Aasa on kotimainen luotonmyöntäjä, jolla on hyvin simppeli 2021 vuoden valikoima lainoja sivustollaan ja se on pääasiassa vain hyvä asia. Aasa on keskittynyt lyhytaikaisiin lainoihin, eikä tarjoa esimerkiksi jousto-,kulutus- ja yhdistelylainoja samanaikaisesti. Aasan maksimilainasumma on 10 000 euroa ja maksuaikaakin myönnetään jopa 60 kuukauteen asti. Maksimi maksuaika riippuu lainasummasta. Näillä summilla ei aivan taloja osteta, mutta esimerkiksi kymppitonnilla selviää mm. pienemmistä remonteista tai auton ostamisesta.

Yhä enemissä määrin lainantarjoajat keskittyvät tarjoamaan useita erilaisia palveluita, jolloin koko paketti alkaa vaikuttamaan sekamelskalta ja asiakkaan näkökulmasta homma vain hämmentää – ja sitten tulee vaihdettua lainataloa. Tässä artikkelissa löydät meidän kokemuksia Aasa.fi palvelusta. Onko palvelussa mitään järkeä, toimiiko asiakaspalvelu ja minkälaiset korot se tarjoaa? Lue alta lisää.

Haluatko siirtyä suoraan Aasan palveluun lukematta pidempää arvostelua? Mikäli yllä olevat perustiedot riittivät sinulle lienee se hyvä ratkaisu, sillä Aasan sivuilta löydät kätevästi laskurin ja tarkemmat tiedot sitä kautta omiin tarpeisiisi. Aasa on yksi palveluista, joita sivustollamme suosittelemme, mutta samaan hengenvetoon on sanottava että suosittelemme vain ja ainoastaan järkevää rahankäyttöä ja harkittuja lainoja. Tee päätöksesi maltilla! Voit siirtyä Aasan sivuille tästä linkistä.

Heti alkuun sivusto näyttää ammattimaiselta, tietoa ei tule liikaa silmille ja se mikä meitä erityisesti miellytti, on se, että lainamalleja on vain se yksi. Etusivulla on heti nähtävissä ikkuna, jossa voi liikutella eri lainasummia ja maksuaikoja. Ikkunasta sen verran miinusta, että se ei näytä mahdollista kokonaissummaa korkoineen kun liukuria liikuttaa.

Aasa palvelun pidempi arvostelu ja kokemuksia

Aasan taustalla on Aasa Oy niminen yritys, joka on täysin kotimainen ja sillä on toimipaikka Helsingissä. Yritys on perustettu vuonna 2010, joka tekee siitä sopivan keski-ikäisen, mutta siitäkin huolimatta se on lähinnä nuorinta kastia verrattuna moniin muihin nettiluotottajiin. Valitettavasti yrityksen tarkempia taloustietoja ei ole saatavilla, joten emme osaa ottaa kantaa sen vakavaraisuuteen, mutta kuten yleensäkin, on Aasa tuskin poikkeus siinä, että usein pankeilla menee taloudellisesti hyvin. Ja vaikkei menisi, tässäkin tapauksessa asiakas lainaa pankilta eikä toiste päin, joten takaisinmaksun osalta ei tarvitse jännittää. Joka tapauksessa pidämme Aasaa turvallisena ja luotettavana palveluntarjoajana.

Asiakaspalvelu on hyvin saatavilla, ehkä jopa paremmin kuin missään muualla, sillä heti etusivulla hyppää näytön oikeaan alanurkkaan chat ikkuna, jota klikkaamalla saa esiin chatin johon voi viestinsä kirjoittaa. Näin päiväsaikaan arkena ei kovinkaan kauaa tarvinnut odotella, että pirteä asiakaspalvelija saapui paikalle auttamaan. Tällaista vaihtoehtoa ei ole juurikaan tullut vastaan missään muualla ja Aasa ansaitseekin erityismaininnan, että sen asiakaspalvelu ei huku tavoittamattomiin. Asiakaspalvelu on kuitenkin auki vain arkisin klo 9-17 ja viikonloppuisin se on valitettavasti kiinni.

