Bigbank kokemuksia. Virolainen pankki Bigbank on toiminut Virossa vuodesta 1992 lähtien, mutta nyt vuonna 2021 on sen toiminta-alue jo selvästi laajempi. Suomen haarakonttorinsa se avasi vuonna 2009. Suomen lisäksi Bigbank toimii Ruotsissa, Latviassa, Liettuassa ja Espanjassa. Ensimmäisinä vuosinaan Suomessa se kärsi suomalaisten perinteisistä epäluuloista ulkomaalaisia rahoitusyhtiöitä kohtaan, mutta pikkuhiljaa sen toiminta on lähtenyt Suomessakin todella hyvään nousuun. Jaammekin tässä artikkelissamme omia Bigbank kokemuksiamme.

Suomessa Bigbankin pääasiallinen tuote ovat kulutusluotot. Näitä se tarjoaa ajasta ja kellonajasta riippumatta netin kautta haettaviksi. Lisäksi se tarjoaa säästäjille korkeakorkoisia talletustilejä, joille se lupaa jopa 2,5% talletuskorkoa.

Bigbank talletustili

Säästäjille Bigbank tarjoaa mielenkiintoisia talletusmahdollisuuksia korkeammilla koroilla kuin monet muut kilpailijat. Esimerkiksi 10 vuoden määräaikaistalletukselle korko voi olla parhaimmillaan 2,50%. 1 vuoden talletukselle se on 1,25%. Koron maksun voi valita joko vuosittain maksettavaksi tai talletusajan jälkeen maksettavaksi.

Vähintään vuoden ajaksi talletettaessa Bigbankin korot ovat keskimääräistä parempia kuin muiden pankkien talletustilien. Bigbank kuuluu Viron vakuusjärjestelmään ja on sen takuurahaston jäsen. Tämä takaa myös suomalaisille tallettajille talletussuojan aina 100 000 euroon saakka.

Tallettamisen voi aloittaa minimissään 1000 euron summalla, ja talletusajat alkavat 1 kuukaudesta. Talletushakemuksen voi tehdä kätevästi Bigbankin nettisivuilla. Hakemusta alustavasti täytettäessä et tarvitse muuta kuin sen tilin numeron, jolta olet rahoja siirtämässä. Kun olet tehnyt hakemuksen, saat sähköpostiisi sähköisesti allekirjoitettavan sopimuksen. Tämän jälkeen sinulla on 10 päivää aikaa siirtää rahat Bigbankin talletustilille.

Bigbank keskittyy tuotteissaan lainoihin ja talletustileihin. ”Tavallista” käyttötiliä Bigbankille ei siis ole mahdollista avata.

Bigbank lainat

Bigbankista voi hakea lainoja väliltä 2000€ – 40 000€. Lainan hakijan tulee olla vähintään 22-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saannin. Ennen lainan hakemista nettotulojen on oltava vähintään 1200€ kuukaudessa.

Vaikka Bigbank tarjoaa ns. pikalainoja, eivät sen korot ole erityisen korkeat. Kaikkien lainojen korot alkavat 7,4 prosentista. Hakemalla lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa voi korko olla ainoastaan 6,4%.

Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa, ja sen voi toteuttaa kokonaisuudessaan netissä. Hakemuksen voi jättää tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä missä vain ja milloin vain. Vastauksen hakemukseesi saat välittömästi. Liitteitä ei välttämättä tarvita, mutta palkkalaskelmaa tai eläkepäätöstä saatetaan pyytää. Tämän voit liittää mukaan jo heti hakemukseen tai lähettää myöhemmin perässä esimerkiksi sähköpostitse.

Palkkalaskemasta tulee ilmetä kolmen edellisen kuukauden tulot. Yksityisyrittäjää voidaan pyytää lähettämään viimeisin henkilökohtainen verotuspäätös ja sen erittelyosa sekä yrityksen viimeisin tilinpäätös. Liitteet on helppo liittää hakemuksen mukaan ottamalla niistä selkeä valokuva sekä liittämällä tiedosto hakemuksen yhteyteen.

Jos laina myönnetään, saapuu hakijan sähköpostiin myönteinen päätös sekä lainatarjous. Lainatarjouksen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla ja näin hyväksyä lainan. Arkipäivänä tehty lainan haku voi olla tilillä jo samana päivänä, kunhan allekirjoitettu hakemus on jätetty asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa. Muissakin tapauksissa myönteinen lainapäätös tuo rahat tilille todennäköisesti jo seuraavana päivänä, tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Lainoihin ja talletustileihin liittyvissä kysymyksissä voi aina kääntyä Bigbankin asiakaspalvelun puoleen. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9.00-16.30. Sähköpostitse asiakaspalvelun tavoittaa osoitteesta info@bigbank.fi

Bigbank yhdistelylainat

Varsinaista yhdistelylainaa ei kuulu Bigbankin valikoimiin. Yhdistelylainaa kaipaavankin kannattaa silti monessa tapauksessa lainaa hakea, jos korot siitä pienenevät. Lainan saatuaan voi itse maksaa erilliset lainansa pois ja näin ”yhdistää” ne Bigbankin lainaksi. Kahta Bigbankilta otettua lainaa ei voi yhdistää.

Bigbank tarjouskampanjat ja kilpailut

Bigbank tarjoaa sivustollaan silloin tällöin erilaisia kampanjoita ja kilpailuja, joista voi voittaa selvää rahaa. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa huhtikuussa 2018 käynnissä on kampanja, josta voi voittaa 500 euroa reissurahaa. Kilpailuun voi osallistua helposti vastaamalla kahteen helppoon kysymykseen Bigbank-yrityksestä. Vastaavia ilmaisen rahan kilpailuja on sivustolla tarjolla usein.

Kokemuksia 2020 – 2021

Mikäli lukijoillamme on omakohtaisia kokemuksia tämän pankin lainoista, niitä voi kirjoittaa allaolevaan kommenttikenttään.