Onko haaveissa kilpailuttaa autolainat? Olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerromme sinulle halvimman autolainavaihtoehdon ja löydät myös linkkejä erilaisiin autolainalaskureihin siltä varalta, että haluat katsoa muitakin vaihtoehtoja.

Autolainoja on tarjolla vaikka kuinka paljon ja jos minkälaista. Kaikkia autolainojahan ei välttämättä tarvitse hakea autolaina -nimikkeellä, mutta paras tapa niille on kuitenkin hakea suoraan autolainarahoitusta, sillä se tulee todennäköisesti halvimmaksi vaihtoehdoksi.

Halvin autolaina

Jos etsinnässä on halvin autolaina, on parasta kilpailuttaa lainan hakeminen useilla eri pankeilla. Pankkien ehdot ja korot voivat muuttua aina silloin tällöin, joten kilpailuttamalla lainasi, saat varmasti ajankohtaisilla tiedoilla varustetut lainatarjoukset. Suosittelemmekin autolainan kilpailuttamista ensisijaisesti Autoluotto -palvelusta. Se on autolainoihin erikoistunut lainojen vertailusivusto, joka kilpailuttaa hakemuksesi 15:ssä eri pankissa.

Palvelun taustalla on kotimainen LVS Brokers Oy. Palvelu itsessään on vielä suhteellisen nuori, sillä se on aloittanut autolainojen vertailemisen vasta vuonna 2015. Nuoresta iästään huolimatta se on kuitenkin nopeasti noussut menestyksekkääksi yritykseksi. Sen tulos vuonna 2016 oli 157 000 euroa. Palvelun käyttäminen on täysin ilmaista, eli sinun tehtäväksesi jää ainoastaan hakemuksen täyttö ja he toimittavat sen eteenpäin. Jos päädyt valitsemaan lainan heidän kauttaan, ei sinulle koidu siitäkään ylimääräisiä kuluja. Autolainaa voi heidän kauttaan hakea jopa 50 000 euroa. Kun pääset valitsemaan usean eri vaihtoehdon väliltä. Kun saat tarjouksen monesta paikasta, on paljon helpompaa päästä valitsemaan halvin autolaina.

Autolaina laskurit

Lainojaan voi kilpailuttaa myös muilla sivustoilla ja vaikka nämä sivustot eivät suoraan olekaan erikoistuneet autolainoihin, saa niistä kuitenkin haettua lainasummia, jotka voi käyttää autoon. Netissä toimivat pankithan eivät yleisestikään kysy sitä, mihin laina aiotaan käyttää, eikä lainat vaadi vakuuksia. Näistä syistä nettilainat ovatkin usein nopeampia vaihtoehtoja perinteisten pankkilainojen sijaan. Seuraavaksi esittelemme parhaat autolaina laskurit, joiden sivustoilla autolainansa voi kilpailuttaa.

Lendo lienee yksi tunnetuimmista lainavertailusivustoista, sillä se on markkinoinut palveluaan ahkerasti suomalaisille. Sen taustalla on Schibsted Group, joka on Pohjoismaiden suurin media-alan yritys lähes 8000 työntekijällään. Se on muuten myös tori.fi sivun omistaja. Niille jotka eivät sivustoa tunne, niin se on suomen yksi tunnetuimmista nettikirpputoreista. Norjalaisuudestaan huolimatta Lendoa kuitenkin pyöritetään Helsingistä käsin. Lendo on ollut toiminnassa vuodesta 2014 asti ja onkin nopeasti noussut erittäin suosituksi palveluksi. Lendo kilpailuttaa autolainahakemuksesi kymmenille eri pankeille. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jos haluat hakea yli 2000 euron autolainaa, Lendo saattaa pyytää sinulta esimerkiksi palkkakuitteja todisteeksi. Ne voi kätevästi liittää hakemukseen netissä. Lainaa voi hakea jopa 50 000 euroon asti, alkaen 500 eurosta. Maksuaikaakin voi saada jopa 15 vuotta. Lainojen korkojen luvataan asettuvan 8% ja 27% välille. Lendo on hyvä valinta, jos haluat käyttää vakavaraisen, tunnetun yrityksen palveluita.

Zmarta on toinen erittäin tunnettu ja suosittu lainojen vertailusivusto. Se kilpailuttaa autolainahakemuksesi 22 eri pankissa. Zmartan edeltäjä on aloittanut jo vuonna 1983 Ison-Britannian lainamarkkinoilla, eli kyseessä on todella pitkäikäinen yritys. Sieltä se rantautui Ruotsiin vuonna 1998. Vuonna 2008 se hakeutui Suomen markkinoille ja se käytti tuolloin palvelua nimeltään Freedom rahoitus, joka toimii vielä tänäkin päivänä. Vuonna 2015 se lanseerasi Zmartan, josta on nopeasti tullut erittäin suosittu palvelu. Sen Suomen toimistossakin työskentelee jo 30 ihmistä. Kun kilpailutat lainasi heidän kauttaan, se lähetetään monelle tunnetulle ja hyvämaineiselle pankille, kuten esimerkiksi Santanderille ja Bank Norwegianille. Heidän kauttaan lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon asti, eli hieman suurempaa summaa on mahdollista hakea kuin listan muilta vertailusivustoilta. Zmarta on hyvä vaihtoehto, jos haluat asioida markkinoiden kattavimman sivuston kanssa tietäen samalla, että todella monet suomalaiset ovat olleet tyytyväisiä sen palveluihin.

Rahalaitos on listamme viimeinen, vaan ei suinkaan vähäisin lainalaskuri. Palvelu ei ole ehkä aivan yhtä tunnettu kuin ylläolevat palvelut, mutta siitäkin huolimatta se on yhtä luotettava. Myös se lähettää autolainahakemuksesi kymmenille eri pankeille. Kannattaa huomioida, että voidakseen hakea lainaa, tulee hakijalla olla vähintään 7 200 euron vuosittaiset tulot. Kuten monesta muustakin paikasta, myös täältä voi hakea lainaa 50 000 euroon asti. Rahalaitos saa käyttää myös suomalaista avainlippua, mikä tarkoittaa sitä, että palvelu on täysin suomalainen.

Kuinka paljon lainaa kannattaa hakea

Lainaa tarvitset todennäköisesti silloin kun entinen kosla alkaa vetelemään viimeisiä. Ehkäpä olet vain kyllästynyt nykyiseen autoosi ja kaipaat uutta kiiltoa autotalliisi. Parasta on se, että autolainaa saa niin uusiin kuin vanhoihinkin autoihin. Rahoittajina toimivat niin perinteiset pankit, autokaupat kuin netissä toimivat rahoitusyhtiöt. On siis varaa mistä valita. Niissä tietysti on aina eroja. Eroja tulee niin käsirahassa, kuukausisummassa kuin koroissa. Erot voivat olla isojakin.

Aina lainaa hakiessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä vaikka nykyinen kosla saattaisikin tuntua elämänsä nähneeltä hevoselta, mutta pankkitilillä ei ole rahaa, eikä työtilannekaan ole kummoinen niin tässä tapauksessa kannattaa olla tarkkana lainaa hakiessa. Uusi auto ei ole hyvä syy oman taloutensa pilaamiseen. Jos kuitenkin auton hankinta on pakollinen siitäkin huolimatta, että tulot ovat pienet, kannattaakin tässä tapauksessa lainaa hakea juuri käytettyyn autoon.

Liian edullista autoa ei kuitenkaan kannata lähteä hankkimaan, sillä usein siinä käy helposti niin, että auto hajoaa ja yhtäkkiä joudut tuohon vanhaan rotteloon tekemään tuhansien eurojen remontin tai ostamaan uuden auton, eli ottamaan toisen lainan.

Yleisenä sääntönä pidetäänkin, että muutamalla tonnilla saa jo hyvän auton, josta on seuraa jo muutamaksi vuodeksi, mutta mitään takeita auton eliniälle ei tietenkään ole.

Vaikka lainaraha polttelisikin taskussa, kannattaa auton valitsemisessa olla jopa huolellisempi kuin rahoituksen valinnassa. Vertaile eri autoja, käy koeajamassa jne. Pidä huoli siitä, että auto on katsastettu vasta lähiaikoina.

Joskus rahoitusta voi hakea suoraan tiettyyn autoon. Näin palvelu usein toimii, jos lainaa haetaan esimerkiksi jonkin nettipalvelun kautta, josta autoja myydään.

Myös liikkeet tekevät suoraan diilejä rahoitusyhtiöiden kanssa.

Näin ollen, yleensä, ennen kuin pääset valitsemaankaan rahoitus, sinulla on hyvä olla tiedossa auto, johon lainaa haluat hakea. Harvemmin lainaa saa autoon, ellei varsinaisesti ole autoa jo katsottuna. Sillä lainaaja ei voisi olla silloin varma siitä, että raha menee sinne, mihin sitä oli tarkoitus hakea. Sama toimintatapa, kuin esimerkiksi asuntolainojen kanssa.

Jos haluat hakea autolainaa anonyymisti, sekin onnistuu. Nimittäin netissä toimivat pankit voivat myöntää suuria, jopa kymmenienkin tuhansien eurojen lainaa ilman vakuuksia tai tarvetta tietää sitä, mihin aiot rahasi käyttää. Sitä ei itseasiassa missään kohtaa tarvitse edes nimittää autolainaksi. Haet vain lainan ja käytät sen mihin käytät- Ainoa miinuspuoli näissä on ehkä hieman korkeammat korot. Nekin ovat kuitenkin viime vuosina inhimillistyneet huomattavasti, eikä mahdottomia riistokorkoja enää nähdä, eikä niitä edes Suomen laki salli.

Voiko auton ostaa käteisellä?

Kyllä, auton voi ostaa myös käteisellä. Yleisenä rajana pidetään 10 000 euroa, jonka jälkeen sinun täytyy selvittää myyjälle rahan alkuperä. Tämä sen takia, että sillä pyritään estämään mahdollisia rahanpesutapauksia. Eli kun auton ostaa käteisellä, niin ihan samalla tavalla auton paperityöt hoidetaan, kuten luotolla tai kortillakin ostettaessa. Ainoastaan siihen kannattaa varautua, että rahojen alkuperän voi joutua todistamaan autoa ostaessa. Tähän tietysti sopii esimerkiksi kuitit, palkkakuitit tai tiliotteet.