Ainalaina on kotimainen, jo vuodesta 2006 asti joustoluottoja tarjonnut nettipankki. Se tarjoaa lainoja, joita se itseasiassa nimittää pikavipeiksi. Tuota termiähän ei juuri tänä päivänä näe, mutta koska heidän juurensa ulottuvat noin pitkälle, lienee luonnollista, että he eivät ole päässeet vanhoista tavoistaan irti.

Tässä artikkelissa tutustumme tähän vanhukseen ikään päässeeseen lainojen myöntäjään. Suurin osa sivustollamme olevista pankeista on tältä vuosikymmeneltä, joten on mukava päästä välillä katsomaan tarkemmin veteraaneja. Mutta, oli kyseessä sitten uusi tai vanha palvelu, käytämme samoja silmälaseja arvosteluissamme, emmekä anna minkään ylimääräisen vaikuttaa arvostelukykyymme. Alta selviää, minkälaisia kokemuksia tämä palvelu meille tuotti.

Jos haluat nopeasti edetä faktoihin, kerrottakoon, että kyseessä on luotettava A-luokan lainanvälittäjä. Halutessasi voitkin siirtyä suoraan laskuriin.

Ainalaina tarjoaa siis joustoluottoja, joka tarkoittaa sitä, että saatuasi heiltä esimerkiksi 1 500 euron hyväksytyn lainan, on tämä sama summa aina käytettävissäsi. Korkoakin maksat vain nostoista.

Sinulla on esimerkiksi 1 500 euron joustoluotto ja nostat itsellesi 500 euroa. Maksat tällöin korkoa ainoastaan tuosta 500 eurosta. Kun olet maksanut tuon 500 euroa takaisin, on sinulla taas täysi 1 500 euroa käytettävissäsi. Mikäli maksat nostosi takaisin aina sovitusti, lainaa sinulta tuskin tullaan eväämään pois. Eli kyseessä on ikään kuin virtuaalinen luottokortti.

Ainalainan takana on Netford Capital Oy, suomalainen yritys, joka on rekisteröity Tampereelle. Yritykselle on merkitty suomalainen toimitusjohtaja. Yrityksen taloustietoihin emme päässeet käsiksi, mutta koska kyseessä on yksi vanhimmista lainayrityksistä Suomessa, on sen talous todennäköisesti kunnossa.

Sivusto itsessään on pirteän näköinen ja se huokuu luotettavuutta ja kokemusta. Palvelu selkeästi tietää mitä se tekee. Erityismaininta erityisesti siitä, että se rohkeasti päivittää uutisosiossaan kaikki palvelussaan tapahtuvat virheet. Tällaiseen osioon emme olekaan aikaisemmin tapahtunut. Kun kyseessä on tekniikka, niin palvelukatkoksia voi kuitenkin sattua. Ei hätää, heidän palveluissaan ei ole tapahtunut tietomurtoja ja häiriöt koskevatkin lähinnä palvelunumeron katkoksia.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen Ainalaina sivustolta on helppoa, kätevää ja turvallista. Sille asiakkaiden turvallisuus on selkeästi tärkeää, sillä esimerkiksi ensimmäisenä, kun sivustolta aikoo lainaa hakea, tulee tunnistautua pankkitunnuksilla.

Lainaa voi siis hakea aina 2000 euroon asti, eikä hakemuksen tekeminen maksa mitään.

Lainaa voi hakea, jos on vähintään 21-vuotias suomen kansalainen, jolla on säännölliset tulot sekä osoite Suomessa. Huomioitavaa on, että lainan hakijan tulee myös olla alle 65-vuotias. Ainalaina ei myönnä lainoja yrityksille.

Itse lainan hakeminen on erittäin nopea prosessi. Ensin tulee tunnistautua sivustolle, jonka jälkeen annetaan tiedot sekä tuloista että menoista ja tietysti luodaan tunnus, jolla päästään jatkossa kirjautumaan palveluun sisälle. Päätöksen lainasta saat sähköpostiisi muutamien minuuttien kuluessa. Mikäli saat myönteisen päätöksen, voit kirjautua palveluun jälleen sisälle ja voit siirtää rahat pankkitilillesi. Riippuen pankistasi, rahat siirtyvät viimeistään seuraavana päivänä tilillesi.

Lainoja myönnetään klo 7-23 välisenä aikana, eli aikaikkuna on Suomen suurimpia.

Mikä parhainta, sivustolla on erittäin kattava UKK-osio, jossa vastataan lähes kaikkiin asiakkaalle mieleen tuleviin kysymyksiin. He selkeästi ovat tehneet töitä asiakkaiden kanssa jo pitkään ja tietävät, mitä asiakkaansa odottavat.

Korot

Ainalainan korot eivät missään tapauksessa ole pahimmasta päästä. Valitettavan usein ne nousevat tällä alalla erittäin korkealle kaikkine maksuineen, mutta he lupaavat vain 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun sekä 8.5% koron nostetuille rahasummille per kuukausi.

Tämän lisäksi maksettavaksi tulee 13% käsittelykulu.

Vaihtoehtoja Ainalainalle

Onneksi aina on olemassa vaihtoehtoja, myös Ainalainalle. Markkinat ovat täynnä joustoluottoja hyvinkin erilaisin termein. Listaamme seuraavaksi mielestämme parhaimmat vaihtoehdot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, että nämä olisivat automaattisesti parempia kuin tässä esitelty pankki. Toiselle sopivat erilaiset termit, esimerkiksi pidemmät maksuajat tai suuremmat lainasummat kuin mitä Ainalaina tarjoaa. Kaikki eivät sovi samaan muottiin.

Credit24, joka on yksi tunnetuimmista luotonmyöntäjistä, tarjoaa joustoluottoa 100 ja 4000 euron väliltä, eli haarukkaa kyllä riittää. Vaikka olisitkin vain satasen tarpeessa, on tietysti mahdollista hakea vaikka 400 euron luottoa ja nostaa itselleen vain tuo satanen kerralla. Palvelun erikoinen markkinointi osui meidän silmäämme, mutta se ei tee siitä yhtään sen heikompitasoista ja hieman erikoisen ensipuraisun jälkeen saatoimmekin todeta, että kyseessä on aivan luotettava ja asiallinen pankki reiluin termein. Credit24:ssä saat muuten ensimmäisen kuukauden täysin kuluttomasti ja korottomasti. Palvelun omistaa IPF Digital Finland, jonka emoyhtiö on kansainvälinen International Personal Finance Plc. Sillä on toimintaa lainamarkkinoilla jopa Australiassa asti. Sen palveluksessa työskentelee yli 7000 ihmistä. Lainaa hakeakseen, tulee olla vähintään 19-vuotias ja luottotiedot tulee olla kunnossa. Luonnollisesti myös Suomesta on löydyttävä pankkitili sekä osoite. Tätä palvelua voimme lämpimästi suositella. Se on ansainnut paikkansa tunnettujen brändien joukossa.

Komplett Bank, on listamme joustoluottopankkien hirmu, josta tililuottoa voi hakea jopa 50 000 euroon asti. Tähän summaan ei kovinkaan moni muu yllä. Syy, miksi sillä on siihen varaa on se, että se on alun perin norjalainen kauppajätti, joka tätä nykyään omistaa kauppakeskuksia sekä verkkokauppoja. Lainojen myöntäminen on vain yksi osa sen bisnestä. Kyseessä on siis erittäin luotettava yritys, sillä pankki ei missään tapauksessa haluaisi ottaa riskejä maineen menetyksestä, sillä sen kauppatoiminta saattaisi myös häiriintyä. Tämä pankki hoitaakin kaiken alusta asti kunnialla, josta kertoo sekin, että jopa palkkatodistuksia voi joutua laittamaan liitteeksi. Täytyy myös mainita, että tarvittaessa sinun ei tarvitse maksaa kuin lainasi korkoja. Toki jossain vaiheessa koko lainasumma tulee olla maksettuna takaisin kokonaan. Ei siis kannata sortua siihen ajatukseen, että ilmaista rahaa olisi tarjolla. Myös korot ovat heillä erittäin maltilliset. ne asettuvat 4.9-19.9 prosentin väliin, jolla ne asettuvat alan yhdeksi matalimmista koroista. Mikäli heiltä haluaa hakea lainaa, tulee olla vähintään 23-vuotias, omata säännölliset tulot ja olla asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta. Luottotiedoissakaan ei sovi olla häiriöitä.

Eurolimiitti tarjoaa joustoluottoa 50 ja 3000 euron välille. Kyseessä on siis melko saman sarjan lainat, kuin mitä Ainalainakin tarjoaa. Sen taustalla on suomalainen J.W Yhtiöt Oy, joka häärää monen muunkin lainayrityksen taustalla. Löydät lisää kaikki lainat -sivultamme. Tällä yhtiöllä on Suomessa pitkä historia, sillä se on rekisteröity kaupparekisteriin jo vuonna 2002. Eurolimiitistä voi hakea 500 euron luottoa korottomasti ja kuluttomasti ensimmäiseen eräpäivään asti. Eli mikäli rahan tarpeesi on pieni ja selviät sen takaisinmaksusta kuukaudessa, on tämä ehdottomasti hyvä vaihtoehto lainan hakemiseen. Saadakseen lainaa heiltä, tulee hakijan olla vähintään 21-vuotias, ja sinulla tulee olla suomalainen pankkitili. Luottietojen tulee olla myös kunnossa, jotta lainaa voi heiltä hakea. Eurolimiitissä kannattaa varautua toimituspalkkioon lainaa hakiessa, joka saattaa kohota yllättävän korkeaksi. Se riippuu täysin haettavasta lainasummasta. Eurolimiitti ei ehkä ehtojen puolesta ole se paras vaihtoehto, mutta kyseessä on kuitenkin täysin kotimainen vaihtoehto.

Yhteenveto

Siihen on syynsä, miksi Ainalaina on pysynyt markkinoilla jo vuodesta 2006. Se on palvelu, johon asiakkaat luottavat ja se osaa vastata asiakkaiden tarpeisiin. Luottoraja tosin voisi olla hieman korkeampi, sillä 2000 eurolla ei vielä kovin suuria tarpeellisia hankintoja tehdä. Se sopiikin pieniin yllätys menoihin, joihin arjessaan voi törmätä. Voimme ehdottomasti suositella tämän palvelun käyttämistä, sillä se on pysynyt pinnalla jo pitkään. Minkälaisia kokemuksia sinulle on kertynyt palvelusta? Kerro meille!

Linkkejä: