Bank Norwegian saapui Suomen markkinoille joulukuussa 2015 ja toiminta jatkuu myös vuonna 2021. Yhtiö on siitä lähtien herättänyt runsaasti huomiota tarjoamillaan kohtuukorkoisilla lainoilla, luottokorteilla sekä korkeakorkoisilla talletustileillään. Kaiken kaikkiaan voi sanoa asiakkaiden Bank Norwegian kokemuksia kuunnellessa on selvää, että kyseessä on laatuyhtiö. Kyseessä on ehdottomasti turvallinen valinta.

Turvallinen Bank Norwegian kokemuksia tarjoava sivusto!Alun perin yhtiö on perustettu Norjassa vuonna 2007. Sen pääkonttori sijaitsee Norjan Fornebyssä.

Norwegian Air omistaa Bank Norwegianista 20%. Täysin samaa yhtiötä ne eivät siis ole, huolimatta hyvin samankaltaisista markkinointimateriaalien ulkoasusta ja värimaailmasta.

Bank Norwegianin tarjoamat lainat eivät varsinaisesti mene pikalainojen kategoriaan, vaan kyseessä on pikemminkin tavallinen pankki. Pankki toimii vain netissä, joten sen ylläpitokulut ovat matalat. Tästä johtuen se voi nettipalvelunakin tarjota lainoja, joiden korot ovat normaalia pankkilainatasoa.

Parissa vuodessa Norwegian onkin kerännyt vankan kannattajakunnan niin lainaa hakevien kuin korkeakoroista säästötiliä kaipaavien keskuudessa. Vaikka kyseessä on pankki, se ei tarjoa asiakkailleen tavallista käyttötiliä. Kyseessä on siis vain lainaa hakevien ja korkeakoroista säästötiliä etsivien pankki. Yhtä kohtuullisilla koroilla lainaa myöntävää nettipankkia ei Suomen markkinoilla ole. Sama pätee päinvastaisesti pankin talletustileihin, joiden korkeat korot ovat markkinoiden parhaasta päästä.

Kysymyksiin vastaa ja ongelmatilanteissa auttaa pankin asiakaspalvelu, selvällä suomella totta kai. Koska palvelu on profiloitu myös suomalaisille, tapahtuvat kaikki talletukset, säästäminen, sekä lainan nostot euroissa. Norjan kruunujen kanssa ei siis tarvitse pelata huolimatta pankin norjalaisuudesta.

Bank Norwegian talletustili

Monet suomalaiset ovat viime vuosina siirtäneet säästöjään Bank Norwegianin tarjoamille korkeakoroisille säästötileille ja niistä onkin oikein hyviä kokemuksia. Kaikki tietävät, ettei rahoja kannata makuuttaa alhaisen koron tilillä inflaation syötävänä. Alle 200 000€ talletuksiin Norwegian tarjoaa 1,75% vuosikoron, joka on yksi markkinoiden parhaista. Suomalaisten pankkien säästötilit eivät samaan pysty.

Säästötilin voi avata helposti netissä Bank Norwegianin sivuilla. Tilin avaamiseen ei liity minkäänlaisia kuluja. Myöskään minkäänlaisia nostorajoituksia ei ole, jos ja kun rahat haluaa tililtä pois nostaa. Palveluun kirjaudutaan oman suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla.

Näin avaat talletustilin Bank Norwegianiin:

  • Täytä hakemuslomake Bank Norwegianin sivuilla
  • Odota hyväksymisvastausta
  • Kun hakemus on hyväksytty, voit aloittaa tilin käytön
  • Tiliä hallinnoidaan verkkopankin kautta

Kaikki pankkiin tehtävät talletukset on suojattu norjalaisia pankkeja koskevalla talletussuojalla. Talletussuoja koskee talletuksia aina 200 000€ saakka.

Pankin talletustilit ovat keränneet parissa vuodessa runsaasti asiakkaita Suomesta ja muista Pohjoismaista. Aluksi suomalaiset suhtautuvat muhkean kokoiseen talletuskorkoon jopa epäillen, mutta epäilysten hälvennyttyä talletustilin suosiolle ei ole näkynyt loppua.

Bank Norwegian lainat

Bank Norwegianin tarjoamat lainat ovat nousseet suomalaisten keskuudessa todella suosituiksi. Suomalaisia laina-asiakkaita pankilla onkin jo 75 000, joten siltä osin on kokemuksia jo kerttynyt rutkasti. Lainavaihtoehdot ovatkin hyvät ja kerromme niistä seuraavaksi.

Norwegian tarjoaa lainoja väliltä 1000€-60 000€. Laina-aika on 1-15 vuotta. Lainan korko määräytyy hakijan luottoluokituksen mukaan, ollen jotain väliltä 8,99%-24,49%. Luottoluokitukseen vaikuttavat monet asiat. Esimerkiksi osapäiväistä työtä tekevän pienituloisen luottoluokitus on todennäköisesti heikompi kuin täysipäiväisissä töissä olevan enemmän tienaavan hakijan.

Lainaa voivat hakea kaikki vähintään 23-vuotiaat luottokelpoiset suomalaiset. Ennen lainanhakua on täytynyt olla Suomen väestötietojärjestelmässä vähintään 36 kuukautta, joten hiljattain pidempiä aikoja ulkomailla asuneelle ei lainaa välttämättä myönnetä. Norwegian tarkastaa kaikkien asiakkaiden luottokelpoisuuden, ja maksuhäiriömerkinnät ovat este lainan saamiselle. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnusten avulla.

Kulutusluottojen lisäksi Norwegian tarjoaa lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainoja. Tämän lainan avulla voi maksaa pois kalliit pikalainat isoine korkoineen, ja maksaa jatkossa vain yhtä lainaa. Näin omia lainanhoitokulujaan voi monessa tapauksessa tuntuvasti pienentää.

Vanhoja lainojaan voi myös kilpailuttaa uudelleen. Jos olet tullut aiemmin ottaneeksi esimerkiksi kulutusluoton tai autolainan turhan suurella korolla, voit kysyä Norwegianilta parempaa tarjousta. Jos parempi tarjous on saatavissa, maksaa Norwegian lainasi pois ja myöntää sinulle uuden edullisemmilla ehdoilla.

Koko Bank Norwegianin lainaprosessi on hoidettavissa pankin oman sivuston kautta. Joissakin tapauksissa pankki saattaa pyytää lähettämään kopion omasta palkkatodistuksesta. Tämänkin voi kuitenkin hoitaa sähköpostitse. Lainahakemuksen täyttämiseen tarvitset vain omat henkilötietosi, sähköpostisi sekä puhelinnumerosi.

Bank Norwegian luottokortti

Pankki tarjoaa myös Suomessakin suosituiksi nousseita luottokortteja varsin edullisin ehdoin. Norwegianin punaisia Visa-kortteja voi saada aina 1000-10 000€ luottorajoituksilla. Korttiin ei sisälly minkäänlaisia vuosimaksuja. Laskutuskin on ilmaista sähköpostilaskulla. Jos asiakas haluaa paperilaskun, maksavat ne 4€/kappale. Muihin etuihin kuuluvat muun muassa ilmainen matkavakuutus ja koroton luotto jopa 45 päivään saakka.

Luottokortin myöntämistä koskevat samat säännöt kuin lainojakin. Hakijan on siis oltava vähintään 23-vuotias, ja maksuhäiriömerkintöjä ei voi löytyä. Lisäksi hakijan on täytynyt olla Suomen väestötietojärjestelmässä vähintään 36 kuukautta. Myös luottokorttia hakiessa pankki tekee ennen myöntämistä luottokelpoisuuskartoituksen.

Norwegianin luottokortti on etenkin paljon matkustavien suosiossa. Tämä johtuu siitä, että jokaikinen kortilla tehty ostos kartuttaa CashPoints-pisteitä. Näillä pisteillä voi ostaa lentolippuja Norwegian Airin lennoille ympäri maailman. Matkailijan mieltä ylentää sekin, että kortti sisältää matkavakuutuksen. Kun matkasta vähintään 50% on maksettu Norwegianin kortilla, ovat matkavakuutus sekä peruutusturva voimassa. Paljon matkustavien keskuudessa Norwegianin kortista onkin tullut varteenotettava kilpailija Finnairin Plus-järjestelmälle.

Bank Norwegian mobiilisovellus

Norwegian tarjoaa kaikille asiakkailleen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen. Sillä asiakas voi kätevästi käyttää kaikki pankkipalveluita lainoista talletustiliin. Palveluun kirjaudutaan joko koodilla, sormenjälkitunnistuksella tai kasvojen tunnistuksella.

Sovellus toimii sekä Apple- että Android-puhelimilla, ja se on ladattavissa Google Play-kaupasta sekä App Storesta.

Bank norwegian Kokemuksia 2020 – 2021

Tähän alle toivomme teidän lukijoiden Bank Norwegian kokemuksia. Mieluiten tuoreita kokemuksia vuosilta 2020 ja 2021, mutta toki vanhemmatkin palautteet ovat tervetulleita. Kokonaisuutena voi joka tapauksessa sanoa että kyseessä on luotettava ja turvallinen yhtiö.

  • Siirry Bank Norwegianin sivuille