista nettipankeista. Se on itseasiassa ollut olemassa jo kovimpaan pikavippi aikaan. Sen omistaa suomalainen OPR-vakuus Oy niminen yritys. Se on myös toisen tunnetun pankin, Everydayn taustalla. Sillä on ollut Suomessa yli 350 000 asiakasta, joka on erittäin vakuuttava luku ja sillä se nouseekin yhdeksi suosituimmista palveluista. Sille on syynsä, miksi se on onnistunut pysymään markkinoilla jo vuosia. Sen asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja monet palaavatkin takaisin, sillä lainoja on myönnetty kaiken kaikkiaan yli miljoona kappaletta.  Kulutusluoton haarukka on kuitenkin melko pieni, sitä voi hakea 400 ja 5000 euron väliltä, eli kyseessä ei ole mikään kovin korkea laina, mutta jos ei tuota suurempaa summaa tarvitse, niin sittenhän se toimii vallan mainiosti. Lainaa hakeakseen hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Fellow Finance, jonka nimikin jo antaa osviittaa siitä, minkälainen palvelu on kyseessä. Rahoittajina toimivat muut yksityiset tahot, eli sivustoa käytetäänkin tavallaan niin sanottuun joukkorahoittamiseen. Kun haet sieltä lainaa, lainaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka päättää sen sinulle myöntää. Lainaaja voi kuitenkin muuttaa lainaehtoja. Voit siis esittää omat toiveesi, mutta lainaaja voi esittää sinulle vastatarjouksen. Tämän jälkeen on sinusta kiinni, hyväksytkö ehdot vai et. Parhaassa tapauksessa saat useamman eri tarjouksen. Palvelu on toiminut Suomessa vuodesta 2013 ja onkin nopeasti noussut laatusivustojen joukkoon juurikin sen erilaisuuden vuoksi.  Yritys on listautunut myös Helsingin pörssiin. Kulutusluottoa voi hakea 500 ja 15 000 euron väliltä. Maksuaikaakin voi saada jopa 84 kuukautta. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Vaihtoehtoisesti voit siirtyä kaikki lainat -sivullemme löytääksesi muita vaihtoehtoja.

Korot

Korot ovat erittäin epäselvät, yhdessä kappaleessa korkojen mainitaan alkavan 10:stä prosentista ja toisessa 12:sta prosentista. Jää siis hieman epäselväksi, mikä onkaan lopullinen alkuprosentti.

Yhteenveto

Bondora ei ole ehkä se parhaimmasta päästä oleva sivusto. Se tarjoaa sivustollaan tietoja, jotka ovat ristiriidassa keskenään ja Suomen lakien kanssa. Emme itse edes hakeneet lainaa tästä sivustosta. On mahdollista, että se yrittää kiertää Suomen lakeja pitämällä pääkonttorin ulkomailla. Jos käytät tätä palvelua, käytä sitä omalla vastuulla. Olemme vastaanottaneet epämääräistä palautetta myös muista lähteistä. Kerro meille omia kokemuksia Bondoran lainoista. Emme tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun palvelu mainostaa sivustollaan, ettei veloita siitä, jos asiakas maksaa lainansa nopeammin kuin alun perin sopimuksessa lupasi.

Bondora laskurista voit hakea lainaa.