Lainan hakeminen

Lainaa Aasa myöntää aina 10 000 euroon asti, eli kyseessä on niin sanotut pienlainat. Lainaa voi maksaa takaisin korkeintaan 60 kuukauden ajan, mutta on hyvä muistaa, että mitä pidemmän maksuajan ottaa, sitä suuremman summat joutuu lopulta maksamaan takaisin, sillä korothan vain kasvavat ajan kanssa. Siksi lainaa hakiessa on hyvä miettiä jo ennakkoon, että riittävätkö omat varat varmasti takaisin maksuun, sillä lopullinen summa ei ole sama kuin ensin haettu summa. Minimissään laina voidaan maksaa takaisin kuudessa kuukaudessa.

Lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse lainalle esimerkiksi takaajaa tai vakuuksia. Eikä lainan käyttötarkoitusta tarvitse myöskään eritellä, eli se on hakijan oma asia, miten lainasumman haluaa käyttää.

Lainaa voi hakea jokainen Suomessa asuva henkilö, joka on vähintään 20 -vuotias. Suomen kansalaisuutta ei tarvita. Yrityksen sivuilta ei käy ilmi, tuleeko luottotietojen olla kunnossa, joten emme osaa kertoa, sopiiko palvelu myös niille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Suosittelemmekin olemaan yhteydessä Aasaan tämän asian tiimoilta.

Hakemuksen täyttäminen on nopeaa, sen täyttämisessä ei montaa hetkeä mennyt. Lainapäätöksenkin saa hetkessä ja mikäli hakemus hyväksytään, saa rahatkin tililleen pikaisesti. Tosin sivustolla mainitaan, että voi mennä seuraavallekin päivälle ja tämä todennäköisesti riippuu siitä, mitä pankkia hakija käyttää. Verrrattuna joihinkin muihin, saattaa siis lainan saaminen tilille olla jopa hieman hidasta. Mutta tämän ei kuitenkaan tarvitse antaa haitata, sillä kyseessä on muuten erittäin hyvä palvelu.

Aasalla on myös kirjautusmispalvelu, johon voi kirjautua kun lainan hakemiselleen on saanut positiivisen päätöksen. Palvelussa voi tarkastaa omat tietonsa sekä hakea tarvittaessa uusia lainoja sekä hallinnoida edellisten maksamista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kerralla kuluttajalla voi olla vain yksi laina päällä.

Korot

Sitten se tärkein, eli korot, sillä loppujen lopuksi korot ovat ne, mitkä määrittävät, onko laina suotuisa lainanhakijalle siten, että niiden avulla määritetään lainan takaisinmaksettava loppusumma. Aasa lainapalvelun koroista meillä on seuraavanlaisia kokemuksia:

Lainalle tulee kiinteä korko, joka riippuu täysin haetusta lainasummasta. Koron sanotaan asettuvan 19,9%-24,9% väliin. Tämä ei kuulosta vielä lainkaan pahalta kun verrataan moniin muihin pikalainoihin. Perinteiseen asuntolainaan verrattuna korko on tietenkin merkittävästi suurempi.

Lainan hakemiselle tulee myös vähintään 200 euron järjestelypalkkio, 19€ kk-maksu sekä vähintään 12 euroa kuussa maksava lainavakuutus. Tästä vakuutuksesta olisimme mielellämme lukeneet lisätietoja sivustolta, mutta valitettavasti niitä ei ollut saatavilla. Eivät maksut erityisen korkeilta kuitenkaan näin kuulosta. Aasa tarjoaa sivustollaan myös esimerkkilainan kuluineen seuraavanlaisesti:

2000 euron lainalle, jolle otetaan 24 kuukauden maksuaika, tulee 19,9% nimelliskorko ja todellinen vuosikorko on 59,34%. Tähän päälle tulevat myös järjestelypalkkio sekä tilinhoitomaksu ja näin ollen kokonaissummaksi tulee 3069,10 euroa. Kuten tuosta näkee, niin summalle on tullut kaiken kaikkeen noin 50% lisää maksettavaa. Tästä syystä täytyy olla erittäin tarkkana lainaa hakiessa ja erityisesti maksuaikaa miettiessä, että kuinka paljon on valmis maksamaan takaisin ja summa valittava sen mukaan, että varmasti oma maksukyky sen sietää.

HUOM! Mikäli päädyt hakemaan lainaa on aina suositeltavaa, että:

  1. Lainataan vain tarvittava summa, eli mahdollisimman pieni laina, jotta korkosumma pysyisi maltillisempana.
  2. Lainataan vain mikäli tarve on aito ja takaisinmaksukyky on kunnossa. Harkitse tarkkaan ennen lopullista päätöstä ja hyödynnä laskuria, jotta saat tietoosi, paljonko tulee lyhentää per kuukausi ja mieti onko kyseinen summa sinulle mahdollinen.

Aasa 2021 yheenveto

Kaiken kaikkiaan Aasa vaikuttaa todella hyvältä palvelulta vaikka toki korot aina harmittavat ja toivoisi, että ne olisi pienemmät. Joka tapauksessa Aasasta on paljon hyvää sanottavaa. Se on kotimainen, sillä on nopea ja hyvä asiakaspalvelu ja sen palvelu on helppokäyttöinen, ilman ylimääräisiä hankaluuksia asiakkaalle. Se ei sorru ylitarjontaan, joten asiakkaan näkökulmasta oman tuotteen valinta on yhtä helppoa kun pääruoan valitseminen järven ääressä onki kädessä. Sivusto on hyvännäköinen ja helppokäyttöinen, eikä se pursua myöskään liikaa infoa.

Monet muut palvelut sortuvat myös liikaan tekstiin, kuten erilaisten lainavaihtoehtojen listaamiseen, joita palvelu ei edes tarjoa. Tämähän ei muuta tee, kuin hämmentää kuluttajaa ja vielä jos teksti on liian tyrkyttävää on se jo moraalisestikin arveluttavaa. Aasa on onneksi asiallinen palvelu – sellainen kun pitääkin. Esimerkiksi Viikinkilaina on toinen samantyyppinen palvelu, jossa tarjotaan vain yhtä palvelua, eikä hämmenetä asiakasta. Meillä on ainoastaan hyviä kokemuksia Aasasta ja voimmekin ehdottomasti suositella sen käyttämistä mikäli lainaa on ottamassa. Onko sinulle jo kertynyt kokemusta Aasa.fi palvelussa? Kerro niistä meillekin. Otamme mielellämme vastaan myös muiden tarinoita ja kommentteja voikin kirjoittaa tämän sivun lopussa.

Vertailussa

Aina on tietenkin olemassa myös muitakin vaihtoehtoja ja tässä muutama vaihtoehto, mikäli Aasa ei kuitenkaan tuntunut vielä ihan siltä omalta vaihtoehdolta.

Luottoraha

Jos tarvitset pienempää lainaa, 2000 tai 3000 euroon asti, voi luottoraha olla sinulle sopivampi vaihtoehto. He tarjoavat tuon 2000 euron lainan uusille asiakkaille ja myöhemmin luottoon voi hakea nostoa jopa 3000 euroon asti. Kyseessä on siis luotto, eli se tarkoittaa sitä, että saat käyttöösi hakemasi summan ja se on sinun saatavillasi niin kauan kuin haluat sen pitää. Sitä ei siis tarvitse maksaa kerralla pois ja tämän jälkeen hakea uutta lainaa. Ehkä luoton jatkuvuus sopii paremmin sinulle?

Lue lisää:

Big Bank

Jos taas tiedät, että tuo 10 000 euron laina on aivan liian pieni tarpeisiisi, on myös suurempiakin lainoja mahdollista hakea. Yksi vaihtoehto siihen on Big Bank, jossa lainaa voi hakea jopa 40 000 euroon asti. Kyseessä onkin yksi laina-alan jättiläisistä ja se onkin ehdottoman luotettava ja vakavarainen pankki.

Lue lisää:

Komplett Bank

Jos tarpeesi vaativat vieläkin suuremman summan, löytyy siihenkin vaihtoehto, nimittäin norjalainen Komplett Bank tarjoaa jopa 50 000 euroon asti lainoja. Tällä summalla ei vielä ainakaan suomalaisille asuntomarkkinoille lähdetä, mutta sillä saa jo esimerkiksi uuden auton tai veneen monenlaisilla herkuilla.

Etsitkö vielä sitä ominta paikkaa? Katso kaikki lainat ja pikavipit vertailussa -sivumme, jossa löydät listattuna kaikki Suomen suosituimmat lainanmyöntäjät sekä arvostelut niistä.

Lue lisää:

Muita suosittuja ja turvallisia palveluita ovat mm. Ostosraha, OK Money ja Ferratum.

Kokemuksia 2020 – 2021

Mitkä ovat sinun kokemukset vuoden 2021 Aasasta? Mikäli Aasa on sinulle tuttu tai sinulla on mielipiteitä, hyviä tai huonoja, otamme mielellämme vastaan kommenttisi. Jokainen kommentti julkaistaan, kunhan se liittyy Aasaan jollain tavalla ja mielipiteet ovat kirjoitettu asiallisesti